Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с форума

Featured Replies

преди 15 часа, Kalin Karaboychev написа:

Здравейте приятели, 

Извиняваме се на всички за временните забавяния. От 3 дни сме подложени на атака, която има своите пикове и променя интензитета си, а на нашите системи им трябва малко време при тези промени да се пренастроят автоматично и за това е вероятно на моменти да усещате известно забавяне. Някой е решил да изхвърли малко пари през прозореца като наеме ботнет мрежи, които да атакуват сървърите ни с множество заявки. За сега успеваемостта е под 1% и дори не се е стигало до отказ на услугата, а само до моментни забавяния. Ние сме свикали и сме имали хиляди атаки до момента и тази не е по-различна просто е малко по-продължителна. Но рано или късно ще спре защото ресурсите на никой не са неизчерпаеми, още повече когато ефектът е близък до нула и тези ресурси се изхвърлят през прозореца :)

Кой има интерес и е поръчал това не можем да гадаем, а и не ни се занимава. Само ще ви кажа, че един от най-удряните линкове е към темата за Войната в Украйна: https://www.kaldata.com/forums/topic/308486-войната-в-украйна/

Сами може да прецените, кой има интерес да заглуши тази тема и не харесва съществуването й. 

Извиняваме се още веднъж за причиненото неудобство, но ще се наложи да изтърпим колкото е необходимо временните забавяния. Уверяваме ви, че правим всичко възможно това да остане незабелязано за вас. Войната се води на всички фронтове не само на бойното поле. 

Поздрави и бъдете здрави.  

Аматьорска раута! 🤭 

• Отговори 7,1k
  • Прегледи 650,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Умрял ти е някой от екипа за умрялата поща. Подобни глупави словоотделяния поддържат твърдо ника, който си си избрал.  В тази пробита имейл услуга в която си си направил имейл регистрация нищо др

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Уважаеми потребители, Благодарим ви за проявеното търпение през изминалите месеци. През това време се наложи да подменим няколко от сървърите ни и да направим редица оптимизации за да ускорим зарежда

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Здравейте приятели, Първо се извинявам за забавянията и прекъсванията, но са за добро. Трябваше да пуснем множество процеси, а както всички знаете нашата база данни е огромно. 18 години вие допри

Публикувани изображения

влизането в самият сайт е поносимо ...

като цъкна форуми - върти 30 сек. 

да си прегледам известията още 30 сек.

дразнещо е ...

преди 28 минути, mr. 5r0ff написа:

влизането в самият сайт е поносимо ...

като цъкна форуми - върти 30 сек. 

да си прегледам известията още 30 сек.

дразнещо е ...

Влизането в сайта при теб е бързо, защото най вероятно е кеширано. Цъкането по форумите не е кеширано и затова отнема повече време...

на 13.02.2026 г. в 12:11, Belefor написа:

Влизането в сайта при теб е бързо, защото най вероятно е кеширано. Цъкането по форумите не е кеширано и затова отнема повече време...

дори и да е така , защо това бавене го нямаше преди ? кеша стана евро ли ко ? :P

кеш чистя само ако ми се наложи , а продължава да бави ?

• Администратор
преди 3 минути, mr. 5r0ff написа:

дори и да е така , защо това бавене го нямаше преди ? кеша стана евро ли ко ? :P

Няколко поста по-нагоре съм обяснил подробно какво се случва и защо има забавяния, просто се върни назад и прочети :)

преди 8 минути, mr. 5r0ff написа:

При мен и преди атаките, и сега, няма забаване. Лети. 

преди 2 минути, Kalin Karaboychev написа:

Няколко поста по-нагоре съм обяснил подробно какво се случва и защо има забавяния, просто се върни назад и прочети :)

още преди дни го четох , нима още продължава ? мислех че са спрели гадовете ...

• Администратор
преди 16 минути, mr. 5r0ff написа:

още преди дни го четох , нима още продължава ? мислех че са спрели гадовете ...

6217a2d4-c11f-4ab1-84d4-4c5f6f1fc899.png.f9e80b6a04f33c936151825365c2f217.png

Общо 450 000 блокирани ботове за последните 24 часа. Токова посещения правим за 15 дни не за 24 часа :) Нищо не е спирало от 4-5 дни. Ако целият този трафик премине бариерите ни, сайтът изобщо няма да се отваря 5 дни. А сега само на моменти има леко забавяне. 

преди 7 часа, Kalin Karaboychev написа:

6217a2d4-c11f-4ab1-84d4-4c5f6f1fc899.png.f9e80b6a04f33c936151825365c2f217.png

Общо 450 000 блокирани ботове за последните 24 часа. Токова посещения правим за 15 дни не за 24 часа :) Нищо не е спирало от 4-5 дни. Ако целият този трафик премине бариерите ни, сайтът изобщо няма да се отваря 5 дни. А сега само на моменти има леко забавяне. 

Кофти! 🙄

Cloudflare...... При тежка атака потребителите виждат забавяне.... 

Целта на атакуващите ботове е сайта да стане недостъпен, да се претовари! 🙂 Причините са важни в случая, вие спомехте конкретна тема, която вероятно съдържа политическа чувствителност.... Това може да означава, че в нея се публикува пропаганда или съдържание, което не е приятно да е публично достъпно. 😂

Не се изключва и опит за обществена манипулация, конфликт между потребителите или нещо любопитно за ботовете! Също е възможно темата да съдържа коментари, които някой желае да заглуши. Възможно е да има недоволни читатели на това което се публикува, пропаганда, политически интереси, статии, доказателства, снимки, видеа, анализи, спорове между потребители, политически позиции, критики, неудобни факти, анализи които противоречат на нечий интерес. Възможно просто някой потребител да се е почувствал засегнат. Определено при тази хубава тема всичко това е изключено, така че остава случайността! 😆

То поне да имаше модерация.... всичко щеше да е различно.... 

Ех, мечтиии! 😄

преди 19 часа, "Саша" написа:

Ех, мечтиии! 😄

И какво ще стане, ако има модерация? Неудобните неща няма да се публикуват ли?

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

на 15.02.2026 г. в 15:52, jhoro написа:

И какво ще стане, ако има модерация? Неудобните неща няма да се публикуват ли?

Казвал съм го много пъти и пак ще го повторя..... Виж този коментар.

преди 16 часа, Gencho 123 написа:

За един ден видях толкова цветущи епитети от @communismatic а сега и от вас, че явно в този форум смислен спор няма как да има. Гледайте си биреното коремче, щом това ви е гордостта и не се занимавайте с неща които не са за вас :) http://www.philipdudin.com/истинската-статистика-за-загинали-пр/

Заради не 1000, не 100, не 20 човека, а само заради двама, които си позволяват да обиждат системно без последствия, страда форума от нежелание на нормални хора да си напишат мнението. Не е приятно всеки който се регистрира и реши да напише мнението си по дадена тема, въпросните да го наругаят и след това повече няма да посмее да го посети пак...... Нещо не-ясно?

преди 8 часа, "Саша" написа:

Нещо е-ясно?

Защо мислиш, че влизам все по-рядко и основно в техническите теми?

Другото е плява.

• Тема за еврото, което вече си се ползва.
  • Тема за президента Радев - при положетие, че ппезидент е Йотова - Радев е в масовката.
  • Тема за социализма- който отдавна го няма ...
преди 9 часа, "Саша" написа:

Виж този коментар.

на 20.12.2025 г. в 13:32, ivottoshev написа:

Нали искаше форумът да е приятно място? Що цапаш тази тема? Ако мислиш че някой заобикаля правилата,  има бутон "докладвай"

И администратор те помоли да спреш да сереш в темата, ама ти никакво уважение нямаш към никого. Пълен дебил, сър :getout:

Наскоро изтеглих приложението Калдата за андроид, добре си работи, обаче защо когато река да вляза във форума ме прехвърля през браузър? 

Не знам струва ми се глупаво. 

При мен вече почти месец е много тегаво зареждането на форума, то и затова имам не повече от десет коментара за този период. Голяма мъка е писането на коментари, както и четенето на теми, които следя! За публикация на коментар са ми необходими поне 15-20 секунди зареждане, което е доста изнервящо!

Разбрах за проблема, но особено се изненадах, че причината е главно заради темата "Войната в Украйна". Тази тема е една от малкото в българското интернет пространство, в която се допускат мнения, различни от "Слава Украине", което явно провокира определени ботове. 

в самият сайт се влиза нормално , но натисна ли форуми ... 10-15сек върти ...

после като натисна известия , 20сек ...

И при мен е същата работа, мисли, мисли, даже камбанката като цъкна да видя известията често мисли сума време, да не говорим, че от едно известно време под някои браузъри в дадени моменти формата за писане коментар и реакциите на коментари стават неактивни.

Да кажем последното може и в моя телевизор да е проблема ама това бавене, дано се направи нещо.

на 14.02.2026 г. в 20:15, "Саша" написа:

Toчно пък ти да се оплакваш от модерацията, дето си нацвъкал поне 100 акаунта...

• Администратор

Здравейте,

От около двадесет дни сме под най-разнородни атаки, всяка от които натоварва сървърите. Последната от днес, която тече и в момента за около 2 часа има 74 000 опита за отваряне на страницата вход във форума.  :) 

Отделно си текат и други бот атаки. Всички заедно на куп водят до натоварвания. Идентифицираме всяка атака и я отблъскваме успешно до сега. Почти не е имало отказ на сайта освен периодичните забавяния. 

Кога ще приключи всичко никой не знае, забавляваме се взаимно, активираме нови и нови и защити и това само ни прави по-силни за бъдещите опити. Рано или късно всичко ще приключи :) 

Най-важното е че данните ви са защитени и до сега не сме допускали пробив, а това са просто ботове за натоварване на сървърите. Явно само това могат да направят, което от една страна е добрата новина. 

Съжаляваме за причиненото неудобство, но такава е днешната цифрова действителност. 

b146e504-b22a-4278-a1be-da57d8ad5829.png.39a2f6063dcabe32664f5592c6067e01.png

Тоест DDOS атака..... 😁 Голям обмен на трафик, насочен към една точка в случая входа на форума. Възможно е ботовете да се опитват да налучкват пароли.... 😆 Това ми намирисва на платено от някой или поръчано. Има групи, които атакуват сайтове в които се пише истината за Войната в Украйна! Тази истина не се харесва и затова някой е поръчал сайта да бъде атакуван. 😉

Аз защо в Берлин не усещам това забавяне? 🤔  Или съм свикнал с бавния интернет. 😀 И не ми прави впечатление.  В Германия е много гаден нета.

преди 4 часа, Bubbles написа:

И при мен е същата работа, мисли, мисли, даже камбанката като цъкна да видя известията често мисли сума време, да не говорим, че от едно известно време под някои браузъри в дадени моменти формата за писане коментар и реакциите на коментари стават неактивни.

Да кажем последното може и в моя телевизор да е проблема ама това бавене, дано се направи нещо.

Е, вий във Франция имате страхотен нет. 

Има ли начин да рапортувам цяла тема за премахване, по някаква причина или единственотон което мога е да дам 1 звезда?

Докладваш първия пост, и пишеш темата какво правило нарушава.

За съжаление правилата не забраняват пускането на идиотски теми :( . 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.