Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Пълни" приказки,спам и бира на тема Линукс

Featured Replies

Е, live stream-ът свърши. И май всички важни линкове са ми в предишния пост. Хайде честита нова ОС! :) Живот и здраве...и пари, ftpkid може и да се снабди с Ubuntu Phone OS догодина(тогава ще излизат първите телефони). :)

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 100,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Само да допълня. Освен на QML и HTML5, може да се пише на JS, C и C++ и може да се използва OpenGL. :)

Убунту(и като цяло Линукс) трудно ще се пребори Уиндоус за по-съществен дял в десктоп пазара. Все пак и на Canonical им е трудно да се съревновават с „безплатния“ Уиндоус с всичките му „безплатни“ приложения, като Майкрософт Офис и Фотошоп. Затова при телефоните имат по-голям шанс.

И все пак, 7 300 000 тегления на Убунту 12.04, само в първите 24 часа, си е голямо постижение.

Редактирано от ftpkid (преглед на промените)

Аха..ето един обиден... :)  Започвaте на "Вие"..продължавате на "ти" ... 

Никъде не съм използвал „Вие“ формата.

пиша в по-подходящата тема

Редактирано от ftpkid (преглед на промените)

Никъде не съм използвал „Вие“ формата.

пиша в по-подходящата тема

Пак се почна :no-no:

цък

Тоз' професор изоставил Мака и твърди, че няма връщане назад, щом зърнал Убунту.

цък

Тоз' професор изоставил Мака и твърди, че няма връщане назад, щом зърнал Убунту.

Значи толкова е и професор :D

Значи толкова е и професор :D

Haters gonna hate :D

Haters gonna hate :D

А нищо не хейтвам,просто малко хумор.И в тон с нещата Убунту не ме кефи :P

• 4 седмици по-късно...

Каноникъл може и да разработва нов дисплей сървър/мениджър - http://www.omgubuntu.co.uk/2013/02/canonical-working-on-new-display-server

И веднага изниква съвсем логичното притеснение:

Публикувано изображение

Добра идея ама да видим какво ще стане

• 2 седмици по-късно...

Каноникъл може и да разработва нов дисплей сървър/мениджър - http://www.omgubuntu.co.uk/2013/02/canonical-working-on-new-display-server

И веднага изниква съвсем логичното притеснение:

Публикувано изображение

Може ли превод на текста от картинката ? :D

Някой знае ли, къде се намира потребителската конфигурация на менюто в xfce4. Искам да пренаредя позициите на елементите в менюто, без да ползвам Alacarte. Самите елементи ги редактирам от usr/share/aplications. Благодаря предварително.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Във /etc/xdg/menus

Мерси !

Имаш ли представа, дали ще мога да ползвам файла с конфигурираното меню в друга операционна система и какво ще стане, ако има разлика в инсталираните приложения.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

ай ся некой да ми каже, че Линукс ставал само за сървъри...

Мерси !

Имаш ли представа, дали ще мога да ползвам файла с конфигурираното меню в друга операционна система и какво ще стане, ако има разлика в инсталираните приложения.

Сега видях че си редактирал поста :)

Не няма да има проблем поради простата причина че там отиват кофиг. файловете (/etc) Ако има допълнителни проложения те се описват сами във /usr/share/applications и сами се добавят в подходящия раздел в менюто.

• 2 седмици по-късно...

Добро четиво - http://daniel.holba.ch/blog/2013/03/ubuntu-youve-changed/

„Looking at the client side, I still can’t believe where this wild ride took us. We went from “working USB keys” to “favourite product” at MWC, which according to Wikipedia is the “world’s largest exhibition for the mobile industry”, an industry known for moving fast and being unforgiving. This is a major achievement for us as a community. People trust us to actually pull this off.“

ай ся некой да ми каже, че Линукс ставал само за сървъри...

Програмата с която се прави това Blender ли се казваше ? 

Програмата с която се прави това Blender ли се казваше ? 

Да.

Препоръчвам всеки да си изтегли Sintel и да го гледа много интересна история :)

Ето и линк в тубата 

• 4 седмици по-късно...

момчета имам въпрос. аз съм на убунту 10.04 и имам една външна камера crypto me2+ имам драйвери за нея обаче са за windows?

имали някъкъв наначин да подкарам драйверите за windows под линукс?

и ако няма въобще има ли някъкав начин да си подкарам камерата за да мога дая използвам по скайп?

благодаря предварително.!! :)

момчета имам въпрос. аз съм на убунту 10.04 и имам една външна камера crypto me2+ имам драйвери за нея обаче са за windows?

имали някъкъв наначин да подкарам драйверите за windows под линукс?

и ако няма въобще има ли някъкав начин да си подкарам камерата за да мога дая използвам по скайп?

благодаря предварително.!! :)

само да кажа че пробвах със cheese. пробвах какво ли не но не става затова се допитвам до вас!! ;(

Редактирано от ники97 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.