Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

RQ: Програма за вграждане на субтитри! (merged)

Featured Replies

Здравейте.Търся програма за разделяне на филм със вградени bmp субтитри или програма за вграждане на субтитри без преконвертиране. Целта ми е да мога да разделя файла на няколко по-малки и да ги запиша поотделно. Много ще съм благодарен на този който помогне. Съжелявам ако съм сбъркал темата.

• Отговори 226
  • Прегледи 152k
  • Създадено
  • Последен отговор

Всичко го правя така като трябва но ми излизат някакви маймунски букви.Някоя др програма която наистина да върши работа и да е тествана ?

Всичко го правя така като трябва но ми излизат някакви маймунски букви.Някоя др програма която наистина да върши работа и да е тествана ?

с коя версия на програмата си? Някои стари даваха подобен проблем

ето тук има подробно обяснено http://www.kaldata.com/forums/index.php?automodule=blog&blogid=21&showentry=1375

Редактирано от megatone (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Имам телевизор LCD Филипс, който през USB входа може да възпроизвежда .avi филми. За жалост не чете субтитри и се налага да се вграждат. Предложиха ми една програма: http://www.calcitapp.com/AVIAddXSubs.php но при мен не се получава. Предполагам, че нещо бъркам с настройките или не знам какво. Ако някой знае как се работи с нея и какви настройки се правят страшно много ще ми помогне. Абе с две думи помагайте.

Редактирано от Pinto (преглед на промените)

Имам телевизор LCD Филипс, който през USB входа може да възпроизвежда .avi филми. За жалост не чете субтитри и се налага да се вграждат. Предложиха ми една програма:

http://www.calcitapp.com/AVIAddXSubs.php

но при мен не се получава. Предполагам, че нещо бъркам с настройките или не знам какво. Ако някой знае как се работи с нея и какви настройки се правят страшно много ще ми помогне. Абе с две думи помагайте.

post-36140-1268681089,6_thumb.jpg

Пробвай с тези настройки,можеш да експериментираш с размера на шрифта и цвета.

Много важно е видео файла и субтитрите да са написани по един и същи начин,иначе програмата дава грешка.

Не става. Предложете алтернатива, но действително добре работеща програма. По принцип възможно ли е да се вградят субтитри без прекодиране на целия филм. Едно прекодиране продължава няколко часа и май става излишно упражнението.

Най-елементарната и добра програмка за вграждане на субтитри във видео файл,и конвертирането му във формат плейващ се на всеки домашен плеар е ConvertXtoDVD 4.Много не пипай по настройките ако не разбираш кое за какво е,а само задай папката за работа,и след записа на диска да изтрива или не преработения файл.Виж и настройката за размера на DVD диска.Програмката ти предлага запис на диск след обработката. http://img.######/bitbucket/X2Dconversion_en2.jpg

Сигурно съм се изразил неточно. Искам да вграждам субтитри във филм .avi формат. Плеера на телевизора чете формата, но не чете субтитри. За тази цел те трябва да са вградени в самото .avi.

Сигурно съм се изразил неточно. Искам да вграждам субтитри във филм .avi формат. Плеера на телевизора чете формата, но не чете субтитри. За тази цел те трябва да са вградени в самото .avi.

Теглиш си Any video converter free version от официалният им сайт! Инсталираш си я! След това...филма и субтитрите трябва да са в една папка с едно и също заглавие! Като добавиш даденият филм избираш си да се конвертира файла в *.avi формат, като задаваш следните настройки:

frame size: original

video bitrate: или 768 или максимум 1024

video framrate: според файла - в повечето случаи 24 или 25

audio bitrate: повече от 96 няма смисъл според мен

subtitle: не го оставяш none, а избираш името на филма (показва се заглавието единствено, ако е еднакво с това на видео файла!

Но преди това!

Edit --> Option --> Subtitles --> Encoding Избираш Cyrillic Windows (CP1251)

Size --> Default --> пишеш 7 или 8 е най-добрата като големина за субтитрите, но вече ти си преценяш

Font --> Пак по избор, но лично аз предпочитам за субтитри този C:\WINDOWS\Fonts\Arial.ttf и ОК!

Даваш после Convert и чакаш :ph34r::)

Това е!

Редактирано от goplay89 (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Много благодаря на колегата goplay89. Благодарение на него вече си гледам филми на USB входа на телевизора с флашка. Единственно което установих, че не могат да се вграждат субтитри с разширение sub, но това почти не е проблем.

• 4 седмици по-късно...

Значи търся програма с която след като съм конвертирал някои филм с Any Video Convert в формат за 5800 (mpeg4) да вградя субтитри в филма и да го гледам на тела, че заминавам и трябва да си довърша сериала :Д ... Помощ! :laughing4::mad::speak:

Редактирано от Philippsa (преглед на промените)

някои мойели да ми каже някоя програма за правена на субтитри на филм и да мога да гледам филма на телефона :cool::clap::wors: :wors: :wors: :wors:

някои мойели да ми каже някоя програма за правена на субтитри на филм и да мога да гледам филма на телефона :whist::P:wors: :wors: :wors: :wors:

Какъв е телефона? Програмката е FormatFactory
  • 2 седмици по-късно...
  • 1 месец по-късно...

Намерих тази тема през гугъл и за да не правя нова и с това да спамя ще пиша тук. Трябва ми някаква програма, която вгражда .ass субтитрите като вгражда и кодовете в самия файл. Ства въпрос, че в ass могат да се слагат кодове за позиция във видеото, шрифтове и такива работи, искам да се запазят и във вградените субтитри. Благодаря предварително!

Защо не ги конвертираш в някой друг формат за субтитри(който е поддържан от някоя от горепосочението програми) и не ползваш стандартните програми :clap:

Принципно с Aegisub се правят ефектите но за да ги виждаш ти трябват шрифтовете и т.н. Съмнявам се че двд-то подържа подобни екстри.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.