Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Пълни" приказки,спам и бира на тема Линукс

Featured Replies

GRUB има от много години. Ubuntu 8.04 според мен беше по лесна за настройки от сегашните версии. Въпросът е, че нямаш поддръжка. Можеш да сложиш една CENT OS 5 или 6, но и за там си ти трябва 512 MB RAM за ефективна работа. Единствено Puppy ще лети на този хардуер, но аз я го смятам за сериозна дистрибуция. Но, и хардуерът ти не го смятам за сериозен.

Ами дано през тези две седмици поне понауча нещо. Веднъж бях научил стотина клавишни комбинации, щото ми се счупи мишката и една седмица не отидох да си взема нова - от мързел (бяха още с търкало отдолу мишките)... Днес ползвам повече клавиатурата отколкото мишка - освен в браузъра, ма и там може спокойно да ползвам мисля, просто е по-бавно :).

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 100,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Колеги тая дали ще му е тежка http://peppermintos.com/

[test][test]The minimum system requirements for Peppermint OS are:[/test][/test]

266 MHz Pentium processor
192 MB of system memory (RAM)
4 GB of disk space

Ако някой каже какво още може да се ореже от нея да не лапа рамта ще заспи  стария комп с нея и си има и ъпдейти това дистро.

Сега ще го плесна на една виртуалка  с параметрите на компа да видим как  върви

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Колеги тая дали ще му е тежка http://peppermintos.com/

[test][test]The minimum system requirements for Peppermint OS are:[/test][/test]

266 MHz Pentium processor

192 MB of system memory (RAM)

4 GB of disk space

Сваля се.

Едно време си играх със http://distrowatch.com/table.php?distribution=slitaz

iso-то е 34MB само :) и

SliTaz GNU/Linux is a mini distribution and live CD designed to run speedily on hardware with 256 MB of RAM. The SliTaz ISO image fits on a less than 30 MB media and takes just 80 MB of hard disk space.

SliTaz uses BusyBox, a recent Linux kernel and GNU software. It boots with Syslinux and provides more than 200 Linux commands, the lighttpd web server, SQLite database, rescue tools, IRC client, SSH client and server powered by Dropbear, X window system, JWM (Joe's Window Manager), gFTP, Geany IDE, Mozilla Firefox, AlsaPlayer, GParted, a sound file editor and more

Хм, това?

Ако ти се плаща?Но все пак е пълна боза.

Редактирано от ivoarch (преглед на промените)

Ванка това е много лъскаво и ще товари видеото яко

Изглежда много приятно. Ако не друго поне ще помогна със сийд на хората :)... (за другите дистрота, които са ми заредени в юторента).

Тоя Слитаз  е  бужу и половина :)  На 256 рам  лапа 35-40  и може да се инсталне и на харда . Има всякави шукаритети  и се теглат за секунди. Не просто лети а хвърчиииии . Това на една  флашка 16 ГБ и си имаш  линукс пълнофункционален със всичко дето може да ти потрябва.

Това на една  флашка 16 ГБ и си имаш  линукс пълнофункционален със всичко дето може да ти потрябва.

...Освен Autocad 2013...

Simtech  не взимай участие в теми  в който  единственото ти желание е да  спамиш с твойте глупости и тъпотии. Стана ни ясно на всички във форума ,че тебе те е яд  като дишаш и си пуснал жалби и до еко министреството за глобалното затопляне . Има си аналози и на CAD  в линукс ама ти си  не информиран  и неук  та не ги знаеш тия работи.

Така, днес след бач пробвах Лубунту Spicy Salamander ...13.10, май. Отново почна да се влачи на началния екран. Изнервих си - трапа-цапа по клавиатурата и случайно натиснах Del и изскочи графичен вариант на хода на зареждането. Най-различни грешки. Грешки при стартирането на разни daemon-и, многократно повторение на грешка от рода на: end request: I/O error, dev sr0, sec 184524. Друга: error reading /lib/udev/hwdb.bin no such file or..., сред другите имаше и bus error - каква шина, кви пет лева... Ми идеята ми беше дали нямаше да ми е по-леко на компа... най-вече. Знам за разни малки инсталации, които аз да си ги направя от нулата, но съм безпомощен и да си призная не ми се човърка - #lazywindowsn00b_yo_ :)... Как да е.

CD-то в ред ли ти е защото  не е нормално  да дава толкова грешки .

Така, днес след бач пробвах Лубунту Spicy Salamander ...13.10, май. Отново почна да се влачи на началния екран. Изнервих си - трапа-цапа по клавиатурата и случайно натиснах Del и изскочи графичен вариант на хода на зареждането. Най-различни грешки. Грешки при стартирането на разни daemon-и, многократно повторение на грешка от рода на: end request: I/O error, dev sr0, sec 184524. Друга: error reading /lib/udev/hwdb.bin no such file or..., сред другите имаше и bus error - каква шина, кви пет лева... Ми идеята ми беше дали нямаше да ми е по-леко на компа... най-вече. Знам за разни малки инсталации, които аз да си ги направя от нулата, но съм безпомощен и да си призная не ми се човърка - #lazywindowsn00b_yo_ :)... Как да е.

Мето, защо просто не вземеш ощще една двойка рам и да си решиш проблемите веднъж за винаги.Дори да успееш да подкраш някой дистр. няма да върви като хората и пак нерви.Ми като отвориш мозила с флаш (ако изобщо усееш) нещата стават направо плачевни.От всичко написано до тук е повече от ясно, че проблема не е в дистротата а в машината!!

Редактирано от luckyboy (преглед на промените)

CD-то в ред ли ти е защото  не е нормално  да дава толкова грешки .

Ами мисля, че да. Всъщност без да искам използвах две двд устройства, щото не видях, че било записвачка и си донесох записвачката. Диска обаче не знам - DVD-RW на около 3 години, записаните дистрибуции - с PowerIso на най-ниска скорост - 4. Но ползвах и Verbatim и Sony. На другия ми комп със същата записвачка няма грижи - с него си инсталнах Убунту на другия комп.

Мето, защо просто не вземеш ощще една двойка рам и да си решиш проблемите веднъж за винаги.Дори да успееш да подкраш някой дистр. няма да върви като хората и пак нерви.Ми като отвориш мозила с флаш (ако изобщо усееш) нещата стават направо плачевни.От всичко написано до тук е повече от ясно, че проблема не е в дистротата а в машината!!

Ми след две седмици ще си взема компа - моя си, тоя ще го ползвам временно. Просто реших, че може да стане нещо, ма... Бе, не ми е дерт. По-скоро да си поиграя - вместо ФИФА-та (която реално не мога да бича на тая щайга...).

оооооо  с тоя презаписваем диск си като без него :) Имам 5 такива и всичките са тотал щета и надраскани.

Но на другия ми комп съм правил инсталация с него - преди два или три месеца последно. Крънчбенга е на диск Емтек, Ксубунту - на Максел.

Но на другия ми комп съм правил инсталация с него - преди два или три месеца последно. Крънчбенга е на диск Емтек, Ксубунту - на Максел.

Защо не пробва дистрото от #381? :rolleyes:

Редактирано от luckyboy (преглед на промените)

В момента пека Пепърминта.

За това време и нерви да бе инсталирал и конфигурирал поне 10, на читава конфиг.

Simtech  не взимай участие в теми  в който  единственото ти желание е да  спамиш с твойте глупости и тъпотии.

Ко!? Не! Виж темата - "СПАМ и...на тема Линукс" :D Така че не с тоя заповеден тон! :D А Autocad е стандарт, не KiCad, LibreCad и подобни!....Иначе - RAM-та е доста малко. За Windows2000 става. Ако се добави поне една плочка 256MB, може да се подкара някоя сносна дистрибуцийка като PCLinuxOS LXDE.. Той може да тръгне и само на 256RAM, но работенето на толкова малко памет е много, ама много тегаво.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Масирана атака на Виваком DNS сървърите е започнала преди 2 часа и цялата им мрежа е прецакана. Сега се водят преговори с други доставчици да им прехвърлят трафика за тази вечер .

OpenDNS?

като  ти флуидят DNS  сървърите на доставчика и тея същите са  умряли вече от 5 часа и не минава нищо по цялото магистрално оптично трасе  смяташ ли ,че с някакви  пикливи сайтчета ще си решиш проблема ? 70% от трафика минава в мрежата на Виваком  за цялата страна и проблема е глобален а не е  в рамките на 1-2 доставчика.

Така - аз проблеми нямам. Флууд е доста широко понятие. Пикливото сайтче не е пикливо сайтче. Става въпрос за публичните DNS сървъри, които се поддържат от OpenDNS. Нещо ми е трудно да повярвам, че на такова ниво са атакували, че са запълници целият канал на Vicacom. Aз лично в момента карам с OpenDNS сървърите.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.