Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с форума

Featured Replies

• Администратор

По подразбиране праща към първия непрочетен от вас пост. Ако искате да праща към последния отвор или към първия тук има настройки: https://www.kaldata.com/forums/settings/links/ - проверете какви настройки сте задали.

Отделно от това отгоре има има надпис: "Индексът на търсене се обработва в момента и е възможно да не виждате всички активности."

Изчакайте до утре да изчезне и ако пак има проблем пишете.

• Отговори 7,1k
  • Прегледи 649,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Умрял ти е някой от екипа за умрялата поща. Подобни глупави словоотделяния поддържат твърдо ника, който си си избрал.  В тази пробита имейл услуга в която си си направил имейл регистрация нищо др

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Уважаеми потребители, Благодарим ви за проявеното търпение през изминалите месеци. През това време се наложи да подменим няколко от сървърите ни и да направим редица оптимизации за да ускорим зарежда

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Здравейте приятели, Първо се извинявам за забавянията и прекъсванията, но са за добро. Трябваше да пуснем множество процеси, а както всички знаете нашата база данни е огромно. 18 години вие допри

Публикувани изображения

преди 1 минута, Kalin Karaboychev написа:

По подразбиране праща към първия непрочетен от вас пост. Ако искате да праща към последния отвор или към първия тук има настройки: https://www.kaldata.com/forums/settings/links/

Със това се оправи :)

преди 5 минути, adersa написа:

при мен и на телефон е така :)

Не съм на телефона. На компа съм.

преди 3 часа, Kalin Karaboychev написа:

Няма такъв проблем, нещо блокира отварянето на прозореца за търсене. Някоя добавка или друго пречи.

Странното е, че е така от вчера. А не съм инсталирал/настройвал добавки отдавна.

• Администратор
преди 12 минути, цър-вул написа:

Странното е, че е така от вчера. А не съм инсталирал/настройвал добавки отдавна.

Тогава е кеш. Изтрийте кеша или пробвайте в Инкогнито режим какво е положението.

Може ли да се добави бутон "Маркирай форумите като прочетени", но да действа глобално, а не за всеки подфорум поотделно.

Още нещо открих - при поставяне на форматиран текст в полето за писане ми липсва опцията за премахване на форматирането, която я имаше преди.

току-що, цър-вул написа:

Още нещо открих - при поставяне на форматиран текст в полето за писане ми липсва опцията за премахване на форматирането, която я имаше преди.

А гова „задраскано Т“, най-вдясно - не ти ли излиза?

image.png

преди 2 минути, jhoro написа:

image.png

При мен го дава като неактивно и неможе да се избере. Аз затова и като алтернатива си ползвам editpad.

https://www.editpad.org/?edit-id=3dFQoxul3F33393ce2

преди 1 минута, vlado1985 написа:

При мен го дава като неактивно и неможе да се избере. Аз затова и като алтернатива си ползвам editpad.

При теб е неактивно, когато няма маркиран текст или текста е форматиран „по подразбиране“!

Промени форматирането, маркирай текста и бутона ще е активен.

image.png

image.png

преди 9 минути, vlado1985 написа:

https://www.editpad.org/?edit-id=3dFQoxul3F33393ce2

Владко как се чувствате в новия ъпдейт?

Като в необрано лозе ли ?

преди 11 минути, nusho73 написа:

Владко как се чувствате в новия ъпдейт?

Като в необрано лозе ли ?

нушке много си тъпа

преди 33 минути, jhoro написа:

Има го и работи след прилагане върху селектиран текст. Благодаря. Очаквах предишната автоматична функционалност. Ще се свиква :)

преди 27 минути, jhoro написа:

При теб е неактивно, когато няма маркиран текст или текста е форматиран „по подразбиране“!

Промени форматирането, маркирай текста и бутона ще е активен.

image.png

image.png

Благодаря напълно бях изключил за В че с него се активираше форматирането.

на 5.04.2026 г. в 17:20, Kalin Karaboychev написа:

Здрасти, празното поле ще го мислим и тунинговаме. В момента, а и винаги сме оправяли проблемите според това колко глобални са. Това са дребни визуални неща ще ги напаснем. За момента няма опция за преглед и като гледам изобщо не са предвидили такава в редактора. Но се чудя за какво я ползвате не виждате ли поста докато го пишете. Това е визуален редактор не е редактор на код в който виждате код. Нали виждате поста докато го пишете. Явно аз не разбирам какви са приложенията на тоя бутон за преглед, но вие имате своите причини да го ползвате. Моля някой да обясни.

Здравейте!

Относно опцията за преглед, ползвах я (а вероятно не само аз) главно за проверка на връзките в поста. Възможно е да има и друг начин (някаква клавишна комбинация), но връзките в режим "писане/редактиране" не се държаха (сега също) като връзки (вероятно така и трябва), а като текст и за да проверя (визуално не винаги се вижда дали не съм прецакал връзката при маркиране и копиране) чрез десен бутон и да речем "отвори в нов раздел" къде наистина водят, влизах в режим "превю". Дреболия, но ми спестяваше редактиране (ако се вместя в 30-те минути) следствие реакции от рода на "линка ти не работи", "оправи си линка" ... и прочее. Не е непоправимо но е неприятно. Отделно неща от форматирането изглеждаха различно при двата режима, но не мога да ги посоча сега.

3EgJtHz.jpeg

1Pq4E0r.jpeg

6C1h0mt.jpeg

Написах горното по повод "Но се чудя за какво я ползвате не виждате ли поста докато го пишете." и "Моля някой да обясни.", а не щото без "превю"-то не се живее. Всъщност вече свикнах. Като няма - няма.

Благодаря за положените усилия. Ако трябва да обобщя за себе си, на мен резултатът ми допада... което няма да ми попречи и занапред да се шегувам с това-онова.

Поздрав за всички (екип и потребители)...

Soldier Of Fortune (2009 Digital Remaster)

• Администратор
преди 3 часа, lebel написа:

Здравейте!

Относно опцията за преглед, ползвах я (а вероятно не само аз) главно за проверка на връзките в поста. Възможно е да има и друг начин (някаква клавишна комбинация), но връзките в режим "писане/редактиране" не се държаха (сега също) като връзки (вероятно така и трябва), а като текст и за да проверя (визуално не винаги се вижда дали не съм прецакал връзката при маркиране и копиране) чрез десен бутон и да речем "отвори в нов раздел" къде наистина водят, влизах в режим "превю". Дреболия, но ми спестяваше редактиране (ако се вместя в 30-те минути) следствие реакции от рода на "линка ти не работи", "оправи си линка" ... и прочее. Не е непоправимо но е неприятно. Отделно неща от форматирането изглеждаха различно при двата режима, но не мога да ги посоча сега.

Това, което описвате и цялата тази история не става ли просто с натискане на десен бутон на мишката върху текста в редактора, на който сте му сложили линк и после "Open link in new tab"? Това работи по време на писане още преди да сте публикували поста си.

преди 13 минути, Kalin Karaboychev написа:

Това, което описвате и цялата тази история не става ли просто с натискане на десен бутон на мишката върху текста в редактора, на който сте му сложили линк и после "Open link in new tab"? Това работи по време на писане още преди да сте публикували поста си.

Rage - Fading Hours

Десен бутон върху текста извиква това контекстно меню...

xxguFfO.jpeg

Тоест, не става.

Разбира се, мога да го маркирам и пак да погледна и текста, и url-a и текста през RzNTOn8.jpeg

Всичко това - с Vivaldi, който основно използвам.

Реших да пробвам и с FF (който ми е резервен)... не върви някак, при положение, че ми отделихте от времето си, да кажа - бе мноо важно, дрееми...

Оказа се, че във FF, след десен бутон, въпросното "Open link in new tab" може да се случи... Контекстно меню с Mozilla Firefox

Благодаря за отделеното време и успех в начинанията ви!

преди 6 часа, nikssi написа:

Завряли са го тука.

Ау ... какви думи!

Не се казва "Завряли са го ...", "Ситуирали са го там!"

При мен продължава доста голямото забавяне при отваряне на страници и то само във форума. И горе на камбанката като искам да отворя и видя новите постове не се отваря повече от минута. Кеш-меш всичко съм изчистил и нулирал. В никой друг сайт нямам такова забавяне. Даже в сайта на Калдата няма проблеми. Само във форума е забавянето. Не зная нещо се проверява ли постоянно? Още ли не е завършила атаката която имало?

Бутонът за смяна на изгледа в "Моят поток с активности" не работи:

large.2026-04-08_105053.jpg.81fda6346e7d

Трябва да може да се сменя изгледът между:

large.2026-04-08_105331.jpg.c64d393c54f7

И:

large.2026-04-08_105304.jpg.562cb19868b2

Първият скрийншот е от Opera, а вторият - от Brave. Само че и в двата браузъра бутонът не прави нищо.

преди 25 минути, Rudy M. написа:

Бутонът за смяна на изгледа в "Моят поток с активности" не работи:

large.2026-04-08_105053.jpg.81fda6346e7d

Трябва да може да се сменя изгледът между:

large.2026-04-08_105331.jpg.c64d393c54f7

И:

large.2026-04-08_105304.jpg.562cb19868b2

Първият скрийншот е от Opera, а вторият - от Brave. Само че и в двата браузъра бутонът не прави нищо.

Ако ползваш блокери за рекламите пробвай да им възстановиш първоначалните настройки. При мен със включен и изключен блокер бутона за смяна на изгледа работи.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.