Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с форума

Featured Replies

• Администратор

Както допълних по-горе:

Цитат

Току-що получих доклад от теб със следното съдържание "Какво правим с потребители като този, които постоянно се заяждат, обиждат и провокират? Радваме им се?" - Директно го затворих без действие по него. Нямаме правило, не се заяждайте и не провокирайте. Как да накажем някой за това? После той ще изпищи в същата тази тема, че е наказан без да е нарушил нито едно правило. А относно обидите, както казах, ако са от сорта: много си тъп, дрисльо и т.н. изобщо не се занимаваме с глупости.

И да, навсякъде всичко е субективно, колкото и да ви се иска да не е така и колкото и да ви обясняват, че не е така. И няма как да е по друг начин когато има човешки фактор. Дали тук, дали в съда, дали в магазина, дали катаджията, които ви пише фиш. Има рамки общоприети, но крайният избор е на човека от който зависи решението. Свиквайте с това и съжалявам, че трябва аз да ви го обяснявам. Та и тук е така и винаги е било. 

И в крайна сметка който го е страх от мечки не ходи в гората, не кара кола, защото може някой катаджия субективно да му напише фиш, не ходи в мола, където някоя продавачка може субективно да ви пробута някой продукт, който не е за вас. Като цяло избягва всякакви действия от които има фобията, че някой друг субективно може да вземе решение, което да не му хареса. А останалите хора ли? Ами те си живеят нормално и не се впечатляват, че някой, който дори не познават ги е нарекъл в някакъв форум: ти си много тъп или дрисльо. Аз като се замисля мен само как ли не са ме наричали през тия 22 години в тоя форум. До сега да пишех от отвъдното, ако си ги слагах присърце. Да знам, че има по-раними и нежни хора, но се връщаме на мечката и гората. Светът е джунгла в която трябва да се научим да живеем. 

• Отговори 7,1k
  • Прегледи 670k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Умрял ти е някой от екипа за умрялата поща. Подобни глупави словоотделяния поддържат твърдо ника, който си си избрал.  В тази пробита имейл услуга в която си си направил имейл регистрация нищо др

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Уважаеми потребители, Благодарим ви за проявеното търпение през изминалите месеци. През това време се наложи да подменим няколко от сървърите ни и да направим редица оптимизации за да ускорим зарежда

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Здравейте приятели, Първо се извинявам за забавянията и прекъсванията, но са за добро. Трябваше да пуснем множество процеси, а както всички знаете нашата база данни е огромно. 18 години вие допри

Публикувани изображения

Точно там е проблема Калине! Ако сега аз започна да ти говоря на (Ей, дрисльо абе ни ми се обяснявай все едно си ми любовница) и така нататък, на теб приятно ли ще ти е? Нека бъдем честни и окровени, става ли? Ами няма да ти е никак приятно, не знам защо си решил, че на потребителите им е приятно да четат подобни реплики. Все едно потребителите сме маймуни и тук е джунгла към която трябва да се адаптираме? 

Нелепо е!

Събери смелост и прегледай темите за да се убедиш как и какво се коментира. Затова ти зададох вапроса от който тръгна диалога. Дали ти харесва въпроса ми не знам, но се вижда, че не можеш да отговориш смислено на него, защото съм прав! 🙂 

За докладите също съм прав и ти точно това доказа с примера, който даде. Преценките, които правите се взимат на същия принцип както примера за доклада, който показа. 

Няма дъжд, реколтата от банани по палмите е оскъдна, мерки не се предприемат и затова скоро джунглата може да остане без маймуни! 😁

преди 50 минути, "Саша" написа:

Няма дъжд, реколтата от банани по палмите е оскъдна, мерки не се предприемат и затова скоро джунглата може да остане без маймуни! 😁

Няма такава опасност. Ти ще си направиш още десетнайсет профила и "маймуни" тук ще има. Проблемът е, че може да си останат само маймуните, защото такива като теб ще изгонят свестните потребители, но това си го решава ръководството. Щом така са преценили че е правилно...

преди 30 минути, ostavime написа:

Аз да пиша ли в тази тема или някой ще се обиди? 

От истината никой не би трябвало да се обижда.

• Администратор
преди 8 часа, "Саша" написа:

Точно там е проблема Калине! Ако сега аз започна да ти говоря на (Ей, дрисльо абе ни ми се обяснявай все едно си ми любовница) и така нататък, на теб приятно ли ще ти е? Нека бъдем честни и окровени, става ли? Ами няма да ти е никак приятно, не знам защо си решил, че на потребителите им е приятно да четат подобни реплики. Все едно потребителите сме маймуни и тук е джунгла към която трябва да се адаптираме? 

Нелепо е!

Събери смелост и прегледай темите за да се убедиш как и какво се коментира. Затова ти зададох вапроса от който тръгна диалога. Дали ти харесва въпроса ми не знам, но се вижда, че не можеш да отговориш смислено на него, защото съм прав! 🙂 

За докладите също съм прав и ти точно това доказа с примера, който даде. Преценките, които правите се взимат на същия принцип както примера за доклада, който показа. 

Точно така ми говорят доста хора в този форум и не само тук, а и в реалния живот и да, не ми пука. Това е въпрос на възпитание, а ти искаш да прехвърлиш на нас непосилната задача да възпитаваме половин България. Няма как да стане това, което искаш и на нас ни се иска да общувате културно и уважително и много други неща ни се искат, но за съжаление животът е по-суров от колкото си мислиш. Няма форум, социална мрежа или каквото и да е, в който всички си говорят уважително в учтива форма като пред 50-те години на миналия век. Времената са други, хората са други. В интернет ти избираш какво и кой да четеш, когато някой не ти харесва го блокираш, не ревеш на администрацията на фейсбук, че някой не ти говори в учтива форма на Ви. Само тук пищите като ощипани вместо да блокирате хората чиито постве на искате да четете и очаквате ние да ги издирваме и застрелваме. Което означава, че просото искате да ги наказваме за да не четат всички, че са на различно мнение от вашето вместо да ги блокирате и само вие да не четете мненията им. 

За последно казвам, не можем да възпитаваме потребителите, не можем да накараме всички да се държат културно, не можем да ги образоваме. А колко ни се искаше да можем. Този форум е огледално на реалния живот, каквито са хората навън такива са и тук, а ние не сме всесилни. 

преди 9 часа, "Саша" написа:

Все едно потребителите сме маймуни и тук е джунгла към която трябва да се адаптираме? 

Не, не сме маймуни потребителите, но не сме се развили чак толкова над тях, колкото вероятно предполагаш и не, не трябва да се адаптираш ако не желаеш. Впрочем, едва ли има място със свободно обсъждане, като във "всичко останало" и конкретно в "политика" където има по подразбиране пристрастия (не към теб, за съжаление?!?) ниски страсти, тролене, заяждане и подобни, където да ти хареса от твоя гледна точка. В чисто техническата част от форума, се обсъждат конкретни неща, които е малко вероятно да предизвикат караници, обиди и офтопици, защото там тези неща в повечето случаи не допринасят, там не е "кръчмарската маса", ако ме разбираш и се реже до кокал. Но ти искаш да налагаш и дресираш други потребители да са ти лика прилика, да са ти последователи и имитатори на твоите мнения и гледна точка и да са съгласни с теб и сигурно искаш и да ти поставят харесвания по подразбиране. Купи си персонален LLM  и го настрой да ти се подмазва, тогава може и да ти се получи.

преди 10 часа, "Саша" написа:

Нелепо е!

То привидно точно така изглежда форума сега от много то ти акаунти. Както си я подкарал, за всяка една тема си имаш и акаунт за изява. Прочети колко теми има във форума. А ако се предприемат мерки, едва ли ще има време за Администрацията да се справи само с твоите регистрации. Вярно е, че маймуните значително ще намалеят, но това ще се отрази добре на форума и посетителите му.

преди 1 час, Kalin Karaboychev написа:

Само тук пищите като ощипани вместо да блокирате хората чиито постве на искате да четете

така е 

психодесните и сорос и психозелените   си възпитаха  ощипани хора

почнаха от всичко да се обиждат

на прегазаното куче не  му бил изкопан гроб и поставена паметна мраморна плоча 

преди 2 часа, Kalin Karaboychev написа:

Този форум е огледално на реалния живот, каквито са хората навън такива са и тук, а ние не сме всесилни. 

Не знам какво огледало е, но този форум - от технически се превърна в политически. Напълни се с еднообразни, скучни теми - кой къде го сърби.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега! - 3 години и 1500 страници?

33години ДЕГРАДАЦИЯ...някои му казват демокрация.Продажниците и предателите на Родината. - 3 години и 120 страници

преди 8 минути, jhoro написа:

Не знам какво огледало е, но този форум - от технически се превърна в политически. Напълни се с еднообразни, скучни теми - кой къде го сърби.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега! - 3 години и 1500 страници?

33години ДЕГРАДАЦИЯ...някои му казват демокрация.Продажниците и предателите на Родината. - 3 години и 120 страници

И как точно това е проблемът на форумът? Заглавието на темата е проблеми с форума, а не проблеми с хората във форума.

С форума, а не с хората.

преди 8 минути, jhoro написа:

Ми, ти като си техничар, обичаш техниката и се възмущаваш. Покажи, напиши, обогати тогава форума. 

преди 6 минути, АСПЕКТ написа:

И как точно това е проблемът на форумът? Заглавието на темата е проблеми с форума, а не проблеми с хората във форума.

С форума, а не с хората.

Форум без хора има ли???

преди 6 минути, АСПЕКТ написа:

Ми, ти като си техничар, обичаш техниката и се възмущаваш. Покажи, напиши, обогати тогава форума. 

Потърси - има доста написано.

преди 25 минути, jhoro написа:

Форум без хора има ли???

Потърси - има доста написано.

Това е все едно да напишеш, градски транспорт има ли без хора. Болница без хора, училище без хора. Темата е образно казано, проблеми с градския транспорт, а не с хората в градския транспорт. 

преди 1 час, Колев 74 написа:

То привидно точно така изглежда форума сега от много то ти акаунти

Тук не съм съгласен. Да си смениш никнейма (възможно е, следователно не е забранено) за мен не е равносилно като да си направиш нов акаунт и да пишеш от няколко. Администрацията може да провери това и до колкото разбрах вече е направено, няма нарушения. Не знам защо толкова много хора сте го зачекнали за мултиакаунтинга, всъщност знам от кого тръгна

преди 13 минути, Gaming_Solutions написа:

Тук не съм съгласен. Да си смениш никнейма (възможно е, следователно не е забранено) за мен не е равносилно като да си направиш нов акаунт и да пишеш от няколко.

Смяната на името не е никакъв проблем - елементарна проверка показва всички предишни варианти.

преди 31 минути, jhoro написа:

Смяната на името не е никакъв проблем - елементарна проверка показва всички предишни варианти.

Може би все още се вижда от компютър, а може и да е блокирано за обикновените акаунти. Но през телефона не мога да видя, нямам бутон който да извежда информация за промените на името на акаунти с ранг над моя, дори когато не са членове на екипа на форума. Купешките демек ВИП акаунти, дори тези с турунджав цвят, демек златните потребители, които не са платили, а хм, хм, заслужили ранга си, аз не мога да им видя промените в името.

преди 10 минути, Sliderum2 написа:

Може би все още се вижда от компютър, а може и да е блокирано за обикновените акаунти. Но през телефона не мога да видя, нямам бутон който да извежда информация за промените на името на акаунти с ранг над моя, дори когато не са членове на екипа на форума. Купешките демек ВИП акаунти, дори тези с турунджав цвят, демек златните потребители, които не са платили, а хм, хм, заслужили ранга си, аз не мога да им видя промените в името.

Това за теб проблем ли е или функция на форума?

преди 12 часа, "Саша" написа:

Нелепо е!

Ти го каза, нелепо е точно ти да опяваш за поведението на потребителите в този форум.

преди 12 минути, Gaming_Solutions написа:

Това за теб проблем ли е или функция на форума?

Вероятно второто. Мога да виждам промени в името на другите обикновени акаунти, които са с променено име. 

Така че знам за поне два акаунта, чието предишно име е едно и също, които се дърлят из политическите теми, все едно са различни хора . :D

преди 12 часа, ivottoshev написа:

Няма такава опасност. Ти ще си направиш още десетнайсет профила и "маймуни" тук ще има. Проблемът е, че може да си останат само маймуните, защото такива като теб ще изгонят свестните потребители, но това си го решава ръководството. Щом така са преценили че е правилно...

Мда, аз вече съм го игнорирал този.....

преди 13 часа, ivottoshev написа:

Абсолютно точно. 
Екипа дава свобода което е хубаво и за което благодаря, но такива като тоя дето си го цитирал злоупотребяват, а най смешното е, че после опяват за ред.

преди 3 часа, jhoro написа:

То тези теми поддържат все още форума жив .Намаляха и темите за конфигурации докато в съседният хардуер форум там е бол с такива теми 

преди 56 минути, Belefor написа:

Мда, аз вече съм го игнорирал този.....

Да, обаче игнорираш единият му профил а той на другият ден си прави нов и четеш същите психопатии… 

преди 11 минути, adersa написа:

То тези теми поддържат все още форума жив .Намаляха и темите за конфигурации докато в съседният хардуер форум там е бол с такива теми 

Пази боже в технически форум, политическите теми да го поддържат жив. В съседния форум също темите за конфигурации са много по-малко от преди години. Тенденцията е от много време хората все по-малко да ползват форумите, не само хардуерните, но ми се струва, че скоро тренда ще се обърне. С навлизането на всякакви социални медии станахме свидетели как форумите замират, но в последно време хората като че започват да осъзнават, че именно в специализираните места могат да получат отговор на въпросите си. 

преди 2 минути, Gaming_Solutions написа:

Пази боже в технически форум, политическите теми да го поддържат жив. В съседния форум също темите за конфигурации са много по-малко от преди години. Тенденцията е от много време хората все по-малко да ползват форумите, не само хардуерните, но ми се струва, че скоро тренда ще се обърне. С навлизането на всякакви социални медии станахме свидетели как форумите замират, но в последно време хората като че започват да осъзнават, че именно в специализираните места могат да получат отговор на въпросите си. 

Не замират такъв ни е манталитета.Нали гледам и чужди форуми като Bleeping , reddit там що не замират така бързо ?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.