Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Абе що измират преждевременно ?

Featured Replies

• Автор

интересна гледна точка

• Отговори 222
  • Прегледи 25,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

човек продължава да съществува и след като му се повреди биологичното тяло, но вече под формата на енергиен разум

е аз знам че тези 3 неща които изброих си съществуват или са истински

Знанието предполага наличието на личен опит. Всичко останало е вяра. Щом пишеш в този форум, явно си имаш биологично тяло и не си се възнесъл. Та откъде и как знаеш какво става с човек след смъртта? Питам си просто, интересно ми е... :)

• Автор

Та откъде и как знаеш какво става с човек след смъртта? Питам си просто, интересно ми е...

Говорил е по Скайпа с оня свят.

Трябва само да си добавиш в контактите един таен потребител и се уреждаш с гейтуей ( gateway -на френски е по-ясно - passerelle) към отвъдното.

После си лафите и разпитваш каквото ти трябва да знаеш.

...

е аз знам че тези 3 неща които изброих си съществуват или са истински, в кой раздел съм, на атеистите или на вярващите в бог - да уточня не съм член на никоя тъпа религия и нямам и намерение да ставам такъв

Ми да те попитам тогава: - На коя умна религия си член или имаш намерение да станеш?

Този материал явно си го подминал в неразбиране! ;)

Защото егото е илюзията за аз, не е истинската ти същност!

А илюзията его, като всяка илюзия лъжа, е готова да те пожертва, само и само да намери утвърждение.

Ego - лат. означава АЗ - личното местоимение АЗ. Използва се изключително за автоперсонализация. - Опитваш се да ни заблудиш, като даваш нова семантика на добре известната думичка ;) Този тип литературни похвати не предразполагат към сериозен разговор :D

Ego - лат. означава АЗ - личното местоимение АЗ. Използва се изключително за автоперсонализация. - Опитваш се да ни заблудиш, като даваш нова семантика на добре известната думичка Този тип литературни похвати не предразполагат към сериозен разговор

Думичката за Аз си е Аз!!!

А его означава нещо различно - его означава представата ти за Аз, а тази представа е поредната илюзия на ума ти човешки!

• Автор

Ми да те попитам тогава: - На коя умна религия си член или имаш намерение да станеш?

Може да си направи чисто нова, за собствена употреба.

Понякога се оказва доста доходно занимание.

Особено ако новият гуру има някаква дарба, дето последователите му я нямат.

Ако към дарбата му добави и едно заучено изпадане в транс, направо ги смайва.

Знанието предполага наличието на личен опит. Всичко останало е вяра. Щом пишеш в този форум, явно си имаш биологично тяло и не си се възнесъл. Та откъде и как знаеш какво става с човек след смъртта? Питам си просто, интересно ми е... :)

Пушил е от "лулата на мира". :ph34r:

Думичката за Аз си е Аз!!!

А его означава нещо различно - его означава представата ти за Аз, а тази представа е поредната илюзия на ума ти човешки!

Тц! Ego е същото това лично местоимение Аз, но на латински. Обикновена чуждица, която ти товариш с измислено от теб значение.

Тц! Ego е същото това лично местоимение Аз, но на латински. Обикновена чуждица, която ти товариш с измислено от теб значение.

По-скоро значение, широко прието по света, но с което ти имаш проблем! ;)

Неразбирането ти на думата его идва от нежеланието ти да приемеш, че представата, която си е изградил ума ти за теб, е поредната илюзия!

Човешкият ум това може да прави - да си гради илюзии. И е достатъчен един лек напор на вятъра на съдбата, за да се срутят всичките ни умствени пясъчни кули.

все още съм в биологичното ми тяло, никакво възнесение не става като се умре ..........

какво става с човек след смъртта как съм разбрал, ами след кратко замисляне над това което знам съм стигнал до този извод, просто почти не подлежи на никакво съмнение че се продължава да се съществува след смъртта на тялото, ще дам едно сравнение: стоите близо до жп линия и виждате че покрай вас минава влак, така отляво на вас и профучава надясно и продължава напред влака, е както сте сигурни че покрай вас е минал влак така е и сигурно че след смъртта продължавате като енергиен разум съществуването си.

думите - никоя тъпа религия - би трябвало да се разбират че в никоя религия не членувам и всички съществуващи (и нови) религии са тъпи, щом му е сложено на нещото (някакво движение, учение) думата религия, е ясно за какво става дума .........

все пак да напиша и едно по стойностно доказателство че не се умира: да разгледаме мозъка на човека, според официалната наука в мозъка тече някакво биологично електричество из мозъчните центрове и така ставало мисленето на хората, как точно никой учен не знае, ами хубаво това електричество което е в мозъка е подобно на това което го има и в електрическите ни мрежи и захранваме с него разни уреди, сега горе долу подобно, добре обаче аз знам че има телепатия тоест може да се изпращат на разстояние мисли на човека, а пък това билогичното електричество с него е невъзможно да се направи такова нещо и стигаме до извода значи че в главите ни има нещо много по-сложно от някакво си биологично електричество и това нещо се нарича мисловна енергия (енергийно съзнание) и тя тази мисловна енергия има способност да прави телепатия, сега как зная че има телепатия няма да обяснявам, нали всички ще кажете че никой нямал телепатия реално, аз реално имам колкото си искам

след като се умре съществувате като мисловна енергия

Редактирано от some_spirit (преглед на промените)

Всичко това си си просто твои разсъждения. Много се дразня, когато се смесват значенията на "вяра" и "знание". Дефакто ти не знаеш, ти вярваш. Това е, което не понасям във всички религии....

мои разсъждения са да, на кого да са, искаш на някой учен ли да са и аз като се замисля май в нищо не вярвам по принцип, например аз не вярвам че има телепатия, аз просто знам че я има и я имам и аз, сега всеки трябва да прави разлика между думите - вярвам и знам никъде не съм написал че вярвам в това което съм написал, аз просто знам че това което съм написал си е вярно, истинско

мои разсъждения са да, на кого да са, искаш на някой учен ли да са

и аз като се замисля май в нищо не вярвам по принцип, например аз не вярвам че има телепатия, аз просто знам че я има и я имам и аз, сега всеки трябва да прави разлика между думите - вярвам и знам

никъде не съм написал че вярвам в това което съм написал, аз просто знам че това което съм написал си е вярно, истинско

some_spirit,

Напълно те разбирам,

При мен е същото, например аз не вярвам, че съществува аурата, а знам че съществува, защото просто я виждам. Това че болшинството от хората не виждат аурата не означава, че тя не съществува, напротив, както всички хора, животни, растения и минерали, така и неодушевените предмети притежават аура.

Това се отнася и за много други паранормални явления и феномени като телепатията, прекогницията, психокинезата, преживяванията на прага на смъртта, осъзнатите сънища, различните видове синхроничности, множествените личности, плацебо ефекта, образите проектирани извън мозъка, усещанията за илюзорния крайник, ясновидството, ясночуването, говорене на непознати езици под хипноза, спомените от минали времена (минало прераждане) под хипноза, безкръвните операции, всичките видове кинези, ефектът на полтъргайста, телепортацията, левитацията, раздвояването на личността...

Има хора, които не вярват, а просто знаят че такива феномени действително съществуват.

Остава някога конвенционалната наука да намери подходящо обяснение за съществуването им, но не като си заравя главата в пясъка и да твърди, че "такова животно нема", а като изследва задълбочено многобройните документирани случаи.

Може би Холографският модел е единствен, който придава смисъл на някои от явленията описани по-горе, такива като телепатията, прекогницията (предсказване на бъдещо събитие, което не може да бъде осъществено на базата на настоящи познания или да бъде изведено с помощта на логиката), мистичното чувство за единство с вселената и дори психокинезата, или способността на ума да движи физически обекти, без те да бъдат докосвани и други.

:idea:

• Автор

Опааа, paparosko задълба много надълбоко в Езотериката. Дано само да не се подлашат редките потребители, които смеят да се разпишат в тази тема. Аз аурата не я виждам. Ама усещам като има в някоя къща негативна енергия, която е вредна за човешкото здраве.

По-скоро значение, широко прието по света, но с което ти имаш проблем! ;)

Неразбирането ти на думата его идва от нежеланието ти да приемеш, че представата, която си е изградил ума ти за теб, е поредната илюзия!

Човешкият ум това може да прави - да си гради илюзии. И е достатъчен един лек напор на вятъра на съдбата, за да се срутят всичките ни умствени пясъчни кули.

Щом е значение широко прието от света, дай да видим къде е записано, във вида в който го предлагаш ти. Речник, специализирана литература, друг вид писано знание, което предполага документирането на новото му широко прието значение...

Щом е значение широко прието от света, дай да видим къде е записано, във вида в който го предлагаш ти. Речник, специализирана литература, друг вид писано знание, което предполага документирането на новото му широко прието значение...

И защо очакваш, че истината за теб трябва някой някъде да я запише!? :ohmy:

Кой по-добре от теб може да се познае!? И кой по-добре от теб може да разбере, че егото не е твоята истинска същност!? :no-no:

Егото е илюзията на ума ти за "аз", не и истинската ти същност. За да познаеш истинската си същност, умът ти е твърде тесен и повърхностен, за да те поведе към вечната истина на това, което си. Умът най-много да ти даде някое и друго определение на някоя и друга твоя характеристика, но това са само външните белези на твоето въображение.

Ето защо всички просветлени говорят за опасността от егото на ума.

Ето защо и Ошо ти казва:

"Егото е най-големият ти враг и най-голямата ти тегоба" .

• Автор

За телепатията малко. Като бях едно време в СУ-то ( преди 1989г.), там един от преподавателите ми беше дал заглавията на две руски книги в които ставаше въпрос и за телепатия. Прочетох ги аз на руски в университетската библиотека, записах си някои пояснения и реших да пробвам като един от примерите от едната книга. Руснака беше описал пример с едно разлаяло се куче, че му е изпратил по телепатия изображение което да го успокои и то седнало кротко. Нямаше куче на разположение, та пробвах с котката на съседката, ама на Маца не й пукаше за телепатичните ми опити. Хубаво, с мачки не ставаше и реших да пробвам с човеци. На една от лекциите на същия преподавател, седнах на задните редове да няма никой до мен. В групата имаше една моного голяма сладурана от една от бившите социалистически страни и също една партугалка. Пояснявам че португалката ми беше много навита, ама не исках да се занимавам с нея , щото не исках да стане така че да трябва да ходя да живея в Португалия. И в соц. държавата на сладураната не ми се ходеше , та не я свалях ( до тогава де ). Ама понеже много ми харесваше и избрах да пробвам със сладураната да видя дали ще успея да й изпратя по телепатия изображение. Тя беше седнала по средата на предните редове с гръб към мен и не ме виждаше какво правя. А португалката беше седнала на средните редове, ама крайно в дясно, а аз бях вляво назад. Значи преподавателят си изнасяше лекцията, никой не вдигаше шум, слушаха си кротко колегите. Обаче преподавателят ме усети по едно време че съм яко концентриран и забеляза че гледам постоянно и само към сладураната. После забеляза че португалката се обръща прекалено често и гледа към мен и почна да призовава колегите за внимание. Пък те си внимаваха и си го слушаха останалите. Значи с първото изображение дето го изпращах, сладураната не реагираше, а явно португалката го беше прихванала и се чудеше какво става. И си позволих да изпратя едно второ изображение с по-силно послание. Тогава преподавателят пишейки си на черната дъска се обърна рязко към мен и след него и сладураната се обърна все едно че съм я викал по име, с едно въпросително изражение на лицето, като чели чакаше да й кажа нещо. Преподавателят пак призова за внимание, пък с изключение на сладураната и португалката, другите си внимаваха и си го слушаха. Сега, за сладураната не знам дали е получила по телепатия второто изображение, но за португалката съм убеден че е прихванала поне първото, а преподавателят е прихванал и двете. Още повече че той знаеше че съм чел книгите и му е било ясно че аз ги пращам, въпреки че не бяха свързани с него, ами със сладураната. Всъщност, мога да си призная малко, че сладураната беше част и от двете изображения и че и аз бях на тях, все едно че се бяхме снимали заедно ( ама не казвам други подробности ). Възможно е сладураната, благодарение на женската й интуиция да е била разбрала още преди това че много ми харесва и когато се обърна да се е загледала в мен, поради тази причина. Възможно е също преподавателят да ме е издал с погледа си, щото докато пробвах с първото изображение, той освен към мен гледаше и към сладураната призовавайки за внимание. Значи за сладураната може да си измисля оправдания че се е обърнала по други причини, а че не е получила по телепатия изображенията. Обаче за португалката е повече от ясно че е прихванала поне първото, защото поведението й беше крайно необичайно и на следващата седмица, в същата зала писа пред всички на англиски на черната дъска ( преди лекцията ) че иска да знае какво очаквам от нея. Аз се правех че не виждам, ама едно приятелче ми каза че това на дъската май е за мен , та станах и написах на английски пред всички, че още не знам ( дали ще искам въобще нещо от нея). А преподавателят и даже след като бях спрял да го пращам второто изображение, пак продължи да ме наблюдава, толкова често че португалката почна да говори нещо на една до нея и оная се обърна да ме разгледа. Пояснявам че аз си седях кротко, не шавах, не издавах никакви звуци нито правех някакъв шум. Възможно е да съм бил с някаво особено изображение на лицето. Но това едва ли е било достатъчно за да призовава преподавателя колегите за внимание, след като те си го слушаха и не вдигаха шум. Значи, според мен телепатията е проработила тогава. Една година по-късно, като се реших най-накрая да пробвам да си я сваля за гадже сладураната, тя се съгласи веднага да дойде с мен да ходим с кола извън София. И скоро след това се съгласи да излизаме заедно и така. Не съм я питал дали е получила по телепатия изображенията които й пращах по време на лекция, щото това повече никога не съм го пробвал и не ми беше важно тогава. То и сега не ми е важна телепатията де, други неща са ми повече интересни. Като да речем това за което съм пуснал тази тема, в раздел Езотерика.

Редактирано от Belge (преглед на промените)

И защо очакваш, че истината за теб трябва някой някъде да я запише!? :ohmy:

Кой по-добре от теб може да се познае!? И кой по-добре от теб може да разбере, че егото не е твоята истинска същност!? :no-no:

Тук не става въпрос да бъде записана истината за мен! Чисто и просто трябваше да покажеш, къде е записан широко потребявания от света смисъл на думичката Ego, който съвпада с потребяваното от теб значение! С други думи, трябваше да ни продемонстрираш, че използваш утвърдена терминология, а не измислени от теб вятър и мъгла...

Егото е илюзията на ума ти за "аз", не и истинската ти същност. За да познаеш истинската си същност, умът ти е твърде тесен и повърхностен, за да те поведе към вечната истина на това, което си. Умът най-много да ти даде някое и друго определение на някоя и друга твоя характеристика, но това са само външните белези на твоето въображение.

Ето защо всички просветлени говорят за опасността от егото на ума.

Ето защо и Ошо ти казва:

"Егото е най-големият ти враг и най-голямата ти тегоба" .

Пак вятър и мъгла, построени на въртележката около едно измислено значение на личното местоимение Аз!

Пак прочетох всичките ви мнения, ама в някои случай се изразявате неясно. Не се разбира точно какво искате да кажете. Което ме лишава от възможността да отговарям, защото с догатки не става.

Като почнах да ги броя умрялите и ги изкарах общо шест известни ми. Може да има и някой друг неизвестен, поради липса на общи познати или срещи с такиви, понеже не живея в България.

Като се замисля за първите двама умряли след съучениците ми и излизат странни "подробности" с поколението им.

На първия умрял, едно му дете ( възрасто е де) претърпя поне две операции, заради които го беше яко страх че може да умре, в последствие от разсейки на ракови клетки. Толкова се беше уплашило, че беше тръгнало да завързва пак контакти с едни други хора, с които отношенията им са били охладени с години преди това. Един вид прошка търсеше от тях.

На втория умрял, едното му дете нямало наследство, така разправят. На другото му дете са му се родили две деца. Това е станало преди този втория да извърши прегрешението си. След прегрешението му, му се роди и трето внуче ( от същото му дете с предишните две). Обаче това внуче умря още като бебе, въпреки че е било настанено в Софийска болница да се опитват да го лекуват и спасяват разни професори.

Значи, възниква и въпросът, дали със смърта на някой приключва възмездието, или заради неговите грехове плащат и наследниците му, които са 100% невинни.

Опасенията ми са за един от умрелите ( той е третият, пада ми се роднина ), на неговото дете да не вземат да му се родят някакви деца с проблеми.

Малко positivism

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=gUuYtWWwb8o'>http://www.youtube.com/watch?v=gUuYtWWwb8o]http-~~-//www.youtube.com/watch?v=gUuYtWWwb8o

Редактирано от Polizei (преглед на промените)

Тук не става въпрос да бъде записана истината за мен! Чисто и просто трябваше да покажеш, къде е записан широко потребявания от света смисъл на думичката Ego, който съвпада с потребяваното от теб значение! С други думи, трябваше да ни продемонстрираш, че използваш утвърдена терминология, а не измислени от теб вятър и мъгла...

Пак вятър и мъгла, построени на въртележката около едно измислено значение на личното местоимение Аз!

Именно това твърдя и аз - че местоимението Аз е с измислено от теб значение, т.е. с измислена от теб представа за Аз и това е което представлява егото. Егото е собствената ти илюзия за Аз.

Истинската ти същност няма Аз, нито его - представата за Аз! Нито може истинската ти същност да бъде затворена в "терминология"!

Човешката същност е разбиране, а не "терминология" от мъртви термини.

И за да ти демонстрирам с практически пример колко прав е Ошо, който казва, че Егото ти (т.е. представата ти за някакъв Аз) е най-големият ти враг, ще те върна към твърдението на Белж, че именно Той, Белж, причинява смъртта на хората!:)

Ето ти пример за его в действие!:)

Редактирано от Aliya (преглед на промените)

• Автор

..., ще те върна към твърдението на Белж, че именно Той, Белж, причинява смъртта на хората!

Не съм писал такова нещо, това ти си го измисляш сама.

Аз само констатирам какво става и се опасявам какво може пак да стане.

Като гледаш прогнозата за времето, нали не си мислиш че този дето ти говори за нея, се извисява в небето да събира водни пари и да образува облаци и после светкавици и градушка. Той човека само ти обяснява, че според това което наблюдава относно атмосферните течения, облаците ще изръсят дъжд и над София.

Та и аз така (като с прогнозата за времето), виждам какво става, анализирам общото между потърпевшите и се опасявам че и на други грешници може да им се случи преждевременно да умрат по здравословни причини.

Значи аз не причинявам смърт на никого, божият съд я върши тази работа.

Пробелемът е че нямам връзка с божия съд и няма как да поискам да бъдат предупредени грешниците ( преди да бъдат наказани със смърт), да се осъзнаят и да спрат да си добавят нови грехове. Те грешниците се мислят за недосегаеми и се самозаблуждават че нищо лошо не може да им се случи.

А ако взема аз да ги предупредя, те вероятно ще си направят същите погрешни заключения като теб и ще хукнат да си харчат всичките пари при шарлатанки всякакви да им развалят несъществуваща черна магия. Такиви са те. Правят глупост след глупост и си мислят че лъжите им ще минат незабелязани и че престъпленията им ще останат ненаказани. И като не може да дадат подкуп на някой съдия от божия съд, възмезтието ги настига и ги поваля.

Редактирано от Belge (преглед на промените)

Третия закон на класическата механика гласи:

Всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие.

Нютон

А може би този закон е валиден не само в механиката? ;)

Не съм писал такова нещо, това ти си го измисляш сама.

Аз само констатирам какво става и се опасявам какво може пак да стане.

Като гледаш прогнозата за времето, нали не си мислиш че този дето ти говори за нея, се извисява в небето да събира водни пари и да образува облаци и после светкавици и градушка. Той човека само ти обяснява, че според това което наблюдава относно атмосферните течения, облаците ще изръсят дъжд и над София.

Та и аз така (като с прогнозата за времето), виждам какво става, анализирам общото между потърпевшите и се опасявам че и на други грешници може да им се случи преждевременно да умрат по здравословни причини.

Значи аз не причинявам смърт на никого, божият съд я върши тази работа.

Пробелемът е че нямам връзка с божия съд и няма как да поискам да бъдат предупредени грешниците ( преди да бъдат наказани със смърт), да се осъзнаят и да спрат да си добавят нови грехове. Те грешниците се мислят за недосегаеми и се самозаблуждават че нищо лошо не може да им се случи.

А ако взема аз да ги предупредя, те вероятно ще си направят същите погрешни заключения като теб и ще хукнат да си харчат всичките пари при шарлатанки всякакви да им развалят несъществуваща черна магия. Такиви са те. Правят глупост след глупост и си мислят че лъжите им ще минат незабелязани и че престъпленията им ще останат ненаказани. И като не може да дадат подкуп на някой съдия от божия съд, възмезтието ги настига и ги поваля.

С цялата тази река от думи повтаряш казаното от мен: ти гледаш от перспективата на собствения си Аз, или по-точно от илюзията си за някакъв Аз, който съди хората на грешници и прочие определения, които безспир лепиш на този или онзи и на неговите постъпки! Но тези осъждания са само твоите умствени проекции върху другите!

Смени перспективата си на гледане и възприемане и тогава ще разбереш, че осъждането на другите си е само твоето, или по-точно на твоето его!

И начинът, по който виждаш другите и случващото се пак си е само твоя интерпретация на твоето его!

И няма нищо общо с реалността на това, което Е!

Третия закон на класическата механика гласи:

Всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие.

Нютон

А може би този закон е валиден не само в механиката? ;)

Светът на Бога, или Абсолютната реалност, не се подчинява на законите на материята!

затова и човешката душа си има своите закони, различни от общоприетите закони на човешкия ум и неговата представа за света.

Светът на Бога, или Абсолютната реалност, не се подчинява на законите на материята!

затова и човешката душа си има своите закони, различни от общоприетите закони на човешкия ум и неговата представа за света.

Не бих могла да знам, какъв е светът на Бога и на какви закони се подчинява, тъй като съм смъртен човек, намиращ се все още в земното си тяло и мислещ с материалния си мозък.

А дали въобще има земен човек, който да е наясно с т.н. Абсолютна реалност? :rolleyes:

Има много литература по въпроса, но на мен лично тя не ми доказва нищо, освен факта, че човешката фантазия е безгранична.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.