Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с форума

Featured Replies

Тогава освен да пробваш със друг браузер. И при мен все още известията не са се оправили като получа известие камбанката не светва и трябва да цъкна на профила ми или да рефлешна страницата или да включа push известията и да ми се показват в системния трей.

• Отговори 7,1k
  • Прегледи 650,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Умрял ти е някой от екипа за умрялата поща. Подобни глупави словоотделяния поддържат твърдо ника, който си си избрал.  В тази пробита имейл услуга в която си си направил имейл регистрация нищо др

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Уважаеми потребители, Благодарим ви за проявеното търпение през изминалите месеци. През това време се наложи да подменим няколко от сървърите ни и да направим редица оптимизации за да ускорим зарежда

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Здравейте приятели, Първо се извинявам за забавянията и прекъсванията, но са за добро. Трябваше да пуснем множество процеси, а както всички знаете нашата база данни е огромно. 18 години вие допри

Публикувани изображения

преди 1 час, В. Велев написа:

При мен продължава доста голямото забавяне при отваряне на страници и то само във форума. И горе на камбанката като искам да отворя и видя новите постове не се отваря повече от минута. Кеш-меш всичко съм изчистил и нулирал. В никой друг сайт нямам такова забавяне. Даже в сайта на Калдата няма проблеми. Само във форума е забавянето. Не зная нещо се проверява ли постоянно? Още ли не е завършила атаката която имало?

Абсолютно същата ситуация със забавянето продължава и при мен!

преди 29 минути, vlado1985 написа:

И при мен все още известията не са се оправили като получа известие камбанката не светва

Не разбирам от програмиране, но си го оправих по простия начин,а той е-

-отписваш се от темата която следваш,после пак се записваш

-изключваш настройките и пак ги включваш

-натискаш бутона запази докато не видиш прозорчето-запазени настройки,възможно е да не се покаже от първия път!

Успех!

Първоначално мислех че е нещо случайно станало, обаче днес гледам известия за две реакции от един и същи потребител на една и съща публикация, явно има някакъв бъг в системата.

Capture d’écran (55).png

преди 14 минути, Bubbles написа:

явно има някакъв бъг в системата

Не е бъг, а само един потребител има тази привилегия да оставя повече от една реакция. Има съфорумци с по 5 реакции от същия...

преди 30 минути, Joss Bomon написа:

Не е бъг, а само един потребител има тази привилегия да оставя повече от една реакция. Има съфорумци с по 5 реакции от същия...

Не е само тя:

small.2026-04-08_184901.jpg.c50b606ee1c5

преди 6 часа, glen написа:

Не разбирам от програмиране, но си го оправих по простия начин,а той е-

-отписваш се от темата която следваш,после пак се записваш

-изключваш настройките и пак ги включваш

-натискаш бутона запази докато не видиш прозорчето-запазени настройки,възможно е да не се покаже от първия път!

Успех!

Това с отписването в темите го пробвах и при мен не работи пак трябва да цъкам на профила или да обновявам страницата за да светне камбанката че имам известие.

преди 42 минути, Joss Bomon написа:

Интересна привилегия. 😋

Имам едно малко предложение към админите : В наши дни данните вече са доста по-обемни отколкото бяха едно време, в този смисъл дали ще е по възможностите на сървъра да се увеличи максималния размер на файл за качване да кажем на 5мб?
Другото нещо : Не си спомням как стояха нещата с оразмеряването на видеата и снимките в коментарите във форума но е ли възможно да се наложи някакво така че да не разтягат страницата? Пример : Само преди малко качих видео което конвертирах за да мога да се вместя в 3те мегабайта и то е с разолюция 268х480, обаче форума го разтяга до някакъв огромен размер(Вижте темата за предсрочните избори последния ми коментар).

преди 46 минути, Rudy M. написа:

Клипа можеш сам да си го оразмериш, с малкото синьо квадратче в долния му десен ъгъл.

А виж това е ново, ся ще пробвам...
...ако още мога да редактирам коментара.
Благодаря! :)

преди 11 часа, Димитър 59 написа:

Калдата пак се бъгна.Голяма мъка е да се добави отговор.

Ти как успя?

Пп. При мен стана много лесно!

преди 2 часа, jhoro написа:

Ти как успя?

Ти да не си на DOS? Вчера по 2-3 минути не може да ми се отвори прословутия прозорец под камбанката горе вдясно за да видя новите постове. И това и под Linux и Windows. Също и нов пост. Днес е много по-добре. Явно вчера пак е имало атаки или заради новия дизайн нещо.

преди 19 минути, В. Велев написа:

Ти да не си на DOS? Вчера по 2-3 минути не може да ми се отвори прословутия прозорец под камбанката горе вдясно за да видя новите постове. И това и под Linux и Windows. Също и нов пост. Днес е много по-добре. Явно вчера пак е имало атаки или заради новия дизайн нещо.

Не - с Lubuntu 25.10 съм, на Lenovo Yoga 7

преди 15 часа, Димитър 59 написа:

Калдата пак се бъгна.Голяма мъка е да се добави отговор.

Да и аз този път го усетих. Доста бавно, тромаво. Кошмарно, свикал съм с бавен интернет поради, защото съм в Германия, но това беше ... Даже и за немските стандарти, доста бавно. Все едно се върнах през 2000 години на 3G нет.

Друго, което ми прави впечатление освен рекламите, които са навсякъде, е че при редактиране повторно на даден пост изчезва половината текст, линк, снимка.

Доста странно.

Демо ще искате ли? Или се разбира от думите ми.

преди 5 часа, jhoro написа:

Ти как успя?

Половин час тогава кликах „добави отговора“ и нищо не ставаше дори и след много чакане. И не знам след кой подред опит успях.

преди 12 минути, Димитър 59 написа:

Половин час тогава кликах „добави отговора“ и нищо не ставаше дори и след много чакане. И не знам след кой подред опит успях.

Кликам 1 път и ако ще. Или ако съм по-любопитен, отварям актуалната страница в нов раздел и поглеждам дали не се е появил... Че понякога се пудри, но вече е пратен. И ако натискам пак, пак се праща и те така. Някога в дата-та пращаха по 10-на поста, докато се усетят. Май и тук съм виждал, но не чак такива изстъпления.

Но най-гадно ми е било да пиша дълъг пост, да се появи некъф рефреш от нищото и духаш супата. Тук поне това не съм виждал. Но за всеки случай по-дългите ги пиша в редактор. Не че на някого му пука.

Добро утро,

наблюдавам от известно време, че при мен форумът се чупи layout(broke layout).

Не се изобразяват, рендират правилно страниците във форума, примерно при мобилните устройства.

В Хром на Андроид 16, телефон Пиксел 10 Про, нямам реклами, няма виртуална мрежа. Сложих и Firefox същият проблем. Там на FF сложих добавката микроблок. Същият проблем.

Сиреч проблемът персистира както при „чист“ браузър без разширения (Chrome), така и при наличие на ad-blocker (uBlock Origin под Firefox), което изключва вероятността за конфликт с рекламни скриптове.

Поздрави и хубав ден.

Аспект

Screenshot_20260415-062010.png

Поздрави

Screenshot_20260415-062053.png

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.