Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с форума

Featured Replies

преди 22 минути, vlado1985 написа:

Ясно мерси за проверката. При теб явно Firefox-ът прескача грешките в скриптовете по-лесно. При мен в Chrome 146 конзолата е категорична че точно една логическа грешка в root_front.js спира автоматичното опресняване на известията. Админът вече оправи една синтактична грешка след моя сигнал така че ще чакам да прегледа и тази за да тръгне и при мен автоматично.

bfi1775389595j.png

Включил си да ти блокира рекламите и затова не се зарежда.

• Отговори 7,1k
  • Прегледи 649,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Умрял ти е някой от екипа за умрялата поща. Подобни глупави словоотделяния поддържат твърдо ника, който си си избрал.  В тази пробита имейл услуга в която си си направил имейл регистрация нищо др

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Уважаеми потребители, Благодарим ви за проявеното търпение през изминалите месеци. През това време се наложи да подменим няколко от сървърите ни и да направим редица оптимизации за да ускорим зарежда

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Здравейте приятели, Първо се извинявам за забавянията и прекъсванията, но са за добро. Трябваше да пуснем множество процеси, а както всички знаете нашата база данни е огромно. 18 години вие допри

Публикувани изображения

преди 5 минути, АСПЕКТ написа:

Включил си да ти блокира рекламите и затова не се зарежда.

Не от блокатора на реклами пробвал съм и със изключен блокер и пак няма промяна.

току-що, vlado1985 написа:

Не от блокатора на реклами пробвал съм и със изключен блокер и пак няма промяна.

2026-04-05-14-19.png

Ето инсталирах Хромиум и няма грешка.https://www.kaldata.com/%d1%81%d0%be%d1%84%d1%82%d1%83%d0%b5%d1%80/chromium-56323.html

Никъде при мене няма грешка.

преди 9 минути, АСПЕКТ написа:

2026-04-05-14-19.png

Ето инсталирах Хромиум и няма грешка.https://www.kaldata.com/%d1%81%d0%be%d1%84%d1%82%d1%83%d0%b5%d1%80/chromium-56323.html

Никъде при мене няма грешка.

Мерси че си си играл да инсталираш Chromium! Фактът че при теб няма грешка само потвърждава че проблемът е в данните които сървърът връща за моя конкретен профил.

Грешката TypeError на ред 258 се случва когато скриптът получи null (празна стойност) вместо обект. При теб явно сървърът връща правилни данни и затова Chromium-ът ти не гърми. При мен обаче връща null и тъй като в root_front.js липсва проверка за празна стойност скриптът прекъсва точно при мен.

Това е класически програмен бъг който се проявява само при определени потребители но се оправя лесно с една проверка в кода на сайта. Радвам се че при теб всичко е наред но моят лог е реален и показва точно къде се чупи функцията за известията.

• Администратор
преди 5 минути, vlado1985 написа:

Мерси че си си играл да инсталираш Chromium! Фактът че при теб няма грешка само потвърждава че проблемът е в данните които сървърът връща за моя конкретен профил.

Грешката TypeError на ред 258 се случва когато скриптът получи null (празна стойност) вместо обект. При теб явно сървърът връща правилни данни и затова Chromium-ът ти не гърми. При мен обаче връща null и тъй като в root_front.js липсва проверка за празна стойност скриптът прекъсва точно при мен.

Това е класически програмен бъг който се проявява само при определени потребители но се оправя лесно с една проверка в кода на сайта. Радвам се че при теб всичко е наред но моят лог е реален и показва точно къде се чупи функцията за известията.

Да, да точно така, ние за всеки правим отделен уникален скрипт, който си е персонален според юзъра. Утре сутринта в твоя ще добавим и името ти вътре в него ще излиза над грешките точно.

Скриптът е един и същ за всички. При всички се зарежда и работи нормално само при теб блокира цялото съдържание.

Имаш добавка/приложение/антивирусна/алокер/VPN/защита от интернет доставчика/вирус/ или някаква друга глупост която блокира елементи от сайта. То и в логете ти пише че ресурсите са блокирани на ниво клиент.

Проблемът е във твоя телевизор някъде. И до тук спирам да се занимавам с твоя персонален проблем. Няма как да помогнем повече ние.

преди 6 минути, Kalin Karaboychev написа:

Да, да точно така, ние за всеки правим отделен уникален скрипт, който си е персонален според юзъра. Утре сутринта в твоя ще добавим и името ти вътре в него ще излиза над грешките точно.

Скриптът е един и същ за всички. При всички се зарежда и работи нормално само при теб блокира цялото съдържание.

Имаш добавка/приложение/антивирусна/алокер/VPN/защита от интернет доставчика/вирус/ или някаква друга глупост която блокира елементи от сайта. То и в логете ти пише че ресурсите са блокирани на ниво клиент.

Проблемът е във твоя телевизор някъде. И до тук спирам да се занимавам с твоя персонален проблем. Няма как да помогнем повече ние.

Виждам че иронията Ви е по-силна от желанието да погледнете кода но никой не е твърдял че скриптът е персонален. Твърдението ми е че скриптът обработва данни от базата които за моя акаунт явно връщат null и на ред 258 функцията се чупи защото липсва проверка за това.

Грешките BLOCKED_BY_CLIENT за които говорите са просто блокирани реклами и те нямат нищо общо с TypeError в логиката на сайта. Тъй като вече оправихте SyntaxError-а на ред 472 точно по мой сигнал (който според Вас също не съществуваше) смятам, че доказах къде е проблемът.

Щом не желаете да съдействате повече, спирам дотук. Фактите и скрийншотите от конзолата остават в темата за всеки, който разбира от JS. Поздрави!

А за добавки ползвам само една добавка за бисквитките която въобще няма връзка с проблема https://chromewebstore.google.com/detail/i-still-dont-care-about-c/edibdbjcniadpccecjdfdjjppcpchdlm също така една добавка за Gmail https://chromewebstore.google.com/detail/notifier-for-gmail/dcjichoefijpinlfnjghokpkojhlhkgl и abv уведомител https://chromewebstore.google.com/detail/official-abvbg-notifier-n/dldfdpfndbfoehaimcjagficojlofclc. Антивирусни неползвам само тази на windows dender и VPN не ползвам.

• Администратор
преди 1 минута, vlado1985 написа:

Виждам че иронията Ви е по-силна от желанието да погледнете кода но никой не е твърдял че скриптът е персонален. Твърдението ми е че скриптът обработва данни от базата които за моя акаунт явно връщат null и на ред 258 функцията се чупи защото липсва проверка за това.

Грешките BLOCKED_BY_CLIENT за които говорите са просто блокирани реклами и те нямат нищо общо с TypeError в логиката на сайта. Тъй като вече оправихте SyntaxError-а на ред 472 точно по мой сигнал (който според Вас също не съществуваше) смятам, че доказах къде е проблемът.

Щом не желаете да съдействате повече, спирам дотук. Фактите и скрийншотите от конзолата остават в темата за всеки, който разбира от JS. Поздрави!

А за добавки ползвам само една добавка за бисквитките която въобще няма връзка с проблема https://chromewebstore.google.com/detail/i-still-dont-care-about-c/edibdbjcniadpccecjdfdjjppcpchdlm също така една добавка за Gmail https://chromewebstore.google.com/detail/notifier-for-gmail/dcjichoefijpinlfnjghokpkojhlhkgl и abv уведомител https://chromewebstore.google.com/detail/official-abvbg-notifier-n/dldfdpfndbfoehaimcjagficojlofclc. Антивирусни неползвам само тази на windows dender и VPN не ползвам.

Адмирирам, че се радвате, че сте допринесли за нещо, но само ще спомена предишното също не беше грешка. Скрих го да не се показва без да е променен нито един ред в кода на скрипта. Просто вече се зарежда по друг начин. За да видите, че и без тази грешка пак няма работи защо проблемът е другаде.

преди 6 часа, Raze написа:

Когато напиша/редактирам пост в дадена тема, отгоре има много празно място. След refresh на страницата се оправя. Също и понякога свива текста в лявата част при отговор/редакция, който също се оправя с refresh. Също и при поставяне на картинка от външна връзка (ползвам imgur), трябва да се постави с control+shift+v, за да излезе картинката, иначе има само връзка към нея.

Като писах този пост, също ми сви текста в ляво, докато не refresh-нах.

XoEqoGY.png (1594×782)

XoEqoGY.png

vbpNQBC.png

Да и при мен е същото, оправя се като обновя страницата.

преди 6 часа, Kalin Karaboychev написа:

Мисълта ми е че проблемът е локално при вас. В комбинацията от разширения, блокатори и т.н. Тези проблеми ги няма при другите потребители. А от какво са причинени при вас мога само да гадая. Нали не очаквате да тестваме сайта как работи и изглежда и дали има празни полета при включени блокатори на рекламите, това предполагам е някакъв вид неуместна шега?

При мене също е така , не ме притеснява. Ще се добави ли преглед преди публикуване на пост?

пп. Сега е ОК но вчера беше друга бира.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

• Администратор
току-що, nikssi написа:

При мене също е така , не ме притеснява. Ще се добави ли преглед преди публикуване на пост?

Здрасти, празното поле ще го мислим и тунинговаме. В момента, а и винаги сме оправяли проблемите според това колко глобални са. Това са дребни визуални неща ще ги напаснем. За момента няма опция за преглед и като гледам изобщо не са предвидили такава в редактора. Но се чудя за какво я ползвате не виждате ли поста докато го пишете. Това е визуален редактор не е редактор на код в който виждате код. Нали виждате поста докато го пишете. Явно аз не разбирам какви са приложенията на тоя бутон за преглед, но вие имате своите причини да го ползвате. Моля някой да обясни.

преди 7 минути, Kalin Karaboychev написа:

Здрасти, празното поле ще го мислим и тунинговаме. В момента, а и винаги сме оправяли проблемите според това колко глобални са. Това са дребни визуални неща ще ги напаснем. За момента няма опция за преглед и като гледам изобщо не са предвидили такава в редактора. Но се чудя за какво я ползвате не виждате ли поста докато го пишете. Това е визуален редактор не е редактор на код в който виждате код. Нали виждате поста докато го пишете. Явно аз не разбирам какви са приложенията на тоя бутон за преглед, но вие имате своите причини да го ползвате. Моля някой да обясни.

Освен това (не зная до колко минути) можеш да си го редактираш и оправяш ако има грешки или да допълваш или премахваш неща.

• Администратор
току-що, В. Велев написа:

Освен това (не зная до колко минути) можеш да си го редактираш и оправяш ако има грешки или да допълваш или премахваш неща.

До 30 мисля че беше. По спомен.

@Kalin Karaboychev

Тествахте ли добавката?

• Администратор
току-що, petie1 написа:

@Kalin Karaboychev

Тествахте ли добавката?

Здравейте, Видях я набързо не съм я инсталирал. Това за зумване на страницата ли се ползва? Защо ползвате добавка те браузърите си имат такава функция. Задържане на Ctrl и с колелото на мишката увеличаване и намаляване. Дори помни настройката и всеки път ще отваря сайта с последно зададения зуум. За да нулирате зуума натискате Ctrl и след това цифрата 0

преди 5 часа, petie1 написа:

Ненужна и остаряла приставка.

https://support.mozilla.org/en-US/kb/font-size-and-zoom-increase-size-of-web-pages

2022-07-29-17-42-20-6382ff.png

Адрес лентата също има опция за увеличаване или намаляване.

2022-07-29-17-57-29-7e1454.png

Ако искаш само текст

2022-07-29-17-33-01-608ee8.png

преди 15 минути, petie1 написа:

@Kalin Karaboychev

Тествахте ли добавката?

преди 1 час, vlado1985 написа:

Ползваш някакъв форк на забрави или не ми пука за бисквитките. Нямаш нужда от него. Ublock се справя с това.

преди 1 час, vlado1985 написа:

https://github.com/OhMyGuus/I-Still-Dont-Care-About-Cookies/releases

преди 9 минути, Kalin Karaboychev написа:

Здравейте, Видях я набързо не съм я инсталирал. Това за зумване на страницата ли се ползва? Защо ползвате добавка те браузърите си имат такава функция. Задържане на Ctrl и с колелото на мишката увеличаване и намаляване. Дори помни настройката и всеки път ще отваря сайта с последно зададения зуум. За да нулирате зуума натискате Ctrl и след това цифрата 0

Да за зуум на текст е, свикнал съм с нея ама щом трябва ще я махна и мерси за съвета

преди 20 минути, АСПЕКТ написа:

О мерси

преди 2 часа, vlado1985 написа:

Владо, не си прав!

Ако ползваш Portable версия на Google Chrome е възможно да се появят грешки. Проблема е в твоят браузер или някое разширение, което променя кода на страницата. Пробва ли с друг браузер, защото при мен няма грешка на три различни браузера, единият от които е Google Chrome. Също така нямам проблеми с известията.

Аз благородно заплювам форума към днешна дата против уроки и атаки, защото отдавна не го бях виждал да работи толкова пъргаво и с такава кондиция!

преди 2 часа, Joss Bomon написа:

Аз благородно заплювам форума към днешна дата против уроки и атаки, защото отдавна не го бях виждал да работи толкова пъргаво и с такава кондиция!

така е, особенно вечер ... фърчи ... 😎🤘🏻

Само при мен ли е или е проблем - не сработва Ctrl+десен клик по етикет на линк - не се появява менюто за редактиране на линк/етикет на линк

Още един проблем - не мога да достъпя лентата за писане в търсачката - курсорът се обръща в ръчичка, но кликането и по лупата, и в лентата за писане, не реагира.

• Администратор
преди 2 минути, цър-вул написа:

Още един проблем - не мога да достъпя лентата за писане в търсачката - курсорът се обръща в ръчичка, но кликането и по лупата, и в лентата за писане, не реагира.

Няма такъв проблем, нещо блокира отварянето на прозореца за търсене. Някоя добавка или друго пречи.

Селекция непрочетено съдържание не работи както преди.Какво имам предвид-като чукна на тема за да видя новият пост ме препраща на стари постове в темата

преди 3 минути, adersa написа:

Селекция непрочетено съдържание не работи както преди.Какво имам предвид-като чукна на тема за да видя новият пост ме препраща на стари постове в темата

Не и при мене. При мен си работи.😄

преди 2 часа, цър-вул написа:

При мен си работи търсачката.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.