Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Абе що измират преждевременно ?

Featured Replies

"Човек получава само това, което дава. Играта на живота е като игра с бумеранг. Мислите, делата и думите на човека се завръщат при него рано или късно с поразителна точност. Това е законът за кармата, а "карма" на санскрит означава "връщане". "Каквото посее човек, това и ще пожъне!" Флорънс Сковъл Шин

Може би това е отговорът на въпроса, поставен в заглавието на темата?

• Отговори 222
  • Прегледи 25,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

"Човек получава само това, което дава. Играта на живота е като игра с бумеранг. Мислите, делата и думите на човека се завръщат при него рано или късно с поразителна точност. Това е законът за кармата, а "карма" на санскрит означава "връщане". "Каквото посее човек, това и ще пожъне!"

Флорънс Сковъл Шин

Може би това е отговорът на въпроса, поставен в заглавието на темата?

Много хубаво включване, 

имаш един букет от 21 бели рози от мен , заради него.

Да речем че един православен мирянин ако повярва на написаното от този 

Флорънс Сковъл Шин

и не прави лошотии, тогава ще си живее по-спокоен живот.

Ама те хорицата нещо все забравят да го спазват ето това:

"10. Не пожелавай къщата на ближния си, не пожелавай жената на ближния си, нито слугата му, нито слугинята му, нито вола му, нито осела му, нито какво да е нещо, което е на ближния ти."

и после се чудят що ги ловят коварни болести или защо им се случват кофти преживявания.

------------ -------------- -------------- ------------

Абе, я да пробвам с едно друго обяснение,

нали знаете как са правили едно време първобитните хора капани за да падат в тях големи  диви животни.

Значи копат дълбока дупка, после слагат клони и шума за да я покрият и го предизвикват животното да почне да тича гонейки някого по пътеката където е капана. Значи тичащият прескача по тякакъв начин дупката, понеже я знае къде е, а животното като няма нивото на акъла на човек и не може да разбере че му е заложен капан. И съответно пада в него, след което вече е много късно даже и да е разбрало че е попаднало в капан, защото няма да му простят гладните туземци.

В случая с измиращите преждевременно, мисля че се случва нещо като с капана. Някой който има познания или е надарен да усеща измерения, които мнозинството от хората не долавят, може да заложи "езотеричен капан" на друг човек, който няма да се усети и ще попадне сам в него ако не си промени поведението и не стане внезапно добър човек. 

После на попски език, ще речем че го е наказал божият съд, за да е по-лесно за възприемане и полуразбиране.

Да речем че един православен мирянин ако повярва на написаното от този 

Флорънс Сковъл Шин

и не прави лошотии, тогава ще си живее по-спокоен живот.

Ама те хорицата нещо все забравят да го спазват ето това:

и после се чудят що ги ловят коварни болести или защо им се случват кофти преживявания.

Болести и нещастия се случват и на съвсем малки деца, Belge. Как си го обясняваш - само не казвай, че опират пешкира на родителите си.

Някой който има познания или е надарен да усеща измерения, които мнозинството от хората не долавят, може да заложи "езотеричен капан" на друг човек, който няма да се усети и ще попадне сам в него ако не си промени поведението и не стане внезапно добър човек. 

После на попски език, ще речем че го е наказал божият съд, за да е по-лесно за възприемане и полуразбиране.

И какво ще му попречи на този някой, който залага "езотеричен капан" (каквото и да означава това, всъщност, би ли доуточнил за какво говориш, както и по каква причина го залага!) сам да си го отнесе после? Което неминуемо става.

• Автор

Болести и нещастия се случват и на съвсем малки деца, Belge. Как си го обясняваш - само не казвай, че опират пешкира на родителите си.

И какво ще му попречи на този някой, който залага "езотеричен капан" (каквото и да означава това, всъщност, би ли доуточнил за какво говориш, както и по каква причина го залага!) сам да си го отнесе после? Което неминуемо става.

Да де, случава се случайно някой да сгази дете, ама по новините четем как в Бояна отвличат дете и стрелят по охранителя му, нали.

Та децата си се разболяват и сами, ама може и да е заради проклятие някакво. Например майка му на детето се държи крайно лошо спрямо някакъв човек и съответно някой друг й залага "езотеричен капан" или на нея или на детето й. Пък детето може и да е пораснало де. Като попадне детето в капана, майката ще страда заради него. И по този начин ще си плаща за прегрешенията. Просто изборът на страданието е бил такъв, щото да речем този който го е приготвил е преценил че му трябва оная лоша жена да си остане жива за може  да страда по някаъв определен начин. Ако застреляш някой, той няма да се мъчи и ще умре бързо. Ама ако го разпънеш на кръст, мъките ще са му други нали ? Та да речем че божият съд си ги наказва, всеки според това за което си е заслужил. 

Айде сега пък какво е езотеричен капан. Еми представи си че възприемаш някакво допълнително измерение, виждаш или усещаш или научаваш неща, които остават незвестни за 99,99% от хората.  То не е чак колко трудно обяснимо да възприемаш нещо което другите не го възприемат. Например има змии които усещат ( с едни специални органи за това ) в тъмните дупки, топлината на тялото на мишката и си я намират. Един акули усещат ( с други специални органи за това ) електромагнитните вълни излъчвани от телата на криещите се заровени в пясъка по морското дъно животинки и си ги изровят без проблемно и точно където са. Едни птици хищници разпознават от много високо в небето местата където има плъхове и мишки, просто защото им виждат следите от урината във виолетово ( заради нещо което се съдържа в нея ), пък ние хората не виждаме същото нещо във виолетово.  Ако щеш и едно куче ще надуши лесно нещо, което ние хората не го надушваме при много слаби концентрации. 

Значи човек който ползва възможността си да възприема човешките съдби по някакво допълнително измерение, лесно може да човъркне на някой в душата му, така че тя да се разстрои и да му се разболее тялото бавно но сигурно. Или пък да направи жертвата да стане особено непредпазлива и невнимателна и по този начин ще й се случат кофти случки, за разлика от нормалните хора които ще се пазят, защото не са с разстроено функциониране на душата им. То е достатъчно да има много малко влияние върху някого, ама по подходящ начин и го пиши осъден.

Значи, запомни !!! Душата може да си разболее тялото. А пък върху душата може да се влияе по езотерични пътищи. Е, езотерични - означава неизвестни за 99,99% от хората.

Освен това, ако някой си има вече някакъв сериозен проблем свързан с поведението му, например се боцка с нещо редовно, тогава е още по-лесно да бъде разрушен чрез добавяне на много по-малко доразстройване на душата му. Пък нали се сещаш че масово се пушат цигари и се пие вино. Та става още по-лесно като го знаеш някой какво му е слабото място, да му добавиш нещо мъничко което ще има смъртоносен ефект за него и почти никакъв за друг нормален човек.  Също както е с някои лекарства бе. Само по себе някакво лекарство не предизвиква смърт даже и да изгълташ всичките хапчета, поради което можеш да си го набавиш много по-лесно да ти го изпише някой доктор, отколкото ако му искаш барбитурици от тези с които боцкат кучета например. Но като го съчетаеш с друго лекарство, което само също няма да предизвика смърт и се получава от двете нов резултат,  ще умреш със сигурност ако изгълташ големи дози ( от двете заедно).

Вярно е също, че който прави магия на друг човек може да изпита силата на бумеранга по собствената си мутра, ако няма добри основания за действията си и ако не знае как да се пази. То самият факт че човек е набожен, означава ( в повечето случаи ) че не знае да се пази, та е препоръчително да не прави лошотии и да си спазва божите заповеди.

Редактирано от Belge (преглед на промените)

Забележителна реч. Сигурно нямаш нищо против и аз да дръпна една езотерично-нравоучителна. Макар че ще е безнадеждно, защото доста хора досега се опитаха да ти покажат какво не е наред във всичко това, всеки според разбиранията си, но по една и съща причина. Щом сам не го виждаш...

Например майка му на детето се държи крайно лошо спрямо някакъв човек и съответно някой друг й залага "езотеричен капан" или на нея или на детето й. Като попадне детето в капана, майката ще страда заради него. И по този начин ще си плаща за прегрешенията. Просто изборът на страданието е бил такъв, щото да речем този който го е приготвил е преценил че му трябва оная лоша жена да си остане жива за може  да страда по някаъв определен начин.

Вярно е също, че който прави магия на друг човек може да изпита силата на бумеранга по собствената си мутра, ако няма добри основания за действията си и ако не знае как да се пази. То самият факт че човек е набожен, означава ( в повечето случаи ) че не знае да се пази, та е препоръчително да не прави лошотии и да си спазва божите заповеди.

Какви „добри основания” може да имаш, че да навредиш съзнателно на дете, а и на когото и да е, освен ако не си се побъркал? Безумието вече е голямо наказание, и по-добре е човек да си го осъзнае, макар че е изключително болезнено, отколкото да живее в него. Злобата и желанието за мъст не са добри основания, те самите са лудост и наказание. Желанието за някакви земни придобивки също. Нищо не е основание за съзнателните престъпления или тяхното оправдаване. Говориш за „добри основания” за нарушаване на една от тези божии заповеди – не убивай, което според самия теб вече те прави уязвим. Докога човек може да се предпазва от обратния удар на стихиите, които предизвиква? След земетресението и наводнението в Хаити на местните им дойде в повече и погнаха вуду-магьосниците, които уж знаят как да си предпазват жалките личности от незабавно възмездие. Но стихиите не подбират добри и лоши и помитат цели градове.

Етиката е в сърцето на човешката ни същност, това е истинската душа на човека и изгуби ли я, губи всичко. Магьосниците са изключително застрашени от това и ти намекнах преди за хулата срещу светия дух. 

Освен това грешиш, като мислиш за душа само астралната сянка; тя е нещо като отражение във вода – и колкото по-привързан е бил човекът към материалния свят, толкова по-самостоятелно е и по-дълго страда „оттатък” отделеното от тялото и от душата отражение, защото е прекалено жизнено и не може да се разпадне. Страда от абстиненция и продължава да вреди, опитвайки се да насити глада си. Чрез елементариите и някои низши елементални класове действат черните магьосници. Човешките астрални останки търсят подобни съответните „петна” в психиката на въплътените и им влияят благодарение на привързаностите и егоистичните нагласи, така се разширява кръга на зависимостите, жестокостта, престъпленията и въобще на епидемията от обсебвания. Която ни залива все повече.

Астралната светлина е подобна едновременно на фотоплака и рефлектор – непрестанно приема всичко, излъчено от нас и ни формира, проектирайки го върху нас, това е порочният кръг на кармата, а не нечии „вещи” произволни действия за възстановяване на справедливостта. Така ние лично и групово ставаме жертви и творения на самите себе си, на своите представи и отношение към света. Справедливостта не се създава, тя Е закон за възстановяване на равновесието, действащ автоматично в природата във всичките й планове и в човека също, като част от природата.

• Автор

.

Какви „добри основания” може да имаш, че да навредиш съзнателно на ...  ... когото и да е, освен ако не си се побъркал? 

Добрите основания които може да има един клиент на магьосник, са същите като тези дето ги има съдия , когато изпраща за 20 години в затвора някой човек. Например ако си ми съседка и имаш куче и си го пуснала да ухапе моето дете, аз ще имам много добро основание да ти отровя кучето, да ти запаля колата и да ти пожелая да те хване скорострелен рак. Единствено ще гледам да не можеш да докажеш че аз съм ти отровил кучето и че аз съм ти запалил колата или пък съм платил някой да я залее с бензин посред нощ и да й драсне клечката. А пък ти преди да умреш от разсейките на раковите клетки из цялото ти тяло, можеш спокойно да ме броиш за побъркан, безумен, луд, откачен и какъвто си искаш, ако си убедена че съм платил да ти правят магия.

И иди се оплаквай после на астралната светлина.

Добрите основания които може да има един клиент на магьосник, са същите като тези дето ги има съдия , когато изпраща за 20 години в затвора някой човек.  

И иди се оплаквай после на астралната светлина.

Е, сигурно би предпочел астралната светлина пред най-заклетия ти враг в ролята на твой съдия. Саморазправите минават за правосъдие в Чечня, не в Белгия, доколкото знам.

Говорех по принцип. И аз имам един начин да излизам от лоши ситуации - да си напомня нещо, което просто си е така: че ме няма. Пък и отдавна, освен ако е неизбежно, не се тикам сред хора, които прекалено се борят за жизнено пространство.

Веднъж една вещица едва не ме събори от разстояние от стола, защото я засегнах на честолюбие. После ме мрази години наред, докато не се убеди, че не съм опасна. И това нейното пък ако е живот :whist: Свят, пълен с врагове. Така че, релакс.

Редактирано от witness (преглед на промените)

Не. Не познавам хора, които се занимават с магии и нямам желание да познавам. Заниманията в този бизнес са от съвсем друг характер. Познавам човек с лечителски способности, край когото се навъртаха други такива, които не могат да си контролират афектите. Общо-взето, всички се мислят за свръхдуховни, само защото могат да правят неща, които ги умеят и кучетата. Като например да те предупредят за болест месеци преди да изпиташ симптомите и да въздействат с енергия. Само че със същите тези способности при недобронамереност могат и да те отнесат. И освен проповедниченето, фантазьорството и самохвалството, другото им неустоимо забавление е да си „пускат таралежи в гащите” понякога един на друг и да живеят в параноя. Само че на мен това отдавна не ми е интересно.

Макар че всеки човек е различен и не е много справедливо да ги слагам в един кюп.

• 2 седмици по-късно...

Има една категория хора, които търсят врага във всеки човек и като го "открият"(а това става винаги!), изливат върху него цялата си жлъч, защото са убедени, че той е причината за неудачите им или поне за част от тях.

Давайки воля на злобата си, те отмъщават с всички средства за "лошото", което са получили от "врага".

(В голяма част от случаите, този мним враг е пробудил низшите им чувства защото си е купил нови гащи, примерно.)

Тези хора се самоунищожават, но не го осъзнават и едва ли има човек, който да е в състояние да им помогне.

Такива хора измират преждевременно...

Има една категория хора, които търсят врага във всеки човек и като го "открият"(а това става винаги!), изливат върху него цялата си жлъч, защото са убедени, че той е причината за неудачите им или поне за част от тях.

Всички сме го правили и го правим. Въпросът е дали ще се хванеш в крачка и дали ще си честен пред себе си, за да си го признаеш. Дори да не си предизвикал някакво несправедливо отношение, ако се обидиш и разгневиш, твоите преживявания и реакции са си твои - произлизат от теб, случват се в теб. Има един популярен анекдот за Сократ - по време на спорове често получавал удари, скубели му косата и такива неща. Веднъж някакъв разгневен опонент го ритнал силно, но Сократ както винаги преглътнал. Един от приятелите му се възмутил и го попитал защо не реагира на безобразието, а Сократ отговорил "ако ме беше ритнало някое магаре, аз какво, да го осъдя ли?"

3

Той ме оскърби, той ме удари, той ме победи, той ме ограби." омразата никога няма да угасне у тези, които таят такива мисли.

4

"той ме оскърби, той ме удари, той ме победи, той ме ограби." омразата ще угасне у тези, които не таят такива

Мисли.

5

Защото старо правило е, че омразата никога не се прекратява с омраза. Омразата се прекратява с любов.

Дхаммапада

• 3 месеца по-късно...
  • Автор

Дааааааааааааааа,

продължават да измират и кога ще спре тази серия не е ясно.

Днес ми съобщиха за още едно лице, близък мой роднина че е умряло в болница.

Сега пак ще трябва да мисля що така става.

Версията че божият съд ги наказва върши работа, като обяснение за пред другите хора, ама на мен не ми върши 100% работа, щото не съм набожен. 

Много сложно става да се разгадае мистерията, щото става независимо от волята ми и познанията ми не стигат за да го чатна точния сценарии какъв е. 

Абе някой или някои правят нещо, ама кои са иди ги разбери. Вече 4-та година умира по един роднина, 2010, 2011, 2012 и сега 2013г.

Ще трябва да се действа бързо да не вземе и в 2014г. да си замине още някой. Щото вече положението става критично.

Ама как да се действа ???

• 1 година по-късно...
  • Автор

Дааааааааааааааа,

продължават да измират и кога ще спре тази серия не е ясно.

Ще трябва да се действа бързо да не вземе и в 2014г. да си замине още някой. 

И точно както го предполагах, миналият месец си замина още един човек. На жена ми баща й. Е, аз нямам кръвна  родниска  връзка с него, но последствията от неговата смърт косвено ме засягат и мен, доста значимо. 

Човека си е платил още 2011 г. застраховка за погребение, цели 5000 евро. И за жена му толкова е платил в същото време, тя си е жива де, не иска да се възползва скоро време от предплатено погребение.

Изглежда че смъртта разчиства около мен тези които са успели да станат ненужни или неудобни. 

На този последният майка му изкара цели 101 години, та той се беше наканил като нея да прави, ама си замина много по-рано от това което си е мислил като възможно.

Аз не съм мислил, че може той да си замина тази година. Но смъртта него си го е избрала, да си плати за греховете през 2014г.

Сега остава да изчакаме и да видим кой ще си ходи през 2015г. или 2016г. Измиранията почнаха 2010 януари и всяко следващо е с по-късна дата по месец спрямо предишното.  Та сега последното като е в края на ноември, следваща жертва може да я прибере смъртта в началото на 2016г. например. Не знам, ще видим как ще се случи.

Виж сега, ти не се отчайвай, макар да ми се струва, че тази поредица може да лиши форума от виден негов член, но все таки и на всеки друг идва реда, а и не се знае и кой е с предимство.

Гледам си притеснил и колегата.Не става да се лъжем и че дълго ще те помним.Ако не беше този твой повик почти от отвъдното вече те бяхме забравили.Но все пак сме имали интересни джумбиши с теб, тъй че дано и този път минеш метър и да ни радваш с интересните си прозрения.

Редактирано от badr (преглед на промените)

Защото старо правило е, че омразата никога не се прекратява с омраза. Омразата се прекратява с любов.

Дхаммапада

Да, но какво става, ако човекът е неспособен да прояви любов?

Мойра не драматизирай, белгиеца в момент на скука е решил да се изцепи във форума.

Човека, отишъл в университет с цел за да се ожени, не може да е неспособен на любов.Той просто е завеян, а такива са и влюбчиви.

Редактирано от badr (преглед на промените)

• Автор

Ако не беше този твой повик почти от отвъдното вече те бяхме забравили.

Аз вечесъм те забравил бъди спокоен. Просто си спомням че тука съм пускал тази тема, та си я допълвам, да го има написано от година на година. После да не каже някой че не познавам разни работи, разбираш ли.

А ти не се притеснявай за мен, аз съм центърът на вселената и всичко се върти около мен. 

После да не каже някой че не познавам разни работи, разбираш ли.

А ти не се притеснявай за мен, аз съм центърът на вселената и всичко се върти около мен. 

Да те чакаме след година когато ще умориш и тъщата и вече ще имаш картбланш да заграбиш всичко. Планът "белгиеца" в действие.

Аз за въртенето и не се съмнявам, :pancake:  къде около теб къде ти се въртиш ...

• 2 седмици по-късно...

Видно е,че доста люде още битуват на предразсъдъци, религиозни залитания, обсесии и  суеверия ..
Магията,като метафора я има и още как,ама приложението й е изразено в Познания!..То би било както пагубно,така и в позитив,ако човешката натура по принцип НЕ бе създадена от завистлив бог?!
Съчуствам на хорица,дето са вкопани в мисли и действия само как и как да изпъкнат,да блеснат на всяка цена,защото с нищо от това което правят реално в живота си е без градация!Това е натрупването,което в чисто психологически тертип се нарича - суисайден синдром + доза мазохизъм!
Само смелите по сърце и ум са Воини и Те са пример как Индивидуалността кове самоличността и как Стадото е вечен пример на примитив..

Видно е,че доста люде още битуват на предразсъдъци, религиозни залитания, обсесии и  суеверия ..

Магията,като метафора я има и още как,ама приложението й е изразено в Познания!..То би било както пагубно,така и в позитив,ако човешката натура по принцип НЕ бе създадена от завистлив бог?!

Съчуствам на хорица,дето са вкопани в мисли и действия само как и как да изпъкнат,да блеснат на всяка цена,защото с нищо от това което правят реално в живота си е без градация!Това е натрупването,което в чисто психологически тертип се нарича - суисайден синдром + доза мазохизъм!

Само смелите по сърце и ум са Воини и Те са пример как Индивидуалността кове самоличността и как Стадото е вечен пример на примитив..

Всеки път, когато попадна на човек, който едва ли не е присъствал на сътворението и ни просвещава с думи като "обсесии" и "суисайден" ми става тъжно.

Всеки път, когато попадна на човек, който едва ли не е присъствал на сътворението и ни просвещава с думи като "обсесии" и "суисайден" ми става тъжно.

Тъгата,както чувството за самота-та ,пренебрегване,безсилие и които прерастват в отмъщение е  пораженческо и набито в умовете на нисък уровен - Тъжното наистина е,че в името на тези психологически проблеми, Светът създаде не само Две Световни войни,а продължава да воюва дори с най-ближния и дори с онзи с който се кълне,че прави любов и не е само секс!

Тъгата,както чувството за самота-та ,пренебрегване,безсилие и които прерастват в отмъщение е  пораженческо и набито в умовете на нисък уровен - Тъжното наистина е,че в името на тези психологически проблеми, Светът създаде не само Две Световни войни,а продължава да воюва дори с най-ближния и дори с онзи с който се кълне,че прави любов и не е само секс!

уровен - дааа, старата школа се надига пак

уровен - дааа, старата школа се надига пак

В Мироздание-то имаш против Школата или правиш опити за хумор с халюцигенни гъбици,дето 16-те ги кльопкат на закуска :ph34r:

В Мироздание-то имаш против Школата или правиш опити за хумор с халюцигенни гъбици,дето 16-те ги кльопкат на закуска :ph34r:

халюцигенни  ?!?

Ставаш смешен, като се опитваш да изглеждаш учен.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.