Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Абе що измират преждевременно ?

Featured Replies

халюцигенни  ?!?

Ставаш смешен, като се опитваш да изглеждаш учен.

Не съм учен,нооо имам афинитет към Познанието и ако ти наречеш този порив за смешен,то изводът остава за умния и интелигентния - прозаичният само ще се подсмихва самодоволно...

Ако ще пишеш пак,нека да продължим по темата и Що според някой се умирало преждевременно....? :ph34r:

• Отговори 222
  • Прегледи 25,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

и Що според някой се умирало преждевременно....? :ph34r:

От преяждане, препиване, катастрофи. Такива неща.

Останалото е суеверие, според атеистите.

Според вярващите трябва да е глупост, защото какво означава "преждевременно" ?

От преяждане, препиване, катастрофи. Такива неща.

Останалото е суеверие, според атеистите.

Бъди така любезен да изясниш първо ,Що за "птици" са атеистите?!..Ама с аргументи,сър Кен..иначе,ще е поредната тинейджърска полюция

Бъди така любезен да изясниш първо ,Що за "птици" са атеистите?!..Ама с аргументи,сър Кен..иначе,ще е поредната тинейджърска полюция

Нищо нямам намерение да изяснявам.

Щом не ти е ясно и досега не си разбрал, какво означава - проблемът е твой

Формулата, по която се изчислява "времето за умиране" е следната:

"не ми се мре" се събира с "но нямам избор", после делим на "да става каквото ще", минус "колкото ми е писано; колкото даде Бог; колкото толкова" и получения резултат умножаваме с "бати шита" на квадрат.

Естествено, това е строга наука и без да си минал през познанието както си му е реда: чел съм го, учил съм го, практикувал съм го, работил съм го 15 годин, не ми аресва - няма как да разбереш формулата.

Нищо нямам намерение да изяснявам.

Щом не ти е ясно и досега не си разбрал, какво означава - проблемът е твой

Твоят отказ за продължение на диалог и който се вписва в темата е вид безсилие...ноо, пък аз нямам никакво намерение да насилвам явно този твой проблем..

Апропо,съфорумнико - от женски пол съм,макар,че това едва ли трябва да има значение изобщо за един такъв форум! Написаното е за твое улеснение ,а моето бебенце ти маха с ръчичка,докато с една ръка тракам по клавиша.. :)

Успех ти пожелавам!

Твоят отказ за продължение на диалог и който се вписва в темата е вид безсилие...ноо, пък аз нямам никакво намерение да насилвам явно този твой проблем..

Апропо,съфорумнико - от женски пол съм,макар,че това едва ли трябва да има значение изобщо за един такъв форум! Написаното е за твое улеснение ,а моето бебенце ти маха с ръчичка,докато с една ръка тракам по клавиша.. :)

Успех ти пожелавам!

Приеми го, както желаеш.

Под моя профил може да се прочете :

Какво ти пречи и под твоя да има подобно пояснение ?

Да ти е здраво и щастливо бебенцето и ти и цялото семейство !

• 4 седмици по-късно...

Приеми го, както желаеш.

Под моя профил може да се прочете :

Какво ти пречи и под твоя да има подобно пояснение ?

Да ти е здраво и щастливо бебенцето и ти и цялото семейство !

..ооо,тенкс Ken за пожеланията и да ти се връщат 3-но към-то твоето семейство!

Ама тук темата е друга,а ти явно, нямаш силните аргументи срещу Атеистите,както нито един и не само тук в тоз форум,а изобщо НЕ може да изчисли "времето за преждевременно умиране",защото това може да го стори най-простичкоТО -  свободната воля на индивида т.е. самата личност,без да се намесват религиозни промивки на мозъка в измисленото понятие - бог!

.. хич не визирам психики в склонност към самоубийства,поради дроги ,алкохолизъм и които в повечето случай са със сериозни ментални заболявания,а умишлена жертвоготовност,точно с такава сила,както една майка би умряла преждевременно за детето си/това дори животните в природата го правят/ и то в екстемални обусловености!

Най-големите Примитиви са религиозните фанатици и те определено умират преждевременно!Както християни,така и мюсулмани - факти бол!

Според вярващи, религиозни и атеисти "преждевременно" означава при нещастен случай.

Така мисля.

Може би има хора, за които "преждевременно" означава нещо друго, не знам...

Изглежда че смъртта разчиства около мен тези които са успели да станат ненужни или неудобни. 

Ако беше така, жив човек нямаше да остане на земята, защото около всеки има неудобни хора.

Ама тук темата е друга,а ти явно, нямаш силните аргументи срещу Атеистите,както нито един и не само тук в тоз форум,а изобщо НЕ може да изчисли "времето за преждевременно умиране",защото това може да го стори най-простичкоТО -  свободната воля на индивида т.е. самата личност,без да се намесват религиозни промивки на мозъка в измисленото понятие - бог!

.. хич не визирам психики в склонност към самоубийства,поради дроги ,алкохолизъм и които в повечето случай са със сериозни ментални заболявания,а умишлена жертвоготовност,точно с такава сила,както една майка би умряла преждевременно за детето си/това дори животните в природата го правят/ и то в екстемални обусловености!

Най-големите Примитиви са религиозните фанатици и те определено умират преждевременно!Както християни,така и мюсулмани - факти бол!

Мисля, че много сериозно си се объркала.

Аз дори и не си помислям да търся аргументи срещу атеистите.

Аз се смятам за такъв.

Мисля, че много сериозно си се объркала.

Аз дори и не си помислям да търся аргументи срещу атеистите.

Аз се смятам за такъв.

Бих изказала категорично мнение - Всички боледуват,било християни,мюсулмани,хиндуисти или атеисти!...Който се наеме да го отрече - ок! Ама..да приведе фактологии,че множество люде от дадена религия или НЕ принадлежащи към-то нито една са толкова здрави,че никога в живота си не са боледували??!! :ph34r: .. :wink12:

• 4 месеца по-късно...
  • Автор

Ако беше така, жив човек нямаше да остане на земята, защото около всеки има неудобни хора.

Тука става дума за моят частен случай, т.е. за измиращите около мен.

Един белгиец дето ми се прави на приятел от доста години, през последните две нещо все чакаше аз да му се обадя. Значи почна да става леко ненужен или излишен или безполезен ( не знам как точно да го определя). И миналия месец научавам от една обща позната че го е хванало рак, почнал да дриска кръв. Първото нещо което си помислих беше, че вероятно тоя ще е следващият от поредицата, понеже от по-близките вече 5-ма си заминаха, та вероятно е ред на и "приятелчетата" вече. Значи се чудих десетина дена дали да му се обаждам, не го знам дали няма някакви скрити прегрешения спрямо мен, след като се държи дистанцирано. Щото ако е имал грехове вероятноста да си замине е голяма. Та нещо не ми се разговаряше със скорошен бъдещ мъртвец. Па един ден си викам, що па да мре тоя сега и му се обадих и по телефона. Заприказвах ме се за едни бачкатори дето щяли да работят в къщата на дъщеря му, па след няколко минути го питах дали е верно това дето оная ми го каза. Той потвърди че е верно и че ходи на химиотерапия. Казах му че ако му потрябвам за нещо може да ме търси. И му казах че мисля че няма да умре, един вид заявил съм, че ако смъртта е решила да го прибира във връзка с поредицата около мен, на мен не ми върши работа сега да мре тоя белгиец. Обещах му да му пратя едни информации относно бачкаторите по и-мейл и на другия ден ги пратих. В и-мейла го питах за адреса на неговия бачкатор, евентуално да го ползвам и за в моята къща. След още един ден му се обаждам по телефона да му напомня че съм му пратил и-мейл и опааааа, белгиеца вика че не го е бил чел още. Аз му викам че едни други хора са ми обещали да ме свържат с друг бачкатор и той се оправдава, че дъщеря му била отишла във франция и щяла да се върне чак след два дена и ала бала, та той не му знаел телефона. Еми стана ми ясно че не иска да ме свърже с него и го оставих на мира, като не ще човека да е полезен, кво да му правя, на сила хубост не става. И пак си помислих че май е предвиден за прибиране от смъртта след като толкова много държи да не ми е полезен. Цели 15 дена след това, зет му  и дъщеря му дошли за пореден път на гости при него и явно пред тях ми е пратил и-мейл, ама само с телефона на бачкатора, без името му. Аз му се обадих няколко минути след като беше пратил и-мейла и той директно ми вика здрасти, очаквал че ще съм аз. Питам го за името и къде живее, дава ми името ама се прави че не знае къде живее. Пък той му е бивш селски на него, ама уж не го знаел къде живее. Еми свързах се с неговия бачкатор и подписахме договор да бачка 2 - 3 дена при мен. Значи, сега изведнъж е станал, може би против неговата воля, под влиянието на зет му или дъщеря му, пак полезен с нещо. Може и да отърве кожата, да му се размине гроба без да е разбрал как е станало, ако смъртта го е била планувала в поредицата от измиращите около мен. 

Ще ви докладвам какво ще се получи. При предишните 5ма измиращи минаваше по малко повече от година за всеки следващ, значи око е предвидено от смъртта поредицата да продължи, от декември натам, се отваря нова възможност за погребение.

Каквото си реши смъртта това ще е. Който каквато попара си е надробил, ще си я куса. 

Редактирано от Ясновидеца (преглед на промените)

Каквото си реши смъртта това ще е. Който каквато попара си е надробил, ще си я куса. 

Приятно ме изненада с присъствието си, здравей! :)

Напълно съм съгласна с с теб!

• 5 месеца по-късно...
  • Автор
на 23/6/2015 at 9:28, Мойра написа:

Приятно ме изненада с присъствието си, здравей!

Ами здравей,

вчера е умряла стринка ми.
От янураи 2010 , като се мине малко повече от една календарна година и хоп, нов мъртвец се появява около мен. 
Та 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 и сега 2015 е умрял по един човек около мен.
Шест поредни години мре по някой, брей каква голяма "случайност" , ц ц ц ...
Сега, ако се продължи със същата редовност на измиране, за 2016 остават само 13 възможни дни, след 18 декември. Предполагам че май следващият ще е през 2017, по-логично ми изглежда.
Загадката е, кой ще бъде късметлията ?
Дали ще е от България или ще е от Белгия следващият ?
И дали ще е много преждевременно умиране или ще изглежда че е от възраст ?

Вие как мислите, направете някакви прогнози, да ги проверим дали ще се потвърдят. 

преди 10 минути, Белгиеца написа:

Ами здравей,

От янураи 2010 , като се мине малко повече от една календарна година и хоп, нов мъртвец се появява около мен. 
Сега, ако се продължи със същата редовност на измиране, за 2016 остават само 13 възможни дни, след 18 декември. Предполагам че май следващият ще е през 2017, по-логично ми изглежда.

Вие как мислите, направете някакви прогнози, да ги проверим дали ще се потвърдят. 

Да знаеш, ти си следващия :D

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

• Автор
преди 4 минути, capnemo написа:

Да знаеп, ти си следващия :D

Това е грешна прогноза, времето ще я опровергае със 100% сигурност !!!
На мен ми е силен ангела, според баба ми, щото съм се родил на 3 празници. Било е неделя ( = празничен ден, според нея) и два църковни в един и същи ден.
Аз понеже си знам рождената дата, трябва да питам някой поп дали е вярно че са били два църковни празника тогава.
Освен това, не съм кръстен разбираш ли, та не съм подвластен на божите работи, няма как да ме привика св Пешо. Пък и даже да ме търси Пешо на софийския ми адрес, аз не съм там. Скрил съм му се на католическа територия и тука като не влизам по църкви, няма как да ме надуши.

преди 3 минути, Белгиеца написа:

Това е грешна прогноза, времето ще я опровергае със 100% сигурност !!!
На мен ми е силен ангела, според баба ми, щото съм се родил на 3 празници. Било е неделя ( = празничен ден, според нея) и два църковни в един и същи ден.
Аз понеже си знам рождената дата, трябва да питам някой поп дали е вярно че са били два църковни празника тогава.
Освен това, не съм кръстен разбираш ли, та не съм подвластен на божите работи, няма как да ме привика св Пешо. Пък и даже да ме търси Пешо на софийския ми адрес, аз не съм там. Скрил съм му се на католическа територия и тука като не влизам по църкви, няма как да ме надуши.

Ааа, оня брадатия ще те засече, да знаеш. Той има цялта база данни (даже и от белгийския ти паспорт) :D

преди 19 часа, Белгиеца написа:

Ами здравей,

Не ме бива да правя прогнози, като изключим политиката, разбира се :wink12:

Божа работа е това, така мисля, въпреки че не съм религиозна.

преди 10 минути, Мойра написа:

Не ме бива да правя прогнози, като изключим политиката, разбира се :wink12:

Божа работа е това, така мисля, въпреки че не съм религиозна.

измирали преждевременно хахаха

тъй са си написали картите на животите хората пък лошо нема да си прайш статистика

• Автор

Статистиката е велика наука, въпреки че едно време студентките по психология от СУ-то гледаха леко тъпо с едно измъчено неразбиране на математиките по време на лекциите по статистика.
Аз съм бизнес ориентирана душа и имам нужда да предвиждам подобни събития, за да не губя тъпо мангизи.
Ще ти дам един пример, да ме разбереш по-лесно.
Със стринка ми и двете и деца и една племеничка бяхме съсобственици на едни земеделски земи до миналата година. Благодарение на прозорливостта ми, че докато е жива стринка ми, по-лесно ще се съберем да ги продадем, аз съзнателно направих разни отстъпки, с цел по-лесно стигане до компромис и в крайна сметка сделка. Ама пак не успяхме да се съберем всичките съсобственици на куп, да продадем в един и същи ден всичките земеделски земи. Е, аз като по-образован по правните въпроси чиляк, го бях предвидил и такъв вариант и се бях подготвил да продавам посредством едни нотариални хватки, които простосмъртните клиенти не познават. Бях предвидил че е възможно племеницата да скрои саботажен номер и така и стана. Точно когато пристигам аз в София, тя госпожицата изчезнала, уж й било спешно да била отидела на море с приятелка някаква си там. Госпожицата си е въобразявала, че без нейното присъствие пред нотариуса, аз съм нямал да мога да си продам моя дял.
Ама аз като баш майстор тарикат, се бях подготвил с готово работещо решение, което предложих на братчедите, обясних им как може да продадем и без присъствието на племеницата и го направихме. И добре че го направихме миналата година, защото тази година едно от другите лица съсобственици не беше в състояние лично да се представи пред нотариус и щеше да се изпорти работата, ако бях отложил продажбата за тази година. Пък сега като умря стринка ми, сети се и сама ако можеш, защо щеше да стане още по-трудно да се продаде земеделската земя на нормална цена.
Та така, правя си аз статистики и откривам че измират на година по един. А от тази година откривам също и че почват да се разболяват доста лошо ( двама човека през 2015).
Сега в бизнес плановете ми съм заложил да проуча един вариант за доставки на ... от бг за Белгия. Възложил съм на един човек да ходи да шпионира едни бизнес модели в София. Ако резултатът от маркетинговото ми проучване излезе позитивен, т.е. Ако е възможно да почнем да доставяме в Белгията ... ще потечат едни парички. Хубаво, ама ми трябва и човек на място да подготвя пратките на ... за насам. Е, те този човек, не е желателно да умре и той още през първата година, защото ще се изложа аз тука пред разни бизнес партньори и най-вероятно ще ги загубя за винаги. Или поне ще ми е много трудно да се справя да заместя умрял човек достатъчно бързо с друг, готов да бачка качествено. Което може да ме принуди да наемам гледачка на дете, да ми гледа синчето, докато аз се разправям лично в София да върша работата на евентуално умрелия. И ако се проточи престоят ми в София, ще стане нетърпимо положението, началничката ми няма да е съгласна, разбираш ли. Ти нали знаеш какви сте си вие жените ?
Ти не можеш ли, така като по-гъста с отвъдното, да погледнеш пак за малко там и да ме успокоиш, че няма да ми умре довереното лице от София, на което възнамерявам да възложа да си изкарва лесно парички. Хайде моля ти се, бутни едно рамо на сънародника ти.

нема умре скоро

спи спокойно

• 3 години по-късно...
  • Автор
на 20.12.2015 г. в 18:46, haidukpikaso написа:

нема умре скоро

спи спокойно

Да знаеш че си познала, браво на тебе !

А иначе, веригата с преждевременното измиране е прекъсната, през 2016 и 2017 г. никой не е умирал преждевременно, или поне не ми е било съобщено.
Чак есентта на 2018г. умря една вуйна, но при нея беше точно обратното на преждевременно умиране. Значи не се брой към тази статистика. При нея беше закъсняло умиране.
Е, то това закъснялото умиране и то е кофти ситуация, ама от него повечето хора не ги  е страх. Или по-точно страх ги е да умрат достойно и на време, спестявайки си лоши условия на нещо като уж живот. Това да си на легло с подлога, нещо на мен не ми прилича на живот, ама има и такива които си го живеят и така с години. Тяхна си работа.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.