Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с форума

Featured Replies

Имам два въпроса, свързани с новия вид на форума.

1) Долу вдясно на полето за публикуване има нова иконка "Изберете стокова снимка". Каква е идеята (и ползата) от прикачване към постовете на произволни красиви картинки?...

2) Няма ли начин да се добави предварителен преглед на постовете преди публикуване? Мисля, че ще е полезно.

преди 1 час, nikssi написа:

За клиповете не знам , не съм качвал такива но не е много добре така. Според мене така и страниците натежават.

Редовно влизам в теми, където се публикуват много клипове (най-вече музикални). Не усещам да са по-тежки от другите.

• Отговори 7,1k
  • Прегледи 650k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Умрял ти е някой от екипа за умрялата поща. Подобни глупави словоотделяния поддържат твърдо ника, който си си избрал.  В тази пробита имейл услуга в която си си направил имейл регистрация нищо др

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Уважаеми потребители, Благодарим ви за проявеното търпение през изминалите месеци. През това време се наложи да подменим няколко от сървърите ни и да направим редица оптимизации за да ускорим зарежда

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Здравейте приятели, Първо се извинявам за забавянията и прекъсванията, но са за добро. Трябваше да пуснем множество процеси, а както всички знаете нашата база данни е огромно. 18 години вие допри

Публикувани изображения

преди 3 минути, Rudy M. написа:

1) Долу вдясно на полето за публикуване има нова иконка "Изберете стокова снимка". Каква е идеята (и ползата) от прикачване към постовете на произволни красиви картинки?...

Освен това колкото картини съм пробвал излиза съобщение че надхвърляли някакъв размер и нищо не става. Защо ги предлагат след като се знае че надхвърлят допустимия размер.

• Администратор
преди 2 часа, nikssi написа:

Отделно клиповете да не заемат целия пост - да се оразмерят , както беше преди.

Това е оправено, от сега нататък новите клипове по подразбиране трябва да са с максимална ширина 500 пиксела

преди 20 минути, В. Велев написа:

Вината била при мен. Не се зачетох по-задъбочено )

2026-04-04-21-25.png

В съобщението ясно пише какъв е проблемът. Всеки във форума има определена квота лично пространство за прикачване на файлове. Тя не е безкрайна, ресурсите струват средства. След като изчерпите квотата си не може да качвате повече файлове, споделянето на снимка от стоковите също се запазва във вашите качени снимки, а вие нямате място.
От тук нататък има 3 опции:
1. Качвате снимките някъде другаде и ги споделяте тук като линкове:
2. Изтривате снимки, които вече не ви трябват от вече качените от вас: https://www.kaldata.com/forums/attachments/
3. Избирате си VIP абонамент и получавате по-голямо пространство за качване на файлове: https://www.kaldata.com/forums/subscriptions/

Поздрави.

преди 57 минути, Rudy M. написа:

Имам два въпроса, свързани с новия вид на форума.

Конкретно това си е функционалност на платформата IPB друг е въпроса дали има възможности жност да се изключи като функция за потребителите от админ панела, иначе и на мен това ми се вижда доста безполезно.

преди 59 минути, Rudy M. написа:

2) Няма ли начин да се добави предварителен преглед на постовете преди публикуване? Мисля, че ще е полезно.

За това съм с две ръце, но май го няма като опция в платформата, освен ако няма някоя добавка за целта.

@Kalin Karaboychev Здравейте, забелязвам, че във форума известията (червеното кръгче) не се обновяват автоматично в реално време, докато не презаредя страницата или не кликна върху профила си. Използвам Google Chrome версия 146.

При проверка в конзолата (F12) излиза следната критична грешка, която вероятно спира изпълнението на скриптовете:

forums/:482 Uncaught SyntaxError: Function statements require a function name

Грешката се появява на ред 482 в главния файл на форума. Изглежда, че новият енджин на Chrome е по-стриктен към синтаксиса и този чупен скрипт блокира фоновата проверка за нови съобщения.

Моля да проверите дали кодът на този ред може да бъде коригиран, за да работят известията коректно в новите версии на браузъра.

• Администратор
преди 1 минута, vlado1985 написа:

@Kalin Karaboychev Здравейте, забелязвам, че във форума известията (червеното кръгче) не се обновяват автоматично в реално време, докато не презаредя страницата или не кликна върху профила си. Използвам Google Chrome версия 146.

При проверка в конзолата (F12) излиза следната критична грешка, която вероятно спира изпълнението на скриптовете:

forums/:482 Uncaught SyntaxError: Function statements require a function name

Грешката се появява на ред 482 в главния файл на форума. Изглежда, че новият енджин на Chrome е по-стриктен към синтаксиса и този чупен скрипт блокира фоновата проверка за нови съобщения.

Моля да проверите дали кодът на този ред може да бъде коригиран, за да работят известията коректно в новите версии на браузъра.

Не се наблюдават такива проблеми, работят известията. Проверете на този адрес: https://www.kaldata.com/forums/notifications/options/ дали в дъното имате зелен надпис:

4ba752cb-ab17-4c27-ba29-767c252f4cb1.png

Ако използвате някакви плъгини за блокиране на реклами или други скриптове ги спрете. Проблемът е локален при вас. Опитайте с друг браузър или друго устройство.

преди 28 минути, Kalin Karaboychev написа:

Не се наблюдават такива проблеми, работят известията. Проверете на този адрес: https://www.kaldata.com/forums/notifications/options/ дали в дъното имате зелен надпис:

4ba752cb-ab17-4c27-ba29-767c252f4cb1.png

Ако използвате някакви плъгини за блокиране на реклами или други скриптове ги спрете. Проблемът е локален при вас. Опитайте с друг браузър или друго устройство.

Проверих настройките, надписът е зелен. Тествах и с напълно изключени блокери в чист Инкогнито прозорец (без никакви разширения) – проблемът остава. В конзолата на Chrome 146 продължава да стои грешката: Uncaught SyntaxError: Function statements require a function name на ред 482. Моля, проверете дали този скрипт не прави конфликт конкретно с новия енджин на Chrome 146, тъй като в по-стари версии не се забелязва

• Администратор
преди 7 минути, vlado1985 написа:

Проверих настройките, надписът е зелен. Тествах и с напълно изключени блокери в чист Инкогнито прозорец (без никакви разширения) – проблемът остава. В конзолата на Chrome 146 продължава да стои грешката: Uncaught SyntaxError: Function statements require a function name на ред 482. Моля, проверете дали този скрипт не прави конфликт конкретно с новия енджин на Chrome 146, тъй като в по-стари версии не се забелязва

В инкогнито по принцип не работят нотификациите. Няма какво повече да направя за вас.

• Администратор
преди 23 минути, vlado1985 написа:

Благодаря за отделеното време ще почакам с нова версия на браузера като излезне може и тази версия да е проблемна.

Аз съм с 146, не е проблемът във версията, получавам всякакви известия, както и всички други потребители.

преди 4 часа, nikssi написа:

Отделно клиповете да не заемат целия пост - да се оразмерят , както беше преди.

Edit: Променихме видеата от 500 на 1100 пиксела максимално разпъване. В днешно време с тези широки екрани е нелепо да ги гледаме в прозорци като пощенски марки. Пак не са напълно разпънати на средни екрани, но няма да бъдат 500 пиксела защото е твърде малко.

преди 2 минути, Kalin Karaboychev написа:

Аз съм с 146, не е проблемът във версията, получавам всякакви известия, както и всички други потребители.

Значи ми остава като последен вариант да преинсталирам на чисто операционната система макар че с нея нямам проблеми.

А преди тази версия бях със версия 139 и използвах готов reg файл за да активирам ublock origin и може от него да е омазал някой регистър и да се получава така макар че пробвах и със мозила но и там проблема се показва. А докато на телефона от мобилния браузер го нямам този проблем.

• Администратор
току-що, vlado1985 написа:

Значи ми остава като последен вариант да преинсталирам на чисто операционната система макар че с нея нямам проблеми.

Операционни системи

А преди тази версия бях със версия 139 и използвах готов reg файл за да активирам ublock origin и може от него да е омазал някой регистър и да се получава така макар че пробвах и със мозила но и там проблема се показва. А докато на телефона от мобилния браузер го нямам този проблем.

Чак пък преинсталация. Опитайте първо нов юзър на Windows, това е приблизително нова инсталация. Работете и с двата юзъра и наблюдавайте.

С известията на настолният комп нямам никакви проблеми (Хром 145.0.7632.160)

На телефона с Андроид15 обаче има някакъв бъг (Хром 146.0.7680.153). Имам примерно десет известия, и което и от тях да отворя, после всички ми излизат все едно вече съм ги прочел. На компа, ако отворя някое от тях, останалите непрочетени ми седят болднати и така знам кои не съм отварял.

Когато напиша/редактирам пост в дадена тема, отгоре има много празно място. След refresh на страницата се оправя. Също и понякога свива текста в лявата част при отговор/редакция, който също се оправя с refresh. Също и при поставяне на картинка от външна връзка (ползвам imgur), трябва да се постави с control+shift+v, за да излезе картинката, иначе има само връзка към нея.

Като писах този пост, също ми сви текста в ляво, докато не refresh-нах.

XoEqoGY.png (1594×782)

XoEqoGY.png

vbpNQBC.png

• Администратор
преди 2 минути, Raze написа:

Когато напиша/редактирам пост в дадена тема, отгоре има много празно място. След refresh на страницата се оправя. Също и понякога свива текста в лявата част при отговор/редакция, който също се оправя с refresh. Също и при поставяне на картинка от външна връзка (ползвам imgur), трябва да се постави с control+shift+v, за да излезе картинката, иначе има само връзка към нея.

Като писах този пост, също ми сви текста в ляво, докато не refresh-нах.

XoEqoGY.png (1594×782)

XoEqoGY.png

vbpNQBC.png

Предполагам имате блокатор на рекламите, ако го изключите полето отгоре няма да е празно )
За свиването нямам идея опитайте на с друг браузър или друго устройство.

преди 9 часа, Kalin Karaboychev написа:

Променихме видеата от 500 на 1100 пиксела максимално разпъване. В днешно време с тези широки екрани е нелепо да ги гледаме в прозорци като пощенски марки. Пак не са напълно разпънати на средни екрани, но няма да бъдат 500 пиксела защото е твърде малко.

Извинявам се, ама това не е 1100 пиксела (на 4К монитор):

large.2026-04-05_100755.jpg.81f03135a933

500 си беше перфектно, всеки, който иска, може да си отвори клипа на отделен цял екран.

И ще бъде страхотно, ако същото се приложи и към снимките - 500 пиксела тъмбнейл, с възможност за отваряне в пълен размер в отделен прозорец, за който иска.

преди 16 минути, Kalin Karaboychev написа:

Предполагам имате блокатор на рекламите, ако го изключите полето отгоре няма да е празно )
За свиването нямам идея опитайте на с друг браузър или друго устройство.

Пробвах на десктоп с edge и chrome. Да, ползвам 'ublock origin', но с предната тема на сайта го нямаше проблема, нито това с връзките към картинките, нито със свиването на текста в лявата част. Това с разстоянието отгоре днес за пръв път го видях, но не мисля, че тези проблеми трябва да се появяват независимо от браузър, устройство или приставки.

И разстоянието отгоре отново се появи, - MS Edge последна версия, изключих ad blocker-а, но не е от това проблема.

PFT6aQW.png

• Администратор
преди 2 минути, Raze написа:

Пробвах на десктоп с edge и chrome. Да, ползвам 'ublock origin', но с предната тема на сайта го нямаше проблема, нито това с връзките към картинките, нито със свиването на текста в лявата част. Това с разстоянието отгоре днес за пръв път го видях, но не мисля, че тези проблеми трябва да се появяват независимо от браузър, устройство или приставки.

Мисълта ми е че проблемът е локално при вас. В комбинацията от разширения, блокатори и т.н. Тези проблеми ги няма при другите потребители. А от какво са причинени при вас мога само да гадая. Нали не очаквате да тестваме сайта как работи и изглежда и дали има празни полета при включени блокатори на рекламите, това предполагам е някакъв вид неуместна шега?

преди 2 минути, Kalin Karaboychev написа:

Мисълта ми е че проблемът е локално при вас. В комбинацията от разширения, блокатори и т.н. Тези проблеми ги няма при другите потребители. А от какво са причинени при вас мога само да гадая. Нали не очаквате да тестваме сайта как работи и изглежда и дали има празни полета при включени блокатори на рекламите, това предполагам е някакъв вид неуместна шега?

Ами празното поле се появи и при изключени реклами, нали това написах? Сега отговарям и в 'in private' на ms edge, да видим дали пак ще е така, но може и локален да е проблема, въпреки че и при двата браузъра го има, което за мен е странно. С други сайтове или предната версия на сайта го нямаше това.

И в private режим пак имам разстояние отгоре - това е с изключени всякакви приставки.

преди 28 минути, Raze написа:

Пробвах на десктоп с edge и chrome. Да, ползвам 'ublock origin', но с предната тема на сайта го нямаше проблема, нито това с връзките към картинките, нито със свиването на текста в лявата част.

И разстоянието отгоре отново се появи, - MS Edge последна версия, изключих ad blocker-а, но не е от това проблема.

Абе ти уж си го изключил, ама той пак си е там. Пробвай на друг девствен edge и chrome, демек никога да не е бил инсталиран 'ublock origin' и тогава можеш да имаш претенции.

@Kalin Karaboychev

Новата тема на форума има проблем с добавката Zoom page we трябва да я спирам за да пиша

• Администратор
преди 1 минута, petie1 написа:

@Kalin Karaboychev

Новата тема на форума има проблем с добавката Zoom page we трябва да я спирам за да пиша

Каква е тази добавка дайте линк да я разгледам, пишете по-скоро на разработчиците и, ние и да открием проблем в нея няма как да го отстраним.

преди 10 минути, Kalin Karaboychev написа:

Каква е тази добавка дайте линк да я разгледам, пишете по-скоро на разработчиците и, ние и да открием проблем в нея няма как да го отстраним.

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/zoom-page-we/

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.