Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с форума

Featured Replies

е, не се ядосвай де!
вече горе долу ги познаваш хората във форума.
Ама как „горе-долу”?
Отгоре надолу или отдолу … надолу?

По дискусията!
Понякога е по-добре да си замълчиш и да си помислят, че си тъп, отколкото да проговориш и да разсееш всички съмнения!
  • Отговори 7,1k
  • Прегледи 650,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Умрял ти е някой от екипа за умрялата поща. Подобни глупави словоотделяния поддържат твърдо ника, който си си избрал.  В тази пробита имейл услуга в която си си направил имейл регистрация нищо др

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Уважаеми потребители, Благодарим ви за проявеното търпение през изминалите месеци. През това време се наложи да подменим няколко от сървърите ни и да направим редица оптимизации за да ускорим зарежда

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Здравейте приятели, Първо се извинявам за забавянията и прекъсванията, но са за добро. Трябваше да пуснем множество процеси, а както всички знаете нашата база данни е огромно. 18 години вие допри

Публикувани изображения

Градусът на неискреност по форумите е огромен.
Не виждам никой да говори откровено.
Нека да не си казва името, но като говори по даден въпрос, защо не си каже просто:
- в живота аз съм такъв/такава, с такава професия и образование,
- казвам това и това, защото го знам от еди-колко си години практически опит.
- научил/а съм това и това, практически умея еди-какво си.

Няма защо да обяснявам, нали всеки знае какво е нормален, сериозен и искрен разговор на дадена тема,
без да се засягат личното достойнство или чувства на някого.

А виждам обратното - даже да се появи някой, който казва нещо сериозно, правилно и аргументирано,
веднага срещу него се опълчват някакви неясни Субекти,
които започват да се борят до последно, отричат всяка една дума, докато всичко се обезсмисли до нулата.

Много раздели си имат дежурен трол, който от години действа неуморно.
Такова деструктивно поведение е масово.
Какво добро може да се очаква тогава ?

преди 1 минута, NVJ написа:

Човек да се научи да разпознава троловете и да разпознава кога и кой говори истината?

Всичко се познава чрез сравнение - в случая трябва да има противоположности, за да се открои всяка ясно на фона на другата...

преди 7 часа, NVJ написа:

Градусът на неискреност по форумите е огромен.
Не виждам никой да говори откровено.
Нека да не си казва името, но като говори по даден въпрос, защо не си каже просто:

Няма защо да обяснявам, нали всеки знае какво е нормален, сериозен и искрен разговор на дадена тема,
без да се засягат личното достойнство или чувства на някого.

А виждам обратното - даже да се появи някой, който казва нещо сериозно, правилно и аргументирано,
веднага срещу него се опълчват някакви неясни Субекти,
които започват да се борят до последно, отричат всяка една дума, докато всичко се обезсмисли до нулата.

Не знам кой си или коя си, но знам какво искаш да кажеш. Аз не харесвам неща, които на някого тук му харесват и когато казвам какво не ми харесва веднага скачат разни субекти (особено един известен на всички), размахват конституции, извършвал съм престъпление като казвам каквото мисля и споделям възгледи, заплашват, било здабранена пропаганда според тях, противоречала на правилата, било дискриминация и е подсъдимо! Админите веднага се повлияват и ме остракират за дълго време, може би защото троловете действащи от години тук, се чувстват власт имащи и определят политиката на форума! Говорят за права и свобода на словото, а това си е чиста демагогия, такава свобода няма. Когато някой е с различно мнение от наложеното на обществото, веднага му запушват устата, за да не каже нещо, което всеки вижда, но не може да направи нищо за да го промени. Модерацията е насилие към инакомислещите и засилва само омразата на несъгласните с тривиалния слоган "език на омразата"! 

преди 1 час, herkules2 написа:

Не знам кой си или коя си, но знам какво искаш да кажеш. Аз не харесвам неща, които на някого тук му харесват и когато казвам какво не ми харесва веднага скачат разни субекти (особено един известен на всички), размахват конституции, извършвал съм престъпление като казвам каквото мисля и споделям възгледи, заплашват, било здабранена пропаганда според тях, противоречала на правилата, било дискриминация и е подсъдимо! Админите веднага се повлияват и ме остракират за дълго време, може би защото троловете действащи от години тук, се чувстват власт имащи и определят политиката на форума! Говорят за права и свобода на словото, а това си е чиста демагогия, такава свобода няма. Когато някой е с различно мнение от наложеното на обществото, веднага му запушват устата, за да не каже нещо, което всеки вижда, но не може да направи нищо за да го промени. Модерацията е насилие към инакомислещите и засилва само омразата на несъгласните с тривиалния слоган "език на омразата"! 

Дискриминация е. Прочети пак конституцията и правата на човека. 
За съжаление и образование влиза в тази графа. Както и да е, такъв е закона. Винаги можеш да се образоваш, ето линк.
https://www.parliament.bg/bg/const
Чл. 6. 
(1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.
(2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.

преди 10 минути, acnekt написа:

Дискриминация е. Прочети пак конституцията и правата на човека. 
За съжаление и образование влиза в тази графа. Както и да е, такъв е закона. Винаги можеш да се образоваш, ето линк.
https://www.parliament.bg/bg/const
Чл. 6. 
(1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.
(2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.

Не ми трябва да се образовам, достатъчно съм образован! Чел съм конституцията много пъти и знам какво пише. Ако аз не съм съгласен с написаното в тази конституция и казвам с какво и защо не съм съгласен, това престъпление ли е?

Цитат

Чл. 6. 
(1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права......

Ами добре, нека си се раждат такива, това какво значение има относно изказванията ми?

Цитат

2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.

Добре щеше да е наистина така, само че тук законът прилага двойни, че и тройни стандарти! Очевадно е, че различните от тия дето до сега се считаха за нормални, сега са много по-равни и с много повече привилегии, като добавим и привилегиите към женския пол ......позитивната дискриминация!

Ето с това не съм съгласен и искам да се промени. Ясно е, че си жена и с коментарите си които насърчават женската наглост го доказваш!

Я сега да обясниш подробно на мен "необразования", как и по какъв начин аз те дискриминирам като жена тук в този форум, след като освен да казвам това, което виждам и мисля, нямам власт да убеждавам насилствено с остракиране някого, който мисли различно от мен и това е проблем с форума???

Или искаш да нямам право да мисля и казвам, това което мисля и искам да кажа защото на теб не ти харесва? Говориш за дискриминация, а подбуждаш към дискриминация спрямо мен и изказванията ми! Тогава къде са моите права, след като се ограничават изказите ми и трябва да говоря с недомлъвки, за да не се почувстваш дискриминирана? Или по-добре за теб ще е изобщо да не казвам нищо?

преди 10 часа, herkules2 написа:

Ами добре, нека си се раждат такива, това какво значение има относно изказванията ми?

Е нали точно ти говореше за мечтите ти за мъжко самовъзпрозиводство без жени ?  :) 

преди 10 часа, herkules2 написа:

като добавим и привилегиите към женския пол ......позитивната дискриминация!

Ето с това не съм съгласен и искам да се промени.

Смесваш личните си проблеми с принципните положения. Твоето е чиста неподправена омраза към женския пол.

Която проформа прикриваш с антифеминизъм . И се оказва всяка жена феминистка. Всяка бита , малтретирана жена - феминистка, която "си го е заслужила"  и е "предизвикала мъжа" .

И пропагандираш на тази база дискриминация на женския пол. Което е против българската Конституция.

Но пак ти казвам - проблема не ти е форума или конституцията, а това че просто .. мразиш. Яко мразиш тия "гнусни миризливи" и какви още бяха.. жени ...

преди 20 часа, NVJ написа:

Ако не по делата, поне по думите ще ги познаете. Титли, инж. и прочие са само прах в очите. Всеки може да се пише всякакъв, но от два поста си проличава какъв е в действителност.

преди 21 часа, NVJ написа:

Трафик.

преди 12 минути, Myanmar написа:

Всеки може да се пише всякакъв, но от два поста си проличава какъв е в действителност.

а от моите постове какво си проличава, че ми интересно да видя като теб такъв психоаналитик

преди 5 минути, Без умствен капацитет написа:

а от моите постове какво си проличава, че ми интересно да видя като теб такъв психоаналитик

Много-много не те чета. Анализирай това.

на 26.06.2020 г. в 14:57, Kalin Karaboychev написа:

Ако не спрете със спама и карането ще ви спра аз 

Здравейте,

искам да попитам ,кой модератор и защо изтри поста ми в темата за Сексизма ?

С какво този пост нарушава правилата на форума и защо все повече си мисля и не само аз за двойния аршин на модераторство в този форум ? (

При добро желание поста може да бъде предявен тук и да се види, какво толкова шокиращо обидно има в него .

преди 2 минути, valkiria1 написа:

Здравейте,

С какво този пост нарушава правилата на форума и защо все повече си мисля и не само аз за двойния аршин на модераторство в този форум ?

Не знам за темата за сексизма, ама мога да ти кажа постът ти в тази тема кое правило нарушава - 2.19.

току-що, RudeBoy написа:

Не знам за темата за сексизма, ама мога да ти кажа постът ти в тази тема кое правило нарушава - 2.19.

Ако погледнеш добре правилата ще видиш че човек трябва да се обърне преди това към модератор. Но след като не знае кой го е направил към кого да се обърне? Параграф 22!

преди 4 минути, RudeBoy написа:

Това е много добро извинение. Но докладите остават в повечето случай заметени . Аз твърдя,че в поста ми няма нито една обидна дума и той е изтрит първосигнално. Мога да посоча постове в които модератори явно обиждат ,но тези постове седят и по тях не се взима отношение, дори и да бъдат докладвани. Това на практика обезмисля правото ни да бъдем пълноправни участници в дискусията.

преди 4 минути, valkiria1 написа:

Това е много добро извинение. Но докладите остават в повечето случай заметени . Аз твърдя,че в поста ми няма нито една обидна дума и той е изтрит първосигнално. Мога да посоча постове в които модератори явно обиждат ,но тези постове седят и по тях не се взима отношение, дори и да бъдат докладвани. Това на практика обезмисля правото ни да бъдем пълноправни участници в дискусията.

Каква дискусия? Индиректно обиждане. Това да не ти домашния двор.  Разбирам, че си свикнала да ти слугуват и всички само да ти мълчат и да ти казват колко си прекрасна, но и има други хора. Друго мнение. Свиквай.

преди 7 минути, capnemo написа:

Ако погледнеш добре правилата ще видиш че човек трябва да се обърне преди това към модератор. Но след като не знае кой го е направил към кого да се обърне? Параграф 22!

Елементарно Уотсън!

Първо - локалния мод, после - глобален мод, накрая - админ.
Ако пак не е доволен - Калин! И амин!

току-що, jhoro написа:

Елементарно Уотсън!

Първо - локалния мод, после - глобален мод, накрая - админ.
Ако пак не е доволен - Калин! И амин!

Няма смисъл от локалния защото той не може да види кой е изтрил поста (ако не е той). Глобалните трудно се откриват онлайн във форума. За всяко нещо ли трябва да се обръщаме към Калин? Не е ли по-добре модераторите да обмислят действията си?

преди 12 минути, valkiria1 написа:

Здравейте,

С какво този пост нарушава правилата на форума и защо все повече си мисля и не само аз за двойния аршин на модераторство в този форум ? (

При добро желание поста може да бъде предявен тук и да се види, какво толкова шокиращо обидно има в него .

преди 6 минути, valkiria1 написа:

Демокрация, какво да се прави. Уж имаш права да говориш, а всъщност ги нямаш. Ако това ще те успокои, мен ме триха триха без причина и накрая ме осакатиха, като ме остракираха да не пиша за три месеца  май бяха, и ме ликвидираха като личност и подобие

преди 8 минути, acnekt написа:

Каква дискусия? Индиректно обиждане. Това да не ти домашния двор. Разбирам, че свикнала да ти слугуват и всички само да ти мълчат, но и има други хора.

А, ти на какво си свикнала? Да пищиш за наказания на този или онзи?! Форумът да не ти е бащиния, че да се разпореждаш с мненията на потребителите и да казваш, кой да бъде санкциониран? Всеки има ник и аватар и когато не го харесваш го подминаваш, какъв ти е проблема? А, ако темата не ти харесва Х-са горе и толкоз!

• Администратор
преди 18 минути, valkiria1 написа:

Здравейте,

Никой нищо не ти е трил. Спи спокойно. При публикуването е задържан за преглед от модератор. Какъвто и надпис би трябвало да ти се е появил, ама кой да чете. Важното е да мислим, че винаги има конспирация срещу нас и да вдигаме много врява. Та с думи кратки има автоматичен филтър за определени думи и ако те присъстват в даден пост, коментарът автоматично се задържа за преглед преди да стане видим за всички. Та това го има от 2-3 години. Радвам се, че сега го откриваш. 

преди 12 минути, valkiria1 написа:

Значи - принципно съм съгласен с теб. Но просто не е тук мястото и начинът да го обсъждаш.

И аз съм имал случай, когато постът ми (според мен) е бил несправедливо редактиран от модератор, защото не отговарял на правилата. Цъкнах на бутона "Докладвай", описах възраженията си, и ги изпратих. Реакция нямаше. Съответно и аз (с извинение за сексисткия израз) си го преместих в другия крачол, и продължих.

Това е просто форум, а не реалният живот. Не го приемай толкова насериозно.

преди 4 минути, capnemo написа:

да се обръщаме към Калин? Не е ли по-добре модераторите да обмислят действията си?

махнете немислещите - толкова ли е сложно

преди 1 час, herkules2 написа:

Демокрация, какво да се прави. Уж имаш права да говориш, а всъщност ги нямаш. Ако това ще те успокои, мен ме триха триха без причина и накрая ме осакатиха, като ме остракираха да не пиша за три месеца  май бяха, и ме ликвидираха като личност и подобие

Много страдане, много мъка, при всеки удобен повод за изказване на тази неправда към теб, аз от както пиша в този форум не съм си позволил да обидя никой, да наруша правило и др. Нямам изтрит пост, няма накзание, извода е общувай нормално, не обиждай, спазвай правилата на форума които са съвсем прости и няма да имаш проблем. 

току-що, Kalin Karaboychev написа:

Никой нищо не ти е трил. Спи спокойно. При публикуването е задържан за преглед от модератор. Какъвто и надпис би трябвало да ти се е появил, ама кой да чете. Важното е да мислим, че винаги има конспирация срещу нас и да вдигаме много врява. Та с думи кратки има автоматичен филтър за определени думи и ако те присъстват в даден пост, коментарът автоматично се задържа за преглед преди да стане видим за всички. Та това го има от 2-3 години. Радвам се, че сега го откриваш. 

Калине, ако е задържан за преглед от модератор аз не бих го видял и в списъка с новите публикации и в темата за да го харесам. А аз го харесах по-малко от минута след като беше публикуван. Или филтъра не работи добре или форума има бъгове. Или модератор го е скрил/изтрил

току-що, Kalin Karaboychev написа:

Калине,

много добре видях поста си публикуван. Без да се появява никакъв надпис  за автоматично или друг вид модериране. Нали не мислиш, че ще питам, ако нямаше основание. Разбирам желанието ти да си защитиш екипа, но е истина че вече много станаха случаите в които се прекалява с дадените им права.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.