Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Пълни" приказки,спам и бира на тема Линукс

Featured Replies

Да не чакаш не давай на autopartition дай на use curent без да бараш нищо друго дай некст без да натискаш допълнително меню и ще ти даде прозорец като този на ауто но празен и от плюса като го натиснеш ще добавиш дяловете които искаш Изчакай малко сега пускам виртуалката

Редактирано от evgeny81 (преглед на промените)

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 100,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Диска трябва да има биос груб партиция част ,дял изписва.Въпреки че направих и допълнителна Буут дял.Когато сложа отметка направи ми биос груб не ми прави,когато аз му правя отделен дял не го приема.Леле какво е това чудо.Нямам думи.Много е объркващо.

http://s7.directupload.net/images/130425/anwjgo4i.png

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

Ето видео за инсталацията това трябва да ти помогне

Да не чакаш не давай на autopartition дай на use curent без да бараш нищо друго дай некст без да натискаш допълнително меню и ще ти даде прозорец като този на ауто но празен и от плюса като го натиснеш ще добавиш дяловете които искаш

Изчакай малко сега пускам виртуалката

Получи се махнах отметката на направи ми буут биос и тръгна.Благодаря ти ! :) Да го видим това Руско дистро било като Гентоо.Представям си Гентоо как ще го сложа на харда ,въпреки че съм инсталирал FreeBSD с КДЕ 4.

http://s7.directupload.net/images/130425/pjjhd8uf.png

http://s7.directupload.net/images/130425/vswcezte.png

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

Да те предупредя дистрото ( Гентоо) е малко странно това не е убунту арч или което и да е дистро. За инсталацията на някой пакети се иска да се задават ФЛАГОВЕ да се разрешават също и зависимости след инстала най добре инсталирай програмата porthole и я направи да се изпълнява с gksu да е като роот там ще виждаш пакетите и ще можеш да задаваш всичко а ако имаш проблеми пиши на лично ако трябва и скайпа си ще ти дам да ти обясня не е трудно да се ползва като разбереш за какво става дума дистро като всички :)  успех

Apache Backdoor

Linux вирусите били доста по-зловредни от Windows вирусите? Вместо да заблудят един потребител, могат да накиснат неограничен брой!? :D

Apache Backdoor

Linux вирусите били доста по-зловредни от Windows вирусите? Вместо да заблудят един потребител, могат да накиснат неограничен брой!? :D

Добър опит :) Въпрос- Апаха само на Линукс ли върви ?

Никой не е казал че за линукс няма вируси но се броят на пръсти.

Редактирано от tux (преглед на промените)

Добър опит :) Въпрос- Апаха само на Линукс ли върви ? Никой не е казал че за линукс няма вируси но се броят на пръсти.

Какво "добър опит"? Направо ми загуби доверието Linux! Егати несигурните сървъри са с Linux - ще си направя сървър, ще сложа страницата, а пък некакъв backdoor ще ми пренасочва потребителите към заразено съдържание, защото Apache не могат да си оправят простотиите, а уж или Open Source - всеки четял кода и можел да кърпи..да бе, да...И как Linux-а ще позволи пребиваването на Backdoor!? :D Ето за това моите сървъри ги правя с ISS! :D

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Ама защо така наизуст говориш.Именно никъде в статията не е казано че е вървял в/у Линукс.Апаха върви и на Уиндоус.Това че е с отворен код голяма работа.

Какво "добър опит"? Направо ми загуби доверието Linux! Егати несигурните сървъри са с Linux - ще си направя сървър, ще сложа страницата, а пък некакъв backdoor ще ми пренасочва потребителите към заразено съдържание, защото Apache не могат да си оправят простотиите, а уж или Open Source - всеки четял кода и можел да кърпи..да бе, да...И как Linux-а ще позволи пребиваването на Backdoor!? :D Ето за това моите сървъри ги правя с ISS! :D

Извини ме, но това че не можеш да си конфигурираш Апаш не е оправдание и причина за обвинения :)

И имаш вероятно предвид IIS, a ne ISS

Извини ме, но това че не можеш да си конфигурираш Апаш не е оправдание и причина за обвинения И имаш вероятно предвид IIS, a ne ISS

Хаха...IIS(Internet Information Services) имах предвид, така е. Допуснал съм по-скоро типографска грешка. А относно конфигурацията - ами виж какво излезе за Апаха, за IIS не са се чували скоро такива неща май :P п.п Винаги се радвам да дразня лъвовете :D

Хаха...IIS(Internet Information Services) имах предвид, така е. Допуснал съм по-скоро типографска грешка. А относно конфигурацията - ами виж какво излезе за Апаха, за IIS не са се чували скоро такива неща май :P п.п Винаги се радвам да дразня лъвовете :D

не ме карай да ровя базата данни с уязвимости. Освен това би ли ми показал софтуер без бъгове?

То гадини по сървърите бол има и за Windows...че там са направо файлови инфектори... :)

Ето този много обича да се загнездва там и за почистването е необходимо да се използва подобен метод. :)

не ме карай да ровя базата данни с уязвимости. Освен това би ли ми показал софтуер без бъгове?

И все пак този софтуер върви предимно на Linux! :D

И все пак този софтуер върви предимно на Linux! :D

И UNIX. Не забравяй че МС платформата за уеб сървъри има много малък дял

И UNIX. Не забравяй че МС платформата за уеб сървъри има много малък дял

Така е. Заради костеливи Unix орехи като Вас :) Не, шегувам се.. MS Windows вярно не е чак толкова успешен за сървъри.

Така е. Заради костеливи Unix орехи като Вас :) Не, шегувам се.. MS Windows вярно не е чак толкова успешен за сървъри.

Зависи. АКо говорим за уеб там наистина няма много място. Но има други приложения, които са по-подходящи да бъда т стартирани в Windows среди. Сред сървърите, които са в моя регион на поддръжка (Managed Service Delivery) има приблизително 15% Windows сървъри

• 3 седмици по-късно...
  • 4 седмици по-късно...

На настолния компютър ползвам Слакуер.Уидноус на /dev/null :)

Без коментар :)

Публикувано изображение

Май че няма ping до там ;)

Някой ще ме осветли ли какво значи култовото "360" , когато става дума за антивирус и други продукти . И как така Епъл са пропуснали да го патентоват ( сигурно някои глави са хвръкнали , ама не знаем всички тайни от "кухнята" им ) .

Тая новина за debian-multimedia.org защо толкоз късно я сервираха , май я четох в началото на седмицата на руски . Трябва да си актуализират каналите .

Направих си труда - чел съм я на 6-ти . 10 дена повече или по-малко , то си е все новина .

Редактирано от бат'начо (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Някой има ли инфо за Gnome 4? Попаднах на едно твърдение, че се очаква през следващата година.

Някой има ли инфо за Gnome 4? Попаднах на едно твърдение, че се очаква през следващата година.

Как-то се казва Малко спам,бира и шкембе опа Линукс  :P  http://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=MTE0ODg

http://www.slideshare.net/juanjosanchezpenas/brightfuture-gnome

Редактирано от ivoarch (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.