Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Абе що измират преждевременно ?

Featured Replies

И в двете си половини умът си е ум - инструмент за ползване в ежедневния живот!

А медитацията е нещо, което не ти пречи да ядеш, спиш, работиш - дори напротив. Медитирайки във всеки един момент от живота си, ти оставаш осъзнат и нащрек и животът ти ще придобие нова неимоверна сила.

Препоръчвам ти да видиш един хубав филм за това:

Воинът на спокойствието (Peaceful Warrior)

Виждам, че си прочела оттук оттам нещо и се мъчиш да навържеш нещата, ама не ти се отдава.

Добре е, че признаваш, че умът се ползва в ежедневния живот, защото то и друг материален живот няма - не съществува живот през ден.

А и с медитацията толкова си наясно щом като можеш да медитираш във всеки един момент от живота си.

Да не говорим за квантовата физика, която също споменаваш под път и над път (може би за авторитет) без да напишеш нещо конкретно в определените случаи.

Май не ти омръзва да стоиш пред компютъра и да пишеш постоянно едно и също в различни форуми.

Че мразиш ума, се разбира от километри, ама добре е все пак да помислиш, че ако не беше той нямаше да можеш да вържеш и едно изречение, нямаше да можеш да изкараш и едно логическо умозаключение.

Нямаше да си ТИ в материалния свят.

Не съм съгласен с твоя мироглед, явно се разминаваме.

:popcorn2:

• Отговори 222
  • Прегледи 25,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

повече в глупави дърления не участвам, но да заявя пак, душа - няма такова нещо в устройството на човек

"Устройството" на човек трябва ли да бъде разбирано като устройството на робот!?

Нали не смяташ себе си за бездушна машинарийка!? ;)

Виждам, че си прочела оттук оттам нещо и се мъчиш да навържеш нещата, ама не ти се отдава.

....

Явно не ти се отдава да ме обориш, и затова реши да минеш на лични нападки - тактика стара, колкото света... и много използвана по бг форумите... :clown:

Но нали знаеш - дали ще го признаеш или не, Земята си се върти ли върти... :wink12:

Бъркаш, Алия не измисля ново значение на думичките!

Алия изобщо не се интересува от думичките, а от Истината, която думичките няма как да отразят. :no-no:

Защото думичките са ограничени средства за комуникация, измислени от още по-ограничения във възприятията си човешки ум.

В това отношение и личните местоимения, и най-вече личното местоимение Аз отразява една непълна и фалшива реалност. В ежедневния живот може и да ти върши работа, но истината не може да ти разкрие. Защото изобщо няма Аз!

А това е, което не само Алия твърди, а всички просветлени същества Буди, стъпвали някога по тази Земя.

Глей ся как те хванах по чорапи :) Щом думичките са ограничени средства за комуникация, въздействащи върху още по-ограничения във възприятията си ум, защо тогава Алия ги ползва като медия за разпространение на Истината, след като те не могат да я предадат и приемат достоверно? М? Отговорът е само един. Алия се опитва да даде ново значение на отдавна съществуващи думи, но това вместо да помага, пречи и само създава още по-голям хаос. Алия все така се опитва да ни отклонява от пътя на Истината, защото ни кара да и четем лъжовните думи, които ние (обикновените хора) възприемаме с ограничения си мозък. Значи нашият враг не е нашето Ego, а Алия ;)

Това, че те боли, когато се щипеш, не означава, че това, което виждаш е твърда материя!

...

Хахаха. Удари тогава стената с глава, щом не е твърда материя! Да видим какъв ще бъде резултата :giggle1:

...

Квантовата механика ти доказва, че така, както атомът се състои изцяло от празно пространство, така и неговото ядро е с преобладаващо празно пространство. И ако свием цялата "материя" като я отделим от празнотата, то можем да свием цялата Земя до една мъничка топчица не повече от 1 см2...

Виж до какво води непознаването на материята за която говориш! Квантовата механика не доказва нищо такова. Квантовата механика се занимава с поведението на елементарните частици, а не с "празнотата" между тях! Въобще, що се отнася до физиката, употребата на израз като "празно пространство" е силно метафорична, но този материал, ще го преподаваме друг път...

.

...

А що се отнася до най-малките частици материя, те дори не са материя, а по-скоро вълни, които отгоре на всичко и постоянно изчезват в небитието, като половината от времето са небитие, а другата - битие. :ohmy:

...

Хайде сега пак каламбури! Най-малките частици материя, не били материя!? Совите не са това, което са! Смях в залата! Време е да се запознаеш с малко физиката на елементарните частици. Вълни има в морето! Елементарните частици имат вълнов характер. Тоест, типичните им свойства могат да се опишат чрез характеристики имащи вълнов/периодичен характер . Същевременно, тези частици проявяват свойства характерни и за корпускулите. Като забележи! И едните и другите свойства са постоянно, всецяло и едновременно изявени. С други думи, при елементарните частици, за битие и небитие въобще не става въпрос.

...

Има вече достатъчна информация в интернет за откритията на квантовата механика, която освен това е достъпна за разбиране.

Например препоръчвам ти да гледаш филма "Надолу в заешката дупка" (What the beep down the rabbit hole), или също така някой от филмите на съвременния американски учен

Насим Харамейн.

...

Тези филми са поднесени в популярен вид за публика като теб. Изпълнени с архетипи, каламбури и парадокси. Ако искаш да разбереш поне малко за какво става дума, време да е спреш да ги гледаш и да седнеш да понаучиш нещо сериозно.

Но трябва да се има предвид, че квантовата механика не "открива топлата вода", а само потвърждава това, което Будите на всички времена са знаели - светът не е това, което на нас ни изглежда! И затова са го нарекли Мая (Илюзия).

За да правиш такива изявления, трябва поне малко да разбираш от квантова механика. Приказките ти по-горе, сочат че ти не вдяваш много!

Значи нашият враг не е нашето Ego, а Алия

Е поне си персонифицира един враг за твое удобство! ;)

И за Лъжата Истината е най-големият враг - защото е предизвестената смърт на Заблудата!

Редактирано от Aliya (преглед на промените)

душа - няма такова нещо в устройството на човек

моля

:no-no:

Явно не ти се отдава да ме обориш, и затова реши да минеш на лични нападки - тактика стара, колкото света... и много използвана по бг форумите... :clown:

Но нали знаеш - дали ще го признаеш или не, Земята си се върти ли върти... :wink12:

Ами като дискутираме двамата нападките ми ще са адресирани лично до теб, а не до тоя дето духа.

За оборването не виждам за какво да те оборвам, ти сама си се оборваш с противоречивите си писания.Публикувано изображение

Чудя се как пишеш по форумите без да използваш ЛЪЖОВНИЯ СИ УМ, сигурно докато пишеш медитираш с изпразнено съзнание. :scared:

Не разбрах какво трябва да признавам, ако е за това дали Земята се върти, признавам права си - върти се, разгеле откри Америка. :friends1:

Май нещо не ти върви писането, да не си сънена?! :questions:

Е поне си персонифицира един враг за твое удобство! ;)

...

Не аз, приказките ти :D

...

И за Лъжата Истината е най-големият враг - защото е предизвестената смърт на Заблудата!

Продължаваш да говориш с думи и да сееш лъжа. Дори когато казваш Истина, ти лъжеш защото думите имат лъжовна натура. А нашите обикновени мозъци , с които ние асимилираме думите от екрана, компрометират казаното още веднъж. Като включим и твоят мозък отговорен за вербалната ти комуникация, получаваме три пъти компрометирано послание или заблуда на трета степен. Къде по-добре ще е, ако не ни заблуждаваш. Няма да сме научили нищо, но за сметка на това няма да сме заблудени :)

Продължаваш да говориш с думи и да сееш лъжа. Дори когато казваш Истина, ти лъжеш защото думите имат лъжовна натура. А нашите обикновени мозъци , с които ние асимилираме думите от екрана, компрометират казаното още веднъж. Като включим и твоят мозък отговорен за вербалната ти комуникация, получаваме три пъти компрометирано послание или заблуда на трета степен. Къде по-добре ще е, ако не ни заблуждаваш. Няма да сме научили нищо, но за сметка на това няма да сме заблудени

Ето пак - отново си персонифицираш враг!

Къде по-лесно е да нападнеш човека, говорещ неудобната истина, или да го разпънеш на кръст, или да го отровиш, за да замлъкне завинаги, вместо просто да се опиташ да видиш истината, колкото и неудобна да ти Е!

Ами като дискутираме двамата нападките ми ще са адресирани лично до теб, а не до тоя дето духа.

И защо реши, че една дискусия предполага лични нападки!?

Или агресията е твоето символ верую!?

И ако писането "не ми се удаваше" ти нямаше да будуваш нощем, за да ми отговаряш, макар и с нападки.

Рекцията ти, и твоята и на дарктерминал, е много показателна за това, което говоря. Ако думите ми не говореха истината на сърцето ви, нямаше толкова много да ви разяряват!

Хората не обичат да бъдат будени, защото истината изисква усилието и смелостта да Я видиш!

Ето пак - отново си персонифицираш враг!

Къде по-лесно е да нападнеш човека, говорещ неудобната истина, или да го разпънеш на кръст, или да го отровиш, за да замлъкне завинаги, вместо просто да се опиташ да видиш истината, колкото и неудобна да ти Е!

Как да я видя тази истина в приказките ти, като ти каза, че думите са лъжовни и че мозъците ни възприемат ограничено? М? Хванах те в капана на собствените ти приказки и ти го удари на персонификации някакви и неудобства. Да, ама не! Моят аргумент е фактологичен, а твоят безпочвен ;) Давай да видим как ще излезеш от това положение.

Рекцията ти, и твоята и на дарктерминал, е много показателна за това, което говоря. Ако думите ми не говореха истината на сърцето ви, нямаше толкова много да ви разяряват!

Дай да се разберем или думите са лъжовни или говориш истината. Връзката между двете е ексклузивна! Само едното от двете е вярното към даден момент!

Хората не обичат да бъдат будени, защото истината изисква усилието и смелостта да Я видиш!

В твоя случай неумението да покажеш истината е толкова голямо, че никое усилие не помага човек да я види...

И защо реши, че една дискусия предполага лични нападки!?

Или агресията е твоето символ верую!?

И ако писането "не ми се удаваше" ти нямаше да будуваш нощем, за да ми отговаряш, макар и с нападки.

Говориш лъжи (макар че си уж за истината, явно само на думи), не съм решил аз, че дискусията ни предполага лични нападки, а ти мислиш така (докато медитираш...), ето какво беше написала преди да ти отговоря: Явно не ти се отдава да ме обориш, и затова реши да минеш на лични нападки - тактика стара, колкото света... и много използвана по бг форумите...

Не съм агресивен, просто не ми харесва фикс идея ти да наложиш на всяка цена твоите "лични" вярвания, събрани, както писах и по-горе, оттук-оттам.

Толкова често говориш за истината, че нищо чудно в скоро време и да се самообожествиш. :diadem2:

А с думите пък: Хората не обичат да бъдат будени, защото истината изисква усилието и смелостта да Я видиш!, направо ме разби...хахахаха... :laughing4:

Извинявай, ама такова самочувствие, ако ти харесва повече мога да го назова и ЕГО, скоро не бях срещал. Значи за теб всички хора спят, потопени в лъжовността, а ти се опитваш напразно да ги събудиш, ходейки между тях с истината под ръка.

Да ти имам Егото - Боже опази!

Aliya, скоро така не бях се смял. Ти си уникум, признавам.

Спечели сърцето ми! :withballoon2:

Редактирано от paparosko (преглед на промените)

Не съм агресивен, просто не ми харесва фикс идея ти да наложиш на всяка цена твоите "лични" вярвания, събрани, както писах и по-горе, оттук-оттам.

За "фикс идеи и лични вярвания" само ти говориш!

Аз идеи нямам, вярвания също никакви!

Аз имам своята опитност и лично разбиране, които споделям тук, както е редно в един публичен форум.

Само че моето разбиране за теб е голям дразнител, въпреки че си е моето споделяне! ;)

Което пък няма как да не ми напомни едни думи на един от най-великте мъдреци, стъпвали някога по тази земя:

"Гласът на Истината дразни слуха!" - Лао Дзъ

• Автор

Да се върнем на измиращите !!!

Като бях малък през лятото ме гледаше баба ми на село.Обаче тя се занимаваше и с копане на лозе и градина, извън селото.Един път беше станала рано, изпържила мекици и ми сипала кисело мляко с захар в една паница. Оставила всичко това на масата и се разбрала с прадядо ми че ще ходи да копа на градината, той да ме пази като се събудя.Хубаво, ама аз точно пък този ден се събудих по-рано от предвиденото, и слязох тихо по стълбите и като видях галошите на прадядо ми в коридора пред вратата, не влязох направо в кухнята, ами погледнах през открехнатата врата дали е вътре. И какво да видя, оня дъртия разбърква киселото мляко да се измеша захарта, взима една мекица, почва да я лапа и си куса от паницата с киселото мляко. Аз дадох "заден ход" и се качих нагоре по стълбите тихомълком.Като се върна баба ми от копането на градината, ме пита що не съм си ял киселото мляко. Аз й отговрих че съм видял прадядо ми с мръсните ръце да яде мекица и да куса от паницата с киселото мляко. След което й казах че не искам повече никога да ме гледа прадядо ми. И баба ми рече:

"Леле проклет да е тоя старец, що е кусал от млекото на детето."

После го е питала дали е вярно и той спокойно й казал че е бил куснал само един път за да види дали има достатъчно захар, да не ми било кисело млякото. И една мекица само бил хапнал, да ги проба.

Ама аз като бях малък ми обясняваха, че не трябва да ям с мръсни ръце, за да не ме ловят болести, пък на дъртия ръцете му бяха постоянно мръсни, той и не обичеше нито да се мие, нито да се къпе, нито да си сменя често ризите и бельото. И направо си вонеше и миришеше на тютюн. И да ям от същата паница от която той е кусал, си беше нещо невъзможно.

Така, нищо не ми е станало че не съм закусвал един път, ама дъртия се парализира през зимата и след като баба ми го беше гледала на легло няколко месеца, умря.На погребението викнали поп, дошли разни роднини и хора от селото. Децата си играехме, нищо че е погребение. Ама като почна да кади попа с тамяна и да пее нещо, баща ми ми вика че било трябвало да си взема довиждане с прадядо ми, да съм се бил наредил на опашката и като дойде моя ред да съм му бил целувал ръка като другите роднини.

Опааа, как ще му целувам ръка на тоя гнусен умрял старец ???

Само изчаках баща ми да се мръдне да си върши нещо и избягах на втория етаж и се се заключих. По едно време някой се беше усетил че съм изчезнал и баба ми тропа на вратата, пък аз й казах че няма да сляза долу и тя не настоява.

После години наред ми припомняха и баба ми и майка ми, че съм се бил уплашил от пеенето попа и съм се бил скрил от него на втория етаж.

Сега, що ви го разправям всичко това ?

Ами щото баба ми ми е разправяла няколко пъти и като бях по-голям, че ми е бил силен ангел-хранителя, защото съм се бил родил на няколко църковни празника. Точно на моята рождена дата са се били събрали, само тази година по изключение някаво, да са няколко празника. Тя броеше и денят неделя за празник, за да ги изкара един повече. А на баба ми, нейният дядо е бил поп, та тя уж ги разбираше божите работи.

Значи, ако приемем за вярна хипотезата че ми е силен ангел-хранителя и че вероятно ме пази от излишни опасности и усложнения в живота ми, тогава като прибавим безпокойството на баба ми относно факта че прадядо ми е кусал от паницата с киселото мляко, което е било за мен, може да считаме че този старец е представлявал някаква опасност за мен като малко дете. Може да е бил носител на болести някакви, за които на мен да не са ми казвали.

Майка ми ми е разправяла, че като е била млада булка, прадядо ми си е пушил тютюна в общата отоплявана през зимата стая, нищо че брат ми е бил бебе в люлка там. Къщата е била негова и се е държал като шеф. После са посторили и други помещения и са го пратили да е отделно в тях, преди аз да съм се родил. Щом са го изтикали да не е повече в къщата, значи са си имали някакви причини. В къщата на партера имаше една стая, в която никой не живееше но не го бяха сложили в нея. Нещо не е било наред с дъртия.

Обобщавайки имаме:

- вероятен силен ангел-хранител

- лошо мое отношение към нечистоплътния старец ( не съм искал повече да ме пази той)

- баба ми го прокълна, заради това че е кусал от паницата ми

Сега се чудя, дали пък не е започнало измирането още от тогава, когато съм бил малко дете, с цел да бъда предпазен от потенциални опасности.

И се питам също, дали и баба ми не е била предпазвана от опасности от нейният ангел-хранител, защото съпругът й е бил голяма пияница и като е взимал пари от реколтите, бил ходил да ги прахосва по кръчми, да му танцували там някакви курви и той им слагал пари в пазвата. Имал е мерак да продаде нивите и да отвори кръчма в София. Добре че са били на името на прадядо ми, та не е могъл да я направи тази глупост. А може и да е бил агресивен и опасен в пияно състояние, та заради това да го е изпратил божият съд в гробищата на около 40-на години.

Изкажете се нещо по тези допълнителни разкрития, моля.

Редактирано от Belge (преглед на промените)

За "фикс идеи и лични вярвания" само ти говориш!

Аз идеи нямам, вярвания също никакви!

Аз имам своята опитност и лично разбиране, които споделям тук, както е редно в един публичен форум.

Само че моето разбиране за теб е голям дразнител, въпреки че си е моето споделяне! ;)

Което пък няма как да не ми напомни едни думи на един от най-великте мъдреци, стъпвали някога по тази земя:

"Гласът на Истината дразни слуха!" - Лао Дзъ

Разбирам те напълно, че много ти се иска твоята истина да бъде споделена от другите?

Уважавам твоето мнение, но твоята истина не е и моя истина.

Според моята опитност и лично разбиране на устройството на света моята истина е друга.

Мислех, че ти е станало ясно къде се разминаваме и защо са такива разбиранията ми, но явно не е така.

Всекидневно използвам съзнателно силата на мисълта и не съм съгласен с твърдението ти, че умът е лъжовен и не трябва да му се доверяваме, напротив всичко, което сме, е плод на ума и мислите ни, защото каквото и да прави, човекът не е възможно да избяга или заобиколи Закона за привличането. Дали ще мислим позитивно или негативно зависи от нас самите

Практически съм се убедил в това и не вярвам, а знам, че е така, че това е истината!

А ти си бъди Гласа на твоята истина, няма да ти преча, само не се опитвай да ми я налагаш с назидателен тон, пък било то и чрез Лао Дзъ (добре, че отдавна не е между живите, иначе мога да предположа как би реагирал...).

:basketball5:

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Колеги тази сутрин сънувах Берлускони и някакъв "шеф" на синдикат как си говорят на ИТАЛИАНСКИ. "Проблемчето" с този сън е, че го разбирах какво говори Берлускони. Имаше и думи които не ги разбирах, ама повечето си ми бяха ясни и напълно сващах смисъла на диалога.

Не знам дали се сещате веднага, ама това дето го е говорил в съня ми на италиански Берлускони, идва от дейността на моя мозък. Демек, аз на сън съм бил способен да се изразявам ( през устата на оня ) на италиански относно някаква стачка. А когато съм буден, не съм способен да водя такъв диалог на италиански. Гледал съм преди години ( към 2001г. беше ) по сателит италиански телевизии и съм търсил понякога по някоя дума в речника, защото се е повтаряла често и съм искал да й знам значението. Но съм способен само да повтарям като папагал, кратки изречения от рода на - "здрасти как си". Не съм учил никога италиански, от граматиката му нищо не знам. Благодарение на близостта между италианския и френския, отгатвам значението на доста думи. Нещо като да гледам телевизия на сръбски. Ако понауча няколко често повтарящи се думи ( които са различни от на български ), ще сващам лесно смисъла на обикновени разговори.

Значи, сега за първи път ми се случва да сънувам толкова ясно говорене на чужд език който не владея (и на говоря) и да го разбирам.

Какво общо има с темата този сън ???

Ами проблемът е, че знам че в някои от християнските църкви из София, още през комунистическото време, са се случвали "спектакли" по време на групови молитви, при които някой да изпадне в променено състояние на съзнанието духа и да почне да говори на чужд език, който не владее. Това изпадане в състояние на променено съзнание, вярващите от тези църкви го интерпретират като слизане на Светия Дух в човека. Според вярващите, когато Светият Дух слезе в някого, този човек можел да прави необясними "чудеса", на които не е способен през останалото време. Обаче, сещате ли се че и сънуването представлява променено състояние на съзнанието, по-точно, изпува на повърхността подсъзнателната дейност. Пък и както вече го обяснявах на предишните страници, аз съм се мотал ( преди 1989г.) по разни такиви църкви, в качеството ми на гост наблюдател, заведен там от вътрешен човек. Освен това, трябва да си ви призная, че по онова време имах едно художествено ателие, на стената на което висеше едно разпятие от восък и кръст от дървени летвички. Значи статуйката от восък я бях правил аз, за да се догодя пред хазайката на предишното ми ателие, понеже тя беше истински набожна. Исках да й стана симпатичен на жената ( и успях де ). После в следващото ателие, го бях окачил на стената, за да се вижда и да пояснявам че аз съм го направил, един вид да се поизфукам. Така и така се бях потрудил доста да го направя добре да изглежда реалистичен, та си го ползвах за смайване на хора влизащи там. То имаше и статив с различни работи от глина в процес на творене, ама Христосчо беше добре завършен и чистичък ( за разлика от глината), та беше на видно място.

Хубаво, мотал съм се по разни църкви, Христосчо от восък съм правил, ама да не би да съм се "заразил", без да си искам и аз нещо със Светия Дух, щом в съня ми съм генерирал реч на чужд език който не владея ???

Дали това не е някакъв знак ???

Изкажете се нещо, относно внезапното сънуване на чужд език, "успокоете" ме че си е може би "нормално".

Изкажете се нещо, относно внезапното сънуване на чужд език, "успокоете" ме че си е може би "нормално".

Напълно нормално е, споко, на мен лично не ми се е случвало, но и да ми се случи няма да се учудя.

Единственото, за което ще съжалявам, е че не знам езика и в действителност.

Подсъзнанието пази всичко, всичките ни спомени от предишните ни животи, както и всичките ни опитности - са в него, там живеят скрити.

Та ти в някой от предишните си животи си живял в Италия, това е обяснението.

А Душата насън си пътува - където иска, където е била някога

:cool:

И аз съм сънувала, че говоря на друг език, който разбирах само насън. Като четох за това, си спомних история отпреди години, съобщиха я като куриоз в края на една информационна емисия. За някаква рускиня, която решила да поизглади и я изтряскал тока, след което проговорила седем езика. В Мексико пък индианците, ударени от мълния и оцелели, добиват особен статут. Наричат ги гранисейрос, ако не бъркам, и от този момент нататък стават лечители. Задължени са да лекуват даже. Изпращат ги при други гранисейрос за обучение. С гъби и т. н. А, между другото, гранисейрос са длъжни освен това да лекуват безплатно.

Редактирано от witness (преглед на промените)

• Автор

Подсъзнанието пази всичко, всичките ни спомени от предишните ни животи, както и всичките ни опитности - са в него, там живеят скрити.

Та ти в някой от предишните си животи си живял в Италия, това е обяснението.

А Душата насън си пътува - където иска, където е била някога.

Да, ама това обяснение не отговаря на това което разправят поповете. Знам че е модерно, ама не ми върши работа.

Значи в Италия даже и не съм ходил. Най-близо съм бил до границите й, когато ходих в Малта.

------------ -------------- ---------------- ---------------------

Обаче, нещо като рационален елемент в търсенето на обяснение, бих могъл да спомена че разпознавам като се заслушам няколко минути следните европейски езици:

- руски, полски, чешки, сръбски, македонски, гръцки, румънски, унгарски, финландски, португалски, испански, италиански, английски, немски, холандски, люскембургски

но не разпознавам - украйнски, словашки и словенски, албански, датски, шведски, норвежки

В същото време съм особено мързелив по ученето на изуст на думи на чужд език. Още от 8-ми клас ме мързеше да зазубрям на немски думички. Заради този ми мързел не говоря немски, въпреки че ходя често до един германски град и би ми бил полезен този език. А за италиански си бях купил речници и учебници от София, но така и не съм ги отворил и почвал никога ( учебниците) да уча италиански. Някак си ми се иска да знам някакъв език, ама като снигне до ученето на думи на изуст и се отказвам бързо бързо. Записвал съм се на платен курс по гръцки в СУ-то преди 1988г., ама бързо го зарязах. Един приятел ме беше навил да се запишем пак в СУ на финландски, ама и от този се отказах. А немския който трябваше да го уча от 8-ми клас, просто съм го изтрил от паметта ми, като реших да уча английски с разни негри в Студентски град. Единственият език който съм учил по собствено желание е английския. Даже френския не го учих сериозно преди да напусна окончателно страната, въпреки че бях женен за белгийка. А холандския така и не го научих, въпреки че ходих на курс няколко месеца и че за в Белгия е полезно да го знае човек.

От друга страна пък, говоря бързо и на английски и на френски. Като пиша на някой форум на английски, мисля направо на този език. А понеже и английски и френски са на латиница, като ги чета не си давам особено сметка на кой език съм включил. Знам само че не е на български, щото не е на кирилица. Случвало ми се е да чета списание на английски и като звъни телефона и почне да ми говори някой на френски, да изпадам в едно особено състояние на "безтегловност" и лека паника, защото човека не ми говори на езика от списанието. Аз му отговарям на френски но съм объркан няколко секунди, докато загрея какво става, понеже не съм си дал сметка че чета на английски ( а не на френски). Значи френския и английския изглежда че са запаметени на различно място в мозъка ми, от родния ми български. За руския не знам къде е, но ми е трудно да се изразявам правилно на него, въпреки че доста лесно го разбирам.

Обобщено може да се каже че не обичам да уча езици, въпреки че говоря три и разбирам руски.

Та като си знам колко ме мързи, тази сутрин бях много яко изненадан че съм бил способен да сънувам че някой говори на италиански и че го разбирам, на синдикална тема моля ви се. Толкова много бях изненадан, че почнах да разправям на жена ми какво съм сънувал, както малко дете си разправя веднага сънувания кошмар на мама.

Говоренето на някакъв език нали е уж условен рефлекс ?

Как става тая хатка, като буден не съм способен да говоря на италиански, на сън да се е случило ?

( въпроса е към всички четящи де)

Той Берлускони говореше де, ама моят мозък е произвел звука на видеото.

Като четох за това, си спомних история отпреди години, съобщиха я като куриоз в края на една информационна емисия.

За някаква рускиня, която решила да поизглади и я изтряскал тока, след което проговорила седем езика.

Леле ако можеше така изведнъж, да проговоря на немски, съгласен съм да си платя цената на три годишен курс даже. Ще ми е много полезно. За италианския не съм съгласен да плащам ( скъпо ), ама око можеше да го знам без полагане на усилия, ще ми е много кеф заради телевизиите и песните им. Друго си е да слушаш песента Шарзан в оригинал на италиански, или Карузо, ехеее ...

А кой е този език на който си говорила на сън ?

А кой е този език на който си говорила на сън ?

Нямам идея. Може би латински. Мозъкът е шантава работа. Веднъж дори сънувах черно-бял сън със субтитри. Друг път - че съм седемдесетгодишен старец, вероятно французин, през ХVІІІ век. Гледах през очите му и знаех всичко за обстановката, говорих с някаква Клементин, но езикът ми звучеше като български, защото човек обикновено не мисли за езика, ако му е роден или почти като роден.

Но темата ти не е за сънища.

Все пак електричеството и Светия дух може да имат нещо общо, но няма гаранция, че след токов удар ще проговориш езици. Най-много някой от онези "ангелските", на които бръщолевят в евангелистките секти.

• Автор

Темата не е за сънища, но сънят представлява променено състояние на съзнанието, пък от край време шаманите са влизали в контакт с духове точно променяйки си съзнанието нарочно в будно състояние. Щом като така е работила системата за връзка с духове, значи състоянието на променено съзнание е нещо свързано с духовното. Изглежда че без временно променено съзнание, няма връзка с дух. Една жена ми е разправяла, че сутрин в полу-будно, полу-сънено състояние й се е явявал прозрачен мъж ( като дух) в спалнята и твърдеше че бил Христос. Като я питах как знае че е точно той а не някой друг, тя ми отговори че й е бил предизвикал физиологино състояние на ( женски ) оргазъм и че молитвите й са винаги само към него. Значи щом като се стига то такиви физиологични събития, работата с промененото съзнание е интересна. Вероятно е доста по-трудно някой да се "уреди" с халюцинации в будно състояние, отколкото да мине по по-лесния път на полу-сънено състояние, за да отключи и даде свобода на изява на подсъзнанието си, запазвайки спомените за случилото се. Всъщност не е чак толкова важно дали е в будно състояние или полу-сънено и направо заспал, ами е същестевеното е какво се е случило и как е възможно да се случи, след като във всичките случай мозъкът командва случката. Например, ако видя предварително числата от тотото, няма никаво значение дали ще съм ги сънувал посред нощ или сутрин в полу-будно състояние или ще са ми се привидяли по сред бял ден в зрителна халюцинация. Ако съм се събудил през ноща и съм ги записал, или сутринта направо съм ги запомнил или през деня съм ги записал или запомнил, при всичките варианти ако ги играя и спечеля джак пот, значи нещо Светия Дух ми е направил подарък. Нали така ? Значи важното е какво послание праща Светият Дух ( ако е негова работа де), а не е съществен метода на комуникиране. Може и по морзовата азбука да е, ако не бях я забравил. Абе "съмнителна" ми се вижда тая работа със сутрешния ми сън. За първи път ми се случва подобно нещо и то точно сега, когато съм в процес на търсене на разрешение на проблемите с преждевременното измиране. Пробвам аз разни варианти, да видя какво ще стане. Един непредвиден "доброволец" почна да се проявява срещу мен в полза на едно от следващите лица, което може да вземе да умре преждевременно. И на тоя взех та му писах по и-мейла ( да може да си го препрочита ) че според мен не може да има второ дете, защото е яко греховен и заради това жена му абортира спонтанно. На него много му се иска да има момче, още от няколко години се мъчат, ама не става и не става. Пък жена му е родила веднъж дете и той не се е оплаквал че има биологичен проблем пречещ да износи плода. Обясних му за болестта която беше хванала първо един от умрялите и за нея му обясних че мисля че е бил наказан от божия съд, заради грехове. Значи за болестта на умрялия, този е съгласен че е била предизвикана от някаква висша намеса. Ама като става въпрос за самия него, реакцията му беше да не му се бъркам в отношенията му с жена му, щото щял ... абе да направи нещо за отмъщение. И в последния му и-мейл е писал да не го търся повече никога. Значи явно съм "бръкнал в пресната рана с пръст и съм разчовъркал яко", щом като "изпищя" така човека и не иска повече да ме познава. Странно нещо са хората, ходят по църкви да търсят помощ, ама си мислят че наказанията тях точно няма да ги сполетят и трупат ли трупат грехове. Пък и ми разправят че аз не съм бил Господ, та демек не зависело от моята воля дали можели да прегрешават. Поведение също като на престъпник, който е съгласен че има закони, ама се замозалъгва че аз като не съм нито полицай, нито съдия, на него ще му се разминава вечно и няма никога да си плати за престъпленията. Пък не му минава на ум че има видеокамери инсталирани в разни офиси и ако е ходил там, после ще му го докажат полицайте и най-вероятно някой съдия ще го прати на "почивка на сянка".

Темата не е за сънища, но сънят представлява променено състояние на съзнанието, пък от край време шаманите са влизали в контакт с духове точно променяйки си съзнанието нарочно в будно състояние.

Щом като така е работила системата за връзка с духове, значи състоянието на променено съзнание е нещо свързано с духовното. Изглежда че без временно променено съзнание, няма връзка с дух.

ще влезеш в час

:yanim:

• Автор

ще влезеш в час

Ми това е целта, да станем "съученици".

----------- ------------ -------------- --------------- -------------- ------------

А сега рано рано се сещам за една хипотеза.

Значи ако тръгнем от идеята за съществуването на ангел-хранител за всеки човек, или поне за "връзкарите", и като ги разгледаме ангелите като духове, ако предположим че те си "говорят" помежду си , тогава става интересно.

Например моят ангел-хранител е разбрал че някой ме ядосва с поведението си. Свърза се с неговия ангел-хранител и уреждат спора на ниво духове, без да се съобразяват с нашите човешки желания, ами прилагайки някакъв си техен "наказателен кодекс". Значи ако собственият ангел-хранител е едновременно и закрилник и съдия на прегрешенията, на отделния човек, тогава става по-лесно разбираемо как работи божия съд.

Та нали християнската религия е вкарала човешки образи за да обясни на по-разбираем език отношението между Светия Дух и простосмъртен човек. Значи измислен е божи син, негови последователи, после и светци, та става много народ. Жените например си имат женски образи, на които да се молят за излекуване от болест или да успеят да си родят дете ( ако си имат трудности с забременяване и износване на плода). Ето тука едно място на което се молят на две светици:

Публикувано изображение

Зад оградата надписите са на камъни, на които е изказана благодарност за получена помощ.

(Ще пусна и друга снимка с едно добавено място за тези камъни.)

Значи който може да си "говори" с собсвения му ангел-хранител и се разбира добре с него, вероятно няма да понася наказания, ако спазва ангелския "наказателен кодекс", който може да си е взаимстван от 10-те християнски божи заповеди, нищо не пречи и така да е, нали ?

Тази идея за наказания идващи директно от собствения ангел-хранител, се връзва добре ( пасва ) на факта че от момента от който аз узнавам за някакво престъпление спрямо мен, се ускоряват наказателните процедури срещу измиращите преждевременно. И пасва и на факта че не съм кръстен и не се моля в църкви на светци, пък въпреки това божият съд си ги наказва тези които са прегрешили яко срещу мен. А и си ги е наказал двама, за които съм 100% сигурен че не са набожни и въобще не им пукаше какво разправят поповете.

Значи, щом като аз не се обръщам с молитви за помощ към християнски светци или божесвени образи ( Отец или Син), пък и християни и ненабожни умират преждевременно, значи божия съд си е нещо универсално, което си работи неотказно, независимо от ангажираността на отделните хора с някаква религия.

От друга страна християнската догма за единен Бог, който е справедлив, нещо пропада много яко само като се сети човек за свещениците педофили в Европа и Америка . Пък и един единствен Бог, да се грижи едновременно за 7 милиарда грешни човешки души, за мен като простосмъртен, е невероятно.

Повече ми харесва ( тази сутрин ) идеята за ангел-хранителите, които са духове и способността на отделни индивиди да се разбират добре с тях, за да няма наказания.

Един вид, човек сам каквото си направи, за това си понася наказанията, та чак и се разболява и умира.

• Автор

Ето и още две снимки от същото място.

Това са камъните с благодарствените надписи:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

на някои има и годината , например 1936,1952,1954, 1966, 1972, 1999 и др. и след 2000г.

Значи ходят там разни хора и си казват молитвите, като тази дама:

Публикувано изображение

Госпожата стоя доста време мирно пред статуята на Ste Rita, значи беше дошла да измоли нещо от нея.

Това местенце е правено по частна инициатива през 1934г., идеята за него е от тази пещера:

http://en.wikipedia.org/wiki/Sanctuary_of_Our_Lady_of_Lourdes

http://fr.wikipedia.org/wiki/Sanctuaires_de_Lourdes

и папата (поляка) ходил там:

Публикувано изображение

----------- ----------- --------------- -------------- -------------

Интересно ми е, как така вярващите си въобразяват че имат право само на божия помощ, пък забравят за наказанията от божия съд ???

Тука от този снимков материал се вижда че стават чудеса под формата на помощи.

Не знам дали има някъде място на което да ходят доброволно наказаните и да свидетелстват ( преди да умрат) с надписи по камъни, каква незлечима болест ги е хванала и заради какви грехове им се е случило.

Например ако имаше някакво обществено място, на което да ходят грешниците които са наказани жестоко, да опишат там какви прегрешения са имали и как са били наказани, тогава щеше да е доста полезно за следващите мераклии "кандидат-престъпници", да си помислят дали са съгласни да си понесат наказания с болести като - рак, тумори, подагра, алкохолизъм, анорексия, опити за рязане на вените и всякакви други.

Как мислите вие ???

Интересни неща сте писали. Да, има нещо, което пази всеки човек и е прието да го наричаме ангел-хранител. Аз вярвам в това и по тази причина хич не си давам зор да се интересувам кой ми мисли зло и какво става с него - информацията сама идва при мен, когато му дойде времето. Неведоми са пътищата божии :)

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Всеки има ангел-хранител - това е духовният му наставник от по-висше ниво.
  • Автор

Неведоми са пътищата божии :)

Не чак толкова.

Пример:

На първата снимка се вижда някакво място със статуи, където се молят разни желаещи помощ.

Сега, от православна гледна точка как трябва да става молитвата, така че да проработи ?

А сега де !

Ако отиде там един православен мирянин и коленича и почне да се моли на голямата статуя, дали ще му се уреди проблема ?

Аз си мисля че няма нищо да стане ако:

- ако има грехове

- не знае да изпада в подходящо състояние на духа за молитва

- не е искрен и не вярва на 100% във възможността да се случи това което иска

- не е наблюдателен и не е пипнал ето това камъче

Публикувано изображение

Това е камък от пещерата от Lourdes и е донесен и завинтен там, за да проработва магията на молитвите.

Цялото мястото представлява нещо като "пощенска кутия", ама трябва да се сети човек как да си пусне писъмцето. От езотерична гледна точка, "ключът от мазето" е точно този камък. Останалите декори служат само за привличане на това място на повече хора, който вярват че е достатъчно да си кажат молитвата и хоп готово. Ето даже и текст на молитва са им сложили:

Публикувано изображение

Ама никъде не пише да пипнат камъка. Пък то се вижда че камъка е пипан, пипан, та се е позагладил.

А иначе си се носят легенди че водата донесена от Lourdes била лековита. Ама само че поповете не обясняват как да се ползва. Що не обясняват ? Еми те си знаят. А може и да не знаят как става магията да се уреди някой с помощ и предпочитат да казват и те -> "Неведоми са пътищата божии"

Докато целта на тази тема е, да поразберем нещо за държаните в тайна технологии на действие на божия съд.

Ето, от езотерична гледна точка, този камък като го свържем с думички като - вибрация, енергия, поле и някой други и като намесим и функционирането на човешкия мозък, става напредък в правилна посока към разгъдаване на тайнствата. При това без попска помощ.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.