Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Последният филм, който гледах...

Featured Replies

Платформата 2019  -  6/10 Не е кой знае какво, но поставя едни въпроси за човешките същества като цяло, реакциите им когато са изложени на определени лишения.. Всъщност, абе бива - като наблюдаваща този т.н.  социален експеримент съм съгласна с много от представените човешки прояви, вероятно хората наистина сме такива.

Горе във вилата,(2000) по книгата на Съмърсет Моъм ми хареса доста. 8/10

Младият Шон Пен и красивата Кристин Томас бях истинско удоволстие за очите и сетивата.

poster-1WdR0dOb2ZhwyoqCN1owhqZ1M2I.jpg

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 361,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• 10 от 10... Какво да ви кажа, филм от години насам, който си заслужава всяка секунда. Всяка една се-кун-да. Най-накрая мога да кажа, че изгледах един стойностен Sci-Fi филм. Филм, който поражда въпрос

• За този филм може да се каже само едно - КЛАСИКА!!! И още едно - ЛЕОНИД ГАЙДАЙ!!! Останалото е история и той е историята. Велика руска комедия, която помниш цял живот. 100/10

• Специалист по всичко     няма забрава за вас, няма

Публикувани изображения

Превъзходство(на български)*/ Transcendence

* на мен лично този буквален превод НЕ ми харесва, защото "трансцедентно/ст" е философско понятие и означава две много интересни неща: самоОсъзнатост и нещо Отвъд познатото- които са акцент във филма дори И за ИИ. Но however

8/10

С готини актьори, освен Джони Деп, (много любимият ми) Пол Бетани, Морган Фрийман...

Режисьор е ... Това е интересно профи-оператор, печелил Оскар, неотлъчно до Кристофър Нолан във всички филми. 

Уоли Пфистер-  Доста добре се е справил според мен. Сценарият и идеята са страшно актуални и интересни и аз лично се радвам, че го изгледах, а не се поддадох на негативни ревюта, които минах по диагонал. Аз не знам, хората, които са ги писали какви точно очаквания са имали, но този филм ми хареса в пъти от прехваления Интерстелар, например.

Ако ви харесват филми леко фантастични и за технологии, мисля, че ще ви хареса.

transcendence_wallpaper-e1398516210843.jpg

Редактирано от Maleficient (преглед на промените)

преди 37 минути, Maleficient написа:

* на мен лично този буквален превод НЕ ми харесва, защото "трансцедентно/ст" е философско понятие и означава две много интересни неща: самоОсъзнатост и нещо Отвъд познатото- които са акцент във филма дори И за ИИ. Но however

Под всеки торент има някой такъв...

1*D2M_b95Nsq_Hoj4chYhHXQ.jpeg

Скучен драмоекшън.

Ако някой е гледал Westworld, моля да ми каже дали му е харесал. Благодаря предварително.

Ако някой е гледал Westworld, моля да ми каже дали му е харесал. Благодаря предварително.
На мен ми харесва. На моменти е малко муден, но предлага доста различна перспектива на тема изкуствен интелект. Сериалът е изпълнен с мистерия и загадачност, които са присъщи за всеки проект на J. J. Abrams. Актьорският състав е много добър. Перфектно подбрана и изиграна роля на Антъни Хопкинс. [emoji846]

Изпратено от моят VOG-L29 с помощта на Tapatalk

преди 8 часа, vladols написа:

На мен ми харесва. На моменти е малко муден, но предлага доста различна перспектива на тема изкуствен интелект. Сериалът е изпълнен с мистерия и загадачност, които са присъщи за всеки проект на J. J. Abrams. Актьорският състав е много добър. Перфектно подбрана и изиграна роля на Антъни Хопкинс. emoji846.png

Изпратено от моят VOG-L29 с помощта на Tapatalk

Джей Джей Абрамс е един от многото продусери, но тук е важен режисьорът Джонатан Нолан и сценаристката...жена, на която забравих името.

Има в нета доста ревюта за сериала и може да се добие представа за какво иде реч.

На мен също ми харесва, защото до сега не е имало подобен сериал и по много умел начин са позиционирани обратите-изненади- съспенс. 

Както и в психологически план повдига доста интересни акценти за Самоосъзнаването, избора, Свободната Воля и каузалността.

Тече трети сезон, но ми е прекалено...футуристичен и постен откъм персонажи сякаш...но ще видим.

Определено си струва да се види, но и не е за всеки.

Vivarium (2019)

Обичам такива психарии без изход, които те карат да гадаеш непрекъснато. Две неща само не ми харесаха и ако го изгледате ще се сетите.

People Under The Stairs (1991)

Тъкмо го догледах преди малко, много хубава класика.

Почвам Семейство Сопрано

много добро начало...и ще споделя отново поне като мина средата, но адски си харесвам Джеймс ( жалко за него)

1280_720.jpg

• 2 седмици по-късно...

Много интерпретирана история, но тази конкретно е направена повече от добре и дори ме изненада. Сякаш гледах историята за първи път. Две серии до момента изгледах, но съм сигурна, че и останалите осем няма да ме разочароват.

10/10

Тежък филм и тъжен, за силата на любовта...хареса ми дори няма как да не ти се насълзят очите ако го гледаш...или да си поплачеш...

80236271-800x450.jpg

Dreamkatcher (2020)
1BR (2019)
The Wretched (2019)

3 нелоши хорърчета, за малкото бюджет им се е получило, особено последното

• 2 седмици по-късно...

Justice League Dark Apokolips War (2020) - DC естествено, че ми хареса, казаха, че ще им е последният, нз дали е вярно

Don't Let Go (2019) - много добре изигран филм и е объркващ, за да разбереш края трябва малко блъскане на главата :jumping11:

Dangerous Lies (2020) - нетфликс...средна работа с twist към края

Cега чак гледах и двете части, а трябваше преди Отмъстителите Края, но пак ми хареса... по онзи детски начин, когато не очакваш нещо особенo

• 2 седмици по-късно...

Matrix 4
Разочарован. В края на филма остана чувството, че гледах второсортен филм, а не продължение на култовата линия. Нео преминава тунел на времето и се връща от бъдещето, за да помогне на младия неопитен Морфей. Така според анонса, но такова завръщане не улових. Заспах от скука и явно съм пропуснал този намек. Логично героите трябва да изглеждат подмладени, но изглеждаха като франкенщайни. Нео и Тринити приличаха на Максим Галкин И Алла Пугачова след първата брачна нощ. През цялото време бля-бля-бля на дървени философи. Оракулката в ново тяло, но призна, че от нея Баба Ванга, колкото от мен космонафт и в края на филма заложи облог с Архитекта. Ясно, продължение в стил Лека нощ деца за имбецили. Да, програмите (ИИ, както е модерно да се казва) осъзнали какво е любов и дезертирали на страна на човека. В финалните сцени Нео направи спаринг с Избрания и сложи Исус Христос в малкия си джоб. Появява се и нова персона - Кондукторът. Тотален клошар. И възгеч идва от натрисаната политкоректност, но 90% от актьорския състав бе африканоси и азиати. Сенатори, командири, пилоти, де що трябва интелектект и лидерски качества. Баси Зион, ни един с еврейска кепа на главата. Последният гвоздей в пирона бе надписите. Нали братята станаха транс-жени и следва да са сестри Вачовски. Надписите информираха, че все още са братя. Реално актрисите бяха без цици и гологлави (антиподи на пайнер-фолк-звездите) и това допълни въпросите, какво се е варило в главата на трансовете Вачовски.

Снощи попаднах на филм на Скорсезе, който съм пропуснал навремето:

Интересен сюжет, много добра игра на няколко любими актьора. Неслучайно е спечели 4 Оскара.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.