Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Пълни" приказки,спам и бира на тема Линукс

Featured Replies

Абе що го набута тоя shit тука ?Камерата ти няма да работи под линукс нали ти писах вече.И още нещо аз такъв модел камера не намирих никъде.

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 100,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

И аз имам някаква камера canon  май беше, та работи размазано под Linux, но под windows си работи нормално... 

И аз имам някаква камера canon  май беше, та работи размазано под Linux, но под windows си работи нормално... 

Незнам пробвай с по-ново ядро / драйвер.

Незнам пробвай с по-ново ядро / драйвер.

Пробвах с много ядра и търсех драйвери.  Сега е забутана в шкафа, но това е друга тема.

Пробвах с много ядра и търсех драйвери.  Сега е забутана в шкафа, но това е друга тема.

Ами като гледам @ники97 и той ще я набута в шкафа :)

Aero Effect :)

http://s1.directupload.net/images/130405/o2bth3cj.png

Някой знае ли как се маха ?

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

Абе що го набута тоя shit тука ?Камерата ти няма да работи под линукс нали ти писах вече.И още нещо аз такъв модел камера не намирих никъде.

да моя грешка камерата е crypto cme2+ series II

здравейте!! аз съм на убунту 10.04 и не мога да си инсталирам драйвери VGA driveri видео картата ми е на. (Intel® 82865G Integrated Graphics Controller). Пробвах с (Hardware drivers) но не стана пише (на системета не се използват лицензни драйвери).  можели някои да ми помогне?

благодаря предварително!!

Аааа, няма да ми пълните хубавата тема със сериозни дискусии. Тука е за flame, спам и бира! Къш! :mad:

Аааа, няма да ми пълните хубавата тема със сериозни дискусии. Тука е за flame, спам и бира! Къш! :mad:

Е то това до сега какво беше.В предната тема му казах че няма да работи тази камера,а човека си продължава :)

Е то това до сега какво беше.В предната тема му казах че няма да работи тази камера,а човека си продължава

ок! съгласен съм че няма да работи камерата. :D  

Същата камера я тествай, примерно на едно Lubuntu или Xubuntu 12.04 или 12.10. Има вероятност модулите за нея да са включени в новите ядра.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

http://kernelnewbies.org/Linux_3.8#head-8d5d4c90103ca9bcc60addd41c6f852b3600b02b

http://www.heise.de/open/artikel/Die-Neuerungen-von-Linux-3-8-1804113.html

Ако съм пропуснал нещо можете да прочете или да си допрочетете в поставените линкове,връзки горе.

Какво ново при ядрото Linux 3.8( Unicycling Gorilla) ,което излезе в Понеделник,Mon, 18 Feb 2013.

По-голяма подръжка и нови подобрени графични драйвери,както и добавени нови други  драйвери .Нова файлова система създадена от Kim Jaegeuk(Самсунг)  F2FS (Flash-Friendly File System) ,за флаш памети,за таблетите,камерите и тн..Подобрение и  при файловите системи  btrfs и ext4.Btrfs има нова фунцкия ,подръжка Replace-Funktion(Code),които данни могат да се прехвърлят по-бързо от един датаносител на друг.Друго ново е намаляването на латенцията (от латински език latere,означава прикрит,скрит) и натоварването на процесора при Fsync и писането на O_DIRECT.Благодарения на пача ,вече се разпределя работата на другите процесори ,за тези които имат многоядрен процесор.При ext4 новото е подръжка на Inline Data .

Nouveau kernel driver ще съдържа всички  OpenGL драйвери,които сега се съдържат при Mesa 3D ,за 3D  подръжка за всички GeForce графични карти.Не е нужно допълнителни  конфигурации за 3D .Но за малцина официалните дравейри на NVIDIA  са единственият правилен избор  ,тъй като Nouveau все още не поддържа новите GeForce-Chips и това е единствения начин за активиране на 3D.

i915 графични драйвери се поддържат под разбиране ,както и новите от следващо поколение процесори на интел за графично ускорение се поддържат.

Подръжката на i386 процесори бе отменено,спряно. :tongue2: Но i486 и  x86 се поддържат все още.

Новото е  и Hyper-V balloon ,драйвер за поддръжка на Windows Server Virtualization.Новото при Cgroups е довабката kmem ,която по-лесно ограничава паметта,за да не се получи  Fork bomb.

Новото при мрежата са  новите Sniffer и Tcpdump инструменти,които използват  Berkeley Packet Filter ,които сега вече могат при Виртуалната локална мрежа.

Драйвера brcmsmac поддържа Broadcom-Chip BCM43224 ,а rt2x00 поддържа Sweex LW323.Драйверът cdc-mbim поддържа Mobile broadband modem(UMTS)Универсална мобилна телекомуникационна система.

За аудио Драйвери за Philips PSC724,VIAs HD-Audio-Codec VT1705CF,mpt3sas,HighPoint-Controller RR4520 und RR4522.Драйверите за USB Attached SCSI protocol са все още не оправени.

Aero Effect :)

http://s1.directupload.net/images/130405/o2bth3cj.png

Някой знае ли как се маха ?

Те туй ако е KDE разгледай във SystemSetings ->Workspace Appearance and Behavior -> Desktop Efects или нещо подбно трябва да е.

Редактирано от tux (преглед на промените)

Ако в магазините има  три типа лаптопи от един и същ модел -Едните без ОС, другите със Линукс а другите със Уиндоус може и да стане,инак няма надежда.

А и честно казано не ми пука кой знае колко кой каквото иска да ползва.

Ехехее, какъв бил бъг #1 в Launchpad - https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+bug/1

Ше го опрайм ли? :D

Ако в магазините има  три типа лаптопи от един и същ модел -Едните без ОС, другите със Линукс а другите със Уиндоус може и да стане,инак няма надежда.

А и честно казано не ми пука кой знае колко кой каквото иска да ползва.

От личния ми опит с бъговете:

• Някои биха казали, че това не е бъг, а feature.
  • Някои други, че този не се възпроизвежда при нормална употреба. (разбирай ако си ползваш само линукс)
  • Някои трети, че бъга е залегнал твърде дълбоко и за да се реши трябва пренаписване на архитектурата :P

• Някои биха казали, че това не е бъг, а feature.
  • Някои други, че този не се възпроизвежда при нормална употреба. (разбирай ако си ползваш само линукс)
  • Някои трети, че бъга е залегнал твърде дълбоко и за да се реши трябва пренаписване на архитектурата :P

От моя личен опит () {

•  Някои други биха решили защо да му дам шанс ?
  •  Някои други : Ей това е много готино ама "дека" ми е Уиноудса ?

}

[*]Някои биха казали, че това не е бъг, а feature.

[*]Някои други, че този не се възпроизвежда при нормална употреба. (разбирай ако си ползваш само линукс)

[*]Някои трети, че бъга е залегнал твърде дълбоко и за да се реши трябва пренаписване на архитектурата :P

Публикувано изображение

:D :D

Ше го опрайм ли?

Невъзможно. Толкова дълбоко е заложен, че дори да изхвърлиш мотиката, тя пак ще те удари по челото. Бъгът на MS Windows се казва Linux. :tongue2:

Невъзможно. Толкова дълбоко е заложен, че дори да изхвърлиш мотиката, тя пак ще те удари по челото. Бъгът на MS Windows се казва Linux. :tongue2:

1-во: Не бързай. Боб Дилън(да се свети името Му) има една песен „ The times the are a changin' “... сеш ли съ? Има прогрес, ~7млн. са изтеглили образа на Убунту 12.04 в първите 24 часа, http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=NKMJi1VPDMw, да не говорим, че пътят от радостта по „работещ USB key“ до „любим продукт на MWC“(което пък пък една от най-големите изложби за мобилни джаджи) е голям, но Убунту го е извървял, има разни игри, Steam, Майрософт щели да пишат Офиса за Линукс...найс, а?

2-ро: Честно казано - не ме вълнува. Ама никак. Като гледам какви малоумни въпроси има в Уиндоус раздела...по-добре да си останем малка група.

То и крайните Линукс фанатици не са цвете за мирисане, ама...

:)

Редактирано от ftpkid (преглед на промените)

Ти въобще не си цвете ;)

Линукс дистрибуцийте според мен никога не са били и няма да са насочени към "нормалния краен потребител "

И в "нашия" раздел има достатъчно "глупави" въпроси - Факт!

...Има прогрес, ~7млн. са изтеглили образа на Убунту 12.04 в първите 24 часа...

И колко от тия 7 милиона я ползват като основна и единствена операционна система? За мен една OS не може ли да върши целият спектър от възможни задачи, то тя е непълноценна. Например ако питаш tux ще ти каже през какви перипетии минахме за един матричен принтер, та накрая или трябваше да прекомпилирам ядрото или да взема да сменя версията на дистрото и това не беше уникален случай дори. Така ли се пуска LPT принтер, който под Windows се пуска с 3 клика, макар и с по-ограничен избор от опции за печатане? :D

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Аз използвам  Линукс,понякога ми се налага да ползвам и Уин.И не вярвам ,че Уин може да върши целият спектър от възможни задачи,както и не вярвам че Линукс може да върши целият спектър от възможни задачи.На всеки хардуер си пише с каква ОС работи и за коя ОС не.Преди да купя принтер гледам ,чета дали ще тръгне примерно на Линукс и ако да ,не виждам проблеми да си го купя,щом ползвам Линукс.И при Линукс е 3 клика се инсталира даден драйвер.Влизаш в сайта ,теглиш драйвера и инсталираш си драйвера.Дори не е нужно да напускам терминала ,за да си инсталирам даден драйвер всичко става с терминала.Хората купуват неща пригодени за Уин и се чудят защо понякога не тръгва на Линукс.

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.