Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Учителка псува студенти

Featured Replies

ВИДЕО:

http://vbox7.com/play:db7989eca2&r=emb

Оставям "Образованието" да говори само за себе си...Такива учители според мен, трябва не само да бъдат уволнени/изгонени, ами и глоба да има. Във всички училища има поне по няколко изкофели "учители", които да си позволяват да обиждат, като например, нашата учителка по математика, когато някой обърка нещо по задачата, извиква : Това е формулата за призма, а не за пирамида, бе малоумник" веднъж същата госпожа ни викаше "Всичките сте тъпанари", а госпожата ни по български, когато се ядоса за най-дребното, хвърля маркери по нас и ни улучва, доста е болезнено, защото хвърля силно, досега никой не е уцелила във окото, затова още не е уволнена, и тази госпожа по български, също ни вика - тъпанари, идиоти, глупаци, паразити, тъпи и безмозъчни, даже един ученик го нарече : "свиня" защото е дебел... Оууу...Сега си спомних и друго нещо...Вчера имахме час по немски. За домашната ни беше дала ТОЧНО 30 ДУМИ, да ги напишем по 3 реда и със тези 30 думи, да направим изречения...И аз писах сумати часове вчера тези думи, но стана много късно, а 30-те изречения е абсурд, ще стане сутрин докато ги напиша...За това написах само няколко... И на сутринта, когато немският ни беше вторият час, проверяваше домашните на всички и какво се оказа...Почти нямаше ученици, които да са написали 30-те изречения безумие + думите, и на всичките писа, че сме БЕЗ ДОМАШНИ...Това просто си беше гавра...Толкова време писах...Ако не бях драснал и един ред, пак щеше да има по една точка "Без домашна"(ако се натрупат три точки - двойка), а вечерта писах толкова време и накрая пак ми писа по една точка "Без домашна", ами какъв беше смисълът да пиша тази убийствена домашна ?! Не можеше ли през това време, да седна пред компютъра или да поиграя на Nintendo wii-то ? Поне беше писала "половин точка" както правят другите учители...Това просто ми изполази по нервите...Вече имам две такива точки, и ми трябва само една за да получа двойка. Първата точка беше защото не си бях забравил тетрадката по домашна работа, а втората е заради вчерашният случей...Като и двете домашни ги бях написал... А сега вече видяхме от видеото, че учителите, както се знае - са изтрещяли, обиждат и хвърлят маркери, пишат несправедливи оценки, ами вече дори и ПСУВАТ. Браво!

Ето какво е образованието във българия!

...

Редактирано от Атанас Пачов (преглед на промените)

• Отговори 71
  • Прегледи 7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не знам за вас ама,ако е така ме напсува някой 100годишен труп.И естествено не снимат няма да се замисля дори,че е жена - директно с шамарче на земята.

Да приятелю образованието е ЗЛЕ. Програмите не са съобразени с учениците и със сегашната обстановка и развитие на технологиите и света. Учители вече няма. Все още има на някой места кадърни преподаватели, но няма кой да ги наследи.

Двамата по-горе: някой от вас да е бил учител, да е преподавал? Едва тогава можете да имате меродавно мнение!

В интерес на истината понякога много прекаляваме така е не го отричам!Стотици пъти учител ни е наричал "идиоти" "глупаци" "издънки" сякаш сме пълен боклук,който няма шанс за прогрес.И това ще ми го говори някаква смръдла дето бачка в училище и ще ми се прави на много важна.Още повече да ме псува така гнусно.Какво и да..Все едно работиш в магазин за компютри и идва клиент,който не разбира нещо и пита.Обаче идва за 5 път и почваш да го псуваш и да му казваш,че е идиот и  да не се занимаваш повече с него....Тая просто я е ударила нервната криза и си го изкарва на хората.И мога да ти кажа,че е длъжна да обяснява нещо не по 100,а по 1000000пъти..затова е учител!!!!

Tрябва да си учител, за да имаш мнение ли? Тая жена се предполага, че е завършила педагогика, за да стане даскал. И идва един момент, в който забравя всичко научено, след като го е прилагала 20-30 години, и просто откача? Тц. Тва се натрупва, усеща се. Когато нервите ти влияят и не можеш да си вършиш работата, взимаш си отпуск, напускаш, търсиш професионален съвет. Its just fuckin common sence. Естествено видеото не обхваща целия случай най-вероятно. Ама не може заради един въпрос "Как ще процедираме?" някоя си женица с лабилни нерви да ми крещи насреща, че съм лайно. Най-малкото което е на НЕЯ ѝ липсва здрав разум и инстинкт за оцеляване, след като си позволява да го прави в зала, пълна с 20-25 годишни, бъкани с естествена химия, закъснели тийнейджъри. Аз вече не съм толко агресивен, че да я размажа по стената, ама най-демонстративно щях да си извадя телефона и да я заснема face to face, предизвиквайки я, да си излее всичкото, което го е стаила у себе си. После оплакване до декана/ректората и да си ходи дома да си пие лекарствата.

В интерес на истината понякога много прекаляваме така е не го отричам!Стотици пъти учител ни е наричал "идиоти" "глупаци" "издънки" сякаш сме пълен боклук,който няма шанс за прогрес.И това ще ми го говори някаква смръдла дето бачка в училище и ще ми се прави на много важна.Още повече да ме псува така гнусно.Какво и да..Все едно работиш в магазин за компютри и идва клиент,който не разбира нещо и пита.Обаче идва за 5 път и почваш да го псуваш и да му казваш,че е идиот и  да не се занимаваш повече с него....Тая просто я е ударила нервната криза и си го изкарва на хората.И мога да ти кажа,че е длъжна да обяснява нещо не по 100,а по 1000000пъти..затова е учител!!!!

Да, не е професионално. Но нима държанието на учениците е поне поносимо?

Приятелю, не знам на каква дрога си, ама не ти завиждам!

Да, не е професионално. Но нима държанието на учениците е поне поносимо?

Има и други начини за справяне с проблема има директори - психоложки в тия училища...

Приятелю, не знам на каква дрога си, ама не ти завиждам!

Извинявай "приятелю" ама не ти схванах мисълта за какво не ми завиждаш ?!!!!!

И мога да ти кажа,че е длъжна да обяснява нещо не по 100,а по 1000000пъти..затова е учител!!!!

Така ли? Сигурно направо е длъжна да пише 6-тиците и без изпит, а? Учителят е учител за да учи, а не да му се подиграват и подбиват, както все по-често се случва от разни келеши. Питам един въпрос - защо на моят курс никой лектор не е казвал нещо подобно? Поведението на лектора е възмутително, но и на някои от учащите често е възмутително и то много по-често.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Tрябва да си учител, за да имаш мнение ли? Тая жена се предполага, че е завършила педагогика, за да стане даскал. ...

Ти подхождаш едностранно, именно за това и изказах по-горе мнението, след като не можеш да видиш нещата и от другата страна как ще твърдиш че мнението ти е справедливо?

Има и други начини за справяне с проблема има директори - психоложки в тия училища...

Извинявай "приятелю" ама не ти схванах мисълта за какво не ми завиждаш ?!!!!!

За нищо...Нито за начина на мислене...Ама каква само липса...на начин...

Работил съм в магазин за компютри и една такава ( която смяташе , че компютъра е телефон ,щом някой и е сложил скайп) още на 2 идването и обясних че е боклук и че аз не съм учител по компютърна техника ! Поне аз не търпя някой да ми се качва по оная работа и му бия шута в гъза без да се замислям !

Редактирано от iliev72 (преглед на промените)

Така ли? Сигурно направо е длъжна да пише 6-тиците и без изпит, а? Учителят е учител за да учи, а не да му се подиграват и подбиват, както все по-често се случва от разни келеши. Питам един въпрос - защо на моят курс никой лектор не е казвал нещо подобно? Поведението на лектора е възмутително, но и на някои от учащите често е възмутително и то много по-често.

На мнение съм,че държанието на учениците не зависи само от тяхното възпитание,а и от самия учител,ако още от първата среща с учител той покаже,че е строг и няма хлабаво при него - ще му имат респект,както в моя случай цялото ми училище има респект към учителката ни по биология - която всеки път казва на някой как не става за нищо и дали родителите  му знаят,че му дават пари само да се наяде и разгледа......

Да тук си прав. Учителя няма подход. Ако е от старата генерация, той не е научен и не може да възприеме друг начин на преподаване. Абсолютно е немислимо да се обиждат ученици под каквато и да е било форма. За няколко години учителска професия разбрах само едно нещо. Проблема не е в учениците, а в това че материала им е скучен и безинтересен. 

Супер разсъждения. Учителката е ДЛЪЖНА да обяснява на хора, които твърдят че не са кретени по 100 пъти, въпреки че не разбират и дума основно защото не слушат. От друга страна същите умници не могат да се справят със задачата да напишат изречения с 30 думи - нечовешки зор било. Вярно е че тази мома си е изпуснала нервите, но вина за това имат по-скоро хората срещу нея. Аз ако съм ще изпокъсам всички, които не знаят предмета и не са се явили на задачи. И ще ги късам докато стигнат 5-ти курс.

Да тук си прав. Учителя няма подход. Ако е от старата генерация, той не е научен и не може да възприеме друг начин на преподаване. Абсолютно е немислимо да се обиждат ученици под каквато и да е било форма. За няколко години учителска професия разбрах само едно нещо. Проблема не е в учениците, а в това че материала им е скучен и безинтересен. 

Да!И самият учител не прави нищо по въпроса да стане по интересен часа.Само не мога да разбера защо в случая ме нападате...Смятам,че това се дължи на възрастовата разлика пък и Вие повечето сте родени по време,в което не са били позволени да отговаряш на учител и такива неща.Били са строги и наистина тези времена са се държали под контрол от държавата!Сега гледат само как да лъжат и да гледат своите интереси :)

Ти подхождаш едностранно, именно за това и изказах по-горе мнението, след като не можеш да видиш нещата и от другата страна как ще твърдиш че мнението ти е справедливо?

Не твърдя, че е справедливо, твърдя, че е правилно.

Да!И самият учител не прави нищо по въпроса да стане по интересен часа.Само не мога да разбера защо в случая ме нападате...Смятам,че това се дължи на възрастовата разлика пък и Вие повечето сте родени по време,в което не са били позволени да отговаряш на учител и такива неща.Били са строги и наистина тези времена са се държали под контрол от държавата!Сега гледат само как да лъжат и да гледат своите интереси :)

Не съм те нападал. Това е моето мнение по въпроса, тъй като съм бил 4 години преподавател.

Много е лесно да се тиражират "сензации", пък често и изнесени по-трагикомично и от самите събития. Заглавието е некоректно и практически невъзможно - учителите обикновено нямат нищо общо със студентите, става дума за преподавател от ВТУ (написано е на самото клипче, но няма кой да го прочете, да не говорим пък за търсене на разликата), а не за учител от кое да е училище. Преподавателите обикновено не са с педагогическо образование и причините за това са повече от очевидни - те нямат за цел за учат на едно друго ученици, а да преподават надграждащи знания на вече ограмотени хора. В съвременната практика - нищо подобно, болшинството от студентите е на ръба на грамотността.

Не съм гледал клипа, нямам и намерение, но състоянието на средното ни образование няма как да не рефлектира и върху висшето - неграмотността е придобила чудовищни размери.

По никакъв начин не ръкопляскам на изявата на въпросната преподавателка, но всеки човек си има таван на търпимостта, не мислите ли? Или някои от аудиторията е на мнение, че университетските преподаватели са свръхчовеци?

Аз лично, ако бях на мястото на мъжете там, щях да я хвана за яката и да я заведа при ректора и нека му обясни на него кого ще псува и обижда. Полудявам от такива женски истерии.

Говоря общо....Налетяхте върху мен все едно няма капчица смисъл в това,което пиша.И че повечето се застъпвате за учителя.Именно учителя сам  определя как ще се държат в неговия час и как ще протече той...

Общоприети норми за държание, преподаване, морални ценности? Това малко ли ти се вижда? Представи си следната ситуация: започваш работа в непозната за теб сфера, имаш пряк началник, който също така е длъжен да те обучи на минималното, за да си вършиш работата на минимална изпълнима квота. Задаваш му въпрос: как да направя еди какво си, понеже не знаеш. Той ти обяснява. Само че има още 40 души като теб, за които той отговаря, прясно назначени, които му задават същия въпрос. Нормално ли е на 39-тия той да си изпусне нервите, да те квалифицира като недорасло лайно, и да се обърне към останалите по същия начин? Sorry mate, разбирам, че даскалите имат ниски заплати (не по-ниски от моята), и че трябва да се справят с доста стрес покрай младежите. Ама точно за това се учи педагогика. Който не може да се справи, не я завършва (или си купува дипломата). И точно за това смятам, че трябва да се въведе някаква преатестация за подобен род длъжности, на всеки пет години да речем.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.