Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с форума

Featured Replies

преди 11 часа, Kalin Karaboychev написа:

Чак пък преинсталация. Опитайте първо нов юзър на Windows, това е приблизително нова инсталация. Работете и с двата юзъра и наблюдавайте.

Вижте проверих всичко подробно и ето какво е положението:

Относно онзи .reg файл за uBlock – изтрих го напълно и изчистих ръчно регистрите в Software\Policies\Google\Chrome. В момента като напиша chrome://policy в браузъра, ми дава, че няма никакви зададени политики (No policies set).

Освен това ползвам портативна версия на Chrome 146, която не зависи от инсталации в Уиндоуса. Щом регистрите са чисти и браузърът ми е portable нов юзър на Windows няма да промени нищо. Проблемът не е в профила ми а в това как Chrome 146 чете кода на форума.

Тествах същия този портативен Chrome във Facebook и YouTube – там в конзолата (F12) няма нито една SyntaxError и всичко си работи. Грешката излиза само тук в Калдата:

На ред 472 изписва: Uncaught SyntaxError: Function statements require a function name. Точно тук Chrome 146 спира скриптовете.

Заради това функцията за известията checkNotifications в rootfront.js блокира и дава TypeError.

Тъй като всичко при мен е изчистено и в другите сайтове нямам никакви грешки, проблемът явно е в несъвместимост на този ред 472 с новата версия на Chrome. Моля ви погледнете го защото няма как преинсталация или нов юзър да оправи скрипт който идва от сървъра.

• Отговори 7,1k
  • Прегледи 650,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Умрял ти е някой от екипа за умрялата поща. Подобни глупави словоотделяния поддържат твърдо ника, който си си избрал.  В тази пробита имейл услуга в която си си направил имейл регистрация нищо др

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Уважаеми потребители, Благодарим ви за проявеното търпение през изминалите месеци. През това време се наложи да подменим няколко от сървърите ни и да направим редица оптимизации за да ускорим зарежда

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Здравейте приятели, Първо се извинявам за забавянията и прекъсванията, но са за добро. Трябваше да пуснем множество процеси, а както всички знаете нашата база данни е огромно. 18 години вие допри

Публикувани изображения

преди 1 час, Kalin Karaboychev написа:

Тези проблеми ги няма при другите потребители.

И при мен го има проблема с полето, дори и в момента когато пиша този пост, над цитата има празно поле. Windows 11 25H2 Edge. След публикуването на поста полето го има докато не се рефешне ръчно страницата.

п.с В момента и рефреш не премахва полето без блокер и добавки.

п.с.2 Същата работа и с браузер Brave.

• Администратор
преди 7 минути, Joss Bomon написа:

И при мен го има проблема с полето, дори и в момента когато пиша този пост, над цитата има празно поле. Windows 11 25H2 Edge. След публикуването на поста полето го има докато не се рефешне ръчно страницата.

преди 52 минути, vlado1985 написа:

Вижте проверих всичко подробно и ето какво е положението:

Относно онзи .reg файл за uBlock – изтрих го напълно и изчистих ръчно регистрите в Software\Policies\Google\Chrome. В момента като напиша chrome://policy в браузъра, ми дава, че няма никакви зададени политики (No policies set).

Освен това ползвам портативна версия на Chrome 146, която не зависи от инсталации в Уиндоуса. Щом регистрите са чисти и браузърът ми е portable нов юзър на Windows няма да промени нищо. Проблемът не е в профила ми а в това как Chrome 146 чете кода на форума.

Тествах същия този портативен Chrome във Facebook и YouTube – там в конзолата (F12) няма нито една SyntaxError и всичко си работи. Грешката излиза само тук в Калдата:

На ред 472 изписва: Uncaught SyntaxError: Function statements require a function name. Точно тук Chrome 146 спира скриптовете.

Заради това функцията за известията checkNotifications в rootfront.js блокира и дава TypeError.

Тъй като всичко при мен е изчистено и в другите сайтове нямам никакви грешки, проблемът явно е в несъвместимост на този ред 472 с новата версия на Chrome. Моля ви погледнете го защото няма как преинсталация или нов юзър да оправи скрипт който идва от сървъра.

Оправих грешката, вече не появява. Проверете дали има проблем още при вас.

преди 23 минути, Joss Bomon написа:

п.с.2 Същата работа и с браузер Brave.

Празно е, защото там е рекламата. Ето, затова над цитата има празно поле.

Screenshot_20260405-114745.png

преди 6 минути, АСПЕКТ написа:

Празно е, защото там е рекламата. Ето, затова над цитата има празно поле.

Показваш снимка от телефон. Реклами при мен няма, с включен или изключен блокер на два различни хромиум браузера.

След корекцията на админа полето е налично СЪС включен блокер и изчезва вече при изключен блокер. В момента и с изключен блокер реклами няма.

• Администратор
преди 1 минута, Joss Bomon написа:

Показваш снимка от телефон. Реклами при мен няма, с включен или изключен блокер на два различни хромиум браузера.

Понякога системата няма подходяща реклама за вас и остава полето празно, ако минавате през някакъв ВПН или нещо такова. За това просто остава празно ) Не е драма спокойно.

преди 4 минути, Joss Bomon написа:

След корекцията на админа полето е налично СЪС включен блокер и изчезва вече при изключен блокер. В момента и с изключен блокер реклами няма.

2026-04-05-12-01.png

Ето ти снимка от десктопа. Просто казвам, когато се махне рекламaта, оставя това място.

преди 1 минута, Kalin Karaboychev написа:

Не е драма спокойно.

Не казвам че е драма, а споделям наблюдения, които може да са в полза на някои за които е драма.

С изключен блокер, където трябва да има реклама:

image.png

• Администратор

Не казвам че е драма, а споделям наблюдения, които може да са в полза на някои за които е драма.

Следим темата от самото начало въпреки, че в началото нямахме много възможност да отговаряме. Както виждате един по един проблемите се решават и нещата са около 90% готови. Постепенно ще оправим абсолютно всичко, както до сега оправихме повечето неща. ) Накрая като се събираме на живо елате с нас да пием по една бира а не всеки път да сме от 3 го 5 човека )

преди 6 минути, Joss Bomon написа:

image.png

2026-04-05-12-10.png

Ми, тук. 😄

преди 26 минути, Kalin Karaboychev написа:

Оправих грешката, вече не появява. Проверете дали има проблем още при вас.

Благодаря SyntaxError-ът вече го няма и това е супер но автоматичните известия (Live Updates) все още не тръгват.

В конзолата веднага излиза една друга грешка която блокира всичко:

Uncaught (in promise) TypeError: Cannot convert undefined or null to object

at BaseControllerClone._checkNotifications (root_front.js:249:6)

Проблемът е че скриптът се опитва да зареди данни които в момента са null (празни) и понеже няма проверка в кода функцията направо гърми и спира дотам. Докато тази грешка стои в root_front.js файла на форума известията няма как да светват сами независимо какъв браузър ползвам или какви настройки имам на компютъра.

Ако може да се погледне и тази логическа грешка в скрипта мисля че всичко ще тръгне най накрая.

• Администратор
преди 3 минути, vlado1985 написа:

Благодаря SyntaxError-ът вече го няма и това е супер но автоматичните известия (Live Updates) все още не тръгват.

Проблемът е че скриптът се опитва да зареди данни които в момента са null (празни) и понеже няма проверка в кода функцията направо гърми и спира дотам. Докато тази грешка стои в root_front.js файла на форума известията няма как да светват сами независимо какъв браузър ползвам или какви настройки имам на компютъра.

Ако може да се погледне и тази логическа грешка в скрипта мисля че всичко ще тръгне най накрая.

Няма подобни грешки в конзолата при мен. Изчистете кеша на браузъра си. Колкото и грешки да оправям нелогично е да сте единственият потребител с подобен проблем и той да не е локално при вас.

Поздрави.

преди 6 минути, vlado1985 написа:

Каква конзола? За шрифтовете ли, буквите?

току-що, vlado1985 написа:

От инспектиране се избира конзолата.

Няма нищо там, при мене. Само няколко пискания, защо не съм бил разрешил рекламите.

• Администратор
преди 30 минути, Joss Bomon написа:

image.png

Проверете сега дали остава празно поле, ако няма реклама, пуснах една проверка да го затваря, ако няма. Дано да работи добре, но ще покаже във времето.

За бялото поле над поста мюблокера има опция

преди 2 минути, Kalin Karaboychev написа:

Проверете сега дали остава празно поле, ако няма реклама, пуснах една проверка да го затваря, ако няма. Дано да работи добре, но ще покаже във времето.

Е, мю(микро)блокера има светкавичка и опция за избиране, аз така направих, избрах празното поле и ми го махна. Може и с десен клик за контекстно меню. 😄

Ето това ми генирира, ако на някой му е от полза. Заповядайте.

! 05.04.2026 https://www.kaldata.com

www.kaldata.com###comment-6241176_wrap > .ipsEntry__post > .ipsRichText--user.ipsRichText > p

Screenshot-2026-04-05-at-12-45-13-u-Bloc

преди 6 минути, Kalin Karaboychev написа:

Дано да работи добре, но ще покаже във времето

Ту изчезва, ту се появява... За мен наистина не е никаква драма. Важното е, че форума зарежда доволно добре за сега.

преди 19 минути, Kalin Karaboychev написа:

Няма подобни грешки в конзолата при мен. Изчистете кеша на браузъра си. Колкото и грешки да оправям нелогично е да сте единственият потребител с подобен проблем и той да не е локално при вас.

Поздрави.

Изчистих изцяло кеша и бисквитките на браузъра но промяна няма – грешката TypeError на ред 258 в root_front.js излиза веднага.

Възможно е при Вас да не се вижда защото влизате с админски права и профилът Ви получава пълна информация от базата данни. При моя потребителски профил обаче скриптът явно получава null стойност за някоя променлива (вероятно при _updateTimestamp) и понеже няма проверка в кода функцията блокира.

Фактът е че във Facebook и YouTube конзолата ми е напълно чиста което доказва че браузърът и системата ми работят изрядно. Грешката е локализирана само тук и сочи директно към логиката в root_front.js. Тъй като вече коригирахте синтактичната грешка на ред 472 за което благодаря се надявам да се прегледа и този TypeError за да тръгнат известията нормално за всички потребители.

преди 4 минути, vlado1985 написа:

Изчистих изцяло кеша и бисквитките на браузъра но промяна няма – грешката TypeError на ред 258 в root_front.js излиза веднага.

Възможно е при Вас да не се вижда защото влизате с админски права и профилът Ви получава пълна информация от базата данни. При моя потребителски профил обаче скриптът явно получава null стойност за някоя променлива (вероятно при _updateTimestamp) и понеже няма проверка в кода функцията блокира.

Фактът е че във Facebook и YouTube конзолата ми е напълно чиста което доказва че браузърът и системата ми работят изрядно. Грешката е локализирана само тук и сочи директно към логиката в root_front.js. Тъй като вече коригирахте синтактичната грешка на ред 472 за което благодаря се надявам да се прегледа и този TypeError за да тръгнат известията нормално за всички потребители.

123.png

преди 6 минути, vlado1985 написа:

Конзола, та конзола.. ето. 😁 Не съм админ.

преди 2 минути, vlado1985 написа:

Конзолата но ти през кой браузер си я отворил?

https://www.kaldata.com/%d1%81%d0%be%d1%84%d1%82%d1%83%d0%b5%d1%80/mozilla-firefox-2-51239.html

Firefox 149 64 bit UBUNTU Linux. Версия от хранилищата, не flatpak или snap.

https://support.mozilla.org/en-US/kb/install-firefox-linux

преди 17 минути, АСПЕКТ написа:

И при теб се вижда че имаш грешки известията показват ли се нормално и светва ли камбанката когато получиш известие.

преди 20 минути, vlado1985 написа:

И при теб се вижда че имаш грешки известията показват ли се нормално и светва ли камбанката когато получиш известие.

Това не са грешки, а просто казва, че не се зареждат рекламите. Да, светва. В червено.

преди 6 минути, АСПЕКТ написа:

Това не са грешки, а просто казва, че не се зареждат рекламите. Да, светва. В червено.

Ясно мерси за проверката. При теб явно Firefox-ът прескача грешките в скриптовете по-лесно. При мен в Chrome 146 конзолата е категорична че точно една логическа грешка в root_front.js спира автоматичното опресняване на известията. Админът вече оправи една синтактична грешка след моя сигнал така че ще чакам да прегледа и тази за да тръгне и при мен автоматично.

bfi1775389595j.png

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.