Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Последният филм, който гледах...

Featured Replies

INTERSTELLAR   (2014)

interstellar_banner2.jpg

Противно на горният въодушевен коментар, аз смятам "Интерстелар" за огромно разочарование, както сюжетно, така и технически. Нолан е имал потенциала да направи най-страхотният космически филм за последните десетина години, но е подходил много пратматично към темата, без въображение и креативност в режисурата. Скучна първа третина и абсурден финал, и всичко това е скрепено с физика за лаици. Повече: ТУК

..подходил е прагматично,щот не се мери със Спилбърг във финансови ресурси,нито с J.J. Abrams/"Изгубени" от 2004 ,"Супер 8"/2011/ + - "the river"..

Филмът "Престиж"/2006/ е един изключително интелигентно поднесен и издържан филм на Нолан и само лаици физици и не само ,биха се репчили на Никола Тесла,деликатно интерпретиран в сюжета и то с препратки към други материи! :ph34r: 

"Интерстелар",определено няма да е по очакванията на онези,дето очакват фантазиране с непременни екшъни,стенания на  избити извънземни и сие, наблъскани с преекспонирани сцени..

..ще добавя още,че има и една особена заигравка в която Matthew McConaughey вече се е пробвал във филм и в който е от другата страна на монетата и пак с подчертано артистично присъстивие:

Филмът се нарича "Контакт"

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 361k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• 10 от 10... Какво да ви кажа, филм от години насам, който си заслужава всяка секунда. Всяка една се-кун-да. Най-накрая мога да кажа, че изгледах един стойностен Sci-Fi филм. Филм, който поражда въпрос

• За този филм може да се каже само едно - КЛАСИКА!!! И още едно - ЛЕОНИД ГАЙДАЙ!!! Останалото е история и той е историята. Велика руска комедия, която помниш цял живот. 100/10

• Специалист по всичко     няма забрава за вас, няма

Публикувани изображения

Гледах го на кино и не останах очарован, имах много по-големи очаквания от филма! Но, филма става.

Като излезе с HD качество, ще си го сваля и ще го гледам на 50-ката, може тогава да ми хареса.

Последно гледах Interstellar на Кристофър Нолан уникален филм, който трябва да се гледа задължително.

tKPfxlA.jpg

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

Под полите на момичетата

6f2121565a99929b.jpg

може да се гледа и от мъже, ще научат още рабути

:D

..подходил е прагматично,щот не се мери със Спилбърг във финансови ресурси,нито с J.J. Abrams/"Изгубени" от 2004 ,"Супер 8"/2011/ + - "the river"..

Филмът "Престиж"/2006/ е един изключително интелигентно поднесен и издържан филм на Нолан и само лаици физици и не само ,биха се репчили на Никола Тесла,деликатно интерпретиран в сюжета и то с препратки към други материи! :ph34r: 

"Интерстелар",определено няма да е по очакванията на онези,дето очакват фантазиране с непременни екшъни,стенания на  избити извънземни и сие, наблъскани с преекспонирани сцени..

..ще добавя още,че има и една особена заигравка в която Matthew McConaughey вече се е пробвал във филм и в който е от другата страна на монетата и пак с подчертано артистично присъстивие:

Филмът се нарича "Контакт"

Това, което казваш, е очевидно за всички, но не мога да разбера какви са аргументите ти против моето твърдение, че филмът е разочароващ.

На мен също ми хареса "Интерстелар".  Определено запомнящ се филм най добрия за годината, а и мисля, че ще влезе в ALL TIME TOP 10 на Sci-fi жанра...

Capturing Mary / Увлечен по Мери

bfi1415781611w.jpg

Феновете на "Трансформърс" и "Бързи и яростни" едва ли ще харесат тоя филм. От мен - оценка 9.

И така нататък

and_so_it_goes_ver3.jpg

Майкъл Дъглас ми е любимец

:yanim:

1509700_823129381084767_2960621439967648

Един филм от зората на "демокрацията"

Оригиналът е на Иван Вълчев,съден през януари 1944 година. Бивш председател на АПК и докато ходел на "курсове"в София,жена му и сина му буквално гладуваха в Провадия.

fan_poster_1.jpg

The Ninth Configuration (1980)

Много специален филм. Култов биха казали някои... След близо 10 години най-после успях да го гледам. Нямах английски титри за него, а и релийза, който имах на диска си беше ужасен. След това го затрих и бях забравил за него, докато не попаднах отново тези дни на филма. Изключителни роли на Стейси Кийч и Скот Уилсън. А Уилям Питър Блати явно е наистина голяма работа. Два филма като режисьор, ама какви - "Екзорсистът" и този. Между другото има повече филми, като сценарист, включително и на третата част на "Екзорсистът", която според мен поне е по-смущаваща и добра от първата.

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Авиаторът

7738756k.jpg

обичам филми за самолетчета

тоя обаче малко се разби и стана една...

Гледах "Джезабел". За хора със слаба психика филма не го препоръчвам. Малко съм разочарована, толкова заплетена история, та чак и зрителя се оплита докато я разплита. А то класика: изневяра, убийство вуду магия, жалко за блондито

image_big_25488.jpg

Гледах "Джезабел". За хора със слаба психика филма не го препоръчвам. Малко съм разочарована, толкова заплетена история, та чак и зрителя се оплита докато я разплита. А то класика: изневяра, убийство вуду магия, жалко за блондито

image_big_25488.jpg

Аз пък напълно ще те опровергая. Нямаше нищо заплетено или объркващо във филма, супер изтърканият сюжет. За човек, който е гледал много хоръри/ трилъри, му става ясно как ще свърши филмът още след като е изгледал и първата третина от него.Играта на главната актриса беше толкова слаба, че по едно време не можех да я гледам. Нямаше абсолютно нищо запомнящо се в този филм. Само не разбирам защо не го препоръчваш за хора със слаба психика.

Аз пък няма да го препоръчам на всеки един фен на хорър филмите.

Оценка 4/10.

Редактирано от Bulgaria8 (преглед на промените)

Последно гледах Игрите на глада Сойка-присмехулка част 1 в киното с клатещите се седалки, филмчето лично ми хареса има доста спестени неща от книгата, но няма как най-вече защото категорията възрасттово ограничение се вдига.

11180474_ori.jpg

Последно гледах Игрите на глада: Сойка-Присмехулка Част 1! Не беше нищо особено, но не е като да съм очаквал много от филма. По-скоро очаквах да направи повече пари, но и с резултатите до сега е ясно, че ще е "най най" за тази година. Ако ви се чете повече: ТУК
7742060X.jpg

Редактирано от Преслав Неев (преглед на промените)

Ударен от мълния

1416060475_f6765274b7c432f81bc7e5bb46085

става за :popcorn2:

Оставените

sddefault.jpg

А за онзи ден или час никой не знае - нито ангелите на небесата, нито Синът, а само Отец.

Марк 13:32

Редактирано от haidukpikaso (преглед на промените)

Достоен съперник на World of Tanks!  Ода за непобедимата американска армия и легендарните им танкове от WWII  стрелящи с... бластери. :D

879e0000c53291ed16f98b2d0dec1424d67dadf7

...

Не стрелят с бластери, а с трасиращи куршуми. Картината бе напълно достоверна, включително рикошетите на бронебойните снаряди.

За мен Брад Пит е наплют за артист. Това е поредно негово участие на военна тема от ВСВ и с право може да се нарече, че се е снимал в гомнофилм. Понятието сюжет е сведено до ниво "Rambo VI - Germany 1945", Чък Норис по пътя към Берлин, че защо не "Умирай трудно в Третия райх" с Брус Уилис. Екшъна, баталните сцени са доведени на ниво аплодисменти, но лъсват редица нестиковки. Брад Пит - командир на танков взвод, воюващ срещу немците от битките в Северна Африка, продължава своя марш в самата Германия. По пътя член от неговия екипаж става класически американски путьо. Абсурд, да създаваш от мекотело танкист. Путьото обаче се влюбва в цицореста германка, която става обект на мераци от екипажа - така след битка да разпуснат жилата. В следствие се разиграва сцена, където на екипажа на танка му е през дулото за авторитета на командира. После Пит получава задача, да удържи някакъв кръстопът. Без подкрепление, само с своите четири танка. Пореден тъпизъм и говори, че сценариста е бил отклонен от военна повинност заради хомо наклонности. Ако не удържи кръстопътя, американските по-добре да стягат куфарите и обратно в Америка. ОК. Обаче при марша из храстите ги засича Тигър. Пит е в "Шерман" с 50мм оръдие, докато Тигъра с 88мм. Нещата са повече от ясни при такава среща. Тигърът един по един ги направи на трътки и парцали. Никакъв шанс, обаче Пит се доближи на упор разстояние и закова с два снаряда тигъра. Най-после стигнаха местоназначение и настъпиха мина. Танкът се превърна в китук. Екипажът се зае с ремонт на веригата, но усетиха, че срещу тях идва колона от батальон есесовци. Моя танк е моя дом, а вие както искате каза Пит на екипажа. Той е командир, а не работник в социалния патронаж. Заповедите не се обсъждат, но подхвърляне на американска психология. И се започна един юруш на тъпите есесовци, а екипажа вътре от танка ги жъне, кой с каквото може. По едно време ги подпукаха с бронебойни снаряди, обаче фашагите напират. И нов трик. Водачът на танка прегърна граната, за да спаси другарите, но минути по-късно фриц метна две гранати вътре в танка. И сега си казах, всичко ще изригне като вулкан, но не - Пит умря цял от рани. Путьото го зави с одеалце, че на всичко отгоре оцеля, а около танка тотален капут от немци.

Филмът е подигравка към танкиста. Съдбата на танкиста е най-къса на бойно поле из всички родове войски. Танковите дуели са нелогични. При прав изстрел командирът на танка кибичи през люка все едно се вози в кабриолет. Тези танкове нямат жироскопи/стабилизатори на оръдието и всеки оръдеен изстрел е изисквал кратък престой. Само асовете са стреляли в движение и то инстинктивно при очевидна гибел. Този модел Шерман е бил морално остарял като огнева мощ и броня за времето си.

С думи прости - филмът е центриран на любителя на военни екшъни, За сериозния зрител е загуба на време.

И така, филмът на деня е "Predestination".

Фантастика-трилър брилянто изиграна от Сара Снук, Итан Хоук, Ноа Тейлор. Режисура и сценарий братя Спиринг. По мотиви от романа "Вие всички сте зомби" на Робърт Хайнлайн. Това е филм за патрули на времето, които изправят грешки в миналото, но не определят бъдещето. Ти идваш на този свят. Израстваш. Влюбваш в себе си и после зачеваш от себе си, за да се родиш, по-точно да родиш себе си. И само ерудит бил разплел завършека на филма. Една заигравка с времевия парадокс или кое е началото, яйцето или кокошката.

С две думи за "John Wick".

Две думи са много за преразказ на филма. Киану Рийвс обра медалите на Чък Норис, Макс Пейн пасти да яде, а руската мафия - морталес. Супер екшън за хора, които мразят да мислят и е важен брояча за трупове.

What If? / ?

jdv1418023058r.jpg

Няма да е първият филм с непреведено заглавие, но не в това е проблемът. Твърде добре замислен, но зле реализиран - това ми е мнението за "Whаt If?". Никога не съм бил фен на безкрайната поредица за Хари Потър, още по-малко пък на Даниел Радклиф. Не ме накара да го харесам и с тоя филм, защото точно неговата игра бе в пълен противовес на поредното блестящо представяне на Зоуи Казан. Нелош сценарий и добра работа на екипа, но, за голямо мое съжаление, Радклиф надделя и обрече труда на останалите на забвение.

Оценка 6, и то най-вече заради сценария и играта на Зоуи Казан, в противен случай вероятно щеше да е наполовина...  

http://vbox7.com/play:8559885486

Действието се развива в алтернативна реалност, където лъжата и възможността да се лъже, не съществува. Всеки – от политиците и рекламните агенти до всеки човек на улицата, казват само истината, без да мислят за последствията от нея.

Но когато загубенякът Марк Белисън внезапно се сдобива със способността да лъже, той открива, че да не си честен си има своите предимства. В свят, в който всяка дума се приема за чиста монета, Марк лесно започва да лъже и да трупа слава и пари от това.

Скоро обаче той ще научи, че някои от най-опашатите му лъжи са приети не само за истина, а за верую от някои хора. Когато целият свят зависи от една негова дума, Марк разбира, че няма да успее да излъже жената, която обича.

жанр: комедия

сценарист: Рики Джарвис, Матю Робинсън

режисьор: Рики Джарвис, Матю Робинсън

в ролите: Филип Сиймур Хофман, Патрик Стюарт, Дженифър Гарнър, Джон Хил, Джейсън Бейтман, Тина Фей, Роб Лоу, Кристофер Гест, Рики Джарвис, Джефри Тамбор

държава: САЩ

премиера на филма: 25.09.2009г.

Лисицата и детето

381553the_fox_&_the_child.jpg

не се препоръчва на хора без души

Gone Girl

gonegirl2.jpg

СПОЙЛЕРИ -- ВЪЗМОЖНИ СПОЙЛЕРИ -- ДРЕБНИ СПОЙЛЕРИ

Харесвам да гледам качествени трилъри, но този... не. Може би очаквах от него повече ли, и аз не знам. Вероятно се подведох по странната ми асоциация с Gone Baby, Gone (чиито режисьор е между другото Бен Афлек)- името на филма и само дето там участва не Бен, а Кейси Афлек. Знам ли, или се подведох по името на Дейвид Финчър. Всъщност, по шестобална скала му давам четворка като филм - тоест, въобще не е лош филма, и го изгледах без досада, но истината е, че седнах да го гледам с нагласата, че това ще е поне петица (Gone Baby, Gone например за мен си шестица). Като трилър обаче... И недоумявам за присъствието на онази брутална сцена. За чий беше. Доста неадекватна за стилистиката (или не знам как да го кажа на, на филма). Това е все едно във филм със стилистика на "Титаник" да вкараш сцена от някаква gore касапница, а след това да продължиш със сладникавата история на ди Каприо и Уинслет. Или все едно в "Седем" Финчър да беше вмъкнал 10-ина минути романтични лиготии. Между другото смяната на ритъма го забелязвам не в един и два филма напоследък, и нещо не мога да я схвана. Чудесна игра на Афлек, но продължавам да смятам, че той трябва да наблегне на режисирането, защото определено има голям талант и там. Та, така - 4/6. А Розамунд Пайк. Струва си да зяпаш филма само заради нея. Да не говорим за финалната сцена. Просто настръхваш, защото аз не съм виждал такова превъплъщение. Все едно истинска змия гледаше. Това е дело на Финчър. Просто е изстискал максимума от нея. 

Говорейки за качествени трилъри, днес пък зяпах The Equalizer

The-Equalizer.png

Сори, ма съм от старата школа и му давам твърдо 5 от шест. Как беше? "Някои хора остаряват като катедрали, а други като цървули". Дензъл е просто невероятен! Велик актьор! Препоръчвам го на почитателите на добрите стари трилъри от 90-те. Ще останат доволни. Гаранция. За разлика от Финчър, тук Фукуа не ме разочарова.

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.