Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Crysis 3

Featured Replies

Точно и аз това имах предвид. Но там е работата, че по-добре да си вземеш Ps3 .... Отколкото да си товариш пц-то много скъпо излиза, че да я играеш играта както при ps3...

• Отговори 263
  • Прегледи 29,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аз не те поправям :) Винаги е имало игри, малко по-различни от другите.  Специално Crysis 3 идва навреме за Haswell. Познай сега колко хора ще се нахвърлят на новите процесори и как бързо пък друи ще изпразнят складовете от i7, които досега се смятайха за абсолютно ненужни при игри. 

По-скоро ще си взема още една 660Ti :D

С 2500К съм. А ако случайно изостава от двете карти, което ме съмнява, има мегдан за още 500-700 МХц клок. 

П.П. Хипотетично де, не съм се засилил да купувам втора, и без това игрите само ги пускам да видя за какво става въпрос и ги зарязвам :D

Гъбава работа. С win 8 x64, i3 3110m, radeon 7650m 1gb, 8гб системна памет, сложих reloaded и ми дава съобщение на smart screen, че е блокирало играта, давам му run anyway, върти малко кръгчето и нищо повече. Направих това с триенето на папката и прекръстих компа. Същата работа. Имате ли някакви предложения?

EDIT: Роди ме майко глупав, аз сам ще си боядисам косата... Недолюбвам ги тия инсталери дето трябва да ги стартираш с администраторски права, за да си инсталират директхикса и подобните накрая. Инсталирах ръчно директхикса от папката на играта и стигнах до проблема на Людмил, изтрих папката, смених името и сега съм в играта. Дано да няма повече изненади :)

Редактирано от go6o_kara (преглед на промените)

Вие поне я подкарвате.На мен директно ми казва - Приятелю трябва да изсипеш 400-500 € и тогава ще се видим с теб. :angry22:

Малко тъпичко са го направили ма това е то пазарна икономика.След някой и друг месец такива като мен нищо ново вече няма да могат да играят.Нищо че до момента няма игра която да не съм подкарал поне на high-medium настойки на 1920х1080 с дъртото чудовище.По дискусията ви,мисля че малко преекспонирате пак ролята на процесора.Хората са си написали какъв е препоръчително да има и е ясно че по-надолу ще спъва.Но графичната карта си е както винаги в игрите на Крайтек основният фактор.

За тези които си играят с мисълта да си вземат още една графична карта или си мислят,че това от картинката с трите карти ще осигури приятна игра - не се заблуждавайте.ФПС не винаги са комфортна и приятна игра.Нямам в момента с какво да го обработя,да ви пусна едно видео как Far Cry 3 със 60-80фпс изглежда че сече сравнено с филмчето на колегата където 30 фпс са гладки....

Айде приятно къртене аз ще поизчакам малко с Crysis 3 :D .

• Автор

Аз я разцъквам, разменил съм F и  E,  и нямам ядове.

Всичко на макс, без АА на 1024х768 (19'' LCD) се представя добре.

В първата мисия (дъжда) леко лагваше на моменти.

6850-1gb, 4х3500@, 4gb. 7-64b

Гъбава работа. С win 8 x64, i3 3110m, radeon 7650m 1gb, 8гб системна памет, сложих reloaded и ми дава съобщение на smart screen, че е блокирало играта, давам му run anyway, върти малко кръгчето и нищо повече. Направих това с триенето на папката и прекръстих компа. Същата работа. Имате ли някакви предложения?

EDIT: Роди ме майко глупав, аз сам ще си боядисам косата... Недолюбвам ги тия инсталери дето трябва да ги стартираш с администраторски права, за да си инсталират директхикса и подобните накрая. Инсталирах ръчно директхикса от папката на играта и стигнах до проблема на Людмил, изтрих папката, смених името и сега съм в играта. Дано да няма повече изненади :)

И аз така, след инсталация на кръпката. Смених името, но единия проблем се замени с друг. Сега ми крашва при опит за излизане от играта, не мога да бутна настройките на текстурите, които все си стоят на High,  а искам да намаля малко заетата видеопамет. Някой да има идеи, как да направя това, защото не приема промяната на настройките за текстурите?

Вие поне я подкарвате.На мен директно ми казва - Приятелю трябва да изсипеш 400-500 € и тогава ще се видим с теб. :angry22:

Малко тъпичко са го направили ма това е то пазарна икономика.След някой и друг месец такива като мен нищо ново вече няма да могат да играят.Нищо че до момента няма игра която да не съм подкарал поне на high-medium настойки на 1920х1080 с дъртото чудовище.По дискусията ви,мисля че малко преекспонирате пак ролята на процесора.Хората са си написали какъв е препоръчително да има и е ясно че по-надолу ще спъва.Но графичната карта си е както винаги в игрите на Крайтек основният фактор.

За тези които си играят с мисълта да си вземат още една графична карта или си мислят,че това от картинката с трите карти ще осигури приятна игра - не се заблуждавайте.ФПС не винаги са комфортна и приятна игра.Нямам в момента с какво да го обработя,да ви пусна едно видео как Far Cry 3 със 60-80фпс изглежда че сече сравнено с филмчето на колегата където 30 фпс са гладки....

Айде приятно къртене аз ще поизчакам малко с Crysis 3 :D .

Колега, аз дадох графика за натоварванията. Не е нормално една видеокарта да се товари 20-30-40 % и играта да върви с 20-30 fps  и то накъсано. И ако все пак насичанията се оправят с намаляване на заетта видеопамет или по-точно със съобразяването с наличната, то не може един G860  като моя, дори и клокнат, да обслужи една доста стара видеокарта вече като GTX460 768MB. Ето това е проблема - трябва процесор, който да накара видеокартата да се товари максимално, както при колегата @Agentpat  с неговия i7  и GTX570. Значи, една проста сметка показва, че ако аз не съм ограничаван от процесора, то тия 20-40 % натоварване на видеокартата, ще се превърнат в 100%, което ще даде 2-3 пъти повече кадри. Или вместо сега в джунглата да играя с 20-30 fps при Low и 1024х768, то ще имам може би 50-90 fps  с тия настройки и процесор, неограничаващ видеокартата. 

Затова и попитах в предния си пост колегата, как ще реши проблема с процесора, след като по-горе има мнения, че им сече и с клокнати i5. 

Малко ви излъгах снощи, като казах, че играта върви гладко. Вървеше така до като не стигнах до града, там процесора тотално се предава, няма medium, няма low. Някоя от настройките може ли да намали малко потреблението на CPU?

Публикувано изображение

Редактирано от bstorm (преглед на промените)

Малко ви излъгах снощи, като казах, че играта върви гладко. Вървеше така до като не стигнах до града, там процесора тотално се предава, няма medium, няма low. Някоя от настройките може ли да намали малко потреблението на CPU?

Публикувано изображение

Аз си мислех, че могат да се намали ползването на CPU, но съм се излъгал явно. Гледам, че си на 3 GHz,  а в нета съм виждал тия процесори на 4GHz  ако не греша. Освен това погледни и колко е заета видеопаметта ти. Казваш, че нищо не помага, но все пак сигурен ли си, че нямаш като моя проблем - невъзможността да се даде на low  текстурите, които си стоят на High  при мен? Вчера успях да ги сложа на low или medium  и тогава кадрите хвръкнаха на стотина при предната мисия. 

@KB2640148

Сега се вгледах на графиката ти.Проблема ти е количеството рам на картата,като гледам бичи нон-стоп на 750мб пълни,а това е игра която със сигурност иска доста повече.Особенно ако си пуснал някой и друг филтър.На твое място бих дигнал малко резолюцията а махнал всякакви видове филтри които могат да се махнат.

А и ако искаш може да спреш Vsynch за спорта и да пробваш.По принцип Vsynch е нещо много хубаво,НО когато компютъра ти  докарва повече фпс от RefreshRate-a на монитора.За игри където се гледа да се достигне фпс,колкото да можеш да ги играеш е безидейно и дори контрапродуктивно.

Edit:Sry не видях,че сте писали още...

Редактирано от Tommygun (преглед на промените)

@KB2640148

Сега се вгледах на графиката ти.Проблема ти е количеството рам на картата,като гледам бичи нон-стоп на 750мб пълни,а това е игра която със сигурност иска доста повече.Особенно ако си пуснал някой и друг филтър.На твое място бих дигнал малко резолюцията а махнал всякакви видове филтри които могат да се махнат.

А и ако искаш може да спреш Vsynch за спорта и да пробваш.По принцип Vsynch е нещо много хубаво,НО когато компютъра ти  докарва повече фпс от RefreshRate-a на монитора.За игри където се гледа да се достигне фпс,колкото да можеш да ги играеш е безидейно и дори контрапродуктивно.

Edit:Sry не видях,че сте писали още...

Да, тия работи са ясни и аз попитах в един от предните си постове, дали някой знае как да намаля качеството на текстурите, защото каквото и да првя, все си стоят на High,  а това заема доста видеопамет. Като я намаля, играта тръгва гладко. Другият вариант за гладка картина е да вдигна максимално настройките така, че процесорът да почне да се товари по-малко. И тогава се получава при определени условия, но като цяло процесорът е много по-слаб от необходимото, а картата слаба за определен брой кадри. Ако бе по-мощна, пак нямаше да се товари, но заради архитектурата би ми дала повече кадри, а от там щях да имам възможност да направя повече неща с настройките.  вчера пробвах и друго - намалих честотата на ядрото наполовина - от 675 на 405 MHz. имах кадри в помещенията и нещата си бяха добре. Даже и половинчата ВС включих - 37.5 fps. така се играе. Обаче в джунглата процесора се товари много. Не знам как е разпределена работата между CPUи GPU,  но определено там има много подвижни тревички, много взривове, което явно оказва влияние на това, че видеокартата се товари още по-малко. Видеопаметта решава единствено проблема с временното дропване на кадрите, но не вдига като цяло кадрите. 

Затова и попитах в предния си пост колегата, как ще реши проблема с процесора, след като по-горе има мнения, че им сече и с клокнати i5. 

С процесор от сорта на i5 няма проблем, проблемите са с видеокартата - явно единична карта не стига ;) 

Сега засякох при мен - на High настройки с минимални филтрации (LXAA или там как беше) върви нормално, 40-60 кадъра или от сорта. Картата е на 100%, заетата видеопамет е 1300МВ, а процесора е натоварен средно около 80%. 

С процесор от сорта на i5 няма проблем, проблемите са с видеокартата - явно единична карта не стига ;)

Сега засякох при мен - на High настройки с минимални филтрации (LXAA или там как беше) върви нормално, 40-60 кадъра или от сорта. Картата е на 100%, заетата видеопамет е 1300МВ, а процесора е натоварен средно около 80%. 

На кое ниво от играта е това? Защото в джунглата при мен процесора се товари повече. Противно на логиката. А дропването при други се дължи явно на заетата видеопамет и на техните видеокарти, разполагащи с по-малко от необходимата памет. Поне аз така си обяснявам нещата.  Обаче, представи си сега, че си с GTX680,  която е доста по-добра от твоята. Тогава процесора ще се окаже ограничаващото звено. А с две 660ti  със сигурност ще имаш проблеми и ще се налага як клок.Моя прогноза. 

Редактирано от KB2640148 (преглед на промените)

Доколкото знам процесора смята най-вече AI-то и физиката,а както казваш при толкова трева и доколкото гледах симулации на материали и не знам още какво си,както и бая гад за биене си е доста за смятане...

Както наоисах и по-горе вие обаче поне я подкарвате,някои като мен трябва да се залъгват със Far Cry 3 и NFS MW 2012.

Аз сложих фикса малко преди края на първата мисия и до сега (средата на 2-ра) никакви проблеми не съм имал. До тук бъгове не забелязах, но играта трябва да се играе на по-висока трудност, иначе е прекалено лесна и се губи тръпката. Може би съм свикнал с TT2 (която играя на мастер) и на която с един куршум те свитват от 100 метра, че даже и от рикошет.

Редактирано от Agentpat™ (преглед на промените)

Аз сложих фикса малко преди края на първата мисия и до сега (средата на 2-ра) никакви проблеми не съм имал. До тук бъгове не забелязах, но играта трябва да се играе на по-висока трудност, иначе е прекалено лесна и се губи тръпката. Може би съм свикнал с TT2 (която играя на мастер) и на която с един куршум те свитват от 100 метра, че даже и от рикошет.

Абе аз на най-ниска трудност не мога да се справя в джунглата, не знам ти как се справеяш. А бъга, за който говориш, го имам още от Crysis 2, което ме навежда на мисълта, че при тая игра са бутнати малко неща. А именно, като събирам ония...не знам как се казват....нанити или нещо подобно, след като си ъпгрейдвам костюма, при рестарт се загубва всичко. А и не чаткам английския, затова мисля да потърся руска работеща версия. Тоя фикс с 300 зора го инсталирах, щото антивирусната го трие на момента. Само да вървя и стрелям, без да разбера защо, нещо не ми се играе. Докато не намеря руска версия, спирам с играта, освен за някой друг тест. 

Абе аз на най-ниска трудност не мога да се справя в джунглата, не знам ти как се справеяш. А бъга, за който говориш, го имам още от Crysis 2, което ме навежда на мисълта, че при тая игра са бутнати малко неща. А именно, като събирам ония...не знам как се казват....нанити или нещо подобно, след като си ъпгрейдвам костюма, при рестарт се загубва всичко. А и не чаткам английския, затова мисля да потърся руска работеща версия. Тоя фикс с 300 зора го инсталирах, щото антивирусната го трие на момента. Само да вървя и стрелям, без да разбера защо, нещо не ми се играе. Докато не намеря руска версия, спирам с играта, освен за някой друг тест.

Играя Кризата на нормал (или как се пишеше в опциите, че не се сещам сега - втората трудност), но някакси много лесно минавам напред и може би ще вдигна на следващата трудност.

Сложих бета драйвърите на AMD, като че ли малко по добре върви (за треволяците става въпрос), процесора пак си е на 100%, но не падат толкова кадрите.

Да не отварям нова тема искам да питам как най правилно се ъпдейтват драйвърите на АМД? На nvidia давах "чиста инсталация" и толкова, до като тук не съм се заглеждал и ги трия от контрол панела и слагам новите. Може и на лични.

Редактирано от bstorm (преглед на промените)

Не съм чел темата, но да напомня. За АМД карти си дръпнете 13,2 бета 6 драйвери. Има доста подобрения точно за тази игра. 
AMD Catalyst 13.2 download Beta 6
Също да споделя:
На 1366х768 с 5670 не се играе добре. Само няколко настройки са на medium или Very H, всичко друго на low и едвам избутва 45-50 fps.

Сложих бета драйвърите на AMD, като че ли малко по добре върви (за треволяците става въпрос), процесора пак си е на 100%, но не падат толкова кадрите.
Да не отварям нова тема искам да питам как най правилно се ъпдейтват драйвърите на АМД? На nvidia давах "чиста инсталация" и толкова, до като тук не съм се заглеждал и ги трия от контрол панела и слагам новите. Може и на лични.

От години ги инсталирам един в/у друг. Просто като ме попита в началото какво искам да правя, давам направо инсталл.
Може да не е правилно, но съм нямал и проблеми.

Редактирано от danchobg (преглед на промените)

Сега пробвах всичко на Ultra High + FXAA и 8хAF на 1208х1024 заема 800MB, a ако се пусне 16хAF и 8хАА отива над 1ГБ заета видеопамет и фреймрейта пада ужасно и не става за игра. Процесора се товари 4-те ядра равномерно на около 45% без значение от настройките, а GPU-то си е на 100% постоянно.

Редактирано от Людмил (преглед на промените)

Сега пробвах всичко на Ultra High + FXAA и 8хAF на 1208х1024 заема 800MB, a ако се пусне 16хAF и 8хАА отива над 1ГБ заета видеопамет и фреймрейта пада ужасно и не става за игра. Процесора се товари 4-те ядра равномерно на около 45% без значение от настройките, а GPU-то си е на 100% постоянно.

Ами слабичка ти е картата. Нормално е процесора да не се товари. А сега вземи 3 пъти по-бърза видеокарта със същите настройки, да видим колко ще се товари CPU-то.  А и щом видеото ти се товари на макс, нормално е да намалиш настройките дотолкова, доколкото може да играеш нормално с достатъчно кадри. При мен е обратното както виждаш.

Аз затова и често съм споменавал за намаляване честотата на ядрото с цел, видеокартата да се товари на макс, а процесора да се разтовари, както при теб. Тук по-горе коментирахме за оня инструмент на NVIDIA,  дето ти препоръчва разнин настройки за игри, без да се съобразява с процесора. Преди малко играх отново F1_2012  и се наложи да върна моите настройки - всичко на макс, за да върви гладко играта, без насичане на картината. Естествено, получава се само, когато процесорът се разтовари и кадрите са достатъчни. Тоест, тук клокът на видеокартата е абсолютно безсмислен.  

Моят случай е направо смешен Phenom 965 със HD 5670 :Д Процесора едвам отива до 40-50 %

Ето и малко визуализации от мен.
Малко глеймплей:

И натоварването на процесора по време на игра:
Публикувано изображение

Редактирано от Agentpat™ (преглед на промените)

Ето и малко визуализации от мен.

Малко глеймплей:

И натоварването на процесора по време на игра:

Публикувано изображение

Как я унищожи тая кула? Откъде взе патрони, защото аз не можах да открия? Два пъти преиграх нивото, но все тая. Сега даже пуснах играта отначало. Появява ми се някакво съобщение в горния ъгъл - внимание, неподдържан хардуер. Какво може да означава това? Нещо от играта ли е или открива проблеми при мен? 

А сега някой да каже, че осемядрените процесори не влизали в работа :)

ПП: май ще трявба да преровя постовете си назад, където бях обещал да поговорим пак, когато процесори като i7 станат необходимост. Очаквах това да стане на малко по-късен етап, заради ширещите се мнения във форума, стигащи до еретичните препоръки за G860  като геймъртски процеср, ама простено е на незнаещите. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.