Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с форума

Featured Replies

Първо се извинявам че мрънкам, но след последното обновяване доста неща се объркаха.

Появиха се банери и рекламни текстове където не им е мястото(поне според мен)след първото мнение примерно в някоя тема, има ли начин да се разкарат?(Вип абонамент не искам)

Ако не ме разбирате по късно ще кача един два скриншота.

Публикувано изображение

За това говоря, на снимката е текст но понякога има и банери.Досадно е.

Редактирано от ПетьоСтоянов (преглед на промените)

• Отговори 7,1k
  • Прегледи 669,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Умрял ти е някой от екипа за умрялата поща. Подобни глупави словоотделяния поддържат твърдо ника, който си си избрал.  В тази пробита имейл услуга в която си си направил имейл регистрация нищо др

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Уважаеми потребители, Благодарим ви за проявеното търпение през изминалите месеци. През това време се наложи да подменим няколко от сървърите ни и да направим редица оптимизации за да ускорим зарежда

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Здравейте приятели, Първо се извинявам за забавянията и прекъсванията, но са за добро. Трябваше да пуснем множество процеси, а както всички знаете нашата база данни е огромно. 18 години вие допри

Публикувани изображения

Първо се извинявам че мрънкам, но след последното обновяване доста неща се объркаха.

Появиха се банери и рекламни текстове където не им е мястото(поне според мен)след първото мнение примерно в някоя тема, има ли начин да се разкарат?(Вип абонамент не искам)

Ако не ме разбирате по късно ще кача един два скриншота.

За това говоря, на снимката е текст но понякога има и банери.Досадно е.

И при мен е така и мен ме дразни как да го мана

• Администратор

Здравейте, Няма начин да се премахнат рекламите, освен с VIP Абонамент. Единственият начин този форум да съществува, да се развива и да се поддържа на нивото на което е, е като генерира някакви приходи. Едва ли ще учудим някой с това. А приходите се генерират от реклама. Нямаме практика за платен достъп, така че това е начина. Ако прецените, че ще ви е по - удобно може да го направим само с патен достъп и да изключим всички реклами, но сме убедени че бързо ще промените решението си. А и един вид наполовина платения достъп е наличен пожелание - минавате в група VIP Потребители и всички реклами изчезват. Но въпреки всичко, не мисля, че е кой знае колко дразнещо показването на реклами, а и на показания скиншот тази позиция е само за текстови реклами - не е вярно, че се показват банери понякога там. Поздрави.

Съгласен съм че без реклами не може, все пак има и разходи по форума които трябва да се покриват.

Но пък и без потребители пак нестава, някои трябва да ги гледа тези реклами.

Просто мястото на което се показват не е много удачно.Отгоре, отдолу и отствани ОК но да "цепите" темите и между мненията да слагате реклами http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Публикувано изображение

Тук под първото мнение аз виждам, банер.

Извинявам се за мърморенето, не е проблем да си платя за месечен или едногодишен абонамент и да се отърва от рекламите.Табелката VIP обаче не ми харесва. :)

• Администратор

Привет отново, Табелката не е VIP, а "Специален" :) А относно позициите, нека ние бъдем тези, които преценяват тяхното местоположение. Може да прочете промените в обновения форум на адрес: http://www.kaldata.com/forums/index.php?app=blog&module=display&section=blog&blogid=78&showentry=7812 Поздрави и приятни мигове във форумите

Привет отново,

Табелката не е VIP, а "Специален" :nono:

А относно позициите, нека ние бъдем тези, които преценяват тяхното местоположение.

Може да прочете промените в обновения форум на адрес: http://www.kaldata.com/forums/index.php?app=blog&module=display&section=blog&blogid=78&showentry=7812

Поздрави и приятни мигове във форумите

Ок, мир да има.

Нещо като спор се получи, нямах такива намерения.

Значи не е проблем а екстра :) е ще го прижеивея. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Значи не е проблем а екстра ;) е ще го прижеивея. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Петьо, поразбутай си малко настройките на Opera-та, и може и да изчезнат ;) .

При мен например ги няма.

Петьо, поразбутай си малко настройките на Opera-та, и може и да изчезнат ;) .

При мен например ги няма.

Настроиките на операта одавна съм ги разбутал и нежеланото съдържание го няма, последната версия е много добра.

Отвреме навреме ползвам и други браузери и забелязах необичаиното място на рекламите и помислих че е грешка някаква.

п.п Трябвали да прибягваме към подобни методи? Самите реклами понякога водят до интересни места.

Здравейте,

Няма начин да се премахнат рекламите, освен с VIP Абонамент.

Единственият начин този форум да съществува, да се развива и да се поддържа на нивото на което е, е като генерира някакви приходи. Едва ли ще учудим някой с това.

А приходите се генерират от реклама. Нямаме практика за платен достъп, така че това е начина. Ако прецените, че ще ви е по - удобно може да го направим само с патен достъп и да изключим всички реклами, но сме убедени че бързо ще промените решението си.

А и един вид наполовина платения достъп е наличен пожелание - минавате в група VIP Потребители и всички реклами изчезват.

Но въпреки всичко, не мисля, че е кой знае колко дразнещо показването на реклами, а и на показания скиншот тази позиция е само за текстови реклами - не е вярно, че се показват банери понякога там.

Поздрави.

Добре, без това не ми пречи просто питах да не е само от мен

Когато се опитам да отворя ''Подпомагане на АВ програмите с дефиниции,откриване на нови заплахи - част 9'',ми изписва това:Публикувано изображение

Проблема се оправи.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Когато се опитам да отворя ''Подпомагане на АВ програмите с дефиниции,откриване на нови заплахи - част 9'',ми изписва това:Публикувано изображение

На мен също отказва да се отвориПубликувано изображение(само че с Maxton3)

Edit: Вече си е ок

Редактирано от Гост (преглед на промените)

След като се логна във форума, спирам да виждам дръвчето, което показва в кой раздел и в коя тема съм в момента - снимка. Изглежда е от несъвместимост на последните промени по форума със скина, който ползвам - CleanCut. Проблемът е налице в Opera и Chromium.

ами има, но цвета на шрифта е черен и се сливат с фона интересното е че докато разглеждаш собствения си профил двата линка са с бели букви

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Ползвам Опера 10.10 и Убунту. Днес забелязах, че вместо часът на ново мнение ми дава ето това:

Публикувано изображение

Ползвам Опера 10.10 и Убунту. Днес забелязах, че вместо часът на ново мнение ми дава ето това:

Публикувано изображение

За да няма такива дефекти ползвай Ip.Board или CleanCut...малко по-нагоре kal е обяснил, че другите теми още не са update-нати.

Публикувано изображение

Това също е часа, само че са секундите от 1 януари 1970 до този момент, така нареченото UNIX време :)

Това по-горе отговаря на Thu, 13 May 2010 15:50:22 GMT http://www.onlineconversion.com/unix_time.htm

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Това само ще ме депресира! Като гледам колко време и отминало :) Иначе с друг браузър няма проблем!

Просто смени темата на Ip.Board, колко пъти казаха че другите не са обновени още. :yanim:

Здравейте, отново.

Проблемът за който докладвах зарази и блоговете на Калдата. Пропагандирането на употребата на наркотици като готино, страхотно и нам си какво беше пренесено в тема от блоговете, под предлого, че било безобидно. Очаквам Amadea лично да обясни на подлъганите нови наркоманчета, че сериозната позиция с обществен отзвук всъщност е шега като скандала с гръмналата атомна електроцентрала на Ку-Ку!

Приведеното като свобода на словото е отвъд закона и "2.12 Пропагандирането на всякакви противозаконни идеи и цели е забранено. Не се допускат публикации на произведения, рецензии, лични коментари и др., които нарушават законодателството" и като такова си е чиста доза свободия.

За онези които имат пропуски в общата култура и желаят да си опреснят знанията по съвременната чума, предоставям Списание "Българска наука", брой 14-ти от 2007 г.

Ако за вас човешкият живот е просто цифри, ще ви цитирам статистика на съсипани семейства и смърт.

публикацията

Цитати от блога ми:

Нека сме наясно.

Не пропагандирам опиумни вещества, които водят до зависимост - хероин, морфин и тем подобни.

Не пропагандирам дори алкохола - ако бях започнала да си дръпвам марихуана в петък вечер, вместо да пия, сигурно никога не бих близнала уиски. Което щеше да ми спести много пари, главоболия и извинения на следващата сутрин

Не пропагандирам и психоактивните вещества - хората, които знаят какво искат, си го намират. Имат интересно влияние върху мозъка ти - да. Но са опасни - понякога водят до параноя и други странични ефекти, които могат да бъдат опасни. И това е ясно на всеки.

Иначе и psychedelic drugs са си опасни - то за това човек си има глава на раменете и преценява.

В свободното дискутиране на подобни вещества, разбира се, няма нищо лошо. Има цели сайтове, посветени за действията на психоактивните вещества - там се говори за историята им, позитивните им влияния и разбира се - опасните им страни (и странични ефекти).

Но уви, това което аз и Скорцени правихме, не беше пропагандиране, а чиста проба лигавене. Това, че някой малоумник, ще прочете, че LSD-то е яко и ще се юрне да го пробва, без да се е позаинтересувал дори за секунда какви са ефектите (и дефектите), говори само, че се надявам вместо LSD да вземе 3 екстазита (мисля, че от толкова би ти спряло сърцето, нали? ако не - да вземе повече), защото тъпанари има прекалено много на този свят, не ни трябват повече.

Айде сега легни и поспи малко.

Нека администрацията реши дали това е пропаганда или не. Според мен не е, но в края на крайщата решението е тяхно.

Изрично съм написала за опасността.

А и никъде не съм писала колко е "яко".

Публикацията беше насочена към теб - това, че не ти хареса е друг въпрос.

Оправи си статистиката, защото от цитираните от мен вещества няма смъртни случай.

edit: редактирах си емоционалния послепис, спрямо отвратителната ти и лицемерна злоупотреба със скръбта на хората, преживели този ужас. Погребах приятел и лекувах брат 7 години от хероинова зависимост. Знам повече за наркотиците от колкото ти някога ще прочетеш и съм много наясно какво пиша във връзка с тях. Следващия път, когато си позволиш по този долен, гнусен и лицемерен начин да си послужиш с трагедията на толкова много хора, за да подкрепиш мнението си и да търсиш внимание, много добре си помисли, защото следващия път ти обещавам, че ще го запомниш до края на живота си.

Редактирано от Amadea (преглед на промените)

Употребата на наркотици като страхотно изживяване, а мечтаният век - този с LSD не са част от фактологията!

Самият аз имах намерение да пусна тема образоваща за наркотиците, чието определение е "всяко вещество, което е способно да промени нормалното психическо състояние на човека" и щях да го сторя, ако имах време.

В обширната статия която прикачих също се говори за наркотиците, но не в светлината в която ги представяш!

Т.к. си забранила появата на коментари в блогът си, по обясними причини, ще ти отговоря тук, а ти можеш да си развиваш там теориите кой и защо се заяжда с теб.

...

Поне няма да живея много дълго за да видя в какво се превръща този свят...

Умри млад, за да си красив труп - това не е идеал за всеки.

Докато "догмите" казват, че Земята се върти около Слънцето, а наркотиците причиняват халюцинации, гърчове, кома, задушаване, слепота, дисбаланс, безпокойство, канцерогенно натравяне, загуба на ориентация, разстройство на кратковременната памет, увреждане на белите кръвни телца, намален имунитет, състояние на депресия, психическа дистрофия, абстиненция, страхови неврози, параноя, лудост, агресия, асоциално поведение, заплаха за обществото, постоянна шизофрения, летален (смъртоносен) край, не виждам повод да си променям мнението.

Не, това не е избор. Когато правиш избор можеш да спечелиш, а тук единствено можеш да изгубиш.

edit: ... Знам повече за наркотиците от колкото ти някога ще прочетеш и съм много наясно какво пиша във връзка с тях.

Радвам се за теб, Би. Не разчитай обаче, че тези които имат свободен достъп да те четат знаят каквото и да било от това което им поднасяш.

Употребата на наркотици като страхотно изживяване, а мечтаният век - този с LSD не са част от фактологията!

Самият аз имах намерение да пусна тема образоваща за наркотиците, чието определение е "всяко вещество, което е способно да промени нормалното психическо състояние на човека" и щях да го сторя, ако имах време.

В обширната статия която прикачих също се говори за наркотиците, но не в светлината в която ги представяш!

Т.к. си забранила появата на коментари в блогът си, по обясними причини, ще ти отговоря тук, а ти можеш да си развиваш там теориите кой и защо се заяжда с теб.

Умри млад, за да си красив труп - това не е идеал за всеки.

Докато "догмите" казват, че Земята се върти около Слънцето, а наркотиците причиняват халюцинации, гърчове, кома, задушаване, слепота, дисбаланс, безпокойство, канцерогенно натравяне, загуба на ориентация, разстройство на кратковременната памет, увреждане на белите кръвни телца, намален имунитет, състояние на депресия, психическа дистрофия, абстиненция, страхови неврози, параноя, лудост, агресия, асоциално поведение, заплаха за обществото, постоянна шизофрения, летален (смъртоносен) край, не виждам повод да си променям мнението.

Не, това не е избор. Когато правиш избор можеш да спечелиш, а тук единствено можеш да изгубиш.

Радвам се за теб, Би. Не разчитай обаче, че тези които имат свободен достъп да те четат знаят каквото и да било от това което им поднасяш.

Монетата винаги има две страни.

Кажи за загубата на хората, използвали халюцигените и създали музиката, която слушаш, изобретенията които изполваш и лекарствата, които те предпазват от болести.

Кажи го на хората, които не са злоупотребявали с тях, а са ги използвали с научни цели.

Всеки решил да пробва psychedelic drugs (тези за които говоря, а не тези за които ти говориш. Тези за които ти говориш за опасни и водят до фатален край, прав си.) прави обширно проучване по въпроса. Не всички сме толкова малоумни, за колкото ни имаш. Даже малцина са.

Информация по отношение на всяка тема, трябва да има от различни гледни точки и аспекти. От там насетне е въпрос на разум и преценка.

На теб не ти пука нито за конституцията, нито за хората, страдащи от зависимост от наркотиците, за който ти говориш. Проблема е че аз публикувах темата. Знам, че на администрацията до гуша им е дошло от подобни изцепки, за което лично аз им се извинявам.

Блог поста е видян и от модератори - ако е имало наистина нарушение, щеше да бъде изтрита, а аз предупредена или наказана.

Сега си легни спокойно, в края на крайщата не ти, а аз се занимавам със зависими (тук вече не визирам брат си, а една организация, но няма да правя "реклама" - ти така или иначе показа колко не ти пука).

P.S: И повярвай - никой нормален човек, не би се юрнал да пробва, което и да е от изброените вещества (вкл. и тези които ти си опоменал), защото са прочели някъде е написал нещо. Както и тийнеджърите не започват да пушат цигари, само защото билдорба на KENT изглежда добре. Осъзнай се малко, от чисто логична гледна точка колко абсурдни са обвиненията ти.

P.S.2: С копи-пейст спор не водя. Напомняш ми на MAS (Male Answering Syndrome) - хората обичат да говорят за неща, от които си нямат идея.

P.S.3: Ако наистина съм нарушила правилата, моля изтрийте темата в блога и ме уведомете на ЛС. В темата нямам намерение да поддържам спама, защото, в моите очи това не се води "проблем във форума".

Редактирано от Amadea (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.