Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Абе що измират преждевременно ?

Featured Replies

• Автор

В родината много хора завиждат, злобеят и кълнат. :D

Ама ти в едно кратко изречение позна два пъти, евала.

При мен не е на мода да кълнат.

Което ме навежда на мисълта, че щом като го няма тука, значи не работи тази работа с клетвите.

А иначе кармата е прекалено азиатска история, та не я виждам да се е вместила в българските традиции.

Това дето го пише по книгите, да може всеки да го чете, обикновено е доста далече от истински скритите и непознати от широката публика езотерични практики. То има и книги и списания с готови "рецепти" за магии, ама само че не работят. И добре че не работят, иначе какво щеше са става, всеки недоволен да поваля с магия съседа или любовника на жена си.

• Отговори 222
  • Прегледи 25,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Знаеш ли, интересно ми е да чета езотерични книги, но...дотук. :) Според мен най-лошите неща в живота ни идват от това, че споделяме с неподходящи хора, които допускаме близо до себе си, или просто от хора, които ни завиждат и/или мразят, защото си мислят, че ние сме по добре от тях. Българинът много обича да си "мисли" разни работи и да ги разпространява с цел оклеветяване и очерняне. Тези неща правят лошото, не магиите и проклятията.

Познание извън сетивното (усещане и възприятие) няма , или ако има то това е Бог. По такъв начин пък нашето Незнание ние обявяваме за Бог , и само в този смисъл и по този начин Бог и вярата ни в него съществува !

....Та тук някои доста на сериозно се припознават като бог...! :)

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

• Автор

Според мен най-лошите неща в живота ни идват от това, че споделяме с неподходящи хора, които допускаме близо до себе си, или просто от хора, които ни завиждат и/или мразят, защото си мислят, че ние сме по добре от тях.

И тука позна, относно моя частен случай, ама то не е трудно да се сетиш че ми завиждат. Обаче май ме и мразят, покрай завиждането, щото греховете са им едни такиви целенасочени да ме прецакват с каквото могат там на място в София.

Като не успяват да ме използват за техни лични облаги и много ги е яд. А са се опитвали много мераклии, нещо да се уредят покрай мен.

....Та тук някои доста на сериозно се припознават като бог...!

Карай поименно, кои са тези божества от тази тема ?

Обаче май ме и мразят, покрай завиждането...

Завистта рано или късно прераства в омраза.

Но не мисля, че си заслужава да отдаваш такова значение на тези неща, щом си добре.

• Автор

Но не мисля, че си заслужава да отдаваш такова значение на тези неща, щом си добре.

Абе аз съм добре, ама си правя сметка като стана млад пенсионер след време, да си ходя от май до към края на септемри в София ( докато е топло де).

Пък те като измират така и после ще съм като някакъв външен елемент в квартала там. Ще трябва да си търся нови запознанства.

"Измирането" не се отнася само за другите!

• Автор

"Измирането" не се отнася само за другите!

Имаш грешка.

Аз не се занимавам с преждевременно умиране, живея си.

И не прегрешавам така найвно като измиращите, защото знам как да не си вкарвам сам автогол.

Освен това не ме е страх от смъртта.

Толкова много не ме е страх, че си позволих преди излитането на самолета към София да им обяснявам на опашката ( точно преди отвеждането ) че няма страшно ако падне и се разбие, защото умираш на място и си нямаш повече проблеми. Един нашенец рече че той имал лош късмет, та да не се бъзикам щото не се знаело той като е там, какво ще се случи. Аз пък го успокоих, него и дамите наоколо, че на мен ми е силен ангел-хранителя и ме пази даже и над облаците, значи на този полет няма да падне самолета.

Ето тука съм снимал ангелчето, ама не се показва да е видим за всеки.

Публикувано изображение

само езотерично посветените могат да го забележат къде е.

Редактирано от Belge (преглед на промените)

Имаш грешка.

Аз не се занимавам с преждевременно умиране, живея си.

И не прегрешавам така найвно като измиращите, защото знам как да не си вкарвам сам автогол.

Ето тука съм снимал ангелчето, ама не се показва да е видим за всеки...

А ангелчето в своята глава видя ли!? ;)

• Автор

А ангелчето в своята глава видя ли!? ;)

Видях красивото в твоята глава ( характер де ).

Ангелчето рече да ти поднеса ето тази роза:

Публикувано изображение

Ако не знаеш руски, пише че е за най-доброто момиче на Света.

Не го знам ангелчето от къде я е изровило, ама ми я изкара на специално прозорче съобщетие като си пуснах компютъра.

Познание извън сетивното (усещане и възприятие) няма , или ако има то това е Бог. По такъв начин пък нашето Незнание ние обявяваме за Бог , и само в този смисъл и по този начин Бог и вярата ни в него съществува !

....Та тук някои доста на сериозно се припознават като бог...! :)

а,ти откъде знаеш на другите хора,до къде стигат познанията? :mad:

Баси тъпата тема...

А бе я да ви питам обаче, че сега е момента.

Казвате (и защитавате яростно тезата), че човек като направи нещо лошо му се връща и му се случва нещо още по-лошо.

А когато човек е добър, прави на мравката път, ти го псуваш а той ти отговаря "Благодаря, извинявайте" и си излиза, вместо да отвръща със същото, сам си е отгледал болния мъж и трите деца, работил е 30 години на 3 места за да ги издържа и т.н....

Та на такъв човек защо му се случва случката едното му дете (на 36 години вече) да го блъсне камион и да почине на място...

Как ще ми обясните това?

М?

Я да ви чуя и прочета тезите, че нищо не ме дразни повече на света от безмисленото бръщолевене само от зор да кажем нещо и да пълним даден форум с безмислици.

Принципно, човешката психика така е устроена, че да търси причинност там, където има случайност. Така че е нормално да искаш това да не е случайно. За човешката психика е много трамватично да приеме, че някакво нещастие се случва ей така и затова вторично търси някаква причина - затова езотеризмът винаги е привличал хората.

Човека ви го каза по-културна и възпитано, а аз да ви кажа направо, че имате много свободно време и се занимавате с глупости и мислите глупости и търсите под вола теле, а почти винаги дори няма вол.

Ако се захванете с нещо стойностно като работа и ангажименти, няма да имате време да ги мъдрите такива небивалици, а ще се наслаждавате на живота в цялото му великолепие и красота.

пп. И само да спомена, че примера, който съм дал по-горе ми е в къщи, а не говоря за някой човек, дато е познат на шурата на стринканайката на осмата лела и петия братчет, дет чул докато е в банята насапунисан някой да разказва случая, ама не видели кой е...

Човека ви го каза по-културна и възпитано, а аз да ви кажа направо, че имате много свободно време и се занимавате с глупости и мислите глупости и търсите под вола теле, а почти винаги дори няма вол.

Като се сравни дължината на нашите и неговите постове, доста добре се вижда кой има много свободно време и с какво се занимава. :D

.......................................

Иначе на твоя въпрос за човека - ами случайност, само че тук отново се търси някаква причинност защо на такъв добър човек се случва такова нещастие, защото е трудно човек да приеме, че някой може да страда незаслужено. Разбира се, езотериците веднага ще ти отговорят, че му е направена магия или изкупва чужди грехове. И на него ще му е по-лесно да приеме тези обяснения, отколкото да приме, че страда незаслужено.

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

".....а,ти откъде знаеш на другите хора,до къде стигат познанията? :mad:...."

При всеки е различно - кой до където , до там ! Но не това е въпросът !

Примерно преди 500 години , хората са си нямали представа що е то електричество и своето незнание са обявявали за "нечиста сила" - дело на дявола или божие проявление - дело бога ....

Когато на времето учените разкрили целият спектър на електромагнитните вълни един от тях изненадано възкликнал :" О , майчице ! Та ние сме почти слепи ! "..

Днес никой не може да си представи ежедневието ни без електричество , макар повечето от нас да си нямат действителна представа защо и как работи примерно Led или LCD телевизора , но никой не обявява това за неземна сила...

На даден етап от своето развитие човечеството стига до някъде в своето познание и от там нататък е незнанието , а не някакви измишльотини със съмнително качество....

Когато заявяваме "Това е Бог(или нещо подобно в най-общия смисъл на думата)!" в същност ние заявяваме , че за нашата сетивност от тук нататък се простира нашето незнание и нищо друго в повече....Това съвсем не значи че не съществуват неща недостъпни за нашия разум от този етап на развитието ни....

Това , че нямаме реални знания за множество явления в заобикалящият ни свят , не ни дава никакво право да оперираме нашето незнание с несръчни ръце и да го захвърляме в книжарниците в името на добрата печалба - т.е. да го заместваме с ефтини сурогати .... !

А бе я да ви питам обаче, че сега е момента.

Казвате (и защитавате яростно тезата), че човек като направи нещо лошо му се връща и му се случва нещо още по-лошо.

А когато човек е добър, прави на мравката път, ти го псуваш а той ти отговаря "Благодаря, извинявайте" и си излиза, вместо да отвръща със същото, сам си е отгледал болния мъж и трите деца, работил е 30 години на 3 места за да ги издържа и т.н....

Та на такъв човек защо му се случва случката едното му дете (на 36 години вече) да го блъсне камион и да почине на място...

Как ще ми обясните това?

М?

В такива случаи хората казват, че така е било писано, т.е. всеки си има Съдба.

Дали това е така - не знам, но винаги ми става мъчно когато чуя или прочета за такова стечение на обстоятелствата в нечий живот, каквото е имало при твой близък. :(

• Автор

На даден етап от своето развитие човечеството стига до някъде в своето познание и от там нататък е незнанието , ...

Ааааа, не го мешай тука цялото човечество, моля.

Аз например знам как става така че врачките познават, не винаги, ама познават достатъчно.

С други думи казано, известен ми е характера на дарбата им. Щото те добрите имат дарба.

Пък твоето човечество, със сигурност не го знае това как работи дарбата на врачките. Само езотерично запознатите го знаят, другите четат заблуждаващи ги книжки по таро карти. Едни вярват сляпо на всичко, други отричат всичко, пък през това време си има и врачки и клиенти.

Значи езотеричният характер на врачуването може да ти го обясни някой, ако иска. Ама в книга написано го няма. Що го няма ? Еми щото няма нужда да е ясно на твоето човечество, как става магията. Тука има тема за врачките, иди и чети там това което аз съм писал. Ако случайно имаш скрита ( неразвита ) дарба и се понапънеш доста време да разсъждаваш, може и да ти просветне и да разбереш тайната им. Ако нямаш дарба, сам няма да стигнеш до ключа от мазето. На мен ми го е обяснил някой. Преценил е че имам достатъчно акъл, за да разбера обясненията и ми е направил подарък, наготово. Веднъж обяснено и разбрано тайнството, после може да се ползва даже, ако има нужда. Например, като стана млад пенсионер, бих могъл да се забавлявам в София да учудвам мадамите с разни тарикатлъци. Хей така, за да е весело.

Та по тази тема, аз не знам точно как става така че измират, определени хора с определини еднакви грехове към мен или към други личности. Опитвам се да се досетя сам, ама не става, защото нямам друг опит с подобни явления и нямам мой човек който да е достътъчно навътре с тази езотерична материя. Няма кой да ми направи подарък, да ме посвети в този вид тайни. Ето тука на темата, само с недомлъвки се изразяват и никой не ще да бутне едно рамо. А аз като съм откъснат от действителността в бг и няма как от разстояние да разгадая тайнството. Ако бях на място и си поставя за цел, след няколко години търсене, вероятно ще ми се изясни отчасти езотеричната "технология" на преждевременното измиране.

Ето сега, някой добър човек, ако иска може да подскаже нещо тука. Нещо дето не го пише по книгите, а се предава от уста на уста, в тесен кръг хора. То никой не е длъжен да го прави, ама що не.

Щом като аз съм подсказвал, малко по малко на друга тема, значи би трябвало да заслужавам и на мен някой да ми подскаже нещичко, само колкото да се сетя как да забавя или да спра измирането. Не ми трябва на мен, да се занимавам лично повече от тази задачка. Например, обещавам че ако някой ми отвори очите, после няма да почна да печеля пари от правене и разваляне на магии.

Как ще ми обясните това?

Лично ти не заслужаваш да ти обяснявам подобни неща.

За това ще напиша какво мисля, заради другите които четат темата.

Според мен е възможно действията на 36 годишното дете, да са напълно независими от добротата на майка му.

Например 36 годишен педофил, спокойно може да си е заслужил да го сгази камион, дори само заради обмислянето и приготовления за педофилско престъпление. Един вид, според мен е възможно да е сгазен, за да не направи той някаква голяма беля във вреда на невинни хора.

Не казвам че сгазеният е педофил, няма нужда да изкривявате какво съм написал. Само давам хипотетична идея.

......Та по тази тема, аз не знам точно как става така че измират, определени хора с определини еднакви грехове към мен ......

Грях човек може да има само пред Бог.

Ти Господ ли си ?

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Според мен е възможно действията на 36 годишното дете, да са напълно независими от добротата на майка му.

Например 36 годишен педофил, спокойно може да си е заслужил да го сгази камион, дори само заради обмислянето и приготовления за педофилско престъпление. Един вид, според мен е възможно да е сгазен, за да не направи той някаква голяма беля във вреда на невинни хора.

Значи педофилите (взимам хипотезата от твоето мнение) си ходят безнаказано на свобода и в този момент, а обикновени хора, преподаватели в университет, са газени от камион, защото ЕВЕНТУАЛНО и МОЖЕ БИ в някой момент от живота им занапред може да им мине мисълта през главата да станат педофили или че ги влече педофилството?!?! :angry:

Нещо не ми е ясно как точно разви тази идея...

Нещо не ми е ясно как точно разви тази идея...

Струва ми се, че това, което иска да ни каже авторът на темата е, че поговорката "Което куче ме е залаяло (ухапало) все е побесняло" важи с пълна сила.

Сигурно "кучетата" са го лаяли и/или хапали твърде жестоко и несправедливо, за да започнат да измират преждевременно?

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Видях красивото в твоята глава ( характер де ).

Ангелчето рече да ти поднеса ето тази роза:

Публикувано изображение

Ако не знаеш руски, пише че е за най-доброто момиче на Света.

Не го знам ангелчето от къде я е изровило, ама ми я изкара на специално прозорче съобщетие като си пуснах компютъра.

Радвам се, че си видял ангелчето в своята глава! ;)

И благодаря!

А другите ги остави да отговарят за своите си ангели! Всеки има това право - сам да си види ангелчето.

Белгиец (пу да не ме фанат уроки че пиша за теб)! Чудя се откъде на къде на чиляк с толкова разнообразни интереси или по-скоро без интереси, щото са му доскучали като налични и често използвани вече за начесване на крастата, сега пък е как е влезнала (не)традиционната фентъзи муха в главата? Да не си решил да основаваш кармична секта за борба с проклятия и екзорцизъм действан от несвещенници? Колко трябва да платим, за ни освободите от проклятията и греховете ни, че да не ни се отразяват на здравето и направо на живота, да си приготвим предварително кесиите, а вие да имате време да купите олово, да ни леете "куршум". Уж беше здравомислещ, или поне такова впечатление си ми създавал досега. Няма как да обясним какво е станало с описаните двама люде, тъй като по никакъв начин не познавам нито тях, нито семействата им, нито родово(генетично) предаваните им болести, или предразположения за развиване на заболявания, включително психични и евентуално развити от създадена в даден момент "благоприятна" за това обстановка.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

много паплач има на тази планета,много гледни точки стават.никой не лъже,всеки казва това което вижда пред себе си. ако събереш парчетата пъзела става интересен и не е 2-d а е кръгъл.

• Автор

Уж беше здравомислещ, или поне такова впечатление си ми създавал досега.

Няма как да обясним какво е станало с описаните двама люде, тъй като по никакъв начин не познавам нито тях, нито семействата им, нито родово(генетично) предаваните им болести, или предразположения за развиване на заболявания, включително психични и евентуално развити от създадена в даден момент "благоприятна" за това обстановка.

Еми точно като здравомислещ, съм ги изброил шест човека измряли преждевременно.

И пак като здравомислещ, съм се сетил сам, че не е в мой интерес да измрат още двама или трима. Въпреки че са с яки грехове спрямо мен.

На последния умрял, аз му бях дал статус на "дипломатически имунитет", демек каквото и да прави срещу мен, няма да му търся отговорност. Ама явно това дето ги е уморило шестимата, не му е дало и то такъв статус да си прави каквото иска. Има още едно живо лице, което може да си прави каквото си иска и няма да му търся отговорност на него лично. Ама сега като виждам че не е достатъчно моето бездействие, за да не умре преждевременно и се чудя какво да измисля, за да го предпазя от собствените му глупости.

Значи пак да поясня, първите двама са ги утрепали, а другите четирима са се разболяли, боледували са и са си умряли сами. Сега има още едно лице, на което здравето му е доста влошено и според мен не е такова каквото би трябвало да бъде на неговата възраст. И въпреки че вижда че се скапва, леко полеко, пак прегрешава спямо мен, без аз да съм го предизвикал с някакви враждебни действия.

Ти като здравомислещ човек, какво ще ми отговориш след година две, ако станат седем или осем в същия списък? Хей така, просто случайно ли ще да е станало ?

А става въпрос за преждевеременно измиране. Май е сериозно, а ?

Ако бях почнал да ти развивам теория, че Стефан не е вече модератор, щото прекалено се е заяждал с мен, можеш да се позасмееш и да подминеш темата. Ама аз ти обяснявам че измират преждевременно бе.

... , а обикновени хора, преподаватели в университет, са газени от камион, ...

Еми, първо - аз нямам нищо общо с този преподавател в университет.

Второ - има си рискови професии, кво да правиш.

В родното ми село, един от връстниците на баща ми, си беше взел да отглежда някакви големи смокове или змии в двора му. Целта е била, да не смее никой да влиза в двора му и къщата, от страх от влечугите.

Разбрах по едно време че е работил в затвор, и някакви бивши затворници са го били яко и са го били заплашили че пак щяли да го бият. Не го знам точно на какъв пост е бил в затвора, ама явно е било рискова професия.

Сега, пак само хипотеза:

- ако някои студент се е почувствал незаслушено скъсан на изпити и че живота му е опропастен заради това, тогава ... може и самолет да го сгази, не само камион.

Редактирано от Belge (преглед на промените)

• Автор

А как трябва да се изтълкува това нещо:

Публикувано изображение

Значи след два дена писане за измиране, по пътя ми на тротоара на съседна улица, виждам запазена умряла птица. И преди съм виждал умрели птици, ама тази е запазена, като чели ще я слага някой в малък ковчег да я погребва.

Дали не е знак някакъв ?

Ако е знак, какво може да означава ?

На български нали казваме понякога - "Едно врабченце ми каза нещо."

Та това, дето е опънало краката какво казва ?

Да допълня само, че тази птица може да означава един род, наследник на който, може да бъде изкушен да прегреши срущу мен. "Съвпадението" е много съмнително. Става въпрос за точно определен род, а не за случаен. Ама дали ще да е само по кръвна линия, или може да се броят и снахите дошли в тоя род ???

Иди го разбери.

п.п.

видях го и го снимах на 1-ви септември 2012г.

Значи след два дена писане за измиране, по пътя ми на тротоара на съседна улица, виждам запазена умряла птица. И преди съм виждал умрели птици, ама тази е запазена, като чели ще я слага някой в малък ковчег да я погребва.

Дали не е знак някакъв ?

Ако е знак, какво може да означава ?

Не е никакъв знак и не означава нищо , освен ако не си суеверен и не му придадеш смисъл, който съществува само в твоята глава. ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.