Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с форума

Featured Replies

Днес сутринта отговорих по една тема със заглавие "...........", където искаха помощ за икони на десктоп, а темата я няма ...

Тука си е ... ама където и е мястото в коша :blink: !

• Отговори 7,1k
  • Прегледи 650k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Умрял ти е някой от екипа за умрялата поща. Подобни глупави словоотделяния поддържат твърдо ника, който си си избрал.  В тази пробита имейл услуга в която си си направил имейл регистрация нищо др

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Уважаеми потребители, Благодарим ви за проявеното търпение през изминалите месеци. През това време се наложи да подменим няколко от сървърите ни и да направим редица оптимизации за да ускорим зарежда

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Здравейте приятели, Първо се извинявам за забавянията и прекъсванията, но са за добро. Трябваше да пуснем множество процеси, а както всички знаете нашата база данни е огромно. 18 години вие допри

Публикувани изображения

Днес сутринта отговорих по една тема със заглавие "...........", където искаха помощ за икони на десктоп, а темата я няма ...

няма я, защото :

2.3 Заглавието на темата трябва да е ясно и точно, да не е съставено единствено от главни букви и да описва максимално съдържанието на самата тема. Теми със заглавия от една дума или от рода на "Помощ!", "Имам проблем", "Спешно" и т.н. се изтриват без предупреждение.

ето я къде е темата

Здравейте,

След гласуване в анкета е наличен бутон с текст „Изтрий моят глас“.

Правилно е да се каже „Изтрий моя глас“.

Не става дума за особен проблем, просто да знаете.

Просто да знаеш - членувано е правилно МОЯТ.

Защото отговаря на въпроса Кой? глас.

Май си пропуснал някои уроци,ама здраве да е

:)

Отговори си на въпроса каква служба изпълнява думата „глас“ в изречението. Подлог ли е? Най-простият начин за проверка е да пробваш да замениш „моя глас“ с „той“. „Изтрий той?“ Не, не звучи правилно. Ще кажем „Изтрий него“, „Изтрий го“.

Моля те да не поставяш определения за нечии знания, когато не си сигурна. Излагаш само себе си.

Редакция: добавям връзка към материал, който може би ще ти бъде от помощ.

Пожелавам ти приятен ден!

Редактирано от Мaкс (преглед на промените)

Отговори си на въпроса каква служба изпълнява думата „глас“ в изречението. Подлог ли е? Най-простият начин за проверка е да пробваш да замениш „моя глас“ с „той“. „Изтрий той?“ Не, не звучи правилно. Ще кажем „Изтрий него“, „Изтрий го“.

Моля те да не поставяш определения за нечии знания, когато не си сигурна. Излагаш само себе си.

Редакция: добавям връзка към материал, който може би ще ти бъде от помощ.

Пожелавам ти приятен ден!

Така е, Макс. Плюсчето си е твое.

-------------

Haidukpikaso, извинявай за минусчето!

Абсурдна е мисълта ти, че прякото допълнение в посочения пример трябва да е с пълен член.

Твърдението в горния цитат е изцяло вярно.

Първо трябва да определиш подлога, след това членуването е лесно.

Има и по-трудни случаи: "Нареждам твоят човек да бъде произведен в капитан!".

Ако можеш да си обясниш защо е правилно "твоят", а не "твоя", значи частично си се преборила с материята.

Има и още по-интересни примери, но граматиката май не е за този раздел.

Ще добавя като обобщение, че начинът и стилът на писане отразяват същинското лице на всеки, пишещ във форума. Невъзможно е някой да имитира и демонстрира знания, които му липсват. Както се казва, лъсва му зад***ът (пълният член е на мястото си, хм, в по-прекия от двата смисъла). За повечето хора е успокоително това, че плуват в свои води, тоест сред себеподобни с приблизително същите умения. Проблемът идва, когато дойде време и отхвърлят кандидатурата им за работа поради малограмотност.

Редактирано от NavNav (преглед на промените)

Плюсчета за NavNav и Макс ... еххххх , защо съм бягал едно време от час по български като са го предавали това Публикувано изображение

:)

:) Въобще не е пропуснал уроци.

Трябва да е членувано с кратък член, защото "моя" в случая играя роля на определение на допълнението, а не на сказуемто. Въпросът е не "кой" глас, а "чий" глас. С пълен член се членува вършителЯТ на действието. В слуая не гласът върши действието, за да се членува пълно ;) Щеше да е с пълен, ако беше "моят/ твоят глас е изтрит" :)

п.п.май много уроци станаха :)

Ако някой модератор счита за ненужно доизясняване на правопис, който се коментира в друга тема, а не тук, може да изтрие този пост.

п.п.2.Друг е въпросът, че преди се изписваше "коментарА ви беше добавен" или нещо подобно (по спомен го казвам). В този случай "коментарът" трябва да е с пълен член.

Сега май вече не е така. Поздравления.

Редактирано от Galeto_ (преглед на промените)

Може да добавим в правилата точка:

Забранява се пълното членуване, когато то не изпълнява действието. Пълното членуване е задължително, когато то е виновникЪТ за случилото се.

Който не спазва това правило, ще получава бой с тояги.

Като цяло съм за правилното писане и против издребняването. Случаят в тази тема обаче е някъде между цветята и розите ;)

Плюсчета за NavNav и Макс ... еххххх , защо съм бягал едно време от час по български като са го предавали това Публикувано изображение

Руснаците в такъв случай казват "не прибедняйся", което значи "не се изкарвай по-лош, отколкото си".

Когато внимаваш, не си уморен, не те боли глава, пишеш прилично. Не е често, но се забелязва. ;):P

Може да добавим в правилата точка:

Който не спазва това правило, ще получава бой с тояги.

Като цяло съм за правилното писане и против издребняването. Случаят в тази тема обаче е някъде между цветята и розите :cool:

Усетих леко ръмжене, но тембърът ми хареса, та се престраших да добавя нещо в не съвсем правилния раздел.

Като начало трябва да се изчистят правописните грешки от правилата. После някои от пишещите в раздели "Софтуер" и "Хардуер" е добре да поработят върху граматиката и правописа си, защото това са основни раздели на сайта - лицето на Калдейта, ако не се лъжа.

Не че са много тези, които забелязват грешките... :whist:

Така Калдейта ще стане първият български сайт без езикови грешки по вина на екипа. Звучи помпозно и пак съществува опасността никой да не забележи този факт, затова не се и напъвайте! ;)

За моят ли става въпрос? Когато редактирам анкета допълвайки въпроси или пък оставям една единствена алтернатива за въпрос ми го изписва. Не знаех, че и други го виждат, но мисля, че скоро изчезва след това...

За моят ли става въпрос? Когато редактирам анкета допълвайки въпроси или пък оставям една единствена алтернатива за въпрос ми го изписва. Не знаех, че и други го виждат, но мисля, че скоро изчезва след това...

Ъхъ точно за твоя!

Като начало трябва да се изчистят правописните грешки от правилата. После някои от пишещите в раздели "Софтуер" и "Хардуер" е добре да поработят върху граматиката и правописа си, защото това са основни раздели на сайта - лицето на Калдейта, ако не се лъжа.

Не че са много тези, които забелязват грешките... :yanim:

Влез в хардуер раздела и разгледай дали напоследък в заглавията на темите или в самите теми има някакви по-фрапантни правописни грешки.Аз ги забелязвам винаги и държа на правописа.Старая се и аз да не допускам такива :huh:

И какво общо има това кой как си гледа детето с темата Проблеми с форума? Айде в бъдеще си дърпайте сутиените на друго място!

P.S. Постовете, които имах предвид са изтрити, а виновникът за тях с отнети права за публикуване за 5 дни. Моля в бъдеще личните проблеми между потребителите да не се разрешават публично. Има си ЛС за тая цел!!!

Моето не е проблем, а питанка: защо, когато някой ме добави като приятел, автоматично влиза в списъка ми с такива? Преди попадаше там, само ако аз съм го добавила, а не той мен.

Моето не е проблем, а питанка: защо, когато някой ме добави като приятел, автоматично влиза в списъка ми с такива? Преди попадаше там, само ако аз съм го добавила, а не той мен.

профил==>настройки==>настройки на профила :

Публикувано изображение

профил==>настройки==>настройки на профила :

Не, не става дума за одобрение. Аз и преди не съм одобрявала.

Преди някой ме добавя в приятелите си, съответно влизах в неговия списък, но в моя такъв този някой не фигурираше. А сега направо ми изписва, че някой си ме е добавил и вече е в моя списък.

Влез в хардуер раздела и разгледай дали напоследък в заглавията на темите или в самите теми има някакви по-фрапантни правописни грешки.Аз ги забелязвам винаги и държа на правописа.Старая се и аз да не допускам такива :rolleyes:

Погледнах отгоре-отгоре. Положението значително се е подобрило.

Журналистите от масовите медии могат само да ви завиждат. :wors:

Здравейте. Чудя се от няколко дни и вече ще питам. Има ли някакъв начин да видя броя на мненията си във всеки един от подфорумите ? Или само се броят мненията в подфорума, в който си най-активен? ;)

Редактирано от aMoPe (преглед на промените)

Здравейте. Чудя се от няколко дни и вече ще питам. Има ли някакъв начин да видя броя на мненията си във всеки един от подфорумите ? Или само се броят мненията в подфорума, в който си най-активен? ;)

във всеки един раздел можеш да проверяваш това, като просто чукнеш върху цифрата, показваща броя на постовете в дадена тема :

Публикувано изображение

А случайно да има опция кой ти е нацъкал 20-30 минуса за няма и 5 минути

:ph34r:

Защото трябва невинни да ги отнасят,не за друго

:cool:

А случайно да има опция кой ти е нацъкал 20-30 минуса за няма и 5 минути

:ph34r:

Защото трябва невинни да ги отнасят,не за друго

:cool:

Аха "Кой цъка последно" ши е ценна опция.

Внесеното в spoiler пренася редовете от средата.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.