Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

iPhone vs. Android базираните телефони

Featured Replies

iPhone 4S излъчва три пъти повече радиация от Galaxy S III:

Публикувано изображение

Източник: http://internetua.com/iPhone-4S-izlucsaet-v-tri-raza-bolshe-radiacii--csem-Galaxy-S-III

• Отговори 314
  • Прегледи 31,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ти се върни назад в 5 клас и се научи на елементарна грамотност и пунктуация, правопис...Както и на свое мнение, а не повтаряно и изкопирано, а за мен изобщо не се грижи, имаш поне 20 години да ме догонваш.

Най - важното е когато критикуваш някой в нещо особенно в пунктуация и правопис да не правиш по 10 грешки в 1 просто изречение. Като построиш правилно първото си сложно изречение си го сложи в рамка, снимай го и ни го прати да го видим ;)

Хайде със здраве.

П.С.: Срещу теб да тичам не мога да ти стигна толкова си "напред" :)

Редактирано от icekiller (преглед на промените)

Най - важното е когато критикуваш някой в нещо особенно в пунктуация и правопис да не правиш по 10 грешки в 1 просто изречение. Като построиш правилно първото си сложно изречение си го сложи в рамка, снимай го и ни го прати да го видим ;)

Хайде със здраве.

П.С.: Срещу теб да тичам не мога да ти стигна толкова си "напред" :)

Явно всички ще гледаме цирково представление от нечий детски акъл, и то, без пари...То, все бива мижитурска постъпка, ама... " Най-важното е ( запетая ), когато критикуваш НЯКОГО ( а не някой ), особено ( с едно Н, да не говорим, че се променя и смисълът в стила )...КОГАТО ( а не като ) построиш първото СВОЕ ( а не си )... а след това има още няколко грешки ". Когато фактите говорят, всички мълчим.Аз бих се засрамил на твое място.Но явно и от клакьори, форумни герои и други такива има нужда...Аз нямам, и както всеки друг провокатор, ще го сложа в игнорирани потребители, а той да се оплаква комуто иска.Свободен е и сам да направи същото като мен, стига да желае.

ftpkid, качествената изработка, авторския ( а не плагиатстван ) дизайн, батерията, която е най-слабото място на всеки смартфон от тоя клас - това ме кара.Предпочитам дисплей с кевларени нишки, отколкото без тях, но по-лъскав или с по-добра разделителна способност.И наистина ли мислиш, че всички последни модели смартфони от такъв клас няма да получат обновяване към Jelly Bean ? Та това ме кара, и никак не са малко причините.Разбира се, отново всичко опира до изискванията и нуждите на потребителя, който плаща от своя джоб и има право да си поръча музика по избор.Темата е за Android и защо да не спомена различни от Samsung устройства? Това не е iSictir, да има 5 модела на кръст с iOs...

http://hardwarebg.com/forum/attachment.php?attachmentid=52215&stc=1&d=1336408009

Редактирано от Fixt00l (преглед на промените)

Днес го разбазиках... видях го какво може един iPhone 4s Няма да ми повярвате... но нищо. Не, това не е за мен, и за тази простотия не бих платил пари. Нито за техните приложения. Не се докосвам за първи път, но явно няма никакъв смисъл. Отвратен съм вчера, една позната с нокиа, да сложим ...skype. Е да, ама не... чисто нова, вчера закупена. с договор за 2 години... по 10 лева изплащане... Към Глобил

Редактирано от djagi (преглед на промените)

Днес го разбазиках... видях го какво може един iPhone 4s Няма да ми повярвате... но нищо.

Не, това не е за мен, и за тази простотия не бих платил пари. Нито за техните приложения. Не се докосвам за първи път, но явно няма никакъв смисъл. Отвратен съм

Добре де сложи някой друг аргумент ! Аз пък казвам че може всичко но е въпрос на тънкости.

вчера, една позната с нокиа, да сложим ...skype. Е да, ама не...

чисто нова, вчера закупена.

Това какво ще рече !!!

да сложите skype на iPhone4S

два клика и написване на sky в търсачката на стора.

Добре де сложи някой друг аргумент ! Аз пък казвам че може всичко но е въпрос на тънкости.

Това какво ще рече !!!

да сложите skype на iPhone4S

два клика и написване на sky в търсачката на стора.

сбъркал съм. на една позната с нокиа. нисия невъзможна... Не че някой още ползва скайп, ама все пак

А, не не съм бил сбъркал... Дървен телефон... Играх си доста, а то на практика дори няма с какво да се заиграеш. Да, човека е ползвал андроид, ползвал е всички възможни айфони. Парите едва ли са проблем. Той лично предпочита айфон. Въпрос на вкус. Въпреки това, при пряко сравнение, ... Моите впечатления, че наистина доста го ръчках. Издиша от абсолютно всякъде спрямо моя телефон. За самсунгите не знам и не ме интересува.

сбъркал съм. на една позната с нокиа. нисия невъзможна... Не че някой още ползва скайп, ама все пак

Защото спомена 4S и че си отвратен и за това попитах каква е причината !

Защото спомена 4S и че си отвратен и за това попитах каква е причината !

Просто от това телефон не става, за първи контакт... Моя приятел, с два протектора на предния, а и на задния панел.... Идиотщина... Остават ми отпечатаците навсякъде, чак се почувствах неудобно...

А понеже човека е и от двете страни, разбира се, призна, андроид има много повече предимства. На него, , htc му забивал и т.н. Проблеми.

Отврати ме дървения софтуер, честно казано. Липсата на почти всякаква "къстъмизация"... Липса, е много меко казано. Спрямо това, което ти предлагат другите. Приложенията. Едни и същите, дето ги имахме и двамата... Ами познай... При мен са светлинни години... Няма да повярваш, не е и нужно. Всичко това, което аз го мога, той - .... ами НЕ! Да не навлизам в големи подробности, не става, и това е... А, и една разлика - противно на всичко, което се опитвате да втълпите, но всички мои приложения бяха купени, неговите - не (заради jailbreak). И другата колосална разлика - при вас тази процедура не знам какво точно прави.... при нас е за съвсем друго, не за да крадем. А, да, при нас е по съвсем друг начин... Нищо общо с вашето... полу-законно, полу-незаконно, или де да го знам с какви американски закони противоречи. Ами не ги бъркайте, защото нямат дори допирателна!!! Въпросната простотия, наречена jailbreak и root... Дайте да си ги казваме нещата с истинските имена.

ппп. Ама човека се скъса да ми ръчка екрана от ляво-на дясно и обратно... Не му се вярваше, че не ми заби телефона, а и беше плавно... Добре дошъл ... А, Сони били лоши... Самсунг са супер... Ами... добре де.

Тази дискусия ще се проточи до безкрайност. И защо? Нима всички сте големи алтруисти и не можете да позволите на останалата част от човечеството да се мъчи с iOS или Android(в зависимост какво ползвате вие)? Като гледам до сега няма един минал на отсрещния бряг, независимо от аргументите, който се представят, а има доста добри такива. И аз изказах мнение по-напред в коментарите, но просто така - "за спорта".Смисъл няма! Всеки да ползва каквото си иска и това е.Кой заблуден, кой не- всеки знае, че това е другия. :D Все пак най-добре за всички нас, независимо каква ОС ползваме на телефона си е да има конкуренция! Следователно - избор, стремеж към усъвършенстване, по-ниски цени и прочие и прочие.

• Автор

Глупости на търкалета

Намерих малко време, и искам да ти кажа нещо. Ще го кажа кратко защото не ми се занимава да пиша втори роман, а и нямам време.

За примера ще дам родителите си, хората не разбират много от компютри, електроника и подобни. На компютъра се интересуват само да изгледат някой филм и да проверят новините. А, да - играят „Angry Birds“ и „Chicken Invaders“. По някога дори за смяна на фона на работния плот искат помощ.

Така са и 95% от хората по света, искат нещата да са елементарни, да знаят, че просто ще пипнат нещо и ще работи. „iPhone“ е направен така, че да е удобен, и да работи. И то с възможно най-елементарният интерфейс. Това е по-удобно. За това не е предназначен за „Jailbreak“ и подобни. На който му е кеф(хора като мен примерно), ще направят „Jailbreak“ и ще се кефят на някой екстри.

„Кустомизацията“ както я наричаш не съществува в „iPhone“ точно защото е предназначен за да е възможно най-елементарен за използуване.

Хайде помисли над това което ти казах и после отговори, става ли :) !

За самсунгите не знам и не ме интересува.

Ти имаше Х8 нали?

Аз имам него и Мини.

Сравнени двата телефона Самсунг осигуряват по-добра поддръжка, новите версии на андроид излизат малко по-бързо, минито е с повече рам и няма нужда от файл менижър.

Wi-fi поддържа "n" стандарт

На открито при добри условия прави по хубави снимки.

Батерията държи един ден повече.

Има и мулти тъч.

Х8 е с по-добър дисплей

и с по чувствително Wi-fi, слагам двата телефона един до друг и той намира повече мрежи.

Всичко останало им е еднакво.

GPS и при двата телефона е перфектен.

И двата телефона стават за разговори, чувам говорещия перфектно и мен ме чуват идеално.

Х8 го купих без гаранция "втора ръка" на практика чисто нов в запечатана кутия внесен от Англия,

трябваше ми точно един час за да свикна с него и да му инсталирам всичко необходимо, кирилицата не е никакъв проблем.

Все още не е рутнат.

Минито го купих от магазина и понеже вече имах опит с андроид успях точно за 15-20 минути да си го направя така както на мен ми харесва и при него кирилица и българския не са проблем макар че и той не е купуван от България.

И двете телефончета си имат недостатъци но са достатъчно пъргави и функционални с перфектно съотношение цена-възможности.

Семейството на сестра ми са в лагера на iphone, постоянно получавам оферти да махна поне единия телефон и да ми подарят един "стар" iphone.

Че и те като izabel1 са натрупали една камара устройства.

Изпробвах и го върнах, не ми допадна. Не говоря за ОС а за самия телефон, дизайн начин на усещане.

Не ми хареса и качеството на разговорите от време навреме се чува нещо като ехо.

ftpkid, качествената изработка, авторския ( а не плагиатстван ) дизайн, батерията, която е най-слабото място на всеки смартфон от тоя клас - това ме кара.Предпочитам дисплей с кевларени нишки, отколкото без тях, но по-лъскав или с по-добра разделителна способност.И наистина ли мислиш, че всички последни модели смартфони от такъв клас няма да получат обновяване към Jelly Bean ? Та това ме кара, и никак не са малко причините.Разбира се, отново всичко опира до изискванията и нуждите на потребителя, който плаща от своя джоб и има право да си поръча музика по избор.Темата е за Android и защо да не спомена различни от Samsung устройства? Това не е iSictir, да има 5 модела на кръст с iOs...

Първо хубав разбор си ми направил по който може да се поспори как е най - правилно от стилистична гледна точка, защото там правилата не са строги, но трябва да си внимавал в часовете по БЕЛ, за да го знаеш това. За правописните да допуснал съм, тук се различаваме аз съм мъж и си признавам, за съжаление от среща в този спор не съм сигурен, че стои човек с доблест.

Първият ми и най - важен съвет към теб е да се научиш, че изреченията не завършват с многоточие, а с препинателен знак от типа ". ! ?"

И след като ми правиш забележка да използвам "когато" вместо "като" - вземи погледни само "писанието" си по - горе и ще установиш...Пълен-непълен член са ти тъмна индия. Мисълта ти е като "лястовичка в лятно кино" и всеки решил да ти прочете словоизлиянието се сблъсква с множество трудности. НО в свободна държава сме и всеки има право да си е необразован и да си спори колкото си поиска ;)

Редактирано от icekiller (преглед на промените)

Подкрепям aninfid .

@trial version - моя преход беше от x8 към iphone 4,и мога да ти кажа че не съм имал такъв боклук за телефон като x8...Iphone-a е нещо съвсем различно,което работи в сравнение с x8-цата.И за хората които и понятие си нямат от iDevice-jailbreak-a не е за да се качват пиратски програми.Чрез него се получават root права,и прави възможна костумизацията.Иконки,уиджети,анимаций и всякакви други простотиийки които стават на андроид,стават и на iPhone,iPod toch и iPad.

Намерих малко време, и искам да ти кажа нещо. Ще го кажа кратко защото не ми се занимава да пиша втори роман, а и нямам време.

За примера ще дам родителите си, хората не разбират много от компютри, електроника и подобни. На компютъра се интересуват само да изгледат някой филм и да проверят новините. А, да - играят „Angry Birds“ и „Chicken Invaders“. По някога дори за смяна на фона на работния плот искат помощ.

Така са и 95% от хората по света, искат нещата да са елементарни, да знаят, че просто ще пипнат нещо и ще работи. „iPhone“ е направен така, че да е удобен, и да работи. И то с възможно най-елементарният интерфейс. Това е по-удобно. За това не е предназначен за „Jailbreak“ и подобни. На който му е кеф(хора като мен примерно), ще направят „Jailbreak“ и ще се кефят на някой екстри.

„Кустомизацията“ както я наричаш не съществува в „iPhone“ точно защото е предназначен за да е възможно най-елементарен за използуване.

Хайде помисли над това което ти казах и после отговори, става ли :) !

Не 95%, но доста голям процент от хората по света, са направени да бъдат не съвсем тъпи но пък роби на "своите" богаташи, със спомоществователството на "своето" правителство, което е съставено най-вече от същите тези богаташи или техни подставени лица. Тъй като този голям% от хората по света(или поне по капиталистическият свят), са опростачени до максимум, изключая по-задълбочено усвоената робска професия, те не просто не искат, а почти нямат избор(особено вече остарелите) да работят с новите технологии, ако интерфейса им не е елементаризиран максимално. Тук имаме и възрастни колеги, които са дори повече, много повече напред от нас в материала, но това не е представителна извадка(за положението в световен мащаб), понеже в сайта се концентрират, поради неговата насоченост, хора с познания.

Ти тия игрички меткаш ли ги, а! Айде, признай си сега пред батко!

Не 95%, но доста голям процент от хората по света, са направени да бъдат не съвсем тъпи но пък роби на "своите" богаташи, със спомоществователството на "своето" правителство, което е съставено най-вече от същите тези богаташи или техни подставени лица. Тъй като този голям% от хората по света(или поне по капиталистическият свят), са опростачени до максимум, изключая по-задълбочено усвоената робска професия, те не просто не искат, а почти нямат избор(особено вече остарелите) да работят с новите технологии, ако интерфейса им не е елементаризиран максимално. Тук имаме и възрастни колеги, които са дори повече, много повече напред от нас в материала, но това не е представителна извадка(за положението в световен мащаб), понеже в сайта се концентрират, поради неговата насоченост, хора с познания.

Та дай да ги видим кой диктува новите технологии !!!

Публикувано изображение

Дето викаш защо да е с два клика като може да е с три машинописни реда в света на "новите технологии" !!!

Ако в този форум имаше реп,,+'' или ,,-'' авторът на тази глупост щеше да е първият потребител, за кого ще гласувам с реп-.... Жалко, че няма.....

В световен мащаб през второто тримесечие са доставени 153,9 млн. смартфона, по данни на IDC. Лидер на пазара е Samsung с дял от 32,6% (50,2 млн. броя), изпреварвайки почти два пъти Apple, която държи 16,9% от продажбите (26 млн. броя).

За една година Apple е увеличила доставките на iPhone с 27,5%, а Samsung - с невероятните 172,8%. Ситуацията може да се промени с излизане на iPhone от ново поколение тази есен, коментира IDC.

http://www.kaldata.com/article-27027.html

Айде да пускаме целите новини:

http://www.359gsm.co...6-26072012.html

Направо колега ми хареса как ги затапи и те млъкнаха и почнаха някакви други неща да плямпат :) И ми харесва как обикновенни хорица тук обсъждат неща, които са на ниво корпоративен шпионаж и милиарди долари ;) Давайте ще успеете да разберете кой от кой е откраднала ама по към 3100 година!

Бях в MediaMarkt и тъкмо да си купя Samsung Galaxy SII и се позамислих, защо да не си взема Samsung Galaxy SIII, като разликата в цената не беше голяма.

Както винаги в последния момент си промених мнението и взех SIII.

Вече 3-ти ден го ползвам и може да се каже, че съм приятно изненадан от Samsung.

Преди да продължа, да кажа, че не съм нито фен на iPhone нито на Samsung нито на която и да е друга марка телефони, просто избирам най- изгодното в момента за мен.

Работил съм и с iPhone за 1 седмица, също ми хареса, но екрана 3.5 инчов.

Предпочетох S3 пред iPhone заради 4.8 инчовия екран и може да се персонализира така както аз искам. (при iPhone или аз не намерих или наистина няма за персонализация) А iPhone 4S е малко по-евтин от S3.

Доста е бърз, има много опции. Игри, музика, филми, клипове вървят много гладко без насичане. Качеството е много добро. Камерата също.(доста се радвах на фенерчето :D)Свалянето става бързо и лесно. Още не съм го разучил целия, но най- хубавото е, че има изключително много безплатни неща(Apps.) които могат да се свалят.

Обаче батерията му пада доста бързо. Това Mobile Data много батерия изразходва. 10% за 1 час.(в Standby)

Като го изключа 1-2% за 1 час.

А зареждането от 0% до 100% става доста бързо при мен, 3-4 часа, не знам дали е нормално.

S-Voice(английския не съм го пробвал, но поне немския) е доста по- зле от Siri.

Не знам дали е от телефона или е нормално, но когато е по- тихо и тонът е включен и примерно отида в менюто почва да шуми доста силно за 4-5 секунди и спира и така при всяко натискане на някой бутон има силен шум.

Има гаранция, но не знам дали да го водя на преглед или е нормално.

И двата телефона са хубави и всеки да ползва това което му харесва и е по- изгодно за него. :)

Направо колега ми хареса как ги затапи и те млъкнаха и почнаха някакви други неща да плямпат :) И ми харесва как обикновенни хорица тук обсъждат неща, които са на ниво корпоративен шпионаж и милиарди долари ;) Давайте ще успеете да разберете кой от кой е откраднала ама по към 3100 година!

Едно си баба знае, едно си баба бае. Аве какво да коментираме оправдания на Самсунг !!! Били го разработвали от коя си година ! Ама ябълките го "свили" и го пуснали преди тях ! Това ли се опита да кажеш ?

http://it.dir.bg/news.php?id=11706313

На няколко пъти Apple е била готова да се откаже от проекта iPhone - смартфонът със сензорен екран, който промени мобилната индустрия.

И другите хубавци от google каква отворена ОС и с приятелски настроен интерфейс към разработчици на вируси са спретнали.

http://it.dir.bg/new...=11672321&nt=13

Та всеки да си ползва това което му е кеф.

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Симбиан не замира.В този момент е в "разцвета си".Симбиан белле в момента е по-избиран,защото самата ОС е страхотна като дизайн и просто ти хваща окото.И да се знае iPhone i-паднал i-се счупил и i-оставаш без телефон. :Д

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.