Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Абе що измират преждевременно ?

Featured Replies

Не бих могла да знам, какъв е светът на Бога и на какви закони се подчинява, тъй като съм смъртен човек, намиращ се все още в земното си тяло и мислещ с материалния си мозък.

А дали въобще има земен човек, който да е наясно с т.н. Абсолютна реалност? :rolleyes:

Има много литература по въпроса, но на мен лично тя не ми доказва нищо, освен факта, че човешката фантазия е безгранична.

Изборът си е само твой - ако ти си решила, че си само една кожена чанта с месо и "материален" мозък, твоя воля! - това и ще бъдеш!

Но освен теб има и други светли човешки същества, ходили някога върху тази земя, ходещи сега, ще ходят и в бъдеще, които знаят, че освен светът на материята, има и нематериален невидим за материалния мозък свят, който са нарекли светът на Бога, или Съществуванието, или Дао, или Аллах, Бог Отец .... каквото си поискаш. Думите и без това са недостатъчни, за да изразят истината на нематериалния Бог!

Истината в думи не можеш да затвориш, но със сърцето си можеш да почувстваш - разбира се, стига да не си забравила, че си човек със сърце!

• Отговори 222
  • Прегледи 25,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

че освен светът на материята, има и нематериален невидим за материалния мозък свят, който са нарекли светът на Бога, или Съществуванието, или Дао, или Аллах, Бог Отец .... каквото си поискаш.

чакам да обясниш по-подробно така за нематериалния свят, пишеш за някакво Съществуване с главна буква, но то Слънчевата система и Вселената и тя е част от това съществуване, не виждам нищо специално в това ......

и да се уточним всички хора мислят не с материалния си мозък, ами мислят с мисловната си енергия

чакам да обясниш по-подробно така за нематериалния свят, пишеш за някакво Съществуване с главна буква, но то Слънчевата система и Вселената и тя е част от това съществуване, не виждам нищо специално в това ......

и да се уточним всички хора мислят не с материалния си мозък, ами мислят с мисловната си енергия

Не аз, науката ти обяснява, че видим свят като твърда материя всъщност няма. Квантовата физика го обяснява подробно.

А за да мислиш изобщо, е необходимо най-напред да съществуваш като човешко същество.

Мисленето е една от функциите на инструмента ти ум, и то функция ограничена, по предварителни зададени параметри на биологичния компютър ум.

Ти обаче си цялостно същество, а не само един отделен свой инструмент, та било то и ума ти!

да, сега разбрах (от последния пост) че изобщо не знаеш какво е това нематериален свят ...........

а за мисленето си на светлинни години от това какво е то и как става ........

• Автор

С цялата тази река от думи повтаряш казаното от мен: ти гледаш от перспективата на собствения си Аз, или по-точно от илюзията си за някакъв Аз, който съди хората на грешници и прочие определения, които безспир лепиш на този или онзи и на неговите постъпки! Но тези осъждания са само твоите умствени проекции върху другите!

Смени перспективата си на гледане и възприемане и тогава ще разбереш, че осъждането на другите си е само твоето, или по-точно на твоето его!

И начинът, по който виждаш другите и случващото се пак си е само твоя интерпретация на твоето его!

И няма нищо общо с реалността на това, което Е!

Значи според теб, абсолютно всеки човек си бил имал собствена интерпретация на света около него, която при всички случай е била грешна, така ли ?

Щото аз пък си мисля че с нищо не съм по-тъп от някой съдия в някое произволно българско съдилище. Разликата между мен и някой такъв е, че съм се сетил как да изкарвам по-добри пари от него, без да трябва да уча цял живот наизуст хиляди страници все нови и нови закони. Демек, не си падам по зубрачеството като самоцел.

А пък ти тука, така както ни обясняваш твоята позиция, излиза че и съдиите и депутатите, барабар с президента и премиера, всички са в страхотна заблуда щото гледали от перспективата на собствения им Аз.

Остава сега да добавиш че и космонавтите и те нищо неразбират, нищо че ходят на гости на дедо боже в небето.

И сега за да ти покажа колко лош мога да бъда, ще те цакам направо с коза Асо пика.

Скъпа моя, след като никой човек не може да разбере реалността, тогава ти как така я разбра и ни просветляваш тук, че ние не я разбираме , а ?

:lol6::lol6::lol6::lol6::lol6::lol6::lol6:

да, сега разбрах (от последния пост) че изобщо не знаеш какво е това нематериален свят ...........

а за мисленето си на светлинни години от това какво е то и как става ........

Да, за теб цялата наука е на светлинни години от теб - включително и квантовата физика, включително и ядрената физика...:)

Значи според теб, абсолютно всеки човек си бил имал собствена интерпретация на света около него, която при всички случай е била грешна, така ли ?

Щото аз пък си мисля че с нищо не съм по-тъп от някой съдия в някое произволно българско съдилище. Разликата между мен и някой такъв е, че съм се сетил как да изкарвам по-добри пари от него, без да трябва да уча цял живот наизуст хиляди страници все нови и нови закони. Демек, не си падам по зубрачеството като самоцел.

А пък ти тука, така както ни обясняваш твоята позиция, излиза че и съдиите и депутатите, барабар с президента и премиера, всички са в страхотна заблуда щото гледали от перспективата на собствения им Аз.

Остава сега да добавиш че и космонавтите и те нищо неразбират, нищо че ходят на гости на дедо боже в небето.

И сега за да ти покажа колко лош мога да бъда, ще те цакам направо с коза Асо пика.

Скъпа моя, след като никой човек не може да разбере реалността, тогава ти как така я разбра и ни просветляваш тук, че ние не я разбираме , а ?

Колкото човешки умове има, толкова и интерпретации на реалността ще има!

В това отношение много правилно си ми разбрал!:)

Умът на човека е ту мюсюлмански, ту християнски, ту съдийски, ту президенстки, ту туй, ту онуй!

Цялата беда на човешкия ум идва от неговата идентификация - я с пост, я с позиция, я със заплата, я с идеология - все игри на егото на човешкия ум.

Ето и ти - идентифицираш се със съдия и правораздавател над съдбите на твоите приятели!:)

Истината на Абсолютната реалност с ума си по човешки ограничен няма как да видиш - най-много можеш да видиш умствените си проекции върху реалността! Умът е като метнат многцветен воал пред очите ти, който скрива Истината.

Слез в сърцето и душата си, в центъра на съществото си - там истината отдавна се знае!

Умът е като метнат многцветен воал пред очите ти, който скрива Истината.

нищо не написа по въпроса какво е това нещо нематериален свят, сега да попитам и каква е тази Истина ......

Слез в сърцето и душата си, в центъра на съществото си - там истината отдавна се знае!

сега толкова глупости в едно изречение ..........

кой да слезе в - Слез в сърцето и душата си , а значи ти да слезеш , сега ти да слезеш в центъра, ама не си ли ти центъра

сега сърцето е биологична част от тялото, колкото и да търсите там няма нищо друго - е има и мисловна телепатична енергия, която е в едно цяло със сърцето, но то е така за цялото биологично тяло.

ами душата ти, тя пък къде е , защото аз не виждам такова нещо в себе си, може би искаш да кажеш че всеки като съществува мисловно и има някаква душевност от време на време в мисловните си изживявания, ама това не е душата, това си е все мисленето на всеки един човек.

и къде щяхме да открием истината не разбрах ......

----------------------------------

иначе добри думи редиш, те служат такива думи за да карат хората да прегръщат разни религии

Редактирано от some_spirit (преглед на промените)

• Автор

Цялата беда на човешкия ум идва от неговата идентификация - я с пост, я с позиция, я със заплата, я с идеология - все игри на егото на човешкия ум.

Ето и ти - идентифицираш се със съдия и правораздавател над съдбите на твоите приятели!

Истината на Абсолютната реалност с ума си по човешки ограничен няма как да видиш - най-много можеш да видиш умствените си проекции върху реалността! Умът е като метнат многцветен воал пред очите ти, който скрива Истината.

Виж сега, на мен човешкият ми ум си ми трябва да си го ползвам.

На теб ако не ти трябва твоят, тогава си ползвай нещо друго на негово място.

Его сега, блъскам си главата да пиша един договор, отнасящ се до хиляди евро и ако трябваше да слушам истината на твоето сърце и на твоята душа, не знам какво ще ми се случи. Един човек ми е пратил готов договор, надявайки се да го подпиша такъв какъвто е. Пък аз не искам да му правя такъв кеф. Нищо че той се мисли за голям тарикат и нищо че имам нужда от такъв вид специалист като него.

Без човешкия ум, за никъде не сме, това пък от мен да го знаеш.

Моето сърце ми върши работа на една неуморима помпа, там няма какво да търся.

Душата ми пък си е в черепната ми кутия, тя сама си взима необходимите ми решения.

Значи моята душа е бизнес ориентирана. Обича да преговаря взаимно изгодни компромиси.

Включително и с божия съд съм навит да преговаряме, ама не иска да се покаже нещо.

Мисля че има различни подходи към "духовното търсене".

( Qu?te spirituelle - е на френски )

Едни търсят едно, други търсят друго, според собствените си нагласи на характера и личността им.

Баланс е нужен между духа и материята. Който отрича изцяло едното за сметка на другото е в дълбоко заблуждение. Освен медитиране и съзерцаване на красотите на Вселената е необходимо човек да яде, да отделя, да се труди, ако щеш и да мете и мие чинии и т.н. Умът е този, който подрежда мислите, този който сътворява както персоналната, така и колективната "действителност". Без ум няма "реланост". Друг е въпросът кой ум би било добре да използваме по-често - този, работещ с дясната (абстрактната) половина на мозъка, или този, работещ с лявата (логическата) половина на мозъка. :turkey5:

нищо не написа по въпроса какво е това нещо нематериален свят, сега да попитам и каква е тази Истина ......

Аз много пиша, ти нищо не разбираш - или по-точно не ти отърва да разбереш! ;)

Защо си мислиш, че можеш да опишеш нематериалния свят!? Думите са предназначени само за материалния свят, а нематерията е нещо извън възможностите на ума ти и създадения от него език - думи!

Материята е това, което не е материя и е извън пространство и време!

Но нематерията е това, от което се ражда материята и квантовата механика добре ти го обяснява. Самият Айнщайн умира като мистик, който признава, че животът е една мистерия!

А що се отнася до истината, тя е това, което Е! Не това, което си мислиш, че е!

кой да слезе в - Слез в сърцето и душата си , а значи ти да слезеш , сега ти да слезеш в центъра, ама не си ли ти центъра

сега сърцето е биологична част от тялото, колкото и да търсите там няма нищо друго - е има и мисловна телепатична енергия, която е в едно цяло със сърцето, но то е така за цялото биологично тяло.

ами душата ти, тя пък къде е , защото аз не виждам такова нещо в себе си, може би искаш да кажеш че всеки като съществува мисловно и има някаква душевност от време на време в мисловните си изживявания, ама това не е душата, това си е все мисленето на всеки един човек.

Човешкото същество не е само тяло - ум, то е и много повече.

Когато се раждаш, нямаш мисли, но продължавш да си, нали!?

Душата ти е жива дори и когато умът ти не тиктака.

А вратата към твоята душа е в теб самия, и сърцето ти е ключът. Не сърцето като физиологичен орган, а сърцето като твоя същност - онова сърце, което се влюбва, и се ражда, и умира. Това са състоянията, в които си жив, макар и не в ума си, а в сърцето си!

Или си забравил онези напълно човешки състояния, в които умът е принуден да замълчи - например когато си влюбен, или просто щастливо блажен, или когато си безкрайно изненадан, или.... толкова много моменти има в живота на един човек, когато умът е принуден да замълчи, защото истината говори.

И не за религии става дума в онези редки моменти, в които си напълно жив - а за твоята изконна човешка същност и душа, които ти говорят!

я да видим аз в коя група попадам:

- свръхестествено същество - сега това е наречено така в религиите, а всъщност това са извънземни енергийни разуми, които си съществуват съвсем нормално, нищо свръхестествено няма в тях

- нематериални сили - има си ги тези сили, нарича се телепатия

- задгробен живот - е това не е живот зад гроба на някой, ами човек продължава да съществува и след като му се повреди биологичното тяло, но вече под формата на енергиен разум

е аз знам че тези 3 неща които изброих си съществуват или са истински, в кой раздел съм, на атеистите или на вярващите в бог - да уточня не съм член на никоя тъпа религия и нямам и намерение да ставам такъв

и аз се замислих у коя група съм

:bubblegum:

Виж сега, на мен човешкият ми ум си ми трябва да си го ползвам.

На теб ако не ти трябва твоят, тогава си ползвай нещо друго на негово място.

Моето сърце ми върши работа на една неуморима помпа, там няма какво да търся.

Душата ми пък си е в черепната ми кутия, тя сама си взима необходимите ми решения.

Значи моята душа е бизнес ориентирана. Обича да преговаря взаимно изгодни компромиси.

Включително и с божия съд съм навит да преговаряме, ама не иска да се покаже нещо.

Мисля че има различни подходи към "духовното търсене".

( Qu?te spirituelle - е на френски )

Едни търсят едно, други търсят друго, според собствените си нагласи на характера и личността им.

Да наричаш душата си "бизнес ориентирана" е като да твърдиш, че сам предизвикваш смъртта на приятелите си! ;)

Няма лошо да подписваш договори и да пресмяташ в евро, затова е и даден инструментът ум - да ти служи на пазара, в ежедневния живот!

Но не закачай душата си за парите, защото тогава животът ти и пет пари няма да струва!

Човешкото същество е много повече от купчина хартийки, на които си придал някаква си своя приумица за измислена сила.

Не си платил никому, за да дойдеш на този свят. А когато умираш, цялото богатство на този свят пак няма да те откупи! ;)

Както не откупи и Великия Александър Македонски с всичките му завоевания и скъпоценности и който не е успял дори и с едно денонощие да удължи живота си, за да види любимата си майка - въпреки всичките му богатства и украсеното му с диаманти смъртно ложе!

Баланс е нужен между духа и материята.

Който отрича изцяло едното за сметка на другото е в дълбоко заблуждение.

Освен медитиране и съзерцаване на красотите на Вселената е необходимо човек да яде, да отделя, да се труди, ако щеш и да мете и мие чинии и т.н.

Умът е този, който подрежда мислите, този който сътворява както персоналната, така и колективната "действителност".

Без ум няма "реланост".

Друг е въпросът кой ум би било добре да използваме по-често - този, работещ с дясната (абстрактната) половина на мозъка, или този, работещ с лявата (логическата) половина на мозъка.

И в двете си половини умът си е ум - инструмент за ползване в ежедневния живот!

А медитацията е нещо, което не ти пречи да ядеш, спиш, работиш - дори напротив. Медитирайки във всеки един момент от живота си, ти оставаш осъзнат и нащрек и животът ти ще придобие нова неимоверна сила.

Препоръчвам ти да видиш един хубав филм за това:

Воинът на спокойствието (Peaceful Warrior)

Я лепнете една душа в следващия коментар, да я скиваме кво представлява. :ph34r:

А кой ти каза, че душата е стока за изложение!?

Можеш да видиш само своята душа! И колкото по-скоро, толкова по-добре за теб! ;)

Можеш да видиш само своята душа! И колкото по-скоро, толкова по-добре за теб! ;)

Ми колегата няколко коментара по-нагоре, нали виждал аури :D

Именно това твърдя и аз - че местоимението Аз е с измислено от теб значение, т.е. с измислена от теб представа за Аз и това е което представлява егото. Егото е собствената ти илюзия за Аз.

...

Личното местоимение Аз, не е измислено от мен! То съществува от древни времена на всички говорими и мнемонични езици и има едно и също значение на всеки един от тях! Изведнъж се появява Алия и почва да твърди, че личното местоимение за автоперсонализация е моят/нашият най-голям враг, като се позовава на личната си дефиниция, за съдържанието на тази проста думичка. Е, няма начин това да мине! Защо? Обяснявам в архетипи, защото виждам, че по-добре ги възприемаш: - От едната страна на везната имаме целият свят, използващ класическото значение на думичката Аз, а от друга страна имаме Алия, измислила си ново значение на думичката Аз. Накъде ще се наклони везната, се пита в задачата? Правилно! Блюдото на Алия ще отиде нагоре, посланието и ще загуби смисъл, думите и ще олекнат и ще изчезнат без следа. Ако Алия говори така, че целият свят да я разбира, да казва нови и светли истини, но без да си прави гаргари с добре известните ни думички, посланието и ще намери почва и ако е благодатно, може би ще даде плодове...

...

Истинската ти същност няма Аз, нито его - представата за Аз! Нито може истинската ти същност да бъде затворена в "терминология"!

Човешката същност е разбиране, а не "терминология" от мъртви термини.

...

Ааа, "мъртъв термин" е очевиден оксиморон. Той термина затова е термин, защото е в активна/жива употреба и носи точно определено послание!

...

И за да ти демонстрирам с практически пример колко прав е Ошо, който казва, че Егото ти (т.е. представата ти за някакъв Аз) е най-големият ти враг, ще те върна към твърдението на Белж, че именно Той, Белж, причинява смъртта на хората! :)

Ето ти пример за его в действие! :)

Пак вятър и мъгла, пак словесни каламбури...

Не аз, науката ти обяснява, че видим свят като твърда материя всъщност няма. Квантовата физика го обяснява подробно.

...

Този парадокс се решава много лесно. Ощипва си човек бузата, заболява го, почервенява и разбира, че материален свят, не само че има, ами ако не се съобразиш със съществуването му си заплашен те чакат много неприятности. Ако ощипването не помогне, първата стена изпречила се на пътя ти те кара да осъзнаеш материалността на света напълно! Апропо, квантите са материя, те обладават всички материални характеристики и няма как - градят материален свят.

Да, за теб цялата наука е на светлинни години от теб - включително и квантовата физика, включително и ядрената физика... :)

...

Квантова физика явно не е за всеки. Явно не я разбираш...

Човешкото същество не е само тяло - ум, то е и много повече.

Когато се раждаш, нямаш мисли, но продължавш да си, нали!?

Душата ти е жива дори и когато умът ти не тиктака.

А вратата към твоята душа е в теб самия, и сърцето ти е ключът. Не сърцето като физиологичен орган, а сърцето като твоя същност - онова сърце, което се влюбва, и се ражда, и умира. Това са състоянията, в които си жив, макар и не в ума си, а в сърцето си!

Или си забравил онези напълно човешки състояния, в които умът е принуден да замълчи - например когато си влюбен, или просто щастливо блажен, или когато си безкрайно изненадан, или.... толкова много моменти има в живота на един човек, когато умът е принуден да замълчи, защото истината говори.

И не за религии става дума в онези редки моменти, в които си напълно жив - а за твоята изконна човешка същност и душа, които ти говорят!

това в цитата част от твоите писания какво е, ода за блажената песничка

да уточня за протокола, повечето хора не знаете какво е това мислене и как същствувате, всеки един човек съществува благодарение на мисленето си, което става във всеки един момент, няма такива моменти когато не се мисли - ( да не се заяде някой че при медитиране не се мислело, ами мисли се най-малкото нали усещате как нямате уж мисли при дълбока медитация, това не е ли мисъл, иначе как ще усетите че сте си спрели мислите)

• Автор

Можеш да видиш само своята душа! И колкото по-скоро, толкова по-добре за теб!

Eто една душа, такава каквато съм я снимал:

Публикувано изображение

въпреки бръчките по лицето и шията й, и двете й дъщери в юношеска възраст, тя се беше облякла като Пипи и раздаваше безплатно близалки на децата на панаира в Люксембург.

Това е то душата, вижда се, ама чрез познанието което имаме за себеподобните си.

Значи аз съм видял тази чужда душа.

Само за по-малко от минута ми е показала душата си.

Също както става при любов от пръв поглед.

Тази пък, преди години, ме изненада като си "показа" сама душата, а трябваше само да я снимам за да имам нейна снимка за един бизнес.

Публикувано изображение

Снимах я 5 минути след като се срещнахме за първи път по повод на една работа, а след още 10 минути една моя бизнес партньорка, ме пита дали е жена ми като влезнахме при нея ( в един ресторант беше оная по работа с едни хора). Значи госпожата ( от втората снимка ) явно е видяла моята душа и това я е предразположило към пълно доверие и се е държала 100% естествено.

Та чуждите души се виждат и се усещат, който го може де.

пич, а тия лошите снимаш ли ги

:rolleyes:

Личното местоимение Аз, не е измислено от мен! То съществува от древни времена на всички говорими и мнемонични езици и има едно и също значение на всеки един от тях! Изведнъж се появява Алия и почва да твърди, че личното местоимение за автоперсонализация е моят/нашият най-голям враг, като се позовава на личната си дефиниция, за съдържанието на тази проста думичка. Е, няма начин това да мине! Защо? Обяснявам в архетипи, защото виждам, че по-добре ги възприемаш: - От едната страна на везната имаме целият свят, използващ класическото значение на думичката Аз, а от друга страна имаме Алия, измислила си ново значение на думичката Аз. Накъде ще се наклони везната, се пита в задачата? Правилно! Блюдото на Алия ще отиде нагоре, посланието и ще загуби смисъл, думите и ще олекнат и ще изчезнат без следа. Ако Алия говори така, че целият свят да я разбира, да казва нови и светли истини, но без да си прави гаргари с добре известните ни думички, посланието и ще намери почва и ако е благодатно, може би ще даде плодове...

Ааа, "мъртъв термин" е очевиден оксиморон. Той термина затова е термин, защото е в активна/жива употреба и носи точно определено послание!

Пак вятър и мъгла, пак словесни каламбури...

Този парадокс се решава много лесно. Ощипва си човек бузата, заболява го, почервенява и разбира, че материален свят, не само че има, ами ако не се съобразиш със съществуването му си заплашен те чакат много неприятности. Ако ощипването не помогне, първата стена изпречила се на пътя ти те кара да осъзнаеш материалността на света напълно! Апропо, квантите са материя, те обладават всички материални характеристики и няма как - градят материален свят.

Квантова физика явно не е за всеки. Явно не я разбираш...

На това му викам аз дисекция... :D

Ми колегата няколко коментара по-нагоре, нали виждал аури :D

За да бъда в тон с темата на Белж, ще си позволя да ти припомня за един друг твой колега, който ожесточено отричаше моето твърдение за човешката душа в темата ми "Има ли човек душа"... и наскоро след това се наложи сам да се срещне с душата си....

Личното местоимение Аз, не е измислено от мен! То съществува от древни времена на всички говорими и мнемонични езици и има едно и също значение на всеки един от тях! Изведнъж се появява Алия и почва да твърди, че личното местоимение за автоперсонализация е моят/нашият най-голям враг, като се позовава на личната си дефиниция, за съдържанието на тази проста думичка. Е, няма начин това да мине! Защо? Обяснявам в архетипи, защото виждам, че по-добре ги възприемаш: - От едната страна на везната имаме целият свят, използващ класическото значение на думичката Аз, а от друга страна имаме Алия, измислила си ново значение на думичката Аз.

Бъркаш, Алия не измисля ново значение на думичките!

Алия изобщо не се интересува от думичките, а от Истината, която думичките няма как да отразят. :no-no:

Защото думичките са ограничени средства за комуникация, измислени от още по-ограничения във възприятията си човешки ум.

В това отношение и личните местоимения, и най-вече личното местоимение Аз отразява една непълна и фалшива реалност. В ежедневния живот може и да ти върши работа, но истината не може да ти разкрие. Защото изобщо няма Аз!

А това е, което не само Алия твърди, а всички просветлени същества Буди, стъпвали някога по тази Земя.

Това, че те боли, когато се щипеш, не означава, че това, което виждаш е твърда материя!

Квантовата механика ти доказва, че така, както атомът се състои изцяло от празно пространство, така и неговото ядро е с преобладаващо празно пространство. И ако свием цялата "материя" като я отделим от празнотата, то можем да свием цялата Земя до една мъничка топчица не повече от 1 см2.

А що се отнася до най-малките частици материя, те дори не са материя, а по-скоро вълни, които отгоре на всичко и постоянно изчезват в небитието, като половината от времето са небитие, а другата - битие. :ohmy:

Има вече достатъчна информация в интернет за откритията на квантовата механика, която освен това е достъпна за разбиране.

Например препоръчвам ти да гледаш филма "Надолу в заешката дупка" (What the beep down the rabbit hole), или също така някой от филмите на съвременния американски учен

Насим Харамейн.

Но трябва да се има предвид, че квантовата механика не "открива топлата вода", а само потвърждава това, което Будите на всички времена са знаели - светът не е това, което на нас ни изглежда! И затова са го нарекли Мая (Илюзия).

това в цитата част от твоите писания какво е, ода за блажената песничка

да уточня за протокола, повечето хора не знаете какво е това мислене и как същствувате, всеки един човек съществува благодарение на мисленето си, което става във всеки един момент, няма такива моменти когато не се мисли - ( да не се заяде някой че при медитиране не се мислело, ами мисли се най-малкото нали усещате как нямате уж мисли при дълбока медитация, това не е ли мисъл, иначе как ще усетите че сте си спрели мислите)

Явно и представа си нямаш нито от мислене, нито от медитиране, че дори не и от влюбване! :ohmy:

Но продължавай да си мислиш, че като си мислиш, и нещата са под контрола ти! ;)

Та чуждите души се виждат и се усещат, който го може де.

А го може само този, който преди това е познал своята душа!

Затова и Сократ ти казва: "Знай себе си!"

За да бъда в тон с темата на Белж, ще си позволя да ти припомня за един друг твой колега, който ожесточено отричаше моето твърдение за човешката душа в темата ми "Има ли човек душа"... и наскоро след това се наложи сам да се срещне с душата си....

човек наистина няма такова нещо наречено душа, я дай сега как и на мен да ми се наложи да се рещна с моята "душа"

Но продължавай да си мислиш, че като си мислиш, и нещата са под контрола ти!

е аз съм обикновено телепатче от планетката Земя (и знам какво е това нещо мислене) и все още аз мисля сам, а пък вие (повечето хора, почти всички) сте попаднали в лапите на мощна извънземна цивилизация от енергийни разуми

• Автор

Кой е този и умрял ли е ?

човек наистина няма такова нещо наречено душа, я дай сега как и на мен да ми се наложи да се рещна с моята "душа"

е аз съм обикновено телепатче от планетката Земя (и знам какво е това нещо мислене) и все още аз мисля сам, а пък вие (повечето хора, почти всички) сте попаднали в лапите на мощна извънземна цивилизация от енергийни разуми

Рано или късно всеки се среща с душата си - и колкото по-рано, толкова по-добре за него.

Никой не може да пренебрегва безнаказано това Съществувание и да отрича собствената си същност и душата си човешка. Защото рано или късно пренебрегнатата ни душа ни напомня за себе си и тогава много боли...

А що се отнася до извънземните завоеватели, те са плод на страха на човешкия ум, който отново, за кой ли път, проектира собствените си кошмари наоколо, дори и върху Вселената!

Кой е този и умрял ли е ?

Няма значение - човекът вече го няма - душата му си го прибра....

Рано или късно всеки се среща с душата си - и колкото по-рано, толкова по-добре за него.

Никой не може да пренебрегва безнаказано това Съществувание и да отрича собствената си същност и душата си човешка. Защото рано или късно пренебрегнатата ни душа ни напомня за себе си и тогава много боли...

А що се отнася до извънземните завоеватели, те са плод на страха на човешкия ум, който отново, за кой ли път, проектира собствените си кошмари наоколо, дори и върху Вселената!

повече в глупави дърления не участвам, но да заявя пак, душа - няма такова нещо в устройството на човек

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.