Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

RQ: Програма за вграждане на субтитри! (merged)

Featured Replies

Правя каквото е казал VANKATA_14, но при Add Filters нямам subtitler.

Идеи как да оправя това ? :down:

Редактирано от visio_boy (преглед на промените)

• Отговори 226
  • Прегледи 152k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ето ти линк с инсталиран филтър за субтитри - VirtualDub

Линк и само за филтъра - http://www.virtualdub.org/downloads/subtitler-2_4.zip

Редактирано от Maximilian (преглед на промените)

Здравейте на всички!

Ако някой има идеи или опит, нека да ги сподели, ще бъда безкрайно благодарен, а и не само аз, предполагам, че повечето потребители имат "много тъпи" плеъри!!!

Все се надявам, че някой добър специалист от седемдесетте хиляди потребители на този прекрасен форум ще вземе отношение по темата!!!

Относно комплекта за вграхдане "srttobmp-1.0.4.18 Komplet", или по-нов, аз използвам този.

Тъй-като моят домашен плеър е "много тъп" Публикувано изображение , аз харесах идеята за "вграждане" на графични субтитри.

По няколко причини:

- Получения филм се чете от всеки "тъп" домашен плеър!

- Могат да се "вграждат" до 8 вида субтитри, които да се превключват или изключват, ако не Ви харесват!

- И не на последно място Всичко става за около 5(пет) минути!!! :rolleyes:

След доста опити установих следното:

1. Няма никакво значение името на файла със субтитрите!!!

например този prison.break.0207.hdtv-lol.srt става идеално!

Важното е да се изпълни следното:

- отварям файла със Subtitle Workshop и от -инструменти, -информация, -информация и грешки (ctrl + I), натискам -провери, -поправи и -да

- хубаво е да се направи проверка и за правопис!

- след това -файл, -запищи като, -SubRip задавам ново име, или си го оставям същото

Така субтитрите са ми готови!!!

2. отварям комплекта за вграхдане srttobmp-1.0.4.18 Komplet и пускам SRT2bmp.exe

Нагласям си стойностите, които получих с няколко изхвърлени готови диска, например Bottom Margim -150, зависи от плеъра, моят е daewoo, като препоръчвам минимум -70

Публикувано изображение

3. Отварям поправените субтитри -openSRT и програмата застава на първия ред, който запълва екрана открай до край. Разглеждам до края на филма и ако има редове, които излизат извън екрана ги редактирам от edit subtitle - долу вляво, след което -saveSRT

4. Натискам Render BMPs и изчаквам, след което натискам Make Xsub и в отворения прозорец изпълнявам две операции:

Публикувано изображение

Натискам старт и досовският прозорец Винаги задържа няколко секунди, след което се връща в изходна позиция.

Махам го и съм готов за миксиране!!!

5. Натискам Mux DMF и в новоотворения прозорец зареждам филма и субтитрите!

Програмата сама си ги намира след двоен клик на указаните места!

Публикувано изображение

Дотук всичко е идеално - Един 80 минутен филм става за около 5 мин

Така вчера за около два часа обработих 18 серии на Prison Break, НО!!! при 19 епизод fuse ми показа следния екран:

Публикувано изображение

И съответно не се получи нищо!!! Няма никакъв DIVX файл!!! В други случаи се е получавал файл по-малък от колкото трябва, на практика размера му трябва да е равен на сбора от изходния AVI файл и създадения XSUB файл.

Когато FUSE изпише VBV TEST FAILED не се получава добър изходен файл, а когато е PASSED, дори и да пише Result: FAIL - Всичко е точно!!!

Според моето скромно мнение, проблема е в AVI файла, може би незабалежимо прекъсване някъде, но аз така и не можах да открия подходащ софтуер за проверка и корекция на такива файлове!

Ако някой има идеи или опит, нека да ги сподели, ще бъда безкрайно благодарен, а и не само аз, предполагам, че повечето потребители имат "много тъпи" плеъри!!!

Редактирано от toto57 (преглед на промените)

Много сложно ми изглежда с тази програмка. ;) Аз, когато искам да вградя субтитри в някой филм използвам AviSubtitle. Програмката е безплатна, с размер само 80КБ и е много лесна за използване. Избираш си филма в avi формат, избираш и съответните събтитри, можеш да си нагласиш шрифта, можеш да избереш типа на компресия на изходния файл (зависи от това какви кодеци имаш качени) и чакаш. Лошото е, че нещата не стават за 5 минути, но пък стават. Преди малко я пробвах и си вгражда субтитрите без никакви проблеми. За филм с размер 900МБ (Мюнхен) трябват около 1 час при използване на DivX кодеци. Можеш и да не компресираш изходния филм, но тогава същия филм ми го направи на над 4ГБ. ;)

Видеопотока е кодиран с кодек, който не се поддържа от програмата. Това ти е проблема, виж файла на филма с VideoInspector или още по-добре с GSpot за да се увериш. Решение - прекодирай го. В добавка - ако при прекодирането ползваш VobSub/FFDShow дефакто ще вградиш и субтитрите

Редактирано от Topper (преглед на промените)

Благодаря за съветите,но в поста си не случайно написах вграждане в кавички!!!

На практика, при този начин на обработка на AVI филм, няма никакво прекодиране, компресия или друго вмешателство, което би променило качеството му!

А субтитрите са плаващи, така че могат да се превключват, например от български на английски, френски и т.н., или да се изключват, ако не ти трябват!

За реално вграждане на субтитри използвам WinAvi Video Converter 7.7, който работи перфектно, свършва си работата по един филм за около 15 минути на бързо превю, или за реалното времетраене на филма, ако решиш да си го гледаш, докато се вграждат субтитрите(има и пълноекранен режим!).

Та Молбата ми за помощ беше за това, как мога да разбера точно какъв е проблема на даден филми и как мога да го редактирам, така че комплекта за "вграждане" на графични субтитри да може да си свърши работата докрай!!!

Ще дам няколко примера:

От 37 епизода на Prison Break, независимо дали са LOL или XOR релийзи при 6 от тях имам проблеми:

- при три няма никакъв изходен файл;

- при два изходния файл е съвсем късичък(около 200 кб);

- при един получения DIVX е с размер над 250 мб!?

За филма Dead or Alive, който е на 2 диска, и при двата програмата спира и ме изхвърля на едно и също място, т.е. дължината на изходния файл е еднаква - 286 кб!?

За филма Rob-B-Hood, който е на 3 диска, първите два стават перфектно, а третия спира малко след средата!?

Всичко това ме навежда на мисълта, че проблема не е в кодирането, а може би някакво незабележимо прекъсване, лош кадър или нещо подобно ???

Моля за опит, идеи и предложения, тъй-като този метод е много елементарен, кратък и ценен не само за мен, а и за страшно много притежатели на "Тъпи" домашни видео плеъри, а и не може да бъде упрекнат от противниците на вградените субтитри!!!

Проблема е в това ,че този който е рипвал серията е използвал GMC или QPEL или е сложил повече от 1 BVOP (b-frames). Тази оптимизация на енкодера има значение само за PC проблема обаче е в това ,че така наречените Standalone playback плеари като домашните НЕ поддържат тези фунции и има сериозни проблеми когато ги пускаш на такъв плеар.Програмата разпознава този код и не иска да работи тъй като се предполага по подразбиране ,че ще се пускат тези филми на точно такъв Standalone playback.Единственото решение на проблема за съжаление е в пре-енкодинг на филма с изключени тези оптимизации на енкодера.Също така задължително условие е филма да не е с VBR на звука.Това също би създало проблеми на плеара а и на програмите като тази които са предназначени само за Standalone playback.Аз рипвам филми за такива плеари и ми се наложи доста да изчета за да разбера как точно всеки рипнат филм да тръгва ВИНАГИ без проблеми на такива плеари.Абсолютно ти гарантирам ,че проблема е в по-горе споменатите причини.Доста време ми отне докато разбера защо един филм се гледа без проблем а друг не.GMC ( Global Motion Compensation ) ,QPEL ( Quarter Pixel), BVOP (b-frames повече от 1) това е проблема.

За да си убеден в това което казах си свали GSpotv2.60RC1 НЕпо стара задължително.Отвори проблемното AVI и обърни внимание на Публикувано изображение GMC и QPEL НЕ трябва да светят в зелено( както е на картинката също така обърни внимание и под тях пише в мънички кутиики B|B 1 max това също не трябва да има по голяма стойност от 1.Това именно са тези BVOPs (b-frames).

Редактирано от jigsaw (преглед на промените)

Благодаря, но според картинката, която ми дава Gspot, всичко би трябвало да е точно, но и двата диска на Dead or alive не могат да се обработят с програмата!!!

Ето я и нея!

Публикувано изображение

?????????????????

Пробвай като съкратиш имената на файловете - например movie.avi и movie.srt. Също така можеш да пробваш да смалиш размера на шрифта в оригиналните субтитри.

toto57 " Би било много хубаво да споменеш с каква конфигурация си че тези 5 минути за вграждане ми се струва че е много относително и зависи от мошностите на процесора.

Пробвай като съкратиш имената на файловете - например movie.avi и movie.srt. Също така можеш да пробваш да смалиш размера на шрифта в оригиналните субтитри

galiiiva, Благодаря за предложенията, но:

- Имената на файловете нямат никакво значение!!! В един туториал от един друг сайт беше упоменато, че името на файла трябва да бъде максимално кратко! Повярвай ми, или пробвай, но в това няма нищо вярно!

- размера на шрифта би оказал влияние на това дали да се вижда целия ред на екрана, но това няма нищо общо с миксирането на файловете!

Пак повтарям, че единствения проблем на този начин на "вграждане" на графични субтитри се явява при миксирането за получаване на крайния продукт!

В първия пост на тази тема се виждат ясно трите етапа на "вграждане" на субтитри!!!

toto57 " Би било много хубаво да споменеш с каква конфигурация си че тези 5 минути за вграждане ми се струва че е много относително и зависи от мошностите на процесора

bran, може твоята конфигурация да е по-добра от моята, защото моята не е нищо особенно!!! А именно процесор AMD Sempron 2800+ 1.61 GHZ, 512 Mb RAM, другите неща не са важни!

Както по-горе споменах, този начин не е вграждане на субтитри във файл, а миксиране на AVI с графични субтитри и крайният продукт е DIVX, към който може да се включат някои от графичните субтитри, или да се гледа без такива!

Няма никакво прекодиране, компресия или друго вмешателство, което би затруднило процесора ти, или би загубило времето ти!!!

Аз бих го сравнил с направата на таратор! Вземаш айрян и краставички! Нарязваш краставичките, смесваш, разбъркваш и готово!!! Крайният продукт е много вкусен!!! Шегувам се разбира се, но сравнението е почти точно, няма да се измориш!!!

Ако не вярваш, пробвай!

srttobmp-1.0.4.20+bmp2xsub+fuse

movie

Заповядайте два линка, като от първия може да свалите комплекта за вграждане и други необходими за това програми!

Вторият е филмче с подробни указания на всички необходими действия!!!

Честит Трифон Зарезан! Наздраве!!!:ph34r:

Добре де, никой ли не го интересува, как може да си вгради субтитри във филм само за 5 минути!?!?

Добре де, никой ли не го интересува, как може да си вгради субтитри във филм само за 5 минути!?!?

Не си прав,днеска се пробвах но нещо не се получи.Накрая създаде някакъв видео файл и реших да го пусна но трънки нищо вградено нямаше никви субтитри не се видяха.Би ли описал по подробно в първия ти пост какво се получава или ако си пропуснал нещо да добавиш.

Накрая създаде някакъв видео файл и реших да го пусна но трънки нищо вградено нямаше

Получения някакъв файл има разширение DIVX и се пуска с DIVX Player!

Плеъра се асоциира с DIVX файлове или отваряш файла - десен клавиш, отвори с:

Първоначално го пуска без субтитри, но десен клавиш на филма и виж картинката!!!

Публикувано изображение

Забравих да ти кажа, че размера на получения "някакъв" файл трябва да е равен на сбора от размерите на AVI файла и XSUB файла!

Някой може ли да даде някакъв линк към ръководство за работа с програмата Avisubtitler и по точно как може да се оправи проблема с звука при някои филми ,които изчезва след вграждането на субтитрите ?

Някой може ли да даде някакъв линк към ръководство за работа с програмата Avisubtitler и по точно как може да се оправи проблема с звука при някои филми ,които изчезва след вграждането на субтитрите ?

Защо се отказа от srttobmp-1.0.4.20+bmp2xsub+fuse? При този начин няма никакво вмешателство по видеото и аудиото и ако релийза на филма е добър, получения краен продукт е перфектен! И то само за ПЕТ минути!!! :clap:

Повярвай ми пробвал съм почти всички варианти за вграждане на субтитри и съм се спрял на този! Вярно, че при около двадесет % от релийзите не се получава, но все се надявам, че някой добър специалист от седемдесетте хиляди потребители на този прекрасен форум ще вземе отношение по темата!!! :)

За реално вграждане на субтитри използвам WinAvi Video Converter 7.7, който работи перфектно, свършва си работата по един филм за около 15 минути на бързо превю, или за реалното времетраене на филма, ако решиш да си го гледаш, докато се вграждат субтитрите(има и пълноекранен режим!)

Аз по принцип използвам нея-srttobmp-1.0.4.20+bmp2xsub+fuse-но искам да разуча и друга в случаи че не успея с нея.Имам още един въпрос: Ако филма е разделен на две части първо да съединя фаиловете и тогава да вградя субтитрите или първо да вградя субтитрите и тогава да съединя фаиловете ?

@тото57 предлагам ти да взема фимла и да се опитам да го коригирам така, че да можеш ти да го използваш с програмата с която си работиш.Аз имам вдигнат Web server на машината си и ти ще можеш лесно да си го дръпнеш обратно само трябва да измислим как аз да го взема

Редактирано от jigsaw (преглед на промените)

Много ти благодаря за предложението, но не става въпрос само за един филм, а за принципно решение на проблема! Не става въпрос само за мен и някой филм, който аз искам да конвертирам, а за начин по който би са разрешил проблема за всички! За мен проблема е почти решен като за тези филми, които не стават с тази програма, използвам WinAvi Video Converter 7.7 и всичко е точно! Благодаря ти за желанието и щом искаш да помогнеш, вземи Prison Break s1 ep19 или s2 ep03, изпробвай ги с тази програма и ако се справиш, кажи как!!! Още веднъж ти благодаря и са надявам и други спецове да се намесят и да намерим най-верния подход към проблема!!!

Все се надявам, че някой добър специалист от седемдесетте хиляди потребители на този прекрасен форум ще вземе отношение по темата!!!

Определено не съм търсеният специалист но преди време се занимавах точно със същият проблем.

Гледам че още в началото са ти препоръчали AviSubtitler, но тя има два съществени недостатъка, единият е че имаше проблеми със звука и понякога изходният продукт е без звук.А най-големият и проблем е че се прекодира видео файла и съответно отнема доста време.

Ти споменаваш за WinAvi но и тя не е достатъчно рентабилна, съответно и при нея имаме прекодиране но има един голям недостатък че нарушава качеството на картината.Аз лично когато ми се е налагало да вграждам субтитри във филма ползва VirtualDub и DrDiv-X.Специално Dr.Div-X ми харесва заради това че се постига добро съчетание в компресията на изходният файл и качеството на филма.

Разбира се съм си играл и с метода който си описал ти, но Fuse.exe има проблеми с кодеците и особено с XVid < 1, на някой места се препоръчва да се залъгва програмата с една мъничка програмка но и този метод при мен не помогна.Дори калпавият ми плейър не разчиташе някой филми който бяха направени именно с Fuse.exe

Преди време писах на хората от download.bg и те естествено ми отговориха но тогава отново ми предложиха метод с който да прекодирам видието което не е много удобно.Наскоро видях че са написали подробна статия по въпроса http://www.download.bg/?cls=articles&m...e&id=387982 и си мисля че ще ти свърши работа описанието им.Като гледам тук не се ползва Fuse.exe и е възможно да се постигне ефекта който целиш.

Аз лично си реших проблема след като си смених firmware на плейъра с по-нов и субтитрите се оправиха но просто това не е много препоръчително.

Редактирано от abozhilov (преглед на промените)

Здравейте.Преди доста време ползвах SRT2bmp и бях много доволен от резултата (защото имах Neo и субтитрите не бяха на ниво).Помня че имаше проблеми с филми компресирани с DivX 3.11 и по-стар Xvid кодеци.За филмите кодирани с Divx 3.11 единственото решение беше пре енкодиране с по-нова версия,а при Xvid в повечето случаи ползвах MPEG4Modifier,за разопаковане на проблемия packed bitstream.В случай,че и това не помогне - съответно ако филма си заслужава отново пре енкодиране.В момента ползвам две други програми - Sub2divx за вграждане субтитрите и DivXMediaBuilder за вграждане на менюта,чаптъри и т.н.Естесвено менюта,чаптъри и други екстри се поддържат от по новите плеъри (с поддържане на DivX Ultra). Програмите може да си свалите от тук,а ако искате да разберете нещо повече за програмата от този форум.

Между другото статията в download.bg е доста изчерпателна (скоро попаднах на нея и предложих на автора да доразвие темата с нова статия за DivXMediaBuilder).Също така има и нова програма казва DivX Author,тя е съвместна разработка на DivX Inc и Pegasys Inc и предполагам,че ще предложи по-добра функционалност и нови възможности,но аз все още не съм я изпробвал.Надявам се да съм бил полезен.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.