Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Учителка псува студенти

Featured Replies

Нормално ли е на 39-тия той да си изпусне нервите, да те квалифицира като недорасло лайно,

Хубаво де! Казала е истината. Няма да лъже сега жената, я. :D

• Отговори 71
  • Прегледи 7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Нямам думи.

Не защитавам нито една от страните, но ако на това му казвате изпит, халал да ни е на образователната система !

Абе да ви кажа всичко зависи от учителя. В училището, в което уча има много проблемни класове! Учениците са буйни и повечето преподаватели изнемогват. Но има такива, които чрез езика си и действията държат някакъв авторитет пред учениците и всички стават тихи, като котенца. За въпросното видео, това е университет. Студенти над 20 годишна възраст в една стая. Е разбира се училището и университета е място да питане, не да мине с тройката и след това да се стигне до некадърни работници. В тази ситуация студентите се държаха много прилично, поне нервите им не се изпуснаха, защото ако ще и най-големия простак да седи срещу теб, това не означава, че трябва да го псуваш на майка. Има си ред, има си начини. А още повече че студентите плащат че да учат. Ако висшето беше безплатно - да! Но при положение че студентите са "клиенти" на уни-то такова държание е просто ужасяващо. Както казах в началото един преподавател трябва  да има авторитет пред учениците! Тогава ще има и взаимно уважение! 

Супер разсъждения. Учителката е ДЛЪЖНА да обяснява на хора, които твърдят че не са кретени по 100 пъти, въпреки че не разбират и дума основно защото не слушат. От друга страна същите умници не могат да се справят със задачата да напишат изречения с 30 думи - нечовешки зор било. Вярно е че тази мома си е изпуснала нервите, но вина за това имат по-скоро хората срещу нея. Аз ако съм ще изпокъсам всички, които не знаят предмета и не са се явили на задачи. И ще ги късам докато стигнат 5-ти курс.

Не може да ги скъсаш или да го оставиш на изпит. Преди това ще те извика класната и директора и ще ти кажат:" Да не си оставил някой на изпит". Особено ако учениците са 12 клас или пък училището няма много ученици и се пази всеки един, за да не мине по-ниска категория. Казал съм в предния пост защо на учениците им е зор. Много е просто. В училище децата не се учат да мислят, да творят, да разсъждават, а им се налива ненужна информация в главите. Те са просто претоварени. И естествено след 4-5 клас загубват желание да учат каквото и да било. Вече не им дреме и не им пука за училището. Естествено, че ще им е зор да напишат 30 думи или есе.

Чак малко, да повторя колегата...Не става дума за училище в клипа, нито за основно, нито за средно. Не се отвличайте от темата!

Говоря общо....Налетяхте върху мен все едно няма капчица смисъл в това,което пиша.И че повечето се застъпвате за учителя.Именно учителя сам  определя как ще се държат в неговия час и как ще протече той...

Това не е учител, а лектор. Това не е учебен час, а изпит. И да не беше изпит - лекция или упражнение щеше да бъде, но не и учебен час.

...

Забелязваш ли, че мнението ти споделят само хора, които все още не са завършили средното си образование? Не само учителите, не само лекторите са "длъжни" - учениците и студентите също на много неща са "длъжни", но повечето въобще не спазват по-голямата част от тези "задължения". Интересно ми е защо учителите, лекторите никога не избухват и не говорят враждебно пред примерните учащи хора?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Чак малко, да повторя колегата...Не става дума за училище в клипа, нито за основно, нито за средно. Не се отвличайте от темата!

Офф...ако не знаеш така е не само при Лекторите и в университети така е на всякъде.Абсолютно на всякъде стой този проблем!!!!!!Просто хората използват дадената случка,за да разкажат други варианти на тия ужасяващи работи.

П.С - Мога да ти кажа,че съм имал учител,който ми е казвал аз съм достатъчно умен,квалифициран,с висше т'ва онова...Ама не се усеща,че Бачка в Столично училище за смешни пари.Като твърди,че знае 3 езика кво ми ги преподава тука в училище  и се оплаква,че няма пари.А не отиде да превежда някъде.....Аре и Вие дървените философи си отворихте устата...Я влез в някое училище стой там 1 седмица и като излезеш пак си дай мнението ,ако искаш :))))

Офф...ако не знаеш така е не само при Лекторите и в университети така е на всякъде.Абсолютно на всякъде стой този проблем!!!!!!Просто хората използват дадената случка,за да разкажат други варианти на тия ужасяващи работи.

П.С - Мога да ти кажа,че съм имал учител,който ми е казвал аз съм достатъчно умен,квалифициран,с висше т'ва онова...Ама не се усеща,че Бачка в Столично училище за смешни пари.Като твърди,че знае 3 езика кво ми ги преподава тука в училище  и се оплаква,че няма пари.А не отиде да превежда някъде.....Аре и Вие дървените философи си отворихте устата...Я влез в някое училище стой там 1 седмица и като излезеш пак си дай мнението ,ако искаш :))))

Ако стоя с такива като теб наоколо, после ще пишат във вестниците за поредният откачил масов убиец. Не се ли сещаш, че и в училищата и в университетите, има едно общо съдържателно...: Вие, драги ми лоши, много лоши мат`риялчета. Вървете се оплаквайте на премиера(тогава кмет на София-та,когато от него излезе таз приказка...: за мат`рияла).

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Ако стоя с такива като теб наоколо, после ще пишат във вестниците за поредният откачил масов убиец. Не се ли сещаш, че и в училищата и в университетите, има едно общо съдържателно...: Вие, драги ми лоши, много лоши мат`риялчета. Вървете се оплаквайте на премиера(тогава кмет на София-та,когато от него излезе таз приказка...: за мат`рияла).

Не просто давате коментари,който биха се приели преди 20/30 години,когато е било друго.Днес надали имаш представа какво се случва в училищата и университетите!Това дето го гледаш по новините са пълни замазвания на положението,дори в някой случай преувеличават.На мен ми остава още 1 година до завършване на средно образование.И за разлика от някой будали не смятам да стоя в тая скапана държава с тоя скапан начин на мислене.Господин "Убиец" :)

Редактирано от overwhelmii (преглед на промените)

Човека може да знае и 10 езика, да е нобелов лауреат (ако въобще си чул за Нобел и наградата посветена на него). И Вие "драги" ми ученици може вместо да се чудите защо този "тъпак" стои след като знае толкова да преподава за 600-700 лева на Вас, които обезателно го изкарвате извън нерви по 2 пъти в минута и не го слушате - да сте доволни, че имате такъв учителски кадър в училището! Защото той не е от твоето поколение и единствено пари да са му в главата, кой колко пари изкарва, с каква кола движи, как се облича и т.н. Кел файда от красивата и лъскава ябълка като вътре е червясала.  

Не просто давате коментари,който биха се приели преди 20/30 години,когато е било друго.Днес надали имаш представа какво се случва в училищата и университетите!Това дето го гледаш по новините са пълни замазвания на положението,дори в някой случай преувеличават.На мен ми остава още 1 година до завършване на средно образование.И за разлика от някой будали не смятам да стоя в тая скапана държава с тоя скапан начин на мислене.Господин "Убиец" :)

Можеш да си грабваш шапката и да изчезваш. Никой не те моли да оставаш тук. И като отидеш където си решил, си смени името и забрави че си българин. Така за теб ще е най-добре!

Човека може да знае и 10 езика, да е нобелов лауреат (ако въобще си чул за Нобел и наградата посветена на него). И Вие "драги" ми ученици може вместо да се чудите защо този "тъпак" стои след като знае толкова да преподава за 600-700 лева на Вас, които обезателно го изкарвате извън нерви по 2 пъти в минута и не го слушате - да сте доволни, че имате такъв учителски кадър в училището! Защото той не е от твоето поколение и единствено пари да са му в главата, кой колко пари изкарва, с каква кола движи, как се облича и т.н. Кел файда от красивата и лъскава ябълка като вътре е червясала.  

Това първото няма да го коментирам - съжалявам ама не ми изглежда много фешън.Не ти говоря затова кой колко пари изкарва и как се облича и разни простотии.Говоря ти,че след като се има за такъв велик ум к'во прави тук и се мъчи да преживява с мижавата заплата от 600лв.Като може да изкарва тройно и другаде,където живота ще му е по-лесен.После ходи и с оплаква,че му е ниска заплатата.Съжалявам ама не става и +|- .Точно в случая всеки ден виждам какво става в тия "държавни сгради"Както казах и в предишния си пост не казвам,че учениците са вода не напита ама всичко зависи от учителя.Той ако се държи с тях още от първия ден строго и стегнато.Ученика има респект и знае,че няма на къде да мърда и ще си трае......

Можеш да си грабваш шапката и да изчезваш. Никой не те моли да оставаш тук. И като отидеш където си решил, си смени името и забрави че си българин. Така за теб ще е най-добре!

Извинявай ама това ,че съм решил да бягам от тия обиращите на жълтите павета не ти дава право да ми говориш така!Видях,че възрастта ти е много над моята! И ми обясни да речем харесва ли ти да бачкаш за 500лв.- 450лв от тях отиват за разходи и с 50лв свиркаш цял месец!?!Прави се някъде другаде на националист не при мен :)

Извинявай ама това ,че съм решил да бягам от тия обиращите на жълтите павета не ти дава право да ми говориш така!Видях,че възрастта ти е много над моята! И ми обясни да речем харесва ли ти да бачкаш за 500лв.- 450лв от тях отиват за разходи и с 50лв свиркаш цял месец!?!Прави се някъде другаде на националист не при мен :)

Веднага обяснявам...Нарича се родолюбие. Желание, да направиш нещо да помогнеш в развитието на родината си и на съгражданите си. Не че вие, не се стремите да го убиете това желание в зародиш със липсата си на поведение...Точно така се нарича..."липса на поведение" и поради това на времето поведението се намаляваше, на тези които бяха като вас.

П.П. Може и да не вярваш, ама е точно така както го обяснявам.

Това първото няма да го коментирам - съжалявам ама не ми изглежда много фешън.Не ти говоря затова кой колко пари изкарва и как се облича и разни простотии.Говоря ти,че след като се има за такъв велик ум к'во прави тук и се мъчи да преживява с мижавата заплата от 600лв.Като може да изкарва тройно и другаде,където живота ще му е по-лесен.После ходи и с оплаква,че му е ниска заплатата.Съжалявам ама не става и +|- .Точно в случая всеки ден виждам какво става в тия "държавни сгради"Както казах и в предишния си пост не казвам,че учениците са вода не напита ама всичко зависи от учителя.Той ако се държи с тях още от първия ден строго и стегнато.Ученика има респект и знае,че няма на къде да мърда и ще си трае......

Разбра ли защо попитах дали си бил учител? Защото ти не можеш да осъзнаеш и една десета от това какво е да си такъв!

Разбра ли защо попитах дали си бил учител? Защото ти не можеш да осъзнаеш и една десета от това какво е да си такъв!

То по принцип мозъчните гънки не се виждат, ама като липсват -си личи ;) 

Защо се впрягаш ? Типични разсъжения на бай Ганьо - „Като си толкова умен байко, къде са ти парите?" 

И на другия "умник" от близкото минало :" Може да решава тоя , който има пари бе! Щом нямаш пари какво ще решаваш ти бе? Ти нямаш право да решаваш! " - Тодор Живков

Ето заради тия два цитата цялата държава е на този хал.Виждаш -разсъжденията на малдежи, които тепърва ще навлизат в живота.Младежи, грамотни -позлващи интеренет, учавстващи дейно във форуми, даващи ум и разъм на други..... И накрая изтърсва житейската ти мъдрост "що да уважам даскала? Той щом  няма пари -занчи е нищо"

Мхм.

Жалко, че авторът на темата не е в състояние да осъзнае, че с поведението си тук дава абсолютното доказателство за причините, довели госпожата до избухването й.

Авторе, симпатиите на пишещите към госпожата идват точно, защото си представят теб като въплъщение на студентите й.

И не, не оправдавам реакцията й, но я разбирам. А понякога това е достатъчно.

А че казаното от 1.32 до 1.41 е една колосална истина - това никой не може да го отрече!

Ама не се усеща,че Бачка в Столично училище за смешни пари.Като твърди,че знае 3 езика кво ми ги преподава тука в училище  и се оплаква,че няма пари.А не отиде да превежда някъде.....Аре и Вие дървените философи си отворихте устата...Я влез в някое училище стой там 1 седмица и като излезеш пак си дай мнението ,ако искаш

А може би човекът е там, защото някога е имал желание някого да научи на нещо, а вие сте просто поредните неблагодарници. Може да бачка за смешни пари, но отново да е по-квалифициран от теб. С последните си няколко изречения ти затвърди една теза и една много лоша картина на нещата в България. Но не, как може да помислиш, че някой квалифициран може да заслужава уважение заради квалификацията, нищо че е учител, че се занимава с вас. А представи си, че утре свършват квалифицираните хора, които да бъдат учители. Кой ще учи твоите деца!? Въобще опитваш ли се поне с една мозъчна клетка да помислиш над това, което изтърси или не правиш усилие? Не на всички хора първата им мисъл сутрин рано като станат е "пари". Някои хора правят нещо с кауза, да се опитат да променят, да подобрят нещо. Не знам за учителя, но ти си неграмотен, най-малкото не знаеш къде се слага буква "и" и къде се слага буква "й". И батерий е по-вероятно да е римски пълководец, отколкото множественото число на батерия. Заминавай в чужбина, хора с мислене подобно на твоето с лопата да ги ринеш! Там с отворени обятия чакат... Да станеш нечие слугинче. Много високо мнение имат и за българите на някои места - пак благодарение на подобното мислене и талазите малцинствени групи.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Да!И самият учител не прави нищо по въпроса да стане по интересен часа.Само не мога да разбера защо в случая ме нападате...Смятам,че това се дължи на възрастовата разлика пък и Вие повечето сте родени по време,в което не са били позволени да отговаряш на учител и такива неща.Били са строги и наистина тези времена са се държали под контрол от държавата!Сега гледат само как да лъжат и да гледат своите интереси :)

Тука, не си прав. И по старото време си правихме даскалите на луди. Сега, си спомням тъпият си акъл и не завиждам нито на даскалите, нито на учениците.

Ясно, е че с вас няма да се разберем. Изглежда Вие сте си останали да живеете в 80-90години,когато "Комунистическата партия управлява България  от средата на 40-те до началото на 90-те години на XX в". И самото Ви мислене е по друг начин.Вие си имате вашето мнение аз имам моето мнение 4-ти има друго виждане на нещата.Не е нужно да ме нападате все едно говоря от името на всички на моята възраст и изявявам тяхната гледна точка........

Поздрави,

Редактирано от overwhelmii (преглед на промените)

Ясно, е че с вас няма да се разберем. Изглежда Вие сте си останали да живеете в 80-90години,когато "Комунистическата партия управлява България  от средата на 40-те до началото на 90-те години на XX в". И самото Ви мислене е по друг начин.Вие си имате вашето мнение аз имам моето мнение 4-ти има друго виждане на нещата.Не е нужно да ме нападате все едно говоря от името на всички на моята възраст и изявявам тяхната гледна точка........

Поздрави,

Не, ние си живеем тук и сега...Просто ти не живееш. Ряпата, за да вирее и трябва тор, а теб за да вирееш ти трябват пари. И на двете материалното ви е главният приоритет, а главното духовно преживяване е, да си купите секс или малко повече FPS на компютърна игра, с част от материалното. Вие не обичате други хора освен себе си. Не обичате учителите си, освен ако не ви задоволяват по някакъв начин, ако не ви забавляват, ако не вдигат ендорфините, ако не вдигат и адреналина...Ми това става и с херо...Не се чудя вече що толкова от вас се погубват с наркотици, с наливане до безсъзнание...Оня ден няколко купонясвали крейзита се надумкали с течност за чистачки в къщата на едното от тях...Баща му я бил сипал в шишета от ракия и ония ми ти "хора".(извинете, че когато употребявам термина "хора" спрямо вас, няма да го вадя от кавичките - нищо човешко няма в тези същества, които са родени живеещи и пропити от капитализма), та ония ми ти "хора", вече употребили извънмерни количества продадени им от друг капиталист с престъпване на всякакви закони, щото те били непълнолетни, набарали течността и я изгълтали, разреждайки я с малинов сок, че да се справят със странният й вкус. Ай сега, обясни ми дали наистина сте хора(без кавички), дали нещо - някакъв разум въобще присъства в главите ви. Имате ли мозъчни гънки както се изрази Трихо? Имате ли?

Това първото няма да го коментирам - съжалявам ама не ми изглежда много фешън...Говоря ти,че след като се има за такъв велик ум к'во прави тук и се мъчи да преживява с мижавата заплата от 600лв.Като може да изкарва тройно и другаде,където живота ще му е по-лесен.После ходи и с оплаква,че му е ниска заплатата.... Извинявай ама това ,че съм решил да бягам от тия обиращите на жълтите павета не ти дава право да ми говориш така!Видях,че възрастта ти е много над моята! И ми обясни да речем харесва ли ти да бачкаш за 500лв.- 450лв от тях отиват за разходи и с 50лв свиркаш цял месец!?!Прави се някъде другаде на националист не при мен :)

Първото самият факт, че го повтаряш от както си пуснал темата ясно говори, че няма смисъл да ти се изясняват повече одебелените букви. Аз примерно на негово място и да бях "болен" родолюбец нямаше да се мъча и не заради парите, а заради това, че ефекта е нулев! Не се стараят да бъда "фешън" (чак сега осъзнавам защо от БАН вкараха толкова много простотии в тълковният и правописен речник, защото този младеж нямаше да може да се изрази с набора си от 2 000 думи, от които 1 000 са чуждици...) нито се опитвам да бъда модерен ;). Човек е такъв какъвто е - глупакът го вижда такъв какъвто може, а умният го вижда такъв какъвто всъщност е - та не ме интересува ти как ме виждаш! По случай второто в чужбина си добре "отишъл" ще работиш за 1 500 - 2 000 долара да кажем, което е малко над еквивалента тук от 600 лева ще си мислиш, че си хванала бога за рога, както всички ще имаш: кола на изплащане, кредитна карта винаги на червено едвам ще събираш за здравният си фонд - ще се молиш да не кихнеш, че нямаш пари докторът да ти се усмихне, защото там докторите не вземат по 600-700 лева като тук ;) Там са много "по - умни"  и вземат 5- 6 000 евро и като им се помолиш да те прегледат ще ти кажат, " Щом си толкова умен, защо нямаш пари?!" И така ще се приключи една "хубава", модерна, гротескна история. В която явно искаш да бъдеш главен герой - от мен имаш подкрепа! П.С.: Предлагам от утре всички хора, които имат акъл в главата да напуснат България, стига сме стояли тук заради родолюбие и надежда в идните поколение, то се вижда на къде отиват нещата. Нека утре няма един учител на работа нито един доктор да видя дали ще разсъждават още така, като почнат да умират от най - обикновени болести и не могат да си разчетат цифрата на банкнотата, която са взели като надник!!!  

а на мен друго ми направи впечатление:

В стаята ще се провежда изпит.

Предполага се че студентите ще се подготвят да пишат, някои ще ги е шубе, други ще си гласят моливчетата и листите, трети ще си вадят да преписват.

Всички сме били студенти /опс, не всички/ - знаем как е.

И сега да питам: кой е този дето преди изпит ще се изтъпани на една педя от преподавателя и ще го снима с камера? Вижда се че стои точно до нея. И защо ще го снима като не знае че ще има последващ екшън. А може би знае?

И то ще го снима съвсем открито - вижда се замъгленото от "Господари на ефира" лице на жената, което означава че телефона или каквото там е е вдигнато и се държи срещу нея. 

Как стават тези работи?

нещо не ми е ясно.......................

И много ми понамирисва.......................

Редактирано от emmi (преглед на промените)

а на мен друго ми направи впечатление:

В стаята ще се провежда изпит.

Предполага се че студентите ще се подготвят да пишат, някои ще ги е шубе, други ще си гласят моливчетата и листите, трети ще си вадят да преписват.

Всички сме били студенти /опс, не всички/ - знаем как е.

И сега да питам: кой е този дето преди изпит ще се изтъпани на една педя от преподавателя и ще го снима с камера? Вижда се че стои точно до нея.

И то ще го снима съвсем открито - вижда се замъгленото от "Господари на ефира" лице на жената, което означава че телефона или каквото там е е вдигнато и се държи срещу нея. 

Как стават тези работи?

нещо не ми е ясно.......................

И много ми понамирисва.......................

Не е случайно понамирисването! :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.