Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с показване на дял от твърдия диск

Featured Replies

• Автор

Изглежда точно това е бил проблема - не е зададена буква. Оправи се всичко, скритото се показа. Благодаря на всички за оказаната помощ. За вас може да е малко, но ми се спестиха наистина доста главоболия и излишни разправии. Извинявам се за объркването, което създадох. Занапред ще се старая да съм по-внимателен, когато имам запитвания. Модераторите, ако преценят за добре, могат да посбият темата само с полезната и точна информация. Проблемът наистина не е кой знае колко сериозен, но поне аз досега не се бях сблъсквал с него и мисля, че още много като мен биха се възползвали от информацията в темата. Действайте по ваша преценка. Пак благодаря на всички отзовали се и ви желая приятен ден! :)

Един миг невнимание и....... два дена писане :) То както се казва изначало и както споменах в предните си постове ,такова "изчезване" и "обединяване " на дялове без намеса няма просто абсолютно никакъв начин да се случи . Тук имаме същата ситуация ,дяла си е на лице просто не му е зададена буква за да стане видим . Това отново не може да се получи, без съответното действие ( бездействие ) при самата инсталация на ОС .Поради описания странен проблем в тази тема, мисля че за всички който писаха беше по един или друг начин ясно ,че има нещо не както трябва в самото описание на ситуацията .Тук във форума намерих доста подобни теми ,и причините за така описаните проблеми при всичките бяха или не зададена буква или изтрит по невнимание дял при инсталацията .При първото написване в търсачката " Не ми се вижда единия дял " както и очаквах още в първия резултат , в 10 изречения беше си описано елементарно това което писахме тук 2 дни . Успех на автора на темата и нека бъде малко по- смел в четенето !!!! . Лека вечер на всички който четат и писаха по темата .

PC Doctor, повечето от нас се ръководят по описаните проблеми. А те бяха тия в началото. И на мен ми се случи подобно нещо, както описах по-горе, без да съм правил форматиране на изчезналия ми дял, още повече, че нямаше нищо общо с останалите два харда на която инсталирах ОС. Май за последно го форматирах преди 2 години. След това си се появи от самосебе си. Вероятно е можело да оправя нещата по подобен начин, но това не дава обяснение на въпроса защо дялът изчезна от самосебе си и след това се появи от самосебе си :)

Всъщност, целият хард от 500 GB е разпознат, но както казва колегата, два от дяловете са обединени в един, а единият от тях не се вижда в "моя компютър". Затова аз предположих, че една нова преинсталация на чисто върху дял "C" ще оправи нещата. Не съм сигурен в това, но една смяна на SATA порта за подсигуряване преди инсталация ще е добре. Само давам идеи. Лично аз бих тръгнал по тоя път.

Искам да питам нещо ,просто да обясниш как се получава "обединяване" на дялове от само себе си както се казва на обикновен език . Каква е причината за да се получи такова нещо ,като изключиш разбира се човешката намеса в часта си по боравене с дяловете ,по време и след самата инсталация . Питам те защото аз не зная подобна възможност да е съществувала някога . Може да не съм запознат с някой неща и ще се радвам ако го обясниш ,не само за мен а и за други незапознати ,тъй като виждам че не изключваш възможността за въпросното "обединяване " която за мен не съществува без човешка намеса ти зададох този въпрос. С интерес ще прочета това което ще напишеш ,ако решиш разбира се да го направиш .

Редактирано от PC doctor (преглед на промените)

• Автор

Баш объркването дойде от това, че постнах скрийн от лаптопа, при който няма проблем, докато опитвах да обясня проблема на десктоп машината. Въобще направих, както се казва в една песен, "грандиозно мазало" :)

PC Doctor, повечето от нас се ръководят по описаните проблеми. А те бяха тия в началото. И на мен ми се случи подобно нещо, както описах по-горе, без да съм правил форматиране на изчезналия ми дял, още повече, че нямаше нищо общо с останалите два харда на която инсталирах ОС. Май за последно го форматирах преди 2 години. След това си се появи от самосебе си. Вероятно е можело да оправя нещата по подобен начин, но това не дава обяснение на въпроса защо дялът изчезна от самосебе си и след това се появи от самосебе си :)

Разбрах те добре колега . Винаги правилото е да се водим по описанията на авторите . Но не и когато звучат неправдоподобно и на границите на невъзможното . Проблема при теб не зная какъв е бил и виждам че не намираш логика в това дялове да изчезват и да се появяват сами ,от нищото. То и не се получава никога така ,или са грешки в ОС ,или са повреди по харда , или причините са от някакви действия на съответния човек пред компютъра . А пък думата " обединяване " когато става въпрос за дялове на HDD ,без намеса от човек е абсурд . Тук точно това се получи ,описанието на автора беше за обединени и изчезнали дялове .По това ако се води някой от хората които искат да помогнат ,мисля че каквото и да направят няма да могат да решат проблема ,просто всичко си има логика и правила ,а тези неща са извън всякакви обяснения било те точни или абсурдни . Лека вечер ти желая !

Разбрах те добре колега . Винаги правилото е да се водим по описанията на авторите . Но не и когато звучат неправдоподобно и на границите на невъзможното . Проблема при теб не зная какъв е бил и виждам че не намираш логика в това дялове да изчезват и да се появяват сами ,от нищото. То и не се получава никога така ,или са грешки в ОС ,или са повреди по харда , или причините са от някакви действия на съответния човек пред компютъра . А пък думата " обединяване " когато става въпрос за дялове на HDD ,без намеса от човек е абсурд . Тук точно това се получи ,описанието на автора беше за обединени и изчезнали дялове .По това ако се води някой от хората които искат да помогнат ,мисля че каквото и да направят няма да могат да решат проблема ,просто всичко си има логика и правила ,а тези неща са извън всякакви обяснения било те точни или абсурдни . Лека вечер ти желая !

Благодаря! Всъщност, аз съм забелязал, че много малко хора могат точно да опишат някакъв проблем. Причините са много. Например мързел...Тия хора просто пишат 2-3 изречения и чакат. След това пишат още едно изречение, а понякога и само една дума и пак чакат. Е как да помогнеш на такъв човек? В други случаи са виновни грешните наблюдения и впечатления на задаващия въпрос. Това може да се дължи на незнание или просто тоя човек така да я кара и в реалния си живот - през пръсти.И не на последно място появата на дедан проблем може да бъде съпроводена с много други и реално първия проблем да не е истинския проблем. Тогава почват заблудите, ваденето на думите с ченгели, объркването от многото постове ( както снощи в една тема за свързване на два компютъра) ...Абе ако даден проблем не е описан точно и ако човек не е обърнал внимание на всички подробности, трудна работа през мрежата да се оправят нещата. Затова и аз и други колеги, просто споделяме случки с подобни проблеми, които сме имали. Понякога това може да помогне, понякога не. За в бъдеще обаче челите тия неща, ще имат още едно на ум, което си е все нещо. Лека вечер!

Благодаря! Всъщност, аз съм забелязал, че много малко хора могат точно да опишат някакъв проблем. Причините са много. Например мързел...Тия хора просто пишат 2-3 изречения и чакат. След това пишат още едно изречение, а понякога и само една дума и пак чакат.

И после се почва нещо от типа "дай повече характеристики" или "дай снимка от AIDA" т.н. ...

Благодаря! Всъщност, аз съм забелязал, че много малко хора могат точно да опишат някакъв проблем. Причините са много. Например мързел...Тия хора просто пишат 2-3 изречения и чакат. След това пишат още едно изречение, а понякога и само една дума и пак чакат. Е как да помогнеш на такъв човек? В други случаи са виновни грешните наблюдения и впечатления на задаващия въпрос. Това може да се дължи на незнание или просто тоя човек така да я кара и в реалния си живот - през пръсти.И не на последно място появата на дедан проблем може да бъде съпроводена с много други и реално първия проблем да не е истинския проблем. Тогава почват заблудите, ваденето на думите с ченгели, объркването от многото постове ( както снощи в една тема за свързване на два компютъра) ...Абе ако даден проблем не е описан точно и ако човек не е обърнал внимание на всички подробности, трудна работа през мрежата да се оправят нещата. Затова и аз и други колеги, просто споделяме случки с подобни проблеми, които сме имали. Понякога това може да помогне, понякога не. За в бъдеще обаче челите тия неща, ще имат още едно на ум, което си е все нещо. Лека вечер!

За МЪРЗЕЛА те подкрепям не на 100 и 1000 ,а на 10000000 % :handshake:

Последно да оспамя и аз, но някъде напред из многото страници, още в началото, можете да намерите моя линк с инструкциИ за задаване на буква на устройството.

Много често се случва при преинсталация на 7 да не задава буква на дялове.

EDIT: Поправено. Вижте в колко часа е коментара.

Редактирано от eminem_vr (преглед на промените)

• Автор

Много често се случва при преинсталация на 7 да не задава буква на дялове.

Сигурно над 20-ина пъти съм инсталирал/преинсталирал 7-цата и досега не ми се беше случвало, та затова така се шашнах :)

Това е нов елемент в таблицата на Менделеев, не? :P

Не, някакъв римлянин е :)
  • 1 година по-късно...

Доста време изгубихме в предположения колко е размера на диска . Автора на темата явно е зает. Когато може нека погледне пустия диск колко пише на него като размер . Казва че го няма дяла с игрите му и т.н . Мисля че от него зависи дали ще може да му се помогне или е като каже аджаба какъв е тоя диск ,какво е правил с него ,има ли друг диск на компютъра как е инсталирал ОС . Тук както се каза по горе от колегата " На хартия всичко е наред " .Споменава че му липсва дяла със игри и т.н ,въпреки че казва че не му е за пръв път да преинсталира ,може да е направил при самата инсталация с дяловете какво ли не . Такова "обединение " на дяловете няма как да се получи просто ей така ,инсталираш си и хоп дялове се обединяват . Не разбрах какво значение има дали диска е 640 или 500 Гб . Дали е 1 Тб или 40 Гб диска според мен няма абсолютно никакво значение .

Привет , изчетох тази Тема , но не можах да намеря отговор , за да не отварям нова Тема ще споделя и моя проблем Тук. при Мен случая е подобен:

имам външен хард който е от лаптоп , вързан е през USB порта , разделен на 3 дяла ( 30 гб. за windowsa и още 2 други ) всичко беше ОК до преди 1 месец. Една сутрин при пуска на компа, се оказа следното .

1. дяла с Уйна. - ми излиза следното съобщение " the file or directory is corrupted and unreadable " т.е. не мога да вляза в него .

2. втория дял - влизам в него , но е празен по-точно не виждам папките , иначе отчита че от 68.36 гб. има свободни 18.63 , но до тук .

3. при третия дял - всичко е ОК

Как мога да си върна ( да видя папките във втория дял ) , а първия ако трябва ще го форматирам .

Пусни един chkdsk ! Как става, чети тук :wink12:

Ето на това се казва , бърз и ясен отговор . БЛАГОДАРЯ !!!! Всичко вече е ОК . И първия дял с Windowsa се появи и втория с изгубените папки . Пак Благодаря за бързия и КОРЕКТЕН отговор !!!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.