Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с форума

Featured Replies

на 4.01.2026 г. в 22:53, ostavime написа:

И аз по разбираемо не мога да го кажа, съжалявам. Това, по повод един пост, който написах в темата за Украйна. 

Дръжете се така, все едно сте на живо и говорите с човек, който стои срещу вас. Толкова ли е трудно? Да, за повечето явно Е! 

На повечето тук им е лесно, защото имат някаква анонмност, която им развързва езиците/пръстите. Сменят мрежи, акаунти, ВПН-и, проксита... И са вече обиди, заплахи, нападки, псувни... Добре, че нямате оръжие. Е така ли се държите в реала? Така ли общувате с ваши опононети на живо? Такива ли сте наистина? За един спор и то пак казвам, такъв, в който нищо не зависи от вас и няма да промените 0.000000000000001% от каквото и да било сте готови да се избиете. Е това ли е нормалното ви ежедневно държание и поведение сред живи хора? Ако е така, евем ти и разумните човеци, дето се пишете, че сте.  Някакви примати по-скоро сте ми се струва, че сте се събрали тука. Ходете на някакъв спорт нещо. Запишете са на бокс ли, на борба ли... разтоварвайте някъде това напрежение. Жените ли не ви пускат често, де да знам и аз от къде това напрежение?!

Политиката вече решават, световните проблеми видиш ли ще оправят, глада и войните ще спират, България ще оправят, а се държат като обикновени, необразовани и дори смешни простаци. Ниско, мнооооого ниско ниво. Извинявам се, че го казвам, но отстрани сте точно такива. Не, не изглеждате, ами направо сте си. Нямате никакъв, ама никакъв обективизъм и уважение към събеседниците си. Най-вече уважение. Е язък, дето се представяте за големите разбирачи и професори по всички теми. Гледам, доста често се случва един потребител се изказва и за икономиката, и за политиката, и за културата (а не, забравих, те отсъства), пише и за Русия, и за САЩ, и за България, добър е, явно от всичко разбира... абе за всичко и всички. 20 теми - и в двайсетте писал. Браво, хубаво. Умен човек ясно. Обаче идва някой, казва му, че не е прав и оня директно: А бе я си е*и майката и #*#$^%#$@^#& 

И на финала естествено: Другарко, тоя ме скубе, даже ме ухапа. Накажете го! 

Нормални ли сте?!? 

на 4.01.2026 г. в 22:35, "Саша" написа:

Хубав и смислен коментар, но някои просто прекаляват. Едни си измислят и внушават на останалите измислици от рода на това, че съм имал 200 000 профила и всеки ден съм правил по 200 нови. Други обиждат и ругаят по потребителите, които просто изразяват мнението си по темата. Нали това е целта на форума, всеки да изрази/напише мнението си по дадена тема? 

Вие тези, които обсъждат и обиждат потребителите, които изразяват мнението си по тема не ги наказвате и това води до прекаляване. Аз съм принуден да се защитя по техния начин и така се започва едно безкрайно каране с обиди, което никой не отразява. Този спор с обиди обикновено завършва с разсърден потребител, който не се връща в форума. Това е причината да ставаме все по-малко и по-малко..... Това си е проблем свързан в модерацията на форума, която определено липсва. От това по-разбираемо не мога да го обесня.

преди 13 минути, communismatic написа:

Баси ненормалният тип... 😆

Времената когато имаше модерация подобни мнения/коментари се сдобиваха с вечен БАН, имаше много, адски много активни потребители/потребителки, ФАКТ. Днес когато липсва модерация и не се спазват правилата на форума, няма много желаещи, които да изразят мнението си по темите.... Причината съм цитирал в този коментар! Историята говори сама защо имаше много активни потребители преди години и защо няма днес. Другите форуми потврждават, че когато стриктно се спазват правилата и има модерация, има и потребители. Тези потребители с ник "@Гост" много започнаха да се размножават? 

• Отговори 7,1k
  • Прегледи 650,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Умрял ти е някой от екипа за умрялата поща. Подобни глупави словоотделяния поддържат твърдо ника, който си си избрал.  В тази пробита имейл услуга в която си си направил имейл регистрация нищо др

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Уважаеми потребители, Благодарим ви за проявеното търпение през изминалите месеци. През това време се наложи да подменим няколко от сървърите ни и да направим редица оптимизации за да ускорим зарежда

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Здравейте приятели, Първо се извинявам за забавянията и прекъсванията, но са за добро. Трябваше да пуснем множество процеси, а както всички знаете нашата база данни е огромно. 18 години вие допри

Публикувани изображения

преди 8 часа, "Саша" написа:

Времената когато имаше модерация подобни мнения/коментари се сдобиваха с вечен БАН, имаше много, адски много активни потребители/потребителки, ФАКТ.

ТИР, всички разбраха, че си доносник и че понеже няма как да опонираш на никой тук, та затова и постоянно опяваш на модераторите, да ме баннат. Та... въпроса ми е... не смяташ ли, че е редно, да се самоубиеш вече? С тоя жалък живот...

• Администратор

Извиняваме се за причиненото неудобство. Знаем за проблема и в момента е задействано временно решение и би трябвало да няма проблем до окончателното решаване на техническите проблеми.

на 6.01.2026 г. в 1:44, "Саша" написа:

Времената когато имаше модерация подобни мнения/коментари се сдобиваха с вечен БАН, имаше много, адски много активни потребители/потребителки, ФАКТ. Днес когато липсва модерация и не се спазват правилата на форума, няма много желаещи, които да изразят мнението си по темите.... Причината съм цитирал в този коментар! Историята говори сама защо имаше много активни потребители преди години и защо няма днес. Другите форуми потврждават, че когато стриктно се спазват правилата и има модерация, има и потребители. Тези потребители с ник "@Гост" много започнаха да се размножават? 

Нали вече говорихме по този въпрос... при това много пъти. За липсата на модерация и за разликата между вашата и нашата преценка, за умирането на форума, за оттеглянето на потребителите, за активността и т.н. 

Мога пак да ти го обясня, но не мога да го разбера вместо теб, съжалявам.

Няма смисъла да хабя време и усилия.  

• 1 месец по-късно...
преди 23 минути, Panzer 4 написа:

"Калдата" пак се е разбъзикала-поне при мен ужасно бавно се отваря самата тя, както и съдържание.

Провери ли за магнитни бури днес?

преди 13 минути, Joss Bomon написа:

Провери ли за магнитни бури днес?

Не е от днес- има разлика спрямо други сайтове от доста време,

преди 1 час, цър-вул написа:

При мен зарежда нормално тия дни - и на мобилни, и на стацонар. И двете на Vivacom

Едва ли има връзка с Интернет доставчика - в съседния раздел, други сайтове зареждат много по-бързо.

преди 3 часа, Panzer 4 написа:

"Калдата" пак се е разбъзикала-поне при мен ужасно бавно се отваря самата тя, както и съдържание.

И при мен от ЮАР се отваря по бавно от нормалното...

преди 2 часа, цър-вул написа:

При мен зарежда нормално тия дни - и на мобилни, и на стацонар. И двете на Vivacom

И аз съм на Виваком, но и при мен се отваря и поства по-бавно от обикновено. Не е драма де, просто споделям.

преди 53 минути, Belefor написа:

И при мен от ЮАР се отваря по бавно от нормалното...

В Берлин е бързо въпреки ужасния нет.

преди 14 минути, Panzer 4 написа:

Ей сега, при влизане през мобилния телефон ,същата работа, върти десет секунди, за всяка заявка.

Путин помпи сайта ,затова е така . Той е виновен .

При мен сайта се зарежда за над половин минута поне. С оптика съм и плащам за 250 гбита, даже сайтове през впн ми зареждат по-бързо 

• Администратор

Здравейте приятели, 

Извиняваме се на всички за временните забавяния. От 3 дни сме подложени на атака, която има своите пикове и променя интензитета си, а на нашите системи им трябва малко време при тези промени да се пренастроят автоматично и за това е вероятно на моменти да усещате известно забавяне. Някой е решил да изхвърли малко пари през прозореца като наеме ботнет мрежи, които да атакуват сървърите ни с множество заявки. За сега успеваемостта е под 1% и дори не се е стигало до отказ на услугата, а само до моментни забавяния. Ние сме свикали и сме имали хиляди атаки до момента и тази не е по-различна просто е малко по-продължителна. Но рано или късно ще спре защото ресурсите на никой не са неизчерпаеми, още повече когато ефектът е близък до нула и тези ресурси се изхвърлят през прозореца :)

Кой има интерес и е поръчал това не можем да гадаем, а и не ни се занимава. Само ще ви кажа, че един от най-удряните линкове е към темата за Войната в Украйна: https://www.kaldata.com/forums/topic/308486-войната-в-украйна/

Сами може да прецените, кой има интерес да заглуши тази тема и не харесва съществуването й. 

Извиняваме се още веднъж за причиненото неудобство, но ще се наложи да изтърпим колкото е необходимо временните забавяния. Уверяваме ви, че правим всичко възможно това да остане незабелязано за вас. Войната се води на всички фронтове не само на бойното поле. 

Поздрави и бъдете здрави.  

Аз понеже виждам само половината от въпросната тема и не мога да се досетя кой иска да я заглуши. Имам 3 страници с блокирани пропагандатори и не ги знам кво пишат.
А дано се оправи, в смисъл да спрат с атаките към този форум, без значение от къде идват.

преди 2 часа, The Lone Star написа:

Путин е наредил на руските хакери да ударят темата, защото в нея се громи руската пропаганда. 

Аз не виждам по-голямо присъствие във въпросната тема от на Косьо, а в неговите постове се повтарят некрофилски клипове, снимки и налудничави мантри с обидни обръщения и подигравки към съфорумци. 

преди 10 минути, Joss Bomon написа:

Аз не виждам по-голямо присъствие във въпросната тема от на Косьо, а в неговите постове се повтарят некрофилски клипове, снимки и налудничави мантри с обидни обръщения и подигравки към съфорумци. 

То и има пак нова тема прясна от днеска за Петрохана.Явно вече вярвам това което си мисля ,  че тези хора пускат теми за пари и такива Калин трябва да ги  баннва 

преди 4 минути, adersa написа:

тези хора пускат теми за пари и такива Калин трябва да ги  баннва 

Викаш, собственика да си затрие неговата тема и да се банне... ?! :wub:

преди 1 минута, Joss Bomon написа:

Викаш, собственика да си затрие неговата тема и да се банне... ?! :wub:

модовете или Калин да му я изтрият и да го изгонят от форума щото той пак и пак ще пусне 

преди 7 минути, adersa написа:

модовете или Калин да му я изтрият и да го изгонят от форума щото той пак и пак ще пусне 

Просто ще ти кажат да го игнорираш и да не четеш темите му.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.