Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

iPhone vs. Android базираните телефони

Featured Replies

Ха-ха, ама тоя пи*, aninfid, го за**ка здраво на целия форум- почти сигурно е, че темата е пусната за сеир- той предварително си е знаел, че ще почне здраво лаене и безкрайно Публикувано изображение на тая тема, а той само ще гледка отстрани и ще подклажда като види огъня че позагасва. :D

Що ли не взема аз да пусна една тема "Защо Linux не става за нищо", примерно, или нещо от сорта :wink12:

Редактирано от ivankrivodol (преглед на промените)

• Отговори 314
  • Прегледи 31,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аз викам да си прочетеш още веднъж поста и да си ъпдейтнеш информацията !

Наистина оценявам конструктивната и подплътена с факти критика отправена към поста ми, тя наистина промени коренно моите виждания, не само относно Apple, ами и към света като цяло.

А сега сериозно - информацията ми е актуална към Януари 2012, а имайки предвид, че от тогава досега Apple не са изкарвали нов модел, не смятам че нещо се е променило, или новите партиди 4S са с различни процесори.

Наистина оценявам конструктивната и подплътена с факти критика отправена към поста ми, тя наистина промени коренно моите виждания, не само относно Apple, ами и към света като цяло.

А сега сериозно - информацията ми е актуална към Януари 2012, а имайки предвид, че от тогава досега Apple не са изкарвали нов модел, не смятам че нещо се е променило, или новите партиди 4S са с различни процесори.

Що се отнася за процесорите A5 са на Apple това че самсуг ги произвежда не означава че процесора е на самсунг и технологията е на самсунг.

Мисълта ми беше за иновациите в 4S които били от две години по останалите устройства на конкуренцията.

джокер Siri е от поне 20 години но само по Холивудските ленти.

Що се отнася за процесорите A5 са на Apple това че самсуг ги произвежда не означава че процесора е на самсунг и технологията е на самсунг.

Мисълта ми беше за иновациите в 4S които били от две години по останалите устройства на конкуренцията.

джокер Siri е от поне 20 години но само по Холивудските ленти.

Samsung, производителя на процесорите, дори да не са по техен проект, според теб няма как да изкарат нещо по - добро? Сериозно ли?

Джокер, HTC Hero, който ползвах преди 3 години ИМАШЕ гласови команди. Nokia E71, още по - стар телефон, който даже тъч скрийн нямаше, също имаше гласови команди. Siri изобщо не е първия софтуер за разпознаване на глас и превръщането му в текст, ама добре че бяха Apple, да ни покажат че и като по филмите можело.

Не мога да ви разбера вас, феновете на Apple. Не стига, че продуктите на компанията са с някаква зверска надценка в България и изобщо не са конкурентни спрямо другите предложения на пазара на същите цени, не стига че Apple с годините много пъти се е доказала, че нито нейните продукти са най-функционални, нито най-приложими, ами и вие пак само си повтарята "Apple, Apple, Apple".

Благодарение на една масирана и много добре замислена рекламна кампания, Apple станаха популярни, и пак българските тарикати започнаха да се изхвърлят като чикия на пясък - ходи с джапанки Оскар, ама има iPhone на изплащане, "щото той е най - готения".

Хубаво, взел си си iPhone, честито, ама къде си тръгнал да убеждаваш другите, че това е най-добрия телефон на пазара, при положение, че IPhone по нито един показател не е водещ? Единственото уникално нещо в iPhone е iOS, а да кажеш, че това е най-добрата операционна система си е откровена глупост, просто защото най-добра ОС няма! Всяка ОС има своите предимства и недостатъци и да тръгнеш да обяснаваш колко Х е по добро от У, защото на теб ти харесва повече, е просто идиотско.

Samsung, производителя на процесорите, дори да не са по техен проект, според теб няма как да изкарат нещо по - добро? Сериозно ли?

Джокер, HTC Hero, който ползвах преди 3 години ИМАШЕ гласови команди. Nokia E71, още по - стар телефон, който даже тъч скрийн нямаше, също имаше гласови команди. Siri изобщо не е първия софтуер за разпознаване на глас и превръщането му в текст, ама добре че бяха Apple, да ни покажат че и като по филмите можело.

Не мога да ви разбера вас, феновете на Apple. Не стига, че продуктите на компанията са с някаква зверска надценка в България и изобщо не са конкурентни спрямо другите предложения на пазара на същите цени, не стига че Apple с годините много пъти се е доказала, че нито нейните продукти са най-функционални, нито най-приложими, ами и вие пак само си повтарята "Apple, Apple, Apple".

Благодарение на една масирана и много добре замислена рекламна кампания, Apple станаха популярни, и пак българските тарикати започнаха да се изхвърлят като чикия на пясък - ходи с джапанки Оскар, ама има iPhone на изплащане, "щото той е най - готения".

Хубаво, взел си си iPhone, честито, ама къде си тръгнал да убеждаваш другите, че това е най-добрия телефон на пазара, при положение, че IPhone по нито един показател не е водещ? Единственото уникално нещо в iPhone е iOS, а да кажеш, че това е най-добрата операционна система си е откровена глупост, просто защото най-добра ОС няма! Всяка ОС има своите предимства и недостатъци и да тръгнеш да обяснаваш колко Х е по добро от У, защото на теб ти харесва повече, е просто идиотско.

Чакай чакай малко ... много извъртя нещата или просто не си запознат !

Първо казах че A5 е процесор на епъл и го правят Самсунг а не че самсунг не могат да направят по добър. Като характеристики може и да е по добър но бързината и икономията на енергия и крайният резултат на потребителя зависят и от оптимизирания софтуер за което Самсунг нямат такъв а ползват предоставен за шир потреба.

Аве ти верно ли Siri го изкара само че разпознава гласови команди !!! ха ха вади ти номер от указателя най вероятно само хаха

Аве защо постоянно това за изплащане говорите ... моя 4S го купих седмица след като излезе на пазара в Лондон от софийски спекулант за 1500 лв. а сети се дали ми го е дал на изплащане.

Знам че можех да купя няколко самсунга ама така съм преценил понеже съм "облъчен".

Та сега тоя 4.3 екран на S3 в категория телевизори ли е или смартфон ?

И все пак ябълките ползват части на самсунг. Софтуера им го има за 2 операционни системи а и той един софтуер велик +- 300 мегабайта а дори меила не може да си синхронизираш, да не говорим че великите програмисти на ябълките се го пишат да забавя конкурентната ОС. Интерфейса трагичен, грам няма опция да се настрои. Има и един керлив бутон за още по бавно боравене, ама на американците 2 бутона са им много ще се чудят за какво са. Кабела за синхронизиране е нестандартен и несъвместим с нищо нямаш кабел нямаш телефон какво по интелигентно, нормалните и сега без проблем разменят зарядните без проблем между марките. Идва 2014 година и в евро съюза трябва да има унифицирано зарядно с USB накрайник за всички телефони тогава евро съюза ще забрани продажбата на това творение наречено телефон. rotten apple

Само да вметна относно гласовите команди, ами такова управление има още преди някои модели телефони да бъдат наречени "смартфони" и да ги отделят в специален клас...Доброто старо и евтино тел-че, Сименс С55 даже ги има...И вероятно телефони от поколения преди неговото. Та "ябълките", да не знаят много и да търсят под вола теле, щото нещо друго има там :D

Само да вметна относно гласовите команди, ами такова управление има още преди някои модели телефони да бъдат наречени "смартфони" и да ги отделят в специален клас...Доброто старо и евтино тел-че, Сименс С55 даже ги има...И вероятно телефони от поколения преди неговото. Та "ябълките", да не знаят много и да търсят под вола теле, щото нещо друго има там :D

Определено не сте запознати със Siri и не е лошо да погледате малко клипове в тубата и пак заповядайте да пишете от кога имате тази технология по старите си телефони.

Определено не сте запознати със Siri и не е лошо да погледате малко клипове в тубата и пак заповядайте да пишете от кога имате тази технология по старите си телефони.

Много добре знам, какво е "сири"щето на офсътъ(пърдон - на непорасналата още офсъ). Ма вече пораснах и не ме дондуркат с биберон, затова пък и карам на втечнените изпаренията от бившия сок на някои плодове, включително от огризани ябълки. Наздраве!

Опа! Я пак.

Казвам ви, с такива свободни литературни съчинения, не сте уцелили форума.

Говориш напълно неподготвено, такива приказки, по принцип са продукт на нулеви знания.

Siri е изкуствен интелект. Има разлика.

За да си против нещо, поне трябва да знаеш какво представлява. Иначе „бъзиците“ ги могат всички.

П.П. Като стана въпрос за Siri, Google Now се очертава да е с една идея по-готино.

Опа! Я пак.

Казвам ви, с такива свободни литературни съчинения, не сте уцелили форума.

Говориш напълно неподготвено, такива приказки, по принцип са продукт на нулеви знания.

За да си против нещо, поне трябва да знаеш какво представлява. Иначе „бъзиците“ ги могат всички.

П.П. Като стана въпрос за Siri, Google Now се очертава да е с една идея по-готино.

Мда, наистина е изкуствен, за интелект може да се спори надълго и нашироко. Е, както съм тръгнал назад във времето, то и лампи с команда се палеха в някои по-бели страни, още през `80-те гЪдини на миналия век...обаче това не се дължеше на програмен код. При ГСМ-мите обаче положението е именно такава...Макар че, четейки си коментара, никъде не виждам да съм твърдял, че технологиите от преди години са ИИ! Просто посочих факта на тяхната наличност, пък и ако помня добре, доста приличен процес на успешно "разпознаване" и изпълнение на командите имаха...

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Запознат съм и със Siri и със iPhone, и да ти кажа - Call Произволно име и на двете работи еднакво добре. Като Siri отгатне на кой искам да се обадя, тогава ще го призная за интелект.

Признавам обаче, че по принцип не съм фен на гласовите команди и ги намирам за безполезни. Единственото им полезно приложение за мен е, че когато карам не ми се налага да цъкам по картата и да се разсейвам. Иначе предпочитам да натисна с пръст кого искам да набера, вместо да диткувам "Call Едикой си" .

А тоя коментар със сравнението на 4.3 инчов екран с телевизор просто ме уби...

Нееее, има огромна разлика между Siri и изкуствен интелект. Ако наистина е изкуствен интелект или поне зачатък на такъв искам сега или в рамките на следващите 4-5 години да го попитам какво мисли за политическата система в България, той да ми отговори и да се аргументира, независимо от отговора!

ПП: Тогава очаквам филма " I, Siri "

Нееее, има огромна разлика между Siri и изкуствен интелект. Ако наистина е изкуствен интелект или поне зачатък на такъв искам сега или в рамките на следващите 4-5 години да го попитам какво мисли за политическата система в България, той да ми отговори и да се аргументира, независимо от отговора!

ПП: Тогава очаквам филма " I, Siri "

Не изпадай в излишества.

Технически това е възможно. Ако предварително е програмиран [siri], да отговори на специфичния ти въпрос (със специфичен отговор). Ако искаш такава функционалност, обаждай се на Тим, пък ще видим.

Ако не е програмиран предварително, трябва да претърси съдържание из Световната Мрежа, да го асимилира и да ти даде аргументиран отговор. Но ако си мислиш, че толкова мощни изчисления могат да бъдат извършени на телефона ти, то страдаш от шизофрения(най-вероятно). Тук иде реч за невронна мрежа. Такива изчисления се правят на големи машини. И се използват за далеч по-смислени и полезни неща, от това да ти се отговаря на въпрос, свързан с политиката в България.

Тук, в форума, има достатъчно „политолози“, които да ти философстват, питай тях, защо ти е Сирито?

В един руски форум - 4PDA има раздел Месомелачка (Мясорубка). Там има такива теми: "Андроид vs iOS", "WP7 vs Андроид", "Защо обичате iPhone", "Защо не обичате iPhone", "WP8 vs iOS6", "Защо обичате/ не обичате Андроид" и пр. Полезно четиво за тези, които знаят руски език.

След като споменах руския език не мога да разбера защо никой не обръща внимание на локализациите за мобилните операционни системи. В доста от тях има румънски, чешки, хърватски, унгарски и пр. Но липсва български език.

P.S. Андроид до версия 4.1 имаше доста сериозен проблем. Но с новата версия вече се позволи на процесора и графиката да вървят в синхрон при интерфейса (60 fps). Тоест по-плавна работа. Досега Андроид губеше по този показател от iOS и WP. Вече има SDK, мисля че нещата си дойдоха на място. :)

Но ако си мислиш, че толкова мощни изчисления могат да бъдат извършени на телефона ти, то страдаш от шизофрения(най-вероятно). Тук иде реч за невронна мрежа. Такива изчисления се правят на големи машини. И се използват за далеч по-смислени и полезни неща, от това да ти се отговаря на въпрос, свързан с политиката в България.

Само да поясня че всички изчисления на Siri се правят в сърварите на Apple които се предполага доста мощни и през 3G канала за данни се изпраща резултата до телефона. В първата версия 5.0 даже я нямаше опцията за 4S да се изключва 3G заради Siri .

Само да поясня че всички изчисления на Siri се правят в сърварите на Apple които се предполага доста мощни и през 3G канала за данни се изпраща резултата до телефона. В първата версия 5.0 даже я нямаше опцията за 4S да се изключва 3G заради Siri .

Siri работи ли на български език и за България?

Siri работи ли на български език и за България?

Това е риторичен въпрос нали ?

Публикувано изображение

Явно е въпрос на време :)

Аз лично чакам испанския да се появи в това меню.

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

Това е риторичен въпрос нали ?

Явно е въпрос на време :)

Значи Siri е абсолютно излишна и непотребна функция на iOS в България. Защо изтъкваш качества на продукт, предназначени предимно за САЩ?

Аз лично чакам испанския да се появи в това меню.

След като испанският език ти е по-важен защо пишеш в български форуми?

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Значи Siri е абсолютно излишна и непотребна функция на iOS в България. Защо изтъкваш качества на продукт, предназначени предимно за САЩ?

Верно че е напълно излишна за хора които знаят само български. Но недей да слагаш всички българи под общ знаменател. То и програмния език C++ е неизползваем за всички който не знаят английски нали ? Ако следваме твоята логика.

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

Верно че е напълно излишна за хора които знаят само български. Но недей да слагаш всички българи под общ знаменател. То и програмния език C++ е неизползваем за всички който не зная английски нали ? Ако следваме твоята логика.

А коя логика да следваме? Твоята? Не говоря за програмни езици, а за краен продукт. Може би съвременните десктоп системи на Microsoft, Линукс и пр. нямат български? Може би Андроид също няма? А iOS има ли българска локализация?

.

Избирайте мъдро.

Кое искате, „Samsung GALAXY SIII“, „Samsung Galaxy SII“, „Samsung Galaxy Note“, „Samsung Galaxy НЯКОЙ СИ“, „Sony Xperia“, „Sony Xperia Play“, „Nokia Lumia 3000“?

Толкова много имена, че със сигурност съм направил някоя грешка. И моделите са много повече от тези които посочих там. Звучи добре - има избор, но погледнете логично. Когато избирате „Android“ базиран телефон, трябва да намерите модел, който има свестен процесор, достатъчно памет, и възможно най-нова версия на „Android“. Като цяло, много време в четене на ревюта и глупости.

Докато при „iPhone“ нещата са много по-елементарни, имате 3 модела на разположение (в момента) - „iPhone 3gs“, „iPhone 4“, и „iPhone 4s“.

И възможно най-елементарната логика е достатъчна, за да се сетите, че най-добър е „iPhone 4s“, а другите 2 модела са по-стари.

На всичкото отгоре, частите в „iPhone“ са до последната висококачествени такива. При „Android“ не е така, трябва да търсите модел телефон, който да не е със баш китайско качество.

И не забравяйте, че „iPhone 4s“ има хардуер на достатъчно високо ниво, че спокойно да се противопостави на „Samsung Galaxy S III“. Всъщност, при iPhone“ не е само хардуера, ами и софтуера. „iOS“ е оптимизирана така, че да изстисква до последната капка това което iPhone“-а може да прави. За това и може да се противопостави на "великия" четири ядрен „Samsung Galaxy S III“, че дори и с малко трудност да го победi.

Избягвам да пиша именно, защото имам силно изявен личен стил и технически обносновано мнение, но ти ме заби в земята, без да имаш ни едно от двете...Как може някакви си хлапенца да смеят да дават такива генерални заключения ?! Направо нямам думи...Ти дори нямаш грамотен български език, това те праща зад учениците, бре...Тръгнал някакъв самозванец да дава акъл на цял свят...Бъди сигурен, че няма да ти отварям очите защо грешиш, защото не е този начинът.Интересно как в Калдата има ДЕСЕТКИ новини за ОФИЦИАЛНО ПОТВЪРДЕНИ дефекти от Apple, и въпреки всичко сума ти балъци дават луди пари за някакъв си ОЕМ Foxconn...И като натиснеш фанатиците с факти, стават по-тихи от тревата, особено при проблемите с несменяемата батерия и губенето на обхват...Виж какво - точно днес един сервизен техник в Ардес обясняваше много важни предимства на Android спрямо iOS, и защо ще си смени апарата.Интересно кой малоумник дава 1500 лв за smartphone, на който не можеш дори да гледаш читаво клипчетата от много сайтове като vbox7, защото окупаторите от Apple са го ударили на експанзия и нямат подръжка на Adobe Flash plugin...Има десетки сайтове като Cnet, с грамотни и читаво аргументирани сравнения защо Android > iOS, и то, световноизвестни експерти...Тръгнал наш Смехурко да отрича цялата индустрия и десетки милиони устройства...След като Iphone много изостава от конкуренти като Motorola Droid Razr MAXX, Samsung Galaxy S III и прочие, това НЕ го прави негоден за нищо, а го прави неизгодна и глупава покупка.Обаче наш Смехурко казал, че по-добрите устройства пък съвсем не ставали за нищо...Виж, хлапе, като ти трябва внимание, отивай в data.bg или прочие сбирщини, и не губи времето на хората.Защото, като им кажеш на такива истината в очите, някой модератор трябва да губи своето време, за да чисти.И за финал - апаратът е СРЕДСТВО, за да си свършиш работата и да си постигнеш крайната цел, например важен телефонен разговор или важен e-mail или chat.Когато апаратът и прочие дрънкулки ти станат крайна цел - със сигурност си на ниво 10-годишно хлапе, и много сериозно трябва да се замислиш.Все едно на майстора цел на живота да са му титаниеви отверки или диамантени клещи, след като те просто са начин да си свърши работата...Пфффф....

P.S Големият смЕх дойде след като си писал да избираме мъдро.Значи, след като моделите на Apple се броят на пръстите на едната ръка, това е плюс за избора, все едно маймуни си вземат кокосови орехи ? И не е добре да има повече модели, за да си дадем парите по-рационално?! Усещаш ли докъде си стигнал ?! Винаги съм се чудил как така жалък крадец като Стийв Джобс проми и зомбира милиони мозъци, че и светец го изкараха след смъртта му...Когато даваш пари от джоба си - няма място за прошка и фенщина, това е инструмент в ръцете ти, и нищо повече.

Редактирано от Fixt00l (преглед на промените)

А коя логика да следваме? Твоята? Не говоря за програмни езици, а за краен продукт. Може би съвременните десктоп системи на Microsoft, Линукс и пр. нямат български? Може би Андроид също няма? А iOS има ли българска локализация?

Много българи в България ползват Siri и това е факт и не им трябва българска локализация. Но пък има много добра българска фонетична клавиатура.

Толкова ли сложно и неизползваемо ти се вижда устройство без бг локализация ???

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.