Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с форума

Featured Replies

Всички вие знаете, че е трудно да се определи, кое точно е провокация, конфронтация, създаване на напрежение, подбуда към някаква допълнителна ескалация и т.н. Това, че много хора не успяват да се владеят в конкретна ситуация, показва слабост, което допълнително разпалва другата страна и.. ето ти обратен ефект. Този, който провокира, успява да извади от релси неговият опонент, който отнася наказанието и остава грешното впечатление, че виновния остава ненаказан, а невинния получава наказанието за негова сметка. В годините съм се нагледал на безброй такива ситуации и всичко е в сферата на психологията и самоконтрола. 

Вие ако знаете, колко пъти аз... Абе ако е трябвало да наказвам всеки, който ме е обиждал, нападал, псувал и т.н., то нямаше да има хора в този форум, а и съм сигурен, че администрацията нямаше да ме изтърпи и ден. 

За това, се стремим, да отсяваме само откровените и просташки изцепки, като директни обиди и псувни, като наблягаме на това, да се уважава чуждото мнение, като отчитаме фактора, че всеки има право на собствено мнение. Понякога, разбира се, изразено малко по-остро, но в рамките на допустимата за нас рамка. 

Уважавайте чуждото мнение за дадена ситуация, виждане за конкретен проблем, политическо разбиране, различна гледна точка, собствена позиция.

Редактирано от ostavime (преглед на промените)

• Отговори 7,1k
  • Прегледи 650,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Умрял ти е някой от екипа за умрялата поща. Подобни глупави словоотделяния поддържат твърдо ника, който си си избрал.  В тази пробита имейл услуга в която си си направил имейл регистрация нищо др

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Уважаеми потребители, Благодарим ви за проявеното търпение през изминалите месеци. През това време се наложи да подменим няколко от сървърите ни и да направим редица оптимизации за да ускорим зарежда

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Здравейте приятели, Първо се извинявам за забавянията и прекъсванията, но са за добро. Трябваше да пуснем множество процеси, а както всички знаете нашата база данни е огромно. 18 години вие допри

Публикувани изображения

преди 11 минути, ostavime написа:

Всички вие знаете, че е трудно да се определи, кое точно е провокация, конфронтация, създаване на напрежение, подбуда към някакво допълнително ескалация и т.н.

Напротив, много е лесно. 

Обаче, както казваше шефът на един магазин, в който работех преди време: "Знам, че 80% от клиентите ни са олигофрени. Но ако ги изгоним, няма да ни купуват стоките, и ще фалираме. Затова трябва да ги търпим". 

И тук е така. 

Е, сега, чак пък олигофрени? 😉 Всеки с претенциите си. В сферата на обслужването е така, нямаш много избор, ако искаш да оцеляваш. С форумите е същото. Доста приключиха дейност по една или друга причина. Тук администрацията определено знае повече и има виждане за управленеито и развитието. 

Когато работиш с хора, няма как да е по друг начин. Трябва да имаш волско търпение. Да си сдържан, да си обективен и да цениш всяко мнение, защото зад него стои човек, който има достойнство и его и не можеш с лека ръка просто да махнеш и да унищожиш интелектуалния му труд, под формата на мнение или тема само, защото на теб не ти харесва и не споделяш неговите убеждения и виждания. Няма как, а и не е редно. 

Сигурен съм, че много от вас имат много просто и радикално решение на "проблемите" във форума. 😁 Ако проблемите са от такова естество, че някой е русофил, а друг русофоб, че един е десен, а друг ляв, че един гледа на изток, а друг на запад и мнението на тези хора не съвпада с моето. 

Знам, че ако се дадат права на няколко човека тук, форума ще заприлича на пустиня за 1-2 дни, да не кажа часа. Ще останат "едните". И обратното, разбира се. Калин го каза вчера или онзи ден: 

Цитат

Не може да очакваме всички да имат чувство за хумор, за това не ги вини. Всички хора сме различни и слава богу, както казваше един мой приятел. Добре, че всички сме различни, че представяш ли си, ако бяхме еднакви и харесвахме едно и също щяхме да се избиваме по улиците за една жена. 

Та, не е точно толкова просто, колкто си мислите. Все пак трябва да се търси някакво компромисно решение за всички. С годините се нагаждаме и се учим от вас. Всички потребители са наши учители за това как да реагираме в конкретни ситуации. Всеки ден сме изправени пред някакъв изпит от ситуации и решения. Доста хора не успяха да издържат този изпит. И от двете страни. За това.. не е така лесно, както изглежда отстрани. 😎 

преди 54 минути, ostavime написа:

Е, сега, чак пък олигофрени?

Те може и да не са, ама да го играят такива с профилите си тук. 😁

Има и по-лоши варианти, когато истински олигофрени, си мислят че са нещо повече от другите и чак са претенциозни. И аз съм имал такива периоди.

преди 18 часа, communismatic написа:

Пределно е ясно, че тираджията пише от няколко акаунта. 

Не разбрах кои са тези няколко акаунта? 😆

Между факт и предполагам/измислям си има голяма разлика. 

Факт е, че нямам друг акаунт освен този, за множествено число е абсурдно да говорим.

Измислица е, че съм имал много акаунти, които не можеш да посочиш? Що така? 😆 Нека си припомним.

на 9.12.2025 г. в 0:40, communismatic написа:

@Гренландия забрави... 😆

Маймунско с Гренландия? 😆 Сигурно пиша и от маймуско а Филипините, @Камбоджа и ти.нт.?🤭

Неприятното е, че внушаваш на останалите потребители тази твоя измислица, след което те започват да я повтарят. Същото важи и за другите ти измислици, като най-повтарящите се, са турски тираджия и чат ГПТ. 😆 

А коментара за "интригант" е написан от потребител, който като видя само заглавията на темите, които е създал, ми става лошо. 😆 Те всички са с цел да предизвикат интрига сред потребителите. Моята тема е само една, за Българската писменост. В нея защитавам Кирилицата, която вие се опитвате да подарите на Русия. Благодаря за вниманието!

преди 25 минути, "Саша" написа:

Не разбрах кои са тези няколко акаунта? 

на 8.12.2025 г. в 23:39, ivottoshev написа:

..@Кутин, @А.Навални, @ДзВяРа, @ Звяра, @superiority, @___, @NovakJ, @Staff., @Old_story, и тн, и тн, и тн, и тн...

преди 27 минути, "Саша" написа:

за "интригант"

Интригант също знаем кой е: 

1831120871_.png.9ea25b7e20a26e5601fb04b836f6e330.png 

преди 40 минути, ivottoshev написа:

Интригант също знаем кой е: 

1831120871_.png.9ea25b7e20a26e5601fb04b836f6e330.png 

на 9.12.2025 г. в 23:11, "Саша" написа:

Шизофренията е заболяване на което е необходимо да обърнеш внимание. Лекувай се навреме, че при теб май вече е късно, но все пак има една българска поговорка, която гласи "по-добре късно, отколкото никога". Успех.

Дано успеят да ти помогнат.🙂

преди 3 часа, ostavime написа:

Е, сега, чак пък олигофрени? 😉

Ми така каза човекът, аз само цитирам :) .

Според мен проблемът не е броят на акаунтите. Никой няма да се разсърди, ако един и същ човек пише смислени и полезни работи от няколко акаунта. Имало е такива случаи.

От друга страна, човек и от един единствен акаунт може яко да о**ре форума, и да стане противен на всички. И такива примери има.

Според мен е добре да има толерантност, но е добре и модерацията да се прилага малко по-строго. Това няма да доведе до затваряне на форума, напротив - ще стане по-смислен и по-ценен. Доказателство за това е един друг форум, в който границата на търпимост към нарушения на правилата е доста по-ниска. И въпреки това продължава да си съществува.

Здравейте, пуснах една анкета наскоро съставена от три въпроса и забелязах, че за да бъде завършена, обезателно трябва да се отговори и на трите. Добре е да се добави опция някои въпросите да бъдат маркирани като незадължителни. Единият въпрос бе насолен само към дамите, а другия само към господата, по тази причина на хората се налага да пропускат поне един въпрос. Не е фатално, поставих опция за празен глас, но би било по-удобно ако просто не бъде обезателно да се отговаря на всичко.

на 11.12.2025 г. в 20:23, "Саша" написа:

Факт е, че нямам друг акаунт освен този, за множествено число е абсурдно да говорим.

Естествено, че е така, да... Странно, що сума ти хора те подозират в "множество" акаунти. Може би, причината е, че си най-умният от всички, та когато се появи друг такъв умен акаунт и веднага разбират, че пишеш ти. Просто, защото изпъкваш над останалите. С умнотия, имам предвид... :) 

преди 3 часа, Soviet Soldier написа:

Здравейте, пуснах една анкета наскоро съставена от три въпроса и забелязах, че за да бъде завършена, обезателно трябва да се отговори и на трите. Добре е да се добави опция някои въпросите да бъдат маркирани като незадължителни. Единият въпрос бе насолен само към дамите, а другия само към господата, по тази причина на хората се налага да пропускат поне един въпрос. Не е фатално, поставих опция за празен глас, но би било по-удобно ако просто не бъде обезателно да се отговаря на всичко.

Според мен в анкетата ти трябва да има още един отговор на първия въпрос: 

Татуировките според вас са:

• Красиво изкуство
  • Проява на лош вкус
  • Понякога са красиво изкуство, понякога са проява на лош вкус, зависи от татуировката. 
на 13.12.2025 г. в 11:42, communismatic написа:

Естествено, че е така, да... Странно, що сума ти хора те подозират в "множество" акаунти. Може би, причината е, че си най-умният от всички, та когато се появи друг такъв умен акаунт и веднага разбират, че пишеш ти. Просто, защото изпъкваш над останалите. С умнотия, имам предвид... :) 

Продължавам да не разбирам колко точно акаунта имам и кои са те? 😆

току-що, "Саша" написа:

Нормално, ти кога ли си разбирал нещо...

преди 2 минути, communismatic написа:

Нормално, ти кога ли си разбирал нещо...

Така ли се измъкваш от въпроса? 🤭

преди 4 минути, "Саша" написа:

Смяташ ли да ми отговориш на въпроса до края на следващата година или ще продължиш да извърташ? 😆

Позволявам си да се намеся..!  Предполагам разрешавате ..!?!  Само да попитам до кога вашите лични противоречия ще стават достояние на всички участници във форума ..! Влизам за да прочета нещо интересно или да намеря някакво решение или както всички знаят да помогна на някои и ..чета кой колко акаунта имал, кой кога щял да отговаря  и т.н. Това ли е проблем с форума..? Най настоятелно ви моля да си решавате личните проблеми някъде другаде.... ! Приятна вечер и приятни мигове във форума..! 

преди 31 минути, icotonev написа:

Само да попитам до кога вашите лични противоречия ще стават достояние на всички участници във форума ..!

Докато не се намери някой добросъвестен модератор да ги спре.

преди 39 минути, icotonev написа:

Позволявам си да се намеся..!  Предполагам разрешавате ..!?!  Само да попитам до кога вашите лични противоречия ще стават достояние на всички участници във форума ..! Влизам за да прочета нещо интересно или да намеря някакво решение или както всички знаят да помогна на някои и ..чета кой колко акаунта имал, кой кога щял да отговаря  и т.н. Това ли е проблем с форума..? Най настоятелно ви моля да си решавате личните проблеми някъде другаде.... ! Приятна вечер и приятни мигове във форума..! 

И аз влизам в форума с тази причина, да прочета нещо интересно, но вместо интересно чета колко много акаунти съм имал. Според теб дали ми е приятно при положение, че това е Долна лъжа? Лъжа измислена от някой си, и разпространена във всички теми и внушена на всички четящи тези теми? Сигурно умирам удоволствие, нали?

Приятна вечер и на теб!

Редактирано от "Саша" (преглед на промените)

преди 2 часа, "Саша" написа:

И аз влизам в форума с тази причина, да прочета нещо интересно, но вместо интересно чета колко много акаунти съм имал. Според теб дали ми е приятно при положение, че това е Долна лъжа?

Работата е че не е долна лъжа, а самата истина.

пп: Защо написа този пост? Хем декларираш че държиш форума да е приятно място, хем продължаваш да цапаш тази тема... 

преди 17 часа, icotonev написа:

Само да попитам до кога вашите лични противоречия ще стават достояние на всички участници във форума ..!

Аз лично нямам никакви "противоречия" с никой тук, влизам единствено да им се хиля на акъла. Тираджията е един от тях. Просто... "населението" в тая "държава" (да бъда малко метафоричен) е толкова елементарно, че освен за хилене, за друго не става. И не визирам всички, ама... голяма част от тях. Аз нямам никакви проблеми човек да си има мнение и т.н. въпроса е поне да умее, да го аргументира по някакъв що годе нормален начин. А не да ми обяснява, че искал да приемем еврото, щото Путлер щял да ни нападне иначе. Това е обяснение на един шестокласник в основното училище. После иначе много се сърдят като ги осмиваш.

преди 17 часа, icotonev написа:

Влизам за да прочета нещо интересно или да намеря някакво решение или както всички знаят да помогна на някои и ..чета кой колко акаунта имал, кой кога щял да отговаря  и т.н. Това ли е проблем с форума..?

Не е проблем с форума, проблем е на един болен тип, дето работи като тираджия и гласува за партия "ГЕРБ". Сега сериозно... Не е проблем за никой, на мен лично ми е през оная работа. Въпроса е, че през 10 минути задава тъпи въпроси, понеже абсолютно всеки (с малки изключения) знае, че "Саша" преди беше Дзвяра, преди беше Гренландия, преди беше staff., преди беше NovakJ, преди беше... там вече не знам, влизам от една година някъде. Освен това подозирам и че с Баалбек фактически са един и същ човек. И пак повтарям - на мен ми е през оная работа, просто ми е много смешно като вземе, да ми се оправдава, сега даже го играе и обиден. Все едно не се издава всеки път... Най-малкото... Каква е логиката, да си поства снимка, в която е отворил kaldata.com цели четири пъти от различни устройства?

Както и да е, все тая... Весели празници на теб и семейството ти! :) 

преди 51 минути, communismatic написа:

Аз лично нямам никакви "противоречия" с никой тук, влизам единствено да им се хиля на акъла. Тираджията е един от тях. Просто... "населението" в тая "държава" (да бъда малко метафоричен) е толкова елементарно, че освен за хилене, за друго не става. И не визирам всички, ама... голяма част от тях. Аз нямам никакви проблеми човек да си има мнение и т.н. въпроса е поне да умее, да го аргументира по някакъв що годе нормален начин. А не да ми обяснява, че искал да приемем еврото, щото Путлер щял да ни нападне иначе. Това е обяснение на един шестокласник в основното училище. После иначе много се сърдят като ги осмиваш.

Не е проблем с форума, проблем е на един болен тип, дето работи като тираджия и гласува за партия "ГЕРБ". Сега сериозно... Не е проблем за никой, на мен лично ми е през оная работа. Въпроса е, че през 10 минути задава тъпи въпроси, понеже абсолютно всеки (с малки изключения) знае, че "Саша" преди беше Дзвяра, преди беше Гренландия, преди беше staff., преди беше NovakJ, преди беше... там вече не знам, влизам от една година някъде. Освен това подозирам и че с Баалбек фактически са един и същ човек. И пак повтарям - на мен ми е през оная работа, просто ми е много смешно като вземе, да ми се оправдава, сега даже го играе и обиден. Все едно не се издава всеки път... Най-малкото... Каква е логиката, да си поства снимка, в която е отворил kaldata.com цели четири пъти от различни устройства?

Както и да е, все тая... Весели празници на теб и семейството ти! :) 

Глупости.... Всеки може да провери в другите форми в които имаш регистрация как те обиждат и плюят по тебе. А тези форуми от които си изгонен с вечен БАН е сигурно заради милото ти държание с останалите потребители? Ти освен да се заяждаш и да обиждаш, нищо смислено не си написал по темите, освен кремълска пропаганда. 

преди 3 часа, "Саша" написа:

Всеки може да провери в другите форми в които имаш регистрация как те обиждат и плюят по тебе. А тези форуми от които си изгонен с вечен БАН е сигурно заради милото ти държание с останалите потребители?

Тираджията е проверил нещата... 😆😆😆😆😆

преди 19 минути, communismatic написа:

Тираджията е проверил нещата... 😆😆😆😆😆

Всичко написано от теб е лъжи и измислици. Когато ФАКТИТЕ говорят, отговорите ти са безмислени!

Извинявам се на Администратора и на всички останали читатели, че ставате свидетели на нашите спорове. Благодаря ви за разбирането.

Реално по темите много пъти влезнах в спор с въпросния потребител и ако трябва да бъда честен, резултата от тези спорове е около 15 на 0 за мен. Това се дължи на това, което се вижда и в този спор. Когато притисна потребителя, той прибягва до обиди и лични нападки или се извъртя като червей и измества разговора в удобна за него посока, не отговаря адекватно на въпрос и се заяжда грозно. Това само показва колко ниско падна и защо го обиждат и гонят от другите форми. Тук попадна в рая, заради милосърдието на екипа на форума. До кога ще продължи това милосърдие е въпросът?

Благодаря за вниманието и хубава вечер.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.