Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Откриха Атлантида в Бермудския триъгълник ?

Featured Replies

;)

Пффф - Блаватска пак е забъркала една голяма каша от истории и прочее, та накрая се е получило нещо, което отблъсква дори мен, камо ли други читатели.

Няма как да не посоча източника, макар вече с нежелание, не заради Блаватска, заради последиците... Но тябва ;)

Все пак това е една от хипотезите, а нито една не е доказана. Читатели не липсват и можеш да си сигурен, че който трябва и не трябва рови из кашите на Блаватска с най-различни цели, без да го афишира. Тюрлюгювечът е точно онова, което ни поднасят медиите в момента с цел да се посмеем...

• Отговори 77
  • Прегледи 10,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

хммм.....

във източника на първият от дадените от теб цитати, малко по-надолу , което не си цитирал , се казва следното :

атланите нямат нищо общо с Атлантида, имат общо с атласките планини, нали това пише в твоя цитат

От вчера си мисля по темата, но имам чувството, че е поредната сензация, която не почива върху факти.

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

От вчера си мисля по темата, но имам чувството, че е поредната сензация, която не почива върху факти.

Хм, дали въобще няма факти може да се спори, но...Много повече може да се спори около интерпретацията им и какво цели тази интерпретация?...Защо е списана по такъв начин? Някой много го гони определена марка водка... :D

Сърца в Атлантида

Стивън Кинг

Хорър

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Хм, дали въобще няма факти може да се спори, но...Много повече може да се спори около интерпретацията им и какво цели тази интерпретация?...Защо е списана по такъв начин? Някой много го гони определена марка водка... :D

Сърца в Атлантида

Стивън Кинг

Хорър

Може да се окаже че и снимките не са истински, но интерпретацията определено не ми допада.

Аз още чакам да намерят изчезналите кораби и самолети барабар с пътниците.

Ще ще...

малко извън темата,но страшно интересно е ,че прабългарските пирамиди открити в задбайкалието са едни от най-древните и че френските археолози единодушно са стигнали до заключението,че това са огромни серпентини за охлаждане на ракия!!! :)

Темата е ЧУК! Скоро очаквам да открият и Дядо Коледа. :laughing5: Сега вече сериозно. Вземете да поизключвате от време на време тия компютри и прочетете малко сериозна литература по темата( а не тия шарлатани като: Блаватска, Щайнер, Донъли и т.н.) и ще разберете колко е абсурдна дори самата идея за реалното съществуване на Атлантида. Или, ако ви мързи, поне попитайте някого като проф. Богданов( който е най- големият съвременен бълг. познавач на древногр. автори) за творчеството на Платон. Поздрави

Редактирано от Митьо Пищова (преглед на промените)

Темата е ЧУК! Скоро очаквам да открият и Дядо Коледа.

:ohmy: :ohmy: :laughing5:

Грешка, Дядо Коледа отдавна са го намерили в Лапландия. В Бермудския триъгълник живее Малката Русалка.

Впрочем "загадката" на тоя Бермудски триъгълник е решена доста отдавна от един америк. журналист, изследвал детайлно "мистериозните случаи", като проучил всички протоколи по тях. Даже книгата му я има на български още от соц. времена. Ама кой ти ходи днес в библиотеката. Нали в нета е пълно с информация, макар и често погрешна.

Или, ако ви мързи, поне попитайте някого като проф. Богданов( който е най- големият съвременен бълг. познавач на древногр. автори) за творчеството на Платон.

Поздрави

Че нали неговите предговори и преводи на Платон съм чела.

Че нали неговите предговори и преводи на Платон съм чела.

Бравос на тебе. Тогава сама разбираш несъстоятелността на "загадката" Атлантида.

Поздрави

П.П. И хайде да не го обръщаме на чат, моля, че имам по-важни неща за вършене. Тъкмо си довършвам едно от изследванията на проф. Ван Воорст за историчността на Иисус.

Грешка, Дядо Коледа отдавна са го намерили в Лапландия. В Бермудския триъгълник живее Малката Русалка.

Хоппаааа... Всъщност, Аги Николаос (Синтер Клааш, Сеинт Никълъс, Санта 'Клаус) е погребан в... Турция ;)

Ей-на още една "атлантска следа"...

http://www.24chasa.b...ticleId=1606442

сега пък ми дожаля и за извънземните дето са се издавили

:(

Хоппаааа... Всъщност, Аги Николаос (Синтер Клааш, Сеинт Никълъс, Санта 'Клаус) е погребан в... Турция ;)

Св. Николай е оставил тялото си там, но за децата Санта Клаус живее на Северния полюс. Аз отървах сина си (ей, много съм лоша) от тази представа още на петгодишна възраст. Прие го много добре, само си ограничи исканията по Коледа, което ми бе и целта.

Бравос на тебе. Тогава сама разбираш несъстоятелността на "загадката" Атлантида.

Поздрави

П.П. И хайде да не го обръщаме на чат, моля, че имам по-важни неща за вършене. Тъкмо си довършвам едно от изследванията на проф. Ван Воорст за историчността на Иисус.

Много съжалявам, че Ви отнех от времето. :wors: Сенека казва, че не го оценяваме достатъчно. Може би ще е по-добре да не го губите пътьом покрай хора с празни занимания.

Поздрави

Ей-на още една "атлантска следа"...

http://www.24chasa.b...ticleId=1606442

Всякаква може да е. Нещо много бързо взеха да ги вадят (от нафталина) тия дни.

Нещо много бързо взеха да ги вадят (от нафталина) тия дни.

Чакам Йети и Неси също така

:rolleyes:

Св. Николай е оставил тялото си там, но за децата Санта Клаус живее на Северния полюс. Аз отървах сина си (ей, много съм лоша) от тази представа още на петгодишна възраст. Прие го много добре, само си ограничи исканията по Коледа, което ми бе и целта.

...

Моят пък е от по-глупавите. Още вярва милият, а е на десет години. Чудя се, дали да престана да разказвам, да променя разказа или да го оставя на съучениците му да развенчаят мита...

Откриха пазвата на марсианската кралица в Бермудският триъгълник - "поглъщала" кораби, за да се задоволява. П.П ...и самолети, "вдигнати", с оня медикамент. :P

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Впрочем "загадката" на тоя Бермудски триъгълник е решена доста отдавна от един америк. журналист, изследвал детайлно "мистериозните случаи", като проучил детайлно всички протоколи по тях. Даже книгата му я има на български още от соц. времена. Ама кой ти ходи днес в библиотеката. Нали в нета е пълно с информация, макар и често погрешна.

Да казвам ли какво мисля или сами ще се досетите ;) .

Моят пък е от по-глупавите. Още вярва милият, а е на десет години. Чудя се, дали да престана да разказвам, да променя разказа или да го оставя на съучениците му да развенчаят мита...

Клин клин избива, ама един остава - така е и с митовете, замяна на един мит с друг. Самите ние сме мит в собственото си съзнание. Възможно ли е да се пребориш с Холивуд, университетите, религиите, себе си? Може би...

Не виждам пречка информираността и познанието да съжителстват с вярата. Тя е не само убеждението, че нещо съществува, а и чистота на мисълта и радостта от самото убеждение. Ако я няма движещата сила на вярата /не религиозната, или поне не само/, самите ние ще сме предсказуеми и еднопластови.

Още вярвам в Дядо Коледа… Направих си труда да предпазя децата си от научаването на „истината” като обясних точно това… Вярата в една идея, която ни прави дори едно зрънце по-добри, ни окрилява, без да отнема от същността ни на здраво стъпили на земята хора, живеещи тук и сега.

Да казвам ли какво мисля или сами ще се досетите ;) .

Ся, под интел. ми ниво е да се занимавам с илитерати, образоващи се чрез Гугъл, ама от мен да мине. Прочети ей тая книга( надявам се можеш поне да четеш)- " Загадката на Бермудския триъгълник"- Лорънс Дейвид Куше. За нея ставаше дума в предния ми коментар.

Поздрави

П.П. И пак ще го кажа. А бе четете бе! По-висока образованост- повече рационализъм.

Всяко нещо, превърнато в самоцел, губи смисъла си. Особено жалко е, когато това се случи с четенето. По-важно е не колко сме прочели, а как то /прочетеното/ е развило светогледа ни, как ни е обогатило/повлияло и как конкретно се е отразило на изяществото на речта, остротата на мисълта и акуатността на изказа ни. Верно, че гугъл-професорстването е дразнещо, но още по-дразнещо е постоянното парадиране с обема прочетено, без индиция за друг вид влияние върху четящия. Задълбоченото знание ни дава собствена позиция и възможност да я аргументираме, позовавайки се на прочетеното, но голословните препратки към различни автори още не е агументиране. Една книга може да бъде довод за две /и повече/ противоречащи си тези, в зависимост от нашето разбиране, тълкуване и възприятие. Не чакам отговор... спестете си времето.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.