Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Абе що измират преждевременно ?

Featured Replies

Благодаря ти за включването в темата !

Аз те разбирам, но гледам някакси да стане така че и другите четящи да могат да разберат по нещо.

А за да разбере даден човек нещо, трябва да му се говори на език който той разбира.

Мисля че в бг си разбират най-много от православния език. Значи трябва да се преведе истината на този православен език, иначе малко хора ще разберат за какво се говори. Иначе казано, трябва и баба ми ( ако беше още жива) да разбере, според това което нейният дядо поп я е учил. (Дядо й е бил поп на село) А тя е имала в учебната си програма и вероучение. Та не става то, току така на човек който цял живот е знаел че както попа е казал, така е вярно, сега изведнъж да му се поставят под съмнение убежденията.

Например тука при мен са католици. Като такиви, те са убедени че е нормално свещениците да не се женят. Иди им обяснявай, ако си нямаш друга работа, че в бг поповете са женени всичките и че нищо им няма.

Важното е да се разберем по някакъв начин, кой какво иска да каже, а пък дали ще приемем за целта че Слънцето се върти около Земята, това вече е от второстепенно значение. В училище са ни учили че Земята се върти около Слънцето, ама на някой човечец ако му е по-лесно да разбере що Слънцето изгрява винаги от изток и залязва на запад, ако му се каже че то Слънцето се върти в кръг около "плоската" Земя , тогава може и така да му се говори, стига само да резбере нещо.

Около мен пък никой не говори нито за религия нито за попове, нито възрастните, нито децата, да не говорим че в училище и хабер си нямат какво е това вероучение.

Много странно.

Духовността и религията не се припокриват.

Може да си духовен без да си религиозен.

Ако вярваш в Бог не означава непременно да си религиозен.

Обикновено хората избрали духовния път на развитие са с езотерична и окултна насоченост.

А религията меко казано е на нож с езотеризма и окултизма.

:beach3:

• Отговори 222
  • Прегледи 25,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Belge, не ти ли е минавало през ума, че хората, които те познават по-отблизо предпочитат да се споминат, отколкото да поддържат контакт с тебе ?

А не, такиви мисли не са ми минавали.

Обаче веднъж ми е минала следната мисъл през главата:

2. За това че ме обвиняваш че си измислям случай, ти пожелавам да пукнеш като куче в най-скоро време за да има и неизмислен случай.

ето тук:

http://www.kaldata.com/forums/topic/140559-къде-лекуват-алкохолици/page__st__20#entry1638576

и гледам че нещо го няма вече този човек на този форум от - Последно: 18 апр 2012 .

Леле ако е предал богу дух, заради пожеланието ми, леле ...

Ще трябва вероятно да си наложа дисциплина на самоконтрол на "пожелателните" ми мисли, за да не създавам допълнителна работа на гробарите.

----------- ------------ --------------

Абе ти като доктор, как правиш разлика между психично заболяване и религиозна вяра ???

Щото на мен ми се вижда много неясна и размита границата.

И едните и другите вярват на нещо което не могат да докажат, ама едините са "болни" пък другите са само "православни", демек със здрав разум си били.

Защото като чета в тази книга:

Публикувано изображение

( която е учебник за студентите по медицина )

и там правят разлика между вяра и психични отклонения, ама нещо не обясняват добре. Как така един път ако някой вярва на измишльотините на други хора , го броят за слабоумен психически ненаред, пък друг път вярата в религия си била нормално нещо ?

Питам те, защото гледай сега тука, как не искат знаещите да помагат за разгадаването на тайнството на възмездията.

А в същото време е пълно с хора убедени че някой бог може да ги накаже както си иска, ама хич тамън не знаят как става това с наказанията. Ако знаеха, щяха да се обадят, да го кажат. Но си траят нещо яко.

Кажи сега, има ли някаква скрита докторска диагноза за хора като мен, които отказват да вярват сляпо на чужди измишльотини и понякога успяват ( дори и с чужда помощ ) да разгадаят някакво тайнство, което е недостъпно за непросветените ?

Нали се сещаш, че е по-лесно да питам доктор, отколкото да си блъскам главата да търся сам информации.

Вече си блъсках главата един път да търся информация за болестта на Алцхаймер, защото едно лице беше почнало да забравя прекалено яко разни случки от преди два часа. Обаче симтомите на тази болест не се покриваха с останалото поведение на лицето. И най-накрая, като препрочетох пак за алкохолизма ( на 4 езика ) и се оказа че от това може да си развали мозъка човек до такава степен, че да забравя като с алцхаймер.

Та сега, ти като доктор, да вземеш да помогнеш с някоя диагноза, да се не мъча сам да търся в погрешни посоки, пък то да вземе да излезе после, че е просто нещо от рода на дарба някаква, или нещо от сорта на свръх IQ и други подобни.

• Автор

Духовността и религията не се припокриват.

Може да си духовен без да си религиозен.

Ако вярваш в Бог не означава непременно да си религиозен.

Обикновено хората избрали духовния път на развитие са с езотерична и окултна насоченост.

А религията меко казано е на нож с езотеризма и окултизма.

Абе преплитат се по-скоро.

Ето тази книга я видях преди няколко години в един хипер-маркет и понеже нямах време да я попрегледам на място я купих. Вниманието ми беше привлечено от заглавието, което е доста различно от това в което се вярва обикновено относно разни ритуали. В тази книга направо ти говорят че лично светия дух ще ти помага, демек не ти трябват посредници като светци и светици разни или ангели и т.н. Обаче, това е доста необичайно, защото при котолиците светата троица е нещо което не било дадено на обикновения простосмъртен да проумее. И те си се молят на различни светци и светини, за различните им проблеми. Тоя светец за това помагал, оная светица за друго помагала и така.

Значи на задната корица, направо се "опират" на библейски писания, за да въведат идеята за окултни ритуали чрез не кой да е, ами направо благодарение на светия дух.

Разбира се, четенето на книгата не води автоматично до някакви резултати, ако човек се пробва да прилага "готовите рецепти" да си "сготви" ритуалче. Също както простото закупуване и четене на книга за карти Таро, не дава на никого ясновидски дар.

Този който е писал книгата, просто свидетелства че ако се разтърси някой по-надарен, може да се сети сам или с чужда помощ, как да постига резултати. Няма значение, дали ще е благодарение на светия дух директно или ще е по някакви други магически пътища, идеята му е че може да става. А как става, в книгата не го пише.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

.

Казано на по-разбираем език, излиза че има нещо като "божи съд", който праща преждевременно хората които яко са прегрешили, в гробищата на 2 метра под нивото на земята.

Ако има някой поп на форума и ако мине през темата, нека се изкаже, как според него работи този "божи съд". Да прочетем и нещо, което бихме могли да чуем като обяснение, ако влезем в някоя православна църква.

И как точно попът ще знае Божиите дела!? ;)

Неведоми са пътищата Божии - това е, което попът знае!

А как става, в книгата не го пише.

Потърси сам - книгите са за тези, които не знаят от собствен опит и лично изживяване.

Вгледай се в себе си и се опознай в същността си.

Кой по-добре от теб самия може да те познае!?

И как точно попът ще знае Божиите дела!? ;)

Това знаем всички ние, не само поповете, но има и хора, които си въобразяват, че знаят всичко за Божиите дела ;)

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Това знаем всички ние, не само поповете, но има и хора, които си въобразяват, че знаят всичко за Божиите дела ;)

И кой е този, който ще знае Божиите дела!? Трябва да е втори Бог, по-голям от първия!

Аз веднага се сещам за Втория Бог - нарича се его човешко!

• Автор

И как точно попът ще знае Божиите дела!?

Потърси сам - книгите са за тези, които не знаят от собствен опит и лично изживяване.

Вгледай се в себе си и се опознай в същността си.

Кой по-добре от теб самия може да те познае!?

Eми нали са учили в духовна академия, трябва все да поназнайват по нещо поповете.

Щом като имат право да кръщават, да женят и да погребват, значи все пак са вътрешни хора.

А иначе нещо не ми се вглежда в себе си, че ако вземе да се окаже че съм нещо "братовчед" с някого ...

И кой е този, който ще знае Божиите дела!? Трябва да е втори Бог, по-голям от първия!

Добре че не всички са с прекалено голямо его!

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Eми нали са учили в духовна академия, трябва все да поназнайват по нещо поповете.

Щом като имат право да кръщават, да женят и да погребват, значи все пак са вътрешни хора.

Кръщаването, бракуването и погребването са църковни ритуали - но само ритуали.

А иначе нещо не ми се вглежда в себе си, че ако вземе да се окаже че съм нещо "братовчед" с някого ...

Няма как да знаеш, ако първо не разбереш кой си! :)

Добре че не всички са с прекалено голямо его!

Егото винаги е прекалено голямо!

И няма по-голям враг за човека от собственото му его.

Абе ти като доктор, как правиш разлика между психично заболяване и религиозна вяра ???

Щото на мен ми се вижда много неясна и размита границата.

И едните и другите вярват на нещо което не могат да докажат, ама едините са "болни" пък другите са само "православни", демек със здрав разум си били.

Защото като чета в тази книга......

и там правят разлика между вяра и психични отклонения, ама нещо не обясняват добре. Как така един път ако някой вярва на измишльотините на други хора , го броят за слабоумен психически ненаред, пък друг път вярата в религия си била нормално нещо ?

Питам те, защото гледай сега тука, как не искат знаещите да помагат за разгадаването на тайнството на възмездията.

А в същото време е пълно с хора убедени че някой бог може да ги накаже както си иска, ама хич тамън не знаят как става това с наказанията. Ако знаеха, щяха да се обадят, да го кажат. Но си траят нещо яко.

Кажи сега, има ли някаква скрита докторска диагноза за хора като мен, които отказват да вярват сляпо на чужди измишльотини и понякога успяват ( дори и с чужда помощ ) да разгадаят някакво тайнство, което е недостъпно за непросветените ?

Нали се сещаш, че е по-лесно да питам доктор, отколкото да си блъскам главата да търся сам информации.

Та сега, ти като доктор, да вземеш да помогнеш с някоя диагноза, да се не мъча сам да търся в погрешни посоки, пък то да вземе да излезе после, че е просто нещо от рода на дарба някаква, или нещо от сорта на свръх IQ и други подобни.

В този случай съм много съгласен с теб, че често е много трудно да различиш един "вярващ" от един психически болен, който чува гласове, било то и гласове на богове. За това, че отказваш да вярваш на "измишльотини" няма диагноза, не бих казал изобщо, че това е болест. Бих го нарекъл "реално и критично възприятие на обективната действителност". Виж, неоправданата вяра в собствено свръх- IQ би могла да бъде диагноза....

Егото винаги е прекалено голямо!

И няма по-голям враг за човека от собственото му его.

Его - означава аз => най-големият враг на човека е той самият? Стига сипа оксиморони. Този материал го минавахме вече.

• Автор

Аха, ... няма диагноза значи, болест няма, пък и на всичкото отгоре и не съм си тествал IQ-то, та не го знам колко е. Обаче се сещам, че още от пубертетче съм с голямо самочувствие. Като бях в 9-ти клас, бях нарисувал в час по литература един съученик с кучешки уши и му бях написал прякора. Настана смях между чиновете и оня набързо пък мен ме нарисува като друго животно и пак смях, кикотене и класната се видя в живо чудо. Никой не я слушаше повече горката. Добре че изби звънеца, та спаси положението. Значи като бяхме станали вече от чиновете, оня почна да се дуе че било готино да си куче щото те били галели готини гаджета, пък аз му отговорих че аз ще се оженя за французойка ( така ми беше минало на акъла че са уж най-хубави), щото съм по-готин и от Ален Делон. Айде пак весел задружен смях и от момичета и от момчета. Няколко години по-късно, го срещам тоя същия случайно в градинката пред Кристал и му викам - чакай да ти покажа нещо. Бъркам в задния джоб да си извадя паспорта и той като го видя вика - знам бе знам че си се оженил. А пък аз му напомних че още в 9-ти клас съм му казал че ще се оженя за французойка. Значи като кажа нещо невероятно, заради голямото ми самочувствие и то па вземе та се реализира след време. Трябва да си помисля, дали да не се изфукам на някого че ще спечеля 15 милона евро на европейската лотария. Странна работа е и това с "изхвърлянето" ( предварителното изфукване ). Преди години като бачках на държавна работа тука при мен, имаже една колежка която ме мразеше щото много й се надувах. Тогава ходех да си пускам фишове в Люксембург за германската лотария, щото печалбите бяха по-големи. И един път се случи че излезнаха 5 от числата които бяха същите като на фиша ми от предишната седмица. Значи аз не бях ударил 5-ца, ама като фишовете са на немски и вестника с резултатите също е на немски, взех та показах първо вестника ( от последния новия тираж ) на въпросната колежка. И после сложих стария фиш точно до реда с резултатите да сравни числата и тя вика ами 5 са същите. Айде после прибирам бързо фиша и й показвам какви са били печалбите за 5 поснати числа. А те бяха равни на почти 5000 евро. Нарочно й оставих вестника на немски да го покаже на един нейн човек говорещ немски да й дообясни какво пише там. Значи оная се хвана на въдицата и разду новината, та трябваше даже да ги черпя по случая няколко колеги. Аз не бях спечелил нищо, ама кефа че ми завиждаха беше толкова сладък, че ги почерпих незаслужено. Това добре, ама ЗАЩО стана така че ударих 5-ца от белгийското тото след време ? Дадоха ми само хиляда евро, но все пак беше петица. Дали няма някаква връзка между силно желание за нещо и реализирането му ?

Перспективата е голяма работа :) Когато възприемаш нещата през своя поглед, всичко ти се струва свързано с теб ;) Темата е за умиращи преждевременно хора (поне така е започнала... струва ми се, че вече се е отклонила малко, но ми стана интересна и ще задълбая :Р) и за връзката им между теб (автора) и това, което според теб са ти причинили... life sucks... демек хората умират, особено в България напоследък :( ... Да си мислиш, че имаш нещо общо с това просто означава, че мислиш само за себе си... сори, но така звучи. И аз постоянно треперя да не се случи нещо лошо с някой мой близък (същия проблем, но обърнат - мен пък ме е страх моите грехове да не се отразят негативно на мои любими хора, един вид като наказание към мен)... Така де, и двата варианта са супер грешни. Да си мислиш, че живота на другите зависи от теб, от това какво са ти причинили или колко са ти скъпи... това си е проблем, но не на другите, а лично твой. Решението е да спреш да се поставяш в центъра и да приемеш, че живота си тече независимо от теб и ти си просто една плюнка като всички останали (сори за израза).

Редактирано от ImMortsSis (преглед на промените)

• Автор

Перспективата е голяма работа :) Когато възприемаш нещата през своя поглед, всичко ти се струва свързано с теб ;)

Темата е за умиращи преждевременно хора (поне така е започнала... струва ми се, че вече се е отклонила малко, но ми стана интересна и ще задълбая :Р) и за връзката им между теб (автора) и това, което според теб са ти причинили... life sucks... демек хората умират, особено в България напоследък :( ... Да си мислиш, че имаш нещо общо с това просто означава, че мислиш само за себе си... сори, но така звучи.

И аз постоянно треперя да не се случи нещо лошо с някой мой близък (същия проблем, но обърнат - мен пък ме е страх моите грехове да не се отразят негативно на мои любими хора, един вид като наказание към мен)... Така де, и двата варианта са супер грешни. Да си мислиш, че живота на другите зависи от теб, от това какво са ти причинили или колко са ти скъпи... това си е проблем, но не на другите, а лично твой. Решението е да спреш да се поставяш в центъра и да приемеш, че живота си тече независимо от теб и ти си просто една плюнка като всички останали (сори за израза).

Гледай сега, да ти го обясня по-така.

Представи си че ме хванат зрителни и слухови халюцинации и почнат да ми се явяват разни образи от ония от иконите по църквите. Явяването по сред бял ден в будно състояние ( не на сън).

Така, ама ако ми кажат един път 7-те числа от европейското тото и спечеля 15 милиона евро. А после дайдат пак, щото съм ти повярвал на теб че просто се случва някой да уцели по случайност един път 7-те числа и ми кажат втори път пак числата от нов тираж. Значи ако ги играя и вторите числа и пак спачеля 15 милиона евро, тогава какво правиме , а ?

На какво ще вярвам ?

Еми това с преждевременното измиране на 6 човека, е също толкова невероятно, колкото и да спечелиш два пъти на тото.

Само дето то измирането се е случило вече и вероятността пак да се повтори, според мен, е доста голяма.

Значи дали техния живот зависи от мен, не е важно. Важното е че като прегрешават по един точно определен начин и поемат пътя към гробищата сами по здравословни причини. Аз просто съм успял да го забележа това явление, защото е свързано с мен.

След като съм се докопал до такава форма на познание, чрез опит, що да се спирам и да не задълбая повечко да разбера как точно става ?

Даже ако искаш може да го обърнеме и да е обратното. Хайде, казваме че на една обикновена "плюнка" не й се умира преждевременно и предпочита да знае какво да не прави , за да не се разболее преждевременно от неизлечима болест и да не я погребат.

Значи, има ли право всеки обикновен човек да иска да знае какво е радиация и да не ходи да се излага продължително време до някоя аварилала атомна електроцентрала, за да не се разболее и умре , а ?

Щото то и радиацията не се вижда, ама човечеството от опит знае какво причинява.

Според мен, е по-добре да сме предпазливи и като видим че се случва нещо странно около нас, да не си заравяме главата в пясъка ( като щраусите ) и да си мислим че ще ни се размине опасността, ами да се опитаме да я разберем от какво идва заплахата и да я избегнем с подходящи действия.

Его - означава аз => най-големият враг на човека е той самият? Стига сипа оксиморони. Този материал го минавахме вече.

Този материал явно си го подминал в неразбиране! ;)

Защото егото е илюзията за аз, не е истинската ти същност!

А илюзията его, като всяка илюзия лъжа, е готова да те пожертва, само и само да намери утвърждение.

• Автор

И кой е този, който ще знае Божиите дела!?

Трябва да е втори Бог, по-голям от първия!

Не знам кой от кого е по-голям, ама такава примиренческа капитулация да не можем да знаем какво става с нас човеците, не ми е по вкуса.

Църковните догми са ги решили човеци попове ( от плът и кръв ) стотици години след появата на християнството. Събрали са се хората и са решили в какво и как ще трябва да вярват занапред миряните. Щото текстовете които са имали на разположение, са били с противоречия и доста неясни и мъгляви, та е трябвало интерпретация някаква. Един вид, тези попове тогава са създали един ЕЗИК, един начин на обяснение на това на което са свидетели по тяхно време. После този ЕЗИК е бил променян за да стигне до сегашната си форма. Този ЕЗИК си има варианти на гръцки, на български, на руски, на румънски и т.н.

По българските земи, православните попове обясняват вярата им на този ЕЗИК.

Значи когато попа говори или пее на български че не можем ние да ги разберем работите на божия съд, това не означава непременно, че найстина никой не може да загрее, чатне, се сети, проумее някое тайнство.

Защото то тайнството е универсално, т.е. валидно е за всички живи хора на планетата Земя, без значение каква религия изповядват и на какви божества се кланят. Православието няма монопол върху истината. Просто на православния ЕЗИК попа така си говори, защото други попове преди него са решили, така да се прави.

Сега, нашата задачка тука е, ползвайки православния ЕЗИК да се опитаме да си обясним едни на други, който за каквото се сети, щото в повече глави има повече акъл, отколкото само в една.

Та делата на божия съд, щом като ни засягат нас човеците, ние си имаме легитимното право да се опитаме да ги разберем как се случват. Ако успеем тук с общи усилия да се докопаме до някаква полезна информация, или да си я генерираме сами, после всеки ще си я преведе от православния ЕЗИК на какъвто си иска друг, за да му е по-удобно да си я ползва.

Та делата на божия съд, щом като ни засягат нас човеците, ние си имаме легитимното право да се опитаме да ги разберем как се случват. Ако успеем тук с общи усилия да се докопаме до някаква полезна информация, или да си я генерираме сами, после всеки ще си я преведе от православния ЕЗИК на какъвто си иска друг, за да му е по-удобно да си я ползва.

Ако те разбирам, да си дойдем на думата: Светия дух - начин на употреба.

И ти чалъма си го подразбрал, само не ти е ясно дали ще бъдеш наказан и как да го избегнеш, като прилагаш чалъма в твоя полза срещу другите.

Не съм поп, но съм чувала, че на попски език това се нарича хула срещу Светия дух (можеш да си провериш в евангелията), а Христос казва, че тя единствена не се прощава.

Според едно тълкувание на това, хулата не е псувня или нещо такова, а ЗЛОУПОТРЕБА.

• Автор

Ако те разбирам, да си дойдем на думата: Светия дух - начин на употреба.

И ти чалъма си го подразбрал, само не ти е ясно дали ще бъдеш наказан и как да го избегнеш, като прилагаш чалъма в твоя полза срещу другите.

Не съм поп, но съм чувала, че на попски език това се нарича хула срещу Светия дух (можеш да си провериш в евангелията), а Христос казва, че тя единствена не се прощава.

Според едно тълкувание на това, хулата не е псувня или нещо такова, а ЗЛОУПОТРЕБА.

Нещо не си ме разбрала добре.

Това дето на попски ЕЗИК се казва божи съд, си го е имало хилядолетия преди рождението преди 2000 г. на историческата личност Христос. Последователите на Христос са решили да го обяснят по техен си начин. По-късно тяхното обяснение се е наложило като "универсален" ЕЗИК в Европа и така чак до 1917г., когато в Русия комунистите показаха че си имат тяхно тълкуване на религиите.

Отделно в Азия си имат други техни обяснения за божия съд, според тяхните религии, на които не им пука какво е бил казал Христос или някой от последователите му.

Та за да ме разбереш по-добре,

казвам ти първо че ползвам православния ЕЗИК само за по-лесно разбиране между нас.

Интересуваме как работи това, което според поповете е божи съд.

И ако може да станем приятели с това чудо, няма да е лошо.

Да напомня и че не съм кръстен и съм свободен да си се сприятелявам с когото си искам.

Без да питам Маркс и Ленин, или Мохамед, или Христос, или Буда, те дали разрешават или са против.

Значи аз не съм някакъв алчен използвач, който иска да "употреби" нечии възможности за собствена изгода.

За твое сведение, в прегрешенията на някои от измрялите преждевременно, го има точно елементът АЛЧНОСТ в особено тежка форма.

В евентуалното приятелство с божия съд , може да има някаква взаимна изгода, на принципа - ти ми помагаш на мене, а пък аз ти помагам на тебе.

Що не ?

казвам ти първо че ползвам православния ЕЗИК само за по-лесно разбиране между нас.

Нямам впечатление, че в православните страни някой разбира "православния език", освен самите попове и богословите. На такъв език трудно ще комуникираш с обикновен мирянин, пък бил той вярващ. Ама ако държиш, може да се обърнеш към някой от православните познавачи и да си заформите приятна беседа :ph34r:
  • Автор

Нямам впечатление, че в православните страни някой разбира "православния език", освен самите попове и богословите. На такъв език трудно ще комуникираш с обикновен мирянин, пък бил той вярващ. Ама ако държиш, може да се обърнеш към някой от православните познавачи и да си заформите приятна беседа :ph34r:

И божи съд ли не разбират обикновените вярващи , какво е ?

Нали попа им е казал че трябва да спазват божите заповеди, иначе ще бъдат наказани.

И божи съд ли не разбират обикновените вярващи , какво е ?

Нали попа им е казал че трябва да спазват божите заповеди, иначе ще бъдат наказани.

Ако мислиш, че повечето хора вярват в християнските догми, в заблуда си.

Явно все още не искаш да разбереш, че библейските вярвания отдавна не са на мода, а и няма да станат отново модерни поне докато се държи на архаичността им.

Да не говорим, че повечето хора, особено пък младите не са говорили през живота си с някой поп.

Интересно ми е в какъв свят живееш?! (въпросът е реторичен)

Публикувано изображение

Четейки това, си помислих, дали пък смъртта на хората, за които говори автора на темата не е страшна и мъчителна?

• Автор

Ако мислиш, че повечето хора вярват в християнските догми, в заблуда си.

Явно все още не искаш да разбереш, че библейските вярвания отдавна не са на мода, а и няма да станат отново модерни поне докато се държи на архаичността им.

Да не говорим, че повечето хора, особено пък младите не са говорили през живота си с някой поп.

Абе щом като викат поп за погребенията и на определени дати след смъртта палят свещи и ходят на гробища, значи май вярват, тези които биха могли да са следващите в списъка на преждевременно измрялите. Освен това гледам че у дома им си имат разни изображения на богородица с кръстчета и т.н. Знам че им се е случвало да търсят помощ от светици и светци, когато са били на зор за нещо.

Айде, броиме ги за вярващи и това е.

Четейки това, си помислих, дали пък смъртта на хората, за които говори автора на темата не е страшна и мъчителна?

Леле, това е много яко страшно, леле ...

Кой ще сънува кошмари тази нощ ...

Абе щом като викат поп за погребенията и на определени дати след смъртта палят свещи и ходят на гробища, значи май вярват, тези които биха могли да са следващите в списъка на преждевременно измрялите. Освен това гледам че у дома им си имат разни изображения на богородица с кръстчета и т.н. Знам че им се е случвало да търсят помощ от светици и светци, когато са били на зор за нещо.

Айде, броиме ги за вярващи и това е.

Леле, това е много яко страшно, леле ...

Кой ще сънува кошмари тази нощ ...

Сега е на мода да се правиш на вярващ и да кичиш дома си с икони, кръстчета и т.н., така че може просто да са се писали модерни хора.

Аз не съм религиозна, но уважавам някои църковни ритуали.

За митарствата бях чувала, но днес взех че ги прочетох.

Като си представя, че има силно религиозни хора които прекарват част от живота си в страх...

Може би тези хора наистина сънуват ужаси ако случайно им се случи да съгрешат?

В България повечето хора са атеисти.

В България повечето хора са атеисти.

сега това нещо хората да се делят на атеисти и на вярващи в бог нещо много условно е според мен или е по-скоро от гледна точка на религията

това накратко е атеизъм:

Атеизмът представлява светоглед, убеждение, което изключва съществуването на каквото и да е свръхестествено същество - божество, дух, нематериални сили или задгробен живот

я да видим аз в коя група попадам:

- свръхестествено същество - сега това е наречено така в религиите, а всъщност това са извънземни енергийни разуми, които си съществуват съвсем нормално, нищо свръхестествено няма в тях

- нематериални сили - има си ги тези сили, нарича се телепатия

- задгробен живот - е това не е живот зад гроба на някой, ами човек продължава да съществува и след като му се повреди биологичното тяло, но вече под формата на енергиен разум

е аз знам че тези 3 неща които изброих си съществуват или са истински, в кой раздел съм, на атеистите или на вярващите в бог - да уточня не съм член на никоя тъпа религия и нямам и намерение да ставам такъв

Редактирано от some_spirit (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.