Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Crysis 3

Featured Replies

Ако става въпрос за красива игра,подкарах наново Сталкър-а с мода 2009-а,да се залъгвам докато мога да си взема нова карта да пробвам Crysis-a,и е по-красив от всички Far Cry-ве заедно и върви със 90-120 фпс.Ма това  е лирическо отклонение от темата.  ;)

А кой е този мод на Сталкер-а?

• Отговори 263
  • Прегледи 29,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Незнам каква издънка, но зяпах клипчета на FarCry 3 и графиката и ми се стори по-лоша дори от CoD или Painkiller...Все едно играеш на Serious Sam 3. Как няма да е по-лека? Това, че не е оптимизирана и тя е съвсем отделен въпрос. :)

Не знам какво си гледал, но вероятно не е било с включен DX11. Макар в опциите да се включва DX11,  то той реално не работи, докато не пуснеш играта от екзето за DX11. Тогава обаче при мен кадрите падат от около 50 средно на 30, а картината наистина става много жива. Разбира се, зависи и кога я играеш тая игра - през деня, през нощта, на зазоряване, на свечеряване...има прекрасни гледки с DX11. Отвреме навреме си я пускам така, за да се насладя на картината. Иначе заради повечето кадри, я играя под DX9  и ултра настройки с включен DX11 в опциите, който както казах не работи под DX9. Може би от там идва и заблудата, че графиката е калпава. Да, под DX 9 е на средно ниво, но с DX11 нещата са много по-добре според мен. 

Редактирано от KB2640148 (преглед на промените)

Може...но това може да се каже и за доста други игри...Разбира се, че зависи кога я играеш. През нощта се носи просто различна атмосфера. Иначе може и да си прав за FarCry...но щом използва CryEngine 2, нищо чудно, че ми прилича на Crysis 1 и даже ми идва по-шарено, рисувано от Crysis 1 и макар да е красиво не е чак толкова реалистично...

Малко ми бие на енджина на Chrome engine 4...
и Chrome engine 5 в Dead Island
или на Just Cause 2
А иначе CryEngine 2/3 просто разкрасява доста игрите...дори Elder Scrolls:
Абе всичките са яки...но някои просто са по-добри от други. :) И пак казвам...всичко е въпрос на вкус...така че моята оценка си е само за мен.

Напълно съм съгласен! И аз очаквах малко повече от FC3  и шаренийката идва вповече, но все пак това е остров. Обаче при FC3  също има сцени, които ми харесват. Например при буря, карайки джет с DX11 :) Или пък летейки с делтапланер при залез слънце. За жалост, много бързо се променя часа и залеза трае кратко. Не е като при FC2  и S.T.A.L.K.E.R.  Няма и възможност да си избера час на игра. Изобщо, FC3  е направена доста по-детска отколкото останалите подобни игри. А с Crysis 3  просто няма коя друга игра да се сравнява или поне аз не съм играл такава. 

Само не разбрах как от Crysis минахте на Far Cry? :)

Аз не съм очарован как върви играта с две карти. Надявах се да я набича на макс и да закове 60 кадъра, ама няма шанс :D

Тази игра винаги е била картомелачка така че, може би след няколко години ще я набичиш на макс....А и не вярвам да са некадърни и да не могат да я оптимизират...по-скоро не искат за да може да се продава хардуер...поне като не могат да се справят с пиратите ще наваксват от конфигурации... :D

Ами тая игра си иска и процесор за мощни видеокарти. Нали това говорихме през по-голяма част от темата? Две GTX 660Ti  са повече от една GTX680. дай му клок малко на тоя процесор. А и не ми е ясно, как се справяш с микронасичанията. 

Иначе, аз съм вече с i3 3220  и всички игри литнаха буквално спрямо G860,  а нещата се изгладиха. Единствено игри като BF3,  които изискват много видеорам, се играят по-трудно на ultra и високи резолюции. Обаче в сцените със стрелба всичко е ОК. Няма насичания, няма нищо. Същото е и за FC3. Вече имам 15 кадъра отгоре с включен DX11  и няма грам насичане. Абе...всичко литна, включително игрид с още 20 fps отгоре. де що имах инсталирана игра пробвах и единствено видеопаметта при BF3 оказва влияние. Crysis 2 хвърчи там, където преди години с E6750  и тая видеокарта бе голям дроп. Сега си ги лови 40-50 fps на ултра без засечки. Остава довечера да инсталирам отново Crysis 3,  та да пробвам и нея. Тия, дето ги говори Людмил, са малко далече от истината. 

Само не разбрах как от Crysis минахте на Far Cry? :)

Аз не съм очарован как върви играта с две карти. Надявах се да я набича на макс и да закове 60 кадъра, ама няма шанс :D

Crossfire и Sli се прави на видеокарти от висок клас, за игри като crysis 3 и други след нея, по-долу ще поставя едно изображение във което се вижда как HD7970 Crossfire  стой между 40 и 55 кадри във секунда, та титан може би я качва средно до 50-60 Fps( в Sli режим,разбира се! ) , А колкото до GTX 660 Ti има още да я храниш за да стигне HD 7970, предполагам може и още две да сложим и тогава да чакаме да качи равномерно до 60 кадрите. :)

Публикувано изображение

Тази игра винаги е била картомелачка така че, може би след няколко години ще я набичиш на макс....А и не вярвам да са некадърни и да не могат да я оптимизират...по-скоро не искат за да може да се продава хардуер...поне като не могат да се справят с пиратите ще наваксват от конфигурации... :D

Колега, не е така, играта си е много добре оптимизирана, това че вече игрите се правят по-добре отколкото някога е било е друг въпрос. Колкото до закупуването на хардуер, да не е от сега този трик, всички знаем, как стоят нещата, това че ние искаме да постигаме максимално високи резултати със "евтини машини", няма как да стане, тези игри са направени по-съвремието където всичко трябва да е на ниво, и не само игрите, но и хардуера ни. Та това е във кратък текст ! :)

Crossfire и Sli се прави на видеокарти от висок клас, за игри като crysis 3 и други след нея, по-долу ще поставя едно изображение във което се вижда как HD7970 Crossfire  стой между 40 и 55 кадри във секунда, та титан може би я качва средно до 50-60 Fps( в Sli режим,разбира се! ) , А колкото до GTX 660 Ti има още да я храниш за да стигне HD 7970, предполагам може и още две да сложим и тогава да чакаме да качи равномерно до 60 кадрите. :)

На мен идеята ми не е върхова производителонст, а по-скоро с две карти среден клас да изкарам по-добра производителност от карта висок клас за същите пари. 

Ами тая игра си иска и процесор за мощни видеокарти. Нали това говорихме през по-голяма част от темата? Две GTX 660Ti  са повече от една GTX680. дай му клок малко на тоя процесор. А и не ми е ясно, как се справяш с микронасичанията. 

Какви микронасичания?

Процесора е на 4,3 ГХц и за момента не виждам смисъл да го пускам на повече, освен за някой синтетичен тест. 

Картите ми са фабрично клокнати и определено са доста по-напред от една референтна (или клокната) 680-ка. Но пък и хора с две клокнати 680-ки се оплакват, че на места не им държи 60 кадъра :D

Crysis 2 хвърчи там, където преди години с E6750  и тая видеокарта бе голям дроп. Сега си ги лови 40-50 fps на ултра без засечки. 

Кажи къде продават тия добри бройки GTX460, да не се набутваме с тия скъпи карти за същата, че и по-ниска пройзводителност ;) GTX570 я отнасяш като куцо пиле-домат.

Публикувано изображение

Той е с някакъв CRT монитор и играе на ниски разделителни, ако не се лъжа.

И аз имах 460-ка (даже две), и то новата ревизия и фабрично клокнати, та знам как върви Crysis 2 с такава карта. Горе-долу като на графиката горе.

1920х1080 и всичко на ултра (DX11 текстури) - с една карта ~ 22-25 кадъра със зор. С две - 40-45. 

Сега с една 660Ti правеше 45-50 кадъра, с две - около 80. 

Редактирано от Петко К (преглед на промените)

Той е с някакъв CRT монитор и играе на ниски разделителни, ако не се лъжа.

И аз имах 460-ка (даже две), и то новата ревизия и фабрично клокнати, та знам как върви Crysis 2 с такава карта. Горе-долу като на графиката горе.

1920х1080 и всичко на ултра (DX11 текстури) - с една карта ~ 22-25 кадъра със зор. С две - 40-45. 

Сега с една 660Ti правеше 45-50 кадъра, с две - около 80. 

Пълен абсурд да вадиш 80фпс с 2x660ti.

Трябва поне 100+.

Или са ти се паднали калпави карти,или ботълнекваш видеото с друга част.

При положение,че със 1 670 вадя 75-80фпс при същите настроики,нещо не ми се вързват твоите резултати.

Прав си, 80 са по-скоро минимум. Тогава я пусках за малко, видях, че показа 80+ кадъра, повъртях се малко из нивото и я спрях, не съм тествал обстойно. 

Сега поиграх малко в едно ниво в града и повечето пъти държеше над 100. Явно си зависи и от нивото.

Публикувано изображение
Публикувано изображение
Публикувано изображение

Кажи къде продават тия добри бройки GTX460, да не се набутваме с тия скъпи карти за същата, че и по-ниска пройзводителност ;) GTX570 я отнасяш като куцо пиле-домат.

Публикувано изображение

Айде сега :) Реално с тоя процесор вече мога да клокна картата до 875/2100 MHz  при стандартни 675/1800. Сам си изчисли процентите , но средно са над 20. С предните процесори това просто бе невъзможно, защото ограничаваха видеокартата. При клок вместо да се получат повече кадри, видеокартата просто почваше да се товари по-малко и предоставяше същите кадри. Да не говорим, че същите тия кадри играеха или да го наречем дроБ. Говортя за резолюция 1280х960. Остави тия бенчове. Аз играя и записвам реално ниво, на което преди имах проблеми. Просто така се случи, че Crysis 2  я бях изиграл до това ниво и се сетих за предните проблеми с падането на кадри. Тогава си го обясних естествено със слабия процесор, а не с по-малкото видеопамет. Разбира се, че на 1600х1200, каквато резолюция поддържа монитора ми, кадрите ще са по-малко. Преди време не бе така, защото процесорът ограничаваше видеокартата и тя даваше едни и същи кадри при ниски и по-високи резолюции. Няма как един процесор да предостави повече кадри от това, което може видеокартата, та ако ще и I-77723143637243 да е. За сметка на това обаче, една видеокарта може да покаже максимума, за който е създадена. А тая карта определено навремето бе създадена да се играят нормално игри на 1680х1050. 

Играта е много , ама много претенциозна откъм хардуер . Ето какво постигнах с конфигурацията ми без да съм клоквал . Играх си с настройките дотолкова че ефекти и всичко да ми е на максимум , докато филтрациите SMAA medium 2TX и Vsync-а изключен . Така фреймовете не падат под 35 , средно са 40+ , на моменти максимум до 55 . По дефаулт без да съм пипал настройките , направо започнах да играя , всичко беше на High , 1x SMAA и Vsync ON . Тогава не падаха под 30 , но и рядко бяха над 40-50 .

3 скрийншота 

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Това е с компютъра от подписа ми ... А си мислих че ще я цъкам всичко на мах , да ама не :) За SLI точно с 660Тi нещо почнах да се разобеждавам ,въпреки че за цената която струват 2 х 660Ти се купува една 680-тка , а 660Ти SLI размазват 680-ката ,  най-вече се отказвам  защото е с 2 GB памет , а този Крайзис има нива на които иска 2 гиги и отгоре за максимални настройки на графиката , явно ще карам с нея известно време и после ще се метна на нещо по сериозно :)

Едит : 77 градуса максимална температура след половин час игра за моя процесор с бокс охлаждане добре ли е ?

Редактирано от naTpuoT (преглед на промените)

77 градуса? Ами това е убийствено! Моя след час с Prime 95  не вдигна повече от 55 градуса. Вярно, че е доста поокастрен спрямо твоя, ама все е IB,  че съм го и клокнал по шина. 

Ето какво пишат за i7 3770K  Intel:

Публикувано изображение

Не мисля че след 30 мин игра 80 градуса са нормална температура.Помисли за охлаждане или смяна на пастата.

Успех

И още нещо. Сигурен ли си,че си монтирал добре охладителя? И да не си включил опцията "sient" на вентилатора, защото при мен за нула време температурата стига 65 градуса( не продължих теста)? А за кадрите...тия Shading и Shadows при мен гълтат около 10 fps  всеки поотделно спрямо настройки High. И по мое мнение, трябват средно над 50 fps,  за да не оказват голямо влияние минималните кадри. А това с видеопаметта явно важи за по-тегави машинки, като предната ми с G860. С тая си върви добре, дори със запълнена видеопамет, стига средните ми кадри да са над 50. 

Ами аз съм с боксовото охлаждане , съответно не съм слагал паста . За процесора така или иначе съм решил да го клоквам след време , но първо трябва да събера 200 лв за Corsair H100i ,  ще го следя как се движи с градусите и аз си мисля че е висока температура , въпреки че не е клокнат . В момента на ядрата показва от 30 до 35 градуса  , а само на процесор под 20 , но това е в Idle . Надявам се по-скоро да му сложа watercooling , че да се забъркам малко и с тези памети , нещо не ме кефи резултата им в AIDA64

Публикувано изображение

77 градуса(най-топлото ядро ли?) е съвсем нормална температура за стоковото охлаждане на тоя процесор и няма повод за притеснение, а и няма никакво място за сравнение с i3. Хората бенчат на 90 градуса с тия процесори и не се оплакват.

77 градуса(най-топлото ядро ли?) е съвсем нормална температура за стоковото охлаждане на тоя процесор и няма повод за притеснение, а и няма никакво място за сравнение с i3. Хората бенчат на 90 градуса с тия процесори и не се оплакват.

Да това беше абсолютния максимум на ядро с програмката RealTemp.

Моят 2500К@4.3ГХц в игри не минава 55-60 градуса, но съм с по-добро охлаждане. 

Затова пък двете карти греят здраво  :) Иначе, играта не виждам да иска над 2 ГБ памет, монитора на nvidia inspector ми показва около 1.5ГБ. 

Ако ти е интересно, ето как се представят 2 х 660Ti. MSAA x 4 (не виждам разлика с 8, освен спад в кадрите) и blur на low, щото ме дразни и без това. Blur не влияе особено на кадрите, но филтрациите се отразяват. Иначе, и с MSAA x 8 се играе добре - 45+ кадъра. 

Публикувано изображение
Публикувано изображение
Публикувано изображение

Е как да няма от какво да се притеснява, Crysis 3 натоварва 3770к не повече от 30-40% (и това е на сток честоти), при пълен товар ще отиде на 100 градуса без проблем....

@ naTpuoT ако има клок го махни и също спри турбото ако е включено, смени си пастата и виж дали охладителя е монтиран като хората, ако е по-добре си купи друг.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.