Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Религия и политика.Заедно или една срещу друга ?

Featured Replies

Тъй си е :)

Право думаш друже. Право...

И Достоевски си е мислел нещо подобно, нал тъй брате Карамазов ?

Тук обаче отричам всичко! От Достоевски не съм прочел и страница. Отде да знам какво искаш да кажеш :D

• Отговори 195
  • Прегледи 16,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

А какво ще кажеш за политиката и политиците и тяхното пагубно влияние върху живота на хората!?

Колко войни подпалиха, колко кървави революции зачекнаха, колко глави хвръкнаха!?

А когато политиката за пореден път протегне мръсните си ръце в хорските вярвания, тогава наистина става страшно!

Доган и Лютфи са политици. Те имат много по-голямо влияние върху част от обществото, отколкото Димитров, който е главно историк. На Божидар всички гледат със смесени чувства. Хем ги гъделичка малко, хем е бил агент, хем бе в ГЕРБ...За политиците и политиката съм съгласен. За мен няма по-долна сган от политика. Защо? Защото мнозинството стават такива заради някакви облаги, по наследство или с тайни цели, подпомагани от тайни и не толкова тайни сили. Абе изобщо сган. Ако има някой честен, едва ли се задържа за повече от един мандат, а и това му е много. Наистина, като погледна от тяхна гледна точка, може би и аз бих правил подобни неща. Примерно строежът на някакъв второкласен път. Естествено, че ще оправя или помогна да оправят пътя до моята вила. Ако аз не го направя и се направя на честен ( кой ли път тогава ще оправя?), тоя след мен едва ли ще оправи моя път. Изобщо...политика, политика, ама и ние сме хора. Другият важен фактор в политиката са парите. Клише е да се каже, че заслепяват, но наистина е така. Бръкнеш ли в кацата с мед, трудно е да не си облизваш пръстите пак и пак и пак. Тезата за "честният политик" винаги ни се е набивала в главата, но кой от вас е станал такъв, само защото е честен? Е, аз съм честен и тъна така да се каже в ла**а. На мой гръб се облажват разни типове. Като почнеш от най-ниско ниво - началници и работодатели, минеш през по-високо - разни държавни организации ( хората в тях) като Инспекция по труда, НОИ, МВР, съд... и стигнеш до най-високо ниво в парламента и правителството. На всички тях аз плащам с моите заплати и моите заеми. Скоро си правих сметка колко съм назад. Оказва се, че за малко повече от две години съм изостанал с около 15000 лева. И това за прост работник с не толкова висока заплата. Или с други думи - 8-9 заплати назад + лихвите по кредити, които съм теглил. Къде са тия пари? Как къде - банки, лихвари, рушвети и не м,алка част в лъжливата ни държава и правителство, което защитава само едната страна - мафията и чорбаджиите. Това е. Ще мразя политиците не ами и хоро ще играя. Темата е за мюсюлманите и изказването на Божидар Димитров и пак казвам. Мисля, че някои религии много насериозно вземат нещата. Свободата се превръща в слободия, ако изобщо някога е имало свобода при някои религии. То май при никои няма свобода. Просто има по-силни и по-слаби. Нашата, източноправославна, какъвто съм аз е явно от слабите. От една страна това е добре за останалите, но не толкова добре за българската нация. Това мисля. малко са свестните хора като хора не само в България. Далеч съм от мисълта да възхвалявам някоя чужда система или нация. Просто такива са хората, а някои религии усложняват още повече нещата.

Редактирано от Кирилов (преглед на промените)

Какво е добър и лош се определя от общественото мнение и морала. Религиите са допринесли особено много и за двете. Винаги като чуя нещо подобно и се сещам за една много естествена и човешка реплика от една детска книжка:

Надживяването на точно това правило за добро и зло ни прави различни от диваците.

Най-лесно и примитивно е да въздаваш правосъдие и справедливост спрямо себе си, спрямо своята си гледна точка без да се интересуваш от околните.И диваците именно това и правят.

между другото -циганите, против които протестираш в други теми -също.За тях е добро да откраднеш от българите и се настаниш в къщата им, а лошо-когато българите те изгонят от къщата ти и селото.Справка -Кирили Рашков, "цар".

А ние имаме претенции да сме цивилизовани, нали ? Да бъдем поне едно ниво над диваците ?

Поради това делегираме права на хора, излъчени от обществото, които да поемат функциите да раздават справедливост от наше име и за ползаата на цялото общество, и да определят кое е добро и зло заради нас и да бдят над това да спазваме тези правила.

Нали ти викам, светът е шарен и всеки живее в него по собствените си критерии и разбирания. Религията е един трогателен начин човек да асимилира света. Ако някой намира смисъл в това и не пречи на другите - няма лошо.

Именно. Въпросът е в това, че някои пречат. Ще кажеш - пречат хората, не религиите. Ама не е съвсем така. Защото даден човечец без религията би бил просто един овчар, обущар и т.н.. С нея и с подходящите кукловоди, които да го насъскат, той се превръща в обущар, препасващ експлозиви и убиващ невинни хора, защото в рая го чакали незнамсиколко девици и прочее тъпотии. Всъщност по тая плоскост до никъде няма да стигнем. Нека го кажа така - смятам, че съществуването на религиите (под религия имам предвид деистичните такива, с върховно божество, което да ти дава тон в живота) е вредно, опасно за човешкия интелект и неизчерпаем източник за създаване на различия и насаждане на нетърпимост и конфликти. Аз казах! Хау! :clown:

Тук обаче отричам всичко! От Достоевски не съм прочел и страница. Отде да знам какво искаш да кажеш :D

Вервам ти де, вервам ти - то и аз не знам, камо ли ти да знаеш какво съм искал да кажа :ph34r::D

.....Нека го кажа така - смятам, че съществуването на религиите (под религия имам предвид деистичните такива, с върховно божество, което да ти дава тон в живота) е вредно, опасно за човешкия интелект и неизчерпаем източник за създаване на различия и насаждане на нетърпимост и конфликти. Аз казах! Хау! :clown:

На обратното мнение съм , Бяло Ухо, тъй като застъпвам тезата, че ако не са организираните религии, обществото няма да има спойка,, която да го крепи и ще се изроди в анархия стигайки до диващина и саморазправа всеки срещу всеки, застъпвайки своята си вяра.

На обратното мнение съм , Бяло Ухо, тъй като застъпвам тезата, че ако не са организираните религии, обществото няма да има спойка,, която да го крепи и ще се изроди в анархия стигайки до диващина и саморазправа всеки срещу всеки, застъпвайки своята си вяра.

Навремето може и да е имало подобна опасност. Не и днес. Доста несериозно звучи това в днешно време. Напротив, аз виждам саморазправа и диващина именно в името на религията. За няколко карикатури хората откачат и започват да се държат като малоумници, палят и убиват. Религиите са отживелица и колкото по-бързо изчезнат, толкова по-добре...

Навремето може и да е имало подобна опасност. Не и днес. Доста несериозно звучи това в днешно време. Напротив, аз виждам саморазправа и диващина именно в името на религията. За няколко карикатури хората откачат и започват да се държат като малоумници, палят и убиват. Религиите са отживелица и колкото по-бързо изчезнат, толкова по-добре...

Човекът не се е променил нито на йота от хилядолетия насам в мисленето си.

Ако не е в името на религията -ще е в името на Чистата раса и Lebensraum, Братството между хората и свалянето на гнусния капитализъм.

Именно. Въпросът е в това, че някои пречат. Ще кажеш - пречат хората, не религиите. Ама не е съвсем така. Защото даден човечец без религията би бил просто един овчар, обущар и т.н.. С нея и с подходящите кукловоди, които да го насъскат, той се превръща в обущар, препасващ експлозиви и убиващ невинни хора, защото в рая го чакали незнамсиколко девици и прочее тъпотии. Всъщност по тая плоскост до никъде няма да стигнем. Нека го кажа така - смятам, че съществуването на религиите (под религия имам предвид деистичните такива, с върховно божество, което да ти дава тон в живота) е вредно, опасно за човешкия интелект и неизчерпаем източник за създаване на различия и насаждане на нетърпимост и конфликти. Аз казах! Хау! :clown:

Виш колко правилно го идентифицира, но все пропускаш да го кажеш като първа точка от аджендата - Кукловодите. Кукловодите превръщат всяка идея в оръжие. Защо се хвана само за религиите, а забрави всички други идейни течения, учения, организации? Какво правим с тях?

Гледах тази вечер репортажа на БТВ за делото в Пазарджик.

Прави впечатление единодушната подкрепа на бг мохамеданите за своите духовни водачи.

А един искрен човечец просто каза:

"Искат да отклонят вниманието на хората от беднотията ни, ниските ни пенсии, глада и затова са се хванали да обвиняват религията ни!"

Дето се казва: Като няма хляб, дай зрелища, та дори и съдебни!

да, наистина. Докато го гледах пуснах по една сълза за братята цигани.

Тя мъката е в начина, по който мислиш!

пич много добре си мисля ............. и не съм прост да се разберем, сега ме подсеща тука един елемент, че аз съм бил прост енергиен разум който имал два вида телепатия, едната телепатия ми служела да се отбранявам от вашия Бог на хората дето му се кланяте като марионетки заблудени, а другата телепатия (която се води по-нематериална) от едни други идиотчета , за които дори и не сте чували

как да ви кажа Вселената (и другите светове които съществуват) е ужасно враждебно място, всеки по висш разум (Бог примерно) гледа да налази някой по-слаб разум и да се храни с мисловната му енергия, както и става тук на Земята с хората.

Редактирано от some_spirit (преглед на промените)

аз мисля,че темата на Алия е много актуална,защото след мюсулманите идва ред и на православните!това гонение не е от вчера или днес,ако погледнеме назад не много далеч какво се вижда?в една реч на големия стратег на американската политика Збигнев Бжежински, поставя началото на откритата война срещу православния свят,той казва- "След комунизма, най-големият враг на западната демокрация е Православието". Така, с едно изречение обяви всички православни християни за врагове на демокрацията.какво се случва при нас след тази реч!веднага след промените започна атаката срещу българското православие!чухме бойния вик на Соломон Паси- “Майната му на православието!”Беше направен опит за църковен разкол, начело със “синия патриарх” Христофор Събев,празнувахме два великдена!аз бях в сатанинското сборище на разколниците и крещяхме срещу патриарх Максим разколник, неканоничен, нелегитимен, червен мутант руско мекере, агент на ДС,червен боклук, червена калимавка, комунистически агент, ченге, болшевишко изчадие, лакей самозванец, сатана…после излязоха и други политици,Петър Стоянов обяви патриарха за нелегитимен,Татарчев се заканваше „Ще арестувам Максим – к`во като е патриарх!”, ФилипДимитров- „единната църква не е ценност за държавата”.това начало обаче е етап във войната срещу православната църква!започва да се използва нова тактика – превземането на крепостта отвътре, чрез погубване не на телата, а на душите. слага се началото на имитиране и подмяна на християнските истини, догми и ценности. така се запазва християнската форма на вярата, но се изменя същността й. ние живеем в усилени времена. дали вече сме навлязли в Ноевото време, за което Христос ни предупреди. За това време са характерни две неща: “разврат и насилие” - мислите на сърцето на човека “бяха постоянно само зло”, като “всяка твар се обхождаше развратно на земята”.

Надживяването на точно това правило за добро и зло ни прави различни от диваците.

Най-лесно и примитивно е да въздаваш правосъдие и справедливост спрямо себе си, спрямо своята си гледна точка без да се интересуваш от околните.И диваците именно това и правят.

между другото -циганите, против които протестираш в други теми -също.За тях е добро да откраднеш от българите и се настаниш в къщата им, а лошо-когато българите те изгонят от къщата ти и селото.Справка -Кирили Рашков, "цар".

Не разбра какво имах предвид. Именно затова го цитирах - за да покажа че и на един "добър" човек си му трябва религия. Трябва му някой който да му каже не убивай, не кради, не прелюбодействай. Защото иначе всеки може да каже "ей това е добро, аз така ще си правя". А дали иначе се различаваме от диваците - ти си доктор, сто на сто си виждал хората и делата им...

БТВ, като цяло аз не протестирам срещу циганите - не си спомням да съм писал нещо така крайно. Ако съм недоволен от нещо е че не ги принуждаваме по-твърдо да следват правилата на нашето общество.

Редактирано от flare (преглед на промените)

пич много добре си мисля ............. и не съм прост да се разберем, сега ме подсеща тука един елемент, че аз съм бил прост енергиен разум който имал два вида телепатия, едната телепатия ми служела да се отбранявам от вашия Бог на хората дето му се кланяте като марионетки заблудени, а другата телепатия (която се води по-нематериална) от едни други идиотчета , за които дори и не сте чували

как да ви кажа Вселената (и другите светове които съществуват) е ужасно враждебно място, всеки по висш разум (Бог примерно) гледа да налази някой по-слаб разум и да се храни с мисловната му енергия, както и става тук на Земята с хората.

Теп отдавна съм те писал при любимците. Как са те изпуснали само не ми е ясно...

• Автор

А ние имаме претенции да сме цивилизовани, нали ? Да бъдем поне едно ниво над диваците ?

Поради това делегираме права на хора, излъчени от обществото, които да поемат функциите да раздават справедливост от наше име и за ползаата на цялото общество, и да определят кое е добро и зло заради нас и да бдят над това да спазваме тези правила.

Много е опасно, когато някои хора започнат да се представляват за цялото "общество"!

Ето сега ти - направи Кирил Рашков представител на всички цигани!

Нито политиците са всички хора, нито Рашков е всички цигани!

аз мисля,че темата на Алия е много актуална,защото след мюсулманите идва ред и на православните!това гонение не е от вчера или днес,ако погледнеме назад не много далеч какво се вижда?в една реч на големия стратег на американската политика Збигнев Бжежински, поставя началото на откритата война срещу православния свят,той казва-

"След комунизма, най-големият враг на западната демокрация е Православието". ...

И като се има предвид, че Бжежински е един от световните кукловоди на политическата власт над света, добре е тук да се сетим и за Дейвид Айк, който не отдавна изпрати Спешен призив до всички хора по света във връзка с опитите хората да бъдат сведени до послушни унисекс, уни политрелигия овчици, с вградени подкожни чипове, и вкарани в "Нов" световен ред!

Хубави са думите на Дейвид Айк, който казва:

- Нека всички онези, които не смеят да се опълчат на новия фашизъм срещу човечеството, да застанат пред децата си, да ги погледнат в очите им и да им кажат, че не са поискали да се погрижат за тяхното бъдеще!

http://www.davidicke.com/headlines/72734-david-icke-emergency-broadcast

С цялата му простащина и категорична едностранчивост професор Божидар Димитров си ми харесва.

Напук на ентелигентните колеги, които го ненавиждат и го обвиняват в чалга-историзъм.

Щото има чувство за хумор, щото се майтапи сам със себе си и защото търси файдата от работата на археолозите, а не само академична слава. Типичен созополски гларус, интересция и заварчик - но с обаяние, интелект и воля да реализира откритото в интерес на всички ни /повече туристи - повече данъци в хазната - повече пари за заплати, пенсии и инфраструктура/.

--------------------------------

Много, много е важно това дело в Пазарджик - не е срещу арестуваните имами, а срещу навлизането на уахабитски фанатизъм у нас. Ако не се провокира нетърпимост в нашите мюсулмани към радикализма, след няколко години ще почне системно да се гърми и у нас. И тогава ще е късно, щото между нас ще зейне бездна от страх, омраза и агресия.

http://www.cross.bg/1329961

на професора може да се вярва - той е превел корана на български

Редактирано от valentinus (преглед на промените)

Много, много е важно това дело в Пазарджик - не е срещу арестуваните имами, а срещу навлизането на уахабитски фанатизъм у нас. Ако не се провокира нетърпимост в нашите мюсулмани към радикализма, след няколко години ще почне системно да се гърми и у нас. И тогава ще е късно, щото между нас ще зейне бездна от страх, омраза и агресия.

Така е, но съм против методите и нещо ми намирисва в случая.

Значи - имаме фанатици имами срещу които трябва да се борим и религиозни фанатици-вярващи. Последните вярват във всичко, които им кажат първите, независимо колко абсурдно е то. Срещу един фанатик с логика и доводи не можеш да се бориш.

Стетското за тях е олицетворение на Сатаната, на разложението на нравите, на погазването на Божиите заповеди.

Съдът в Пазарджик е светски и не само светски, ами от Неверници Кафири - от такива, срещу които дори Мохамед са искали да съдят и за които е казано :

„И когато неверниците лукавстваха срещу теб, да те задържат или да те убият, или да те прокудят... Те лукавстват, а Аллах проваля тяхното лукавство. Аллах е над лукавите.” (Сура Анфал, 30)

Тоест - за фанатиците съдът е нелитимен, дело на Сатаната, и неговите решения по презумция трябва да бъдат отхвърлени.Имамите са жертви на кафирите, светци, които неверниците искат да осъдят заради вярата.

Тоест - имамите в Пазарджик постепенно се превърщат в мъченици за вярата.

И като излязат от съда с гордо вдигнати глави ще са още по-силни и с още повече привърженици от преди.

Ерго - делото не само, че е безсмилено, ами и вредно за бъдещето.

Толкоз ли не се намери мислещ човек в службите ?

С Имамите е можело да се направи по-финно нещо - да бъдат дискредитирани в очите напоследователите си и те сами да ги отхврълят.Толкоз ли не е можело да се пуснат слухове за това, че ядят свинско през пости, че развратничат, че крадат от правоверните ?

Когато имаме работа с религия и фанатизъм трябва да се подхожда по този начин -леко по-леко , да се удря в морала на проповедника, в устоите на учението, което проповядва неудобния човек, а не да го правиш мъченик ?!

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Значи - имаме фанатици имами срещу които трябва да се борим и религиозни фанатици-вярващи. Последните вярват във всичко, които им кажат първите, независимо колко абсурдно е то. Срещу един фанатик с логика и доводи не можеш да се бориш.

Стетското за тях е олицетворение на Сатаната, на разложението на нравите, на погазването на Божиите заповеди.

Съдът в Пазарджик е светски и не само светски, ами от Неверници Кафири - от такива, срещу които дори Мохамед са искали да съдят и за които е казано :

Тоест - за фанатиците съдът е нелитимен, дело на Сатаната, и неговите решения по презумция трябва да бъдат отхвърлени.Имамите са жертви на кафирите, светци, които неверниците искат да осъдят заради вярата.

И като излязат от съда с гордо вдигнати глави ще са още по-силни и с още повече привърженици от преди.

С Имамите е можело да се направи по-финно нещо - да бъдат дискредитирани в очите напоследователите си и те сами да ги отхврълят.Толкоз ли не е можело да се пуснат слухове за това, че ядят свинско през пости, че развратничат, че крадат от правоверните ?

Когато имаме работа с религия и фанатизъм трябва да се подхожда по този начин -леко по-леко , да се удря в морала на проповедника, в устоите на учението, което проповядва неудобния човек, а не да го правиш мъченик ?!

-----------------------

Така си е, ма има една особеност при нашите турци - те не приемат властта непременно като гяурска и кяфирска, а често като авторитет, като обиколен начин за управление на Аллах - от стотиците години смесване на религиозна и светска власт при халифата и Османската империя. Например, при тях има по-нисък процент на престъпност в сравнение с другите малцинства. Пък и са твърде консервативни - радикалния ислям е главно при помаците и циганите, както се оказва.

Та един процес няма да се отрази непременно негативно при тях...

-----------------------

Така си е, ма има една особеност при нашите турци - те не приемат властта непременно като гяурска и кяфирска, а често като авторитет, като обиколен начин за управление на Аллах - от стотиците години смесване на религиозна и светска власт при халифата и Османската империя. Например, при тях има по-нисък процент на престъпност в сравнение с другите малцинства. Пък и са твърде консервативни - радикалния ислям е главно при помаците и циганите, както се оказва.

Циганите и без това не признават българските закони и валст - за тях висшия правораздавателен орган в Мешерето.

Тоест - над тях процесът няма да се отрази по никакъв начин, освен да ги консолидира в защита на мъчениците-имами.

Виж За помаците не знам - не ги познавам като манталитет, като традиции и светоглед- знам само това, което съм чел и не бих се наел с анализ за тяхното поведение.

За нашите турци-мюсюлмани обаче си прав. Те са си като нас, православните и още преди процеса бяха отхвърлили посланията на тия имами.Тоест -при тях ще имаме неутрална позиция.Но аз тях в предишния си пост изобщо не съм визирал - говорех изключително и само за фанатизираните маси, като ония , забулените дето ги даваха по новнитие.Боже господи -остава да ги накарат и с бурки да се разкават из Пазарджик и цирка ще е пълен.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Циганите и без това не признават българските закони и валст - за тях висшия правораздавателен орган в Мешерето.

Тоест - над тях процесът няма да се отрази по никакъв начин, освен да ги консолидира в защита на мъчениците-имами.

Виж За помаците не знам - не ги познавам като манталитет, като традиции и светоглед- знам само това, което съм чел и не бих се наел с анализ за тяхното поведение.

За нашите турци-мюсюлмани обаче си прав. Те са си като нас, православните и още преди процеса бяха отхвърлили посланията на тия имами.Тоест -при тях ще имаме неутрална позиция.Но аз тях в предишния си пост изобщо не съм визирал - говорех изключително и само за фанатизираните маси, като ония , забулените дето ги даваха по новнитие.Боже господи -остава да ги накарат и с бурки да се разкават из Пазарджик и цирка ще е пълен.

Мангустите са страхливи, а и са много лесно манипулируеми, щото винаги са в издънка. При помаците пък бързо върви процес за поевропейчване на младите, заминали да учат или на гурбет. Въпрос на време е да се размият като компактна група. Но че просесът в Пазарджик е доста недомислен и пълен с издънки - съгласен. Ма си е натиск и ще има ефект, предполагам.

Мангустите са страхливи, а и са много лесно манипулируеми, щото винаги са в издънка. При помаците пък бързо върви процес за поевропейчване на младите, заминали да учат или на гурбет. Въпрос на време е да се размият като компактна група. Но че просесът в Пазарджик е доста недомислен и пълен с издънки - съгласен. Ма си е натиск и ще има ефект, предполагам.

Дано ефектът да е положителен за нас, като общество, а не да се завърне като бумернаг след време.

Аз все още си мисля ( доколкото мога с магарешката си тиква, разбира се) , че по-добре щеше да бъде тихо и подмолно да се дискредитират имамите на морална основа и самите вярващи да се отдръпнат от тях, но вече е късно за това.

Сега каквото и да се каже, каквото и да се предприеме ще бъде като краска в ореолите им -виж само как и леля ти Aliya как се застъпва за тях, въпреки, че нито знае, нито дори и се досеща за какво всъщнсот иде реч.

Дано ефектът да е положителен за нас, като общество, а не да се завърне като бумернаг след време.

Аз все още си мисля ( доколкото мога с магарешката си тиква, разбира се) , че по-добре щеше да бъде тихо и подмолно да се дискредитират имамите на морална основа и самите вярващи да се отдръпнат от тях, но вече е късно за това.

Сега каквото и да се каже, каквото и да се предприеме ще бъде като краска в ореолите им -виж само как и леля ти Aliya как се застъпва за тях, въпреки, че нито знае, нито дори и се досеща за какво всъщнсот иде реч.

---------------------------

къде ти такива тънкости, като сериозна работа на службите в интерес на бъдещето - те са толкова ангажирани в интриги и далавери, че нямат свободно време и ресурс за подобни ваджии. :money6:

А леля ми не закачай -тя единствения тук духовно извисен, лишен от его индивид, пардон, ако е без его, дали е индивид? И как ще се нарича тогава - поливид, безиндивид, или авид?

Моля , да ми позволите нЕкои съображения , а те са :

1. Що е религия ?

Знание извън сетивното познание няма , или ако има то това е Бог. По такъв начин пък нашето Незнание ние обявяваме за Бог , и само в този смисъл и по този начин Бог и вярата ни в него съществува !

По такъв начин човешката психика придобива своя цял и завършен вид под единството на противоположностите (не могат да съществуват едно без друго) знание - вяра.

2. Силата на логиката :

С "чисто" логическо мислене можеш да докажеш каквото си искаш ! Достатъчно е да подбереш необходимите за целта постулати . А те са скрепени със сляпа вяра - нищо във Вселената не може да ги разклати !

3. Съответствие на действителността :

Всяка логика е логична , но не е ли подкрепена с факти от заобикалящата ни действителност , това не е никаква логика.

4. Дейност :

Всекидневната практическа дейност на човека е доказала , че за да бъде тя успешна е необходимо ясно и точно определяне на поставената задачапоставена цел , изходни условия и решение .

Да видим сега с какво разполагаме ! Май с нищо друго освен разни опити за внушения и от едната и от другата страна (пък и от още други страни!). На това му се казва манипулация .

Начинът за разкриване на манипулацията е да се установи каква е нейната цел , кой стои зад нея и кой какви изгоди може да извлече от това......

П.П.Нека не се заблуждаваме като си мислим , че хората без религиозни разбирания нямат вяра . Много от "не вярващите" вярват в "Комунистическият Манифест" примерно ( и мн.др.) , което само по себе си също е форма на религия.....

....Вярвам на знанията си за заобикалящата ме действителност (обективна и субективна) и законите на нейното изменение и развитие.....Друг е въпросът колко и какви са ми знанията....

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Теп отдавна съм те писал при любимците. Как са те изпуснали само не ми е ясно...

Според най-прогресивната наука на най-прогресивната и демократична Френска академия на науките, метеорити няма и не може да има. От небето, според френските академици не могат да падат камъни, защото на небето няма камъни.

това в цитата е случай не знам коя година точно, но е в миналото и френски селяни докладвали на Френската академия на науката че падат камъни от небето и отговора на академиците е в цитата.

ако искаш вярвай в това което съм написал ...........

нали няма никакви извънземни енергийни разуми поробили хората, защото не ги виждате (усещате), няма и да ги усетите никога докато те са ви превзели разума (мисленето)

Редактирано от some_spirit (преглед на промените)

• Автор

С цялата му простащина и категорична едностранчивост професор Божидар Димитров си ми харесва.

...

Много, много е важно това дело в Пазарджик - не е срещу арестуваните имами, а срещу навлизането на уахабитски фанатизъм у нас.

Тук не говорим за човека Божидар Димитров! А за позицията на историка професора Б. Димитров, изразена в национален ефир и обиждаща бъгарското население.

У нас никога не е имало насилнически ислям, дори не и когато имаше насилничество срещу исляма и мюсюлманите ни сънародници!

Но е имало насилие срещу мюсюлманите съвсем наскоро и дори българското правителство в момента е подсъдимо в Хага за геноцид срещу мюсюлманите заради насилието по време на "Възродителния" процес.

Освен ако наистина не искаш да вдигнеш мюсюлманите на бунт срещу християните и да разделиш България на парчета, удобни за безпрепятствено "изкупуване срещу високи технологии".

-----------------------

Процесът вече се изрази много негативно при тях... и те се обединиха за отпор.

Редактирано от Aliya (преглед на промените)

:) с тази заблуда за извънземни и нло се занимавах доста дълго време!толкова познания бях натрупал,че и Ерих фон Деникен би ми завидял!още повече че бог ми е дал дарбата да ги виждам тези бесове,както на небето,така и на земята!нямаше кой да ме обори!колкото по скоро се отървеш от тая заблуда,толкова по добре!приятелски съвет!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.