Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

RQ: Програма за вграждане на субтитри! (merged)

Featured Replies

Така срещнах следния проблем.Свалих си Subtitle Workshop.Започвам да пиша реда и ми дава на йероглифи българските букви.Как да го оправя?

Нямам го под ръка, но потърси из конфига кодова странициа или шрифт
  • Отговори 226
  • Прегледи 152k
  • Създадено
  • Последен отговор

Значи , намерих как да го оправя,но тук идва друг проблем.Как да мина от първия ред на субтитрите , до втория.Имам в предвид,че пиша 1 ред и актьора , който говори спира за секунда.Как да го направя да създаде втори ред?

П.П.-Извинявам се за спама.

ЕДИТ: Оправих се с всичко :)

Пак ЕДИТ: http://zazz.bg/play:31aed275 ето видеото вижде сами дали е станало добре.

Редактирано от kingston (преглед на промените)

Пак ЕДИТ: http://zazz.bg/play:31aed275 ето видеото вижде сами дали е станало добре.

Казано честно има един проблем - прекалено кратко времетраене. Има едно правило при правенето на субтитри - максимум 14 символа на секунда, включая интервалите и препинателните знаци. В противен случай окото на четящия не е в състояние да възприеме целия текст. Добре е да се съобразиш с него, ако искаш, разбира се. :-)
  • 4 месеца по-късно...

2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения, написани на латиница или само с главни букви, се изтриват без предупреждение.

Редактирано от dragozow (преглед на промените)

Здравейте! Много търсих из темите и форумите, но от никъде не мога да разбера как мога да вградя субс в .wmv. Субтитрите ги направих аз с SubtitleWorkshop, а филмчето е пипано на Movie Maker и за това е wmv. Не ми се иска да го конвертирам, защото качеството му съвсем ще избяга, а и без това не е от най-добрите. Ако някой знае някакъв начин, моля да каже. Благодаря, предв. E, аз точно се усмелих да попитам и взех че сама си открих начин. :speak: Извинете ме, въпроса ми се оказа излизашен. :P

• 2 седмици по-късно...

Здравейте! Много търсих из темите и форумите, но от никъде не мога да разбера как мога да вградя субс в .wmv. Субтитрите ги направих аз с SubtitleWorkshop, а филмчето е пипано на Movie Maker и за това е wmv. Не ми се иска да го конвертирам, защото качеството му съвсем ще избяга, а и без това не е от най-добрите.

Ако някой знае някакъв начин, моля да каже. Благодаря, предв.

Hi, искам да попитам същото.

Как да вградя субтитри на wmv формат ??????????????????????

Много моля за помощ.

• 1 месец по-късно...

Има една поредица клипчета от Youtube с разширение .flv и искам да добавя субтитри в тях? Ако някой знае нещо, нека да подкаже.

Клипове със субтитри? Правиш флашовете avi и ползваш търсачката на форума!

Благодаря :P

Търся програма , с която ще мога да прибавям субтитри към видео .

.avi ли е формата на това видео ?

Аз вграждам субтитри с WinAVI Video Converter .

Трябва файловете на видеото и субтитрите да са с еднакви имена и накрая,съответно с .avi и .srt !

В основният прозорец натискаш на Menu--->Format Convert--->Any to AVI и избираш файла !

Програмата е платена !

Как се прави с Subtitle Workshop ?

Uroci.net
  • 3 седмици по-късно...

Това, което трябва да направя е да кача видео файл с вградени субтитри на http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/view.php?id=1315

с програмата any video converter free(на този профил Публикувано изображение ) си правя видео файлове и си гледам, но с нея не мога да вградя субтитри

мерси!

Файлът, който се разчита безпроблемно от моя телефон е със следните параметри:

General

Complete name : J:\Videos\The Simpsons - S02E10 - Bart Gets Hit by a Car_mpeg4.mp4

Format : MPEG-4

Format profile : Base Media / Version 2

Codec ID : mp42

File size : 33.9 MiB

Duration : 25mn 10s

Overall bit rate : 188 Kbps

Encoded date : UTC 2008-11-22 08:10:07

Tagged date : UTC 2008-11-22 08:10:12

Writing application : mp4creator 1.4.4

Video

Format : MPEG-4 Visual

Format profile : Simple@L1

Format settings, BVOP : No

Format settings, QPel : No

Format settings, GMC : No warppoints

Format settings, Matrix : Default

Codec ID : 20

Bit rate mode : Variable

Bit rate : 124 Kbps

Maximum bit rate : 362 Kbps

Width : 176 pixels

Height : 144 pixels

Display aspect ratio : 4/3

Frame rate mode : Constant

Frame rate : 15.000 fps

Resolution : 24 bits

Colorimetry : 4:2:0

Scan type : Progressive

Bits/(Pixel*Frame) : 0.326

Stream size : 22.3 MiB (66%)

Encoded date : UTC 2008-11-22 08:10:07

Tagged date : UTC 2008-11-22 08:10:10

Audio

Format : AAC

Format/Info : Advanced Audio Codec

Format version : Version 4

Format profile : LC

Format settings, SBR : No

Codec ID : 40

Bit rate mode : Variable

Bit rate : 63.4 Kbps

Maximum bit rate : 73.1 Kbps

Channel(s) : 2 channels

Channel positions : L R

Sampling rate : 11.025 KHz

Resolution : 16 bits

Stream size : 11.4 MiB (34%)

Encoded date : UTC 2008-11-22 08:10:11

Tagged date : UTC 2008-11-22 08:10:12

Какви настройки да направя в секцията video за да възпроизведе моя телефон изходния файл?

Публикувано изображение

Редактирано от dafighterrr (преглед на промените)

Медия кодера и на мен ми скъса нервите дадох ти го за пример че вгражда субтитрите.Препоръчвам ти ФорматФакторито оня ден го пробвах вгражда субтитрите в Мп4-ката и телефона ми я възпроизвежда без проблеми.

• 1 месец по-късно...

Много сложно ми изглежда с тази програмка. :cheers: Аз, когато искам да вградя субтитри в някой филм използвам AviSubtitle. Програмката е безплатна, с размер само 80КБ и е много лесна за използване. Избираш си филма в avi формат, избираш и съответните събтитри, можеш да си нагласиш шрифта, можеш да избереш типа на компресия на изходния файл (зависи от това какви кодеци имаш качени) и чакаш. Лошото е, че нещата не стават за 5 минути, но пък стават. Преди малко я пробвах и си вгражда субтитрите без никакви проблеми. За филм с размер 900МБ (Мюнхен) трябват около 1 час при използване на DivX кодеци. Можеш и да не компресираш изходния филм, но тогава същия филм ми го направи на над 4ГБ. :nono:

Добре но при мен защо съответния видио фаил става без звук

Пробвай AVISUB ползвам я оттавна и съм доволен от нея

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.