Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с форума

Featured Replies

• Администратор

Ако не спрете със спама и карането ще ви спра аз 

• Отговори 7,1k
  • Прегледи 650,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Умрял ти е някой от екипа за умрялата поща. Подобни глупави словоотделяния поддържат твърдо ника, който си си избрал.  В тази пробита имейл услуга в която си си направил имейл регистрация нищо др

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Уважаеми потребители, Благодарим ви за проявеното търпение през изминалите месеци. През това време се наложи да подменим няколко от сървърите ни и да направим редица оптимизации за да ускорим зарежда

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Здравейте приятели, Първо се извинявам за забавянията и прекъсванията, но са за добро. Трябваше да пуснем множество процеси, а както всички знаете нашата база данни е огромно. 18 години вие допри

Публикувани изображения

преди 8 минути, haidukpikaso написа:

така викай на майка си разбра ли

Надявам се да се засрамиш когато прочетеш и осъзнаеш написаното в своя пост. 

преди 10 минути, FusE написа:

Надявам се да се засрамиш когато прочетеш и осъзнаеш написаното в своя пост. 

Еддва ли. Ефектът на Дънинг-Крюгер.

Установяването произхожда от криминалния случай на МкАртър Уиилър, който ограбил банка като покрил лицето си със сок от лимон и вярвал, че това ще го направи невидим за камерите. Той бил напълно изненадан като видял записите от камерата и не можел да разбере къде е сгрешил. Смятал че щом лимоновият сок се използва за направата на невидимо мастило, то той ще го направи невидим.

преди 13 минути, acnekt написа:

Нали получи червена звезда

Иска следващите да са Давидови, ако може.

преди 5 часа, adersa написа:

Да ви кажа в фейсбуук групите там хората къде къде по добре си вършат работата отколкото тук . Там има ред и дисциплина и ако видят , че някой нарушава правилата на групата веднага е изгонван .

Фейса не ми е страст, а скайп го ползвам повече служебно. Колкото за правилата във фейса отново има затъмнение и спиране на неудобни потребители. Ако мислиш, че там са справедливи, много се лъжеш. Мрежата се следи от БФЖ, БХК, Анимус и още няколко НПО-та, които определят правилата и двойни, че и тройни стандарти! Ако критика и ирония  са насочени остро към единия пол (знаеш кой) коментиращият веднага бива наказван-изгонен за сексизъм, обида и дискриминация. Ако е обратното към другия пол, някак си остава незабелязано от модераторите въпреки сигналите за нередност! Ако на това му казваш ред и дисциплина, здраве да е!

преди 4 часа, haidukpikaso написа:

така викай на майка си разбра ли

Нямам нищо против теб, и дори ми харесват вицовете ти, но ако осъзнаеш как точно се изразяваш по горе, ще трябва да се засрамиш. Ако обобщаваш с критика определена група или общност, някои ще се обидят, други няма, но какво от това? Обаче директно да обиждаш някого толкова грозно, посто не е за вярване да го направи жена. Мислиш ли, че ако аз бях казал такова нещо на някой от опонентите ми (на инженера например или на другия акне ли е аспект ли е не знам) щях да остана без последствия? Те за иронично сравнение с израз >"и боклукът има някаква стойност"< ме изрязаха за три месеца все с разни точки от правилата тук! Не харесвам модерацията и не искам да се санкционира никой, дори и  изрази като твоя, но видя ли реакцията на останалите? Те просто са прави, а ти го проумей. С такива обиди нараняваш повече себе си, ако си майка с деца!

преди 5 часа, DarkEdge написа:

И затова реших - за да не засегна отново някоя от влъхвите, спирам да пиша изобщо в този форум!
Бъдете живи и здрави!

преди 4 часа, Kalin Karaboychev написа:

Ако не спрете със спама и карането ще ви спра аз 

Аз да питам гуруто на ИТ ака Белгиеца ака Джокер белгихски защо е с банан? И докога ще е с банан? Благодаря за рибките :)

Форума не е само сцена за изява, на пропаганда и т.н., а и място на споделяне на практически опит.

Всеки със свободна воля може да споделя, но в рамките на вид етика, която ясно е описана в правилата.

преди 12 часа, petie1 написа:

Аз да питам гуруто на ИТ ака Белгиеца ака Джокер белгихски защо е с банан? И докога ще е с банан? Благодаря за рибките :)

Как „що“?
Щото е ... „маймуна“!

Маймуните обичат банани!
hungry monkey GIF

преди 5 часа, jhoro написа:

Как „що“?
Щото е ... „маймуна“!

Маймуните обичат банани!
hungry monkey GIF

Демек някой е забравил вратата на маймунарника отвворена и сега я затворил :) Благодаря за рибките

на 26.06.2020 г. в 14:24, FusE написа:

....Това е личното ми мнение на база впечатление от форума когато имаше модерация която 

....

Проблема е свързан тясно със сайта. Няма междуличностно отношение защото никой от тук не познаваме личността за която се води дискусията. Същия ако не обижда, ако не се държи високопарно, ако не драска безсмислени постове и ако не твори офтипици на кило няма да има никой против него. Потребители от форума сме правили не една и две забележки очевидно без резултат. Търсещ отговор потребител регистрирал се за да го получи след като получи изброеното по - горе отношение няма да се върне във форума след това, разбираемо защо. 

Дано се вижда как си противоречиш!

Първо заявяваш Личното си мнение, след което обясняваш, че няма как да не се дразните Лично, по ваша преценка за полезно или не, и сами да излизате от границите на обективното и солидарно положение, всеки да пише с дадената му свобода.

Проблемите със сайта, очевидно са поправими, точно защото не са междуличностни.

Така че "солидарно" опитайте да разберете, какво модераторите да не си позволяват спрямо обикновени потребители, като им правят ненужни заядливи забележки. Не веднъж. Като толкова са алтруисти, да си пишат по темичките, и много много да не се ...отварят! Ако разчитат на "виртуални дивиденти" от благодарни потребители, да си отворят сметка и да им се осребрява  помощта. Аман от самоповярвали си Всезнайковци. Без които съм живяла до сега и вероятно и занапред няма да ми е проблем

преди 20 минути, Maleficient написа:

Аман от самоповярвали си Всезнайковци.

..и това доживяхме в този форум .....! Просто нямам думи..! 

преди 22 минути, Maleficient написа:

Ако разчитат на "виртуални дивиденти" от благодарни потребители, да си отворят сметка и да им се осребрява  помощта.

....отново без коментар....! Срамота са тези отвратителни , интригантски думи ...!!! 

преди 35 минути, Maleficient написа:

Дано се вижда как си противоречиш!

Не си разбрала което съм написал, не се разисква тук личен проблем с модератор който може да решите на ЛС, дискусията е проблем с тези които творят безсмислен офтопик в техническия раздел, които се отнасят неуважително спрямо регистрирани потребители търсещи отговор на въпросите си, които се отнасят до отношението към други потребители на форума като цяло. Кой кого ще уважава и защо ще го уважава е личен избор на всеки. 

Приятна вечер. 

преди 19 минути, icotonev написа:

....отново без коментар....! Срамота са тези отвратителни , интригантски думи ...!!! 

Защо сте толкова възмутен? Замислял ли сте се за причината, да напиша това?

Не ме вкарвайте в излишна полемика...! За много неща съм се замислял ...! Но дали в случая ви дължа обяснение ...как мислите..!?!? Приятна вечер ви пожелавам ....и съвета ми е да смекчите тона си относно ...глупавите хора , онези алтруистите .... които си позволявате да съветвате "да не се отварят"  ..!!! Коя сте вие и в качеството си на каква си позволявате да разпределяте  и  определяте кой къде и какво ще пише във форума..? 

Цитат

А един ден като си имат техен форум, и в него пишат всички благодарни от помощта им, нека Дерзаят.

...а да не би този да е ваш ...че да определяте правилата в него....?

преди 18 минути, FusE написа:

Не си разбрала което съм написал, не се разисква тук личен проблем с модератор който може да решите на ЛС, дискусията е проблем с тези които творят безсмислен офтопик в техническия раздел, които се отнасят неуважително спрямо регистрирани потребители търсещи отговор на въпросите си, които се отнасят до отношението към други потребители на форума като цяло. Кой кого ще уважава и защо ще го уважава е личен избор на всеки. 

Приятна вечер. 

Ти не си разбрал! Личният проблем и отношения са на потребител, който се дразни от "оффтопиците", според който, се творят от друг потребител. А дали е така, не проблем на сайта.

Това, което аз си позволих да отбележа беше крайно незаслужено към мен, да ми се прави забележка, в тема, която е свободна за интерпретации. Не за първи път. 

Драматизирането впоследствие, и крайно неуместното спекулиране, с възможността ми, да пиша не по-малко полезни мнения в други теми, е доста жалък прийом и очевиден комплекс.

Има си специалисти за това. А и, ще му е заслужена почивка, предвид денонощният му караул, на никой ненужен!

преди 1 минута, icotonev написа:

Не ме вкарвайте в излишна полемика...! За много неща съм се замислял ...! Но дали в случая ви дължа обяснение ...как мислите..!?!? Приятна вечер ви пожелавам ....и съвета ми е да смекчите тона си относно ...глупавите хора , онези алтруистите .... които си позволявате да съветвате "да не се отварят"  ..!!! Коя сте вие и в качеството си на каква си позволявате да разпределяте  и  определяте кой къде и какво ще пише във форума..? 

...а да не би този да е ваш ...че да определяте правилата в него....?

Не Ви вкарвам в нищо! Сам с цялата си свободна воля се осмелявате. Това е дори трогателно, че можете. 

Ами, ако бяхте клет негър, роб, или крепостен? или пък жена в началото на миналия век? ужас!

И, малко вие посмекчете патоса, защото точно на мен ми се прави забележка, какво е "бисер", пък жаба ли съм да си гледам гьола и т.н

Така че, първо се запознайте със случая и после рипайте! 

преди 2 минути, Maleficient написа:

Това, което аз си позволих да отбележа беше крайно незаслужено към мен, да ми се прави забележка, в тема, която е свободна за интерпретации. Не за първи път. 

Не знам разбираш ли че продължаваме с офтопика тук? Забележката беше правилна, цитата не беше бисер и не бе за темата с бисерите, до тук аз не виждам причина за нападките към Дарк от товя страна. 

преди 8 минути, Maleficient написа:

Не Ви вкарвам в нищо! Сам с цялата си свободна воля се осмелявате. Това е дори трогателно, че можете. 

Ами, ако бяхте клет негър, роб, или крепостен? или пък жена в началото на миналия век? ужас!

И, малко вие посмекчете патоса, защото точно на мен ми се прави забележка, какво е "бисер", пък жаба ли съм да си гледам гьола и т.н

Така че, първо се запознайте със случая и после рипайте! 

Тази карантина прави чудеса, не само виното. Сега и на мен ми се допи вино.

току-що, FusE написа:

Не знам разбираш ли че продължаваме с офтопика тук? Забележката беше правилна, цитата не беше бисер и не бе за темата с бисерите, до тук аз не виждам причина за нападките към Дарк от товя страна. 

Докажи, че беше правилна. Какъв е критерий за Бисер и защо някакъв Модератор да има Правото да го определя?

преди 2 минути, acnekt написа:

Тази карантина прави чудеса, не само виното. Сега и на мен ми се допи вино.

нямаш си на идея, колко бисери няма да бъдат отразени, поради страх от Прокобата, а дали е Бисер?

преди 6 минути, Maleficient написа:

Докажи, че беше правилна. Какъв е критерий за Бисер и защо някакъв Модератор да има Правото да го определя?

нямаш си на идея, колко бисери няма да бъдат отразени, поради страх от Прокобата, а дали е Бисер?

Аз съм мидата Бисер. Приятно ми е.

преди 9 минути, Maleficient написа:

Бисер е нещо абсурдно смешно. Не просто смешно. Неиронично да твърдиш нещо, което просто няма как да стане.

Като оня дето пита откъде да изтрие форума :D 

преди 5 минути, bornofash написа:

Бисер е нещо абсурдно смешно.

има неща които ми са смешни, а за други не са

преди 27 минути, Maleficient написа:

Опазил ме Господ, радвам се, че съм такъв, какъвто съм, и не съм от горе изброените! Колкото до жените в началото на миналия век, то те са си били много по-добре от сегашните, знаели са си задълженията и не са яли толкова бой както днешните след еманципацията!

преди 25 минути, Maleficient написа:

преди 10 часа, Без умствен капацитет написа:

има неща които ми са смешни, а за други не са

Щом осъзнаваш, че за другите не са смешни, лесно би могъл да предвидиш реакцията им, когато им представиш тия неща за смешни

@Maleficient, трябва да си отвориш, ако ти позволят, тема за остроумни и изобретателни отговори, защото според мен това разбираш под бисер.

Макар че лично според мен ще е малко безсмислено, тъй като на Profruit почти всичките му отговори са от тоакъв вид :D 

Сега ако е възможно пред всички да простиш и да се помириш с хората, които бяха като с увиснали от възмущение ченета пред теб, ще е крайно могъщо.

на 28.06.2020 г. в 21:53, icotonev написа:

е, не се ядосвай де!
вече горе долу ги познаваш хората във форума.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.