Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Последният филм, който гледах...

Featured Replies

преди 50 минути, Profruit написа:

Matrix 4

Че той излязъл ли е? Нали е планиран уж за 21 май 2021? А иначе Кондукторът го имаше и в 3-ката.

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 368,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• 10 от 10... Какво да ви кажа, филм от години насам, който си заслужава всяка секунда. Всяка една се-кун-да. Най-накрая мога да кажа, че изгледах един стойностен Sci-Fi филм. Филм, който поражда въпрос

• За този филм може да се каже само едно - КЛАСИКА!!! И още едно - ЛЕОНИД ГАЙДАЙ!!! Останалото е история и той е историята. Велика руска комедия, която помниш цял живот. 100/10

• Специалист по всичко     няма забрава за вас, няма

Публикувани изображения

За това иде реч.

Тук Нео прави уговорки за мир. Това гледах вчера и излиза, че съм го пропуснал, а якутите са ме подвели с надпис Матрица 4.  Това обяснява, защо сестрите са братя по старому и че наистина датата на поредната франшиза е 21 май 2021. Простете, но от коментара си горе не се отказвам. В края на филна не ме напускаше чувство, че героите са събрали в бара на Киро и след големия престой в времето решили да изтупат праха от себе си. Какво им останало ресто го изсипали на масата и с набрания капитал трансовете побягнали да шият филм.

преди 17 минути, Profruit написа:

За това иде реч.

Това си е 3-ката Матрицата: Революции от 2003-та. :)

Иначе в новия Нео ще е с бастуна вече сигурно...Това е гадното на времевата дупка на филмите с продължения...(особено на тези с предистория като Междузвездни войни и Хобит и т.н.)...

1BR/1BR - Един тенденциозен сценарий , превел Глобалната Гротеска в Световен мащаб в микро-система , запазвайки Посланието към хората.

В интерес на истината , доста постно като сюжет , евтина продукция , но заслужаващо внимание като Акцент.

https://filmisub.com/filmi/53342-1br-1br-2019.html

преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

Това си е 3-ката Матрицата: Революции от 2003-та. :)

Иначе в новия Нео ще е с бастуна вече сигурно...Това е гадното на времевата дупка на филмите с продължения...(особено на тези с предистория като Междузвездни войни и Хобит и т.н.)...

Е, трейлъра на 4-ката на мен ми харесва! В смисъл, ако не беше коментара на Profruit, сигурно нямаше да разбера до другата година. А уж ги следя по разни групи и сайтове "новините".

Имам специален сантимент към тази поредица!

Колкото и да не ми харесва и да не разбирам транссексуалните, никой не може да им отрече на братята, че направиха нещо велико за времето си! като идея

С малко резерви и много радост загледах sense8 - сериалче (обърнете внимание че ако се произнесе слято и с "глухо"th'"- звучи като сенсей)- още повече, че не бяха правили нещо добро след първата Матрица.

И ...идеята мега-яка, но хомосексуалистите/суалността, демонстрацията и прекалено отчетливото размиване на основното, ми дойде тумач, при цялата ми толерантност и позитивна предубеденост.

Тогава се замислих за тази "промяна", която Мъже решават да направят срещу природата си и даденото им по рождение. Всеки средноинтелигентен индивид слушкал в часовете по биология знае, че ...дълга тема е. С две думи, че мъже и жени са различни. Възможно ли е освен чисто физически да ти резнат някои атрибути, това да се случва и на ментално ниво?

Просто отбелязвам. Извинявам се за отклонението. И ще чакам новата част.

преди 3 минути, Maleficient написа:

Е, трейлъра на 4-ката на мен ми харесва!

О, аз не съм казал, че не ми харесва. С този филм съм израснал и смятам, че направи революция в киното откъм снимане и монтаж от която след това доста други филми черпеха идеи (като ефекти). Просто казвам, че колкото и да са добри гримьорите продължение при 17 годишно закъснение може да има неблагоприятни отзиви (първо заради възрастта на героите и отделно заради развитието на самите IT технологии и CGI ефекти) - както стана например при Star Wars и ако човек започне да ги гледа последователно като мине от Епизод 3 на Епизод 4 и скача с едни 30-40 години напред.

Не точно филм ,а сериал.

"Войната вкъщи" (2005-2007)

Само 2 сезона с общо 44 епизода (жалко ,че не са го продължили)

Резюме : В семейство Голд, човек би си помислил, че се намира насред един цирк. Дейв - застраховател и неговата жена Вики имат три деца. Лари, който е на 15 години и родителите му го мислят за гей е едно наистина странно момче. Майк, който е 13 годишен тийнеиджър тепърва започва с проблемите си свързани с възрастта. И Хилари, която е нахакано момиче на 16 години, което си сменя гаджето през два дни. Този сериал много наподобява "Женени с Деца", но в обновен и по-свеж вариант.

Излъчван по телевизията преди години , може да го намерите с БГ дублаж в популярен наш тракер :hush: 

Изключително забавен, поне за мен. 

TheWarAtHome.png

истината за войната, такава каквато е
и определено, коренно се различава от американските  истории за супергерои
Ржев / Ржев (2019)
Държава:  Русия

Става за гледане, ама не е нещо особено. Снайперист е набеден за убийството на важна клечка, и трябва да бяга, и да успее да открие "лошите", за да се оневини. Звучи познато? :) Разбира се. Само че тук идеята е реализирана по-плоско и скучно. Похвално е намерението да покажат "ветерана" Том Беринджър, обаче краят с негово участие е доста нагласен. 

Едно сериалче мъча аз ... Британия/Britannia (2017)

има много приятно дете/девойка, която изпълнява главната роля на ...Месия ( за първи път се замислих, че може (ло) да е жена)- интерпретации на тема келтска митология...

Доста брутализми като кадри. От тези Игри на тронове сякаш пуснаха"духа от бутилката", и вече няма ли поне един с извадени очи, отрязан език и изкормен, не се брои за рейтингово.

Но въпреки това и мистичността за друидското, демоните и Пуика, след целия първи сезон като цяло ми хареса и сега с интерес си гледам втори.

Харесва ми и "каста"- в който има всякакви и е доста балансиран междувременно- има и грозни хърбавелници, но много добре отговарящи на ролята, достолепни римски предводители, красиви жени, грозни жени, ...негри-римляни- така че и расизма няма как да се повдигне като евентуален проблем.

Разбрах, че един от продусерите е Сам Мендес, което има значение.

една седмичка ще му дам 7/10

https://www.imdb.com/title/tt5932548/

плакат.jpg

Доста приятно изненадана останах от видяното! Искаше ми се да го гледам преди извънредното, на кино, но нещо не се наканих. Уил Смит винаги съм го харесвала.

И възможността макар и късно по кабелната, беше страхотно изживяване. 

Анг Лий е Мастъра! 

Много добър екшън. Сценарий перфектен

Камера също и останалия каст.

10/10

Force of Nature (2020)

2/10--тъп....тъп.....тъп......та чак вдлъбнат.
Вял...Муден...Бай Гел Мибсън не прочете ли поне сценария.....да му стане ясно в какво го въвличат.Ама сценарий да видиш.....изсмукан от пръстите на някой пишман автомонтьор,който преди това е барникал най-малко час и четиридесет и пет минути по двигателя на тъжен опел кадет,светло зелен цвят......ако и да нема значение цвета.
Па и той горкия вяло вдига пищова.....тежат му годинките.....па и в смъртоносните оръжия бая го мятка.
Та заради него де....е тази 2-ка......иначе си е за чиста единица......на релси.
С подобен сюжет но много по-добър си е:

68576701497659.jpg

opurnichavite_01-2-.m.jpg

51xCyPWs8bL.jpg

преди 19 часа, haidukpikaso написа:

51xCyPWs8bL.jpg

Много готино направен. И аз го гледах преди време и бях писал тук в темата. Една идея по-ми допадна от The Shallows, макар че и той бе доста добър. Като цяло се радвам на подобни филмчета като Blue Crush 1/2, Chasing Mavericks, The Perfect Storm, Point Break, Life of Pi, Eden и т.н.

Сега се точа на The Call of the Wild 2020...

• 2 седмици по-късно...

Stranger Things 3 сезон

Страшно ми харесва, въпреки че е някакви ужаси с не особено оригинален сценарий, но бандата хлапета са страшно готини 

ST.png

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.