Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Последният филм, който гледах...

Featured Replies

20749_285209994318_3978056_n.jpg?_nc_cat

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 361,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• 10 от 10... Какво да ви кажа, филм от години насам, който си заслужава всяка секунда. Всяка една се-кун-да. Най-накрая мога да кажа, че изгледах един стойностен Sci-Fi филм. Филм, който поражда въпрос

• За този филм може да се каже само едно - КЛАСИКА!!! И още едно - ЛЕОНИД ГАЙДАЙ!!! Останалото е история и той е историята. Велика руска комедия, която помниш цял живот. 100/10

• Специалист по всичко     няма забрава за вас, няма

Публикувани изображения

Другите два сезона на Stranger things

Отзад напред, но не си изгуби чара и очаквам 4-ия, въпреки че ще си поддържам мнението за липса на оригиналност.

7/10 му давам

The New Daughter (2009)

MV5BMjAwNTQ2MzM4NF5BMl5BanBnXkFtZTcwMTgz

бе за едно гледане става, явно книгата ще се чете

• 2 седмици по-късно...

Dark/Тъмнина - сериал от 3 сезона. 5/10

Понеже тази година, скоро, излезе третия сезон, доста бях повлияна от непрестанните отзиви, колко е страхотен и че такъв друг до сега не е правен.

Много съжалих за изгубеното си време, накрая.

Изключително объркан на моменти подлудяващ с неяснотата си сюжет. Обещаващо начало за времеви парадокси, портали, паралелни светове и "джиткане" напред-назад във време-пространството. Уж ...някакви взаимовръзки и намеци да се акцентира на причинно-следствените зависимости, съдбата, нашите действия и бездействия, но в крайна сметка, толкова омешват персонажите с предопределеността им, че хем се избиват, хем по-младото ти Аз не може да се самоубие, щото по-възрастното било живо някъде там, че накрая само си мислиш, дано има някакъв Голям вселенски взрив, че да ги заличи всички и всичко, с все разклоненията им.

Спокойно можеха да си направят един пълнометражен филм в рамките на 2 часа, с началото, края и мазалото по средата, и да мине и да замине.

С две думи: Нищо ново. 

Накрая докато през две минути цъках да видя колко остава, единствено ми хрумна, че можеше да е доста забавно, ако сценаристите бяха по-яки, в момента, когато главната героиня в едно от многото й Тя-з, символично нарекла се Ева - от онази на Адам- се оказа бременна, от Адам естествено, ама в едно бъдеще след оригиналите, да беше се върнала в началото на миналия век, да беше го родила и да го бяха кръстили Адолф :D - това ми бяха тайните очаквания след цялата боза

Заради такива филми и сериали- Междузвездни войни и Матрицата, ще си останат класика!

"От другата страна"/Counterpart - е в пъти по-интересен и смислен, с подобен сюжет, и доста реалистичен. Дано има следващ сезон!

Dark_TV_Series-111203947-large.jpg

• 2 седмици по-късно...

Sicario -2-2018

В пъти повече ми хареса от първата част, и за това и отлагах дълго да го гледам, защото мислех, че ще е подобно разочарование.

Но Бенисио Дел Торо в много добра форма, а не подпухнал и дебел, супер беше и наслада, да си го гледам ...

8/10

sicario_day_of_the_soldado_xlg.jpg

• 2 седмици по-късно...

чак пък тягостно и мрачно... писах и на друго място моето мнение- че криейтърчето беше много сладичко... с този отворен край, могат спокойно да направят сериалче

Не съм специалист по мрака, но 2 пълни часа без поне един слънчев лъч...

Все пак велик филм, евала на руснаците! Просто се абстрахирайте от тъпата думичка "ужаси". ')

Един от най-добрите филми правен някога.  

Много приятен сериал. Започнах го от началото, когато е излязъл/излезе- 2013-2014, и бях впечатлена заради готиния каст от актьори, костюмите и ...сюжета. Честно казано доста се допитвах до Гугъл за автентичност, и въобще не бях разочарована, колко е "истински"- но просто разширен като сюжет с герои и героини от онези времена и събитията тогава.

Макар и късно се завърнах към последния сезон, който е толкова динамичен и интересен, че определено внушава ...прави вероятно измислицата много адекватна.

Има си филм с Марго Роби и Саша, който ще гледам впоследствие, но този сериал си ми остана в сърчицето, наравно с Викингите, и онова тихичко желание, да се направи подобен на основа българска история и персонажи.

9/10

файл за изтегляне.jpg

• 2 седмици по-късно...

Мисля, че ТЕНЕТ е филмъТ на годината...то пък една година хайде, на десетилетието!

Отнася глави, кърти мивки, разбичква ти всичко като в центрофуга, и после..настъпва нещо като покой.

Влязох в салона с цепеща ме тиква, а излязох като новородено, трезво и готово да задигне минимум два алгоритъма!

Ето такова въздействие и физическо ме облада, вероятно поради крайно втрещените ми неврони, които се опитват да преработят видяното.

Имам забележки естествено, като избора на върлинеста двуметрова руса мацка (Eлизабет Дебики- играла иначе и в други две неща, където "присъстваше" много по-добре), крайно несъразмерна нито с Кенет Брана, нито с чернят до синьо главен протагонист, странно и неестествено чупещ кръст и гз, докато върви или тича- доста гей'поза. И в няколко кадъра несъвършенствата по лицето и кожата на баскетболистката. Пъпка на бузата и осем пласта пудра...като муха в супата ми беше.

Ноо сценарият и режисурата, камерата и музиката, брилянтни просто.

И, Кристофър, някак много коректно е изпълнил много от новите изисквания на Академията. Така чее, или той ги е измислил в бъдеще и се е върнал да ги ...предложи, или ще е новият Месия, който да следват останалите киномейкъри.

Гледайте!

10/10

tenet-2020.jpg

• 2 седмици по-късно...

Айде последните три. Няма ви занимавам с останалите от месеца досега :hush:

Mortal Kombat Legends: Scorpion Revenge (2020) - много ми хареса искам още такива филми!!

Mulan (2020) - предвид, че не съм гледал другите Мулани тоя е средна хубост, не бих го гледал пак, но си имаше моментите и типичните за Дисни дрисни

The Dead Zone (1983) - Кристофър Уокън по Кинг си е класика за мен и просто няма нужда да го коментирам

Великолепният Енола Холмс!- Enola Holmes - Netflix

Чаках го с нетърпение. Гледах в захлас. И останах много приятно удовлетворена.

Не съм чела книгите на Нанси Спрингър или историите, но непременно ще ги потърся. Не бях чувала за режисьора Хари Брадбир, въпреки наградите му и успешният му сериал ...нещо за Бълха- но то от толкова много сериали вече- не се оправдавам, просто мой пропуск. Определено е страхотен и разбрах за този "прийом"- да се говори на камерата или зрителите покрай Къща-та за карти. Много ...скъсява дистанцията, все едно си вътре в самия кадър и сюжет, а внимавайки и какво точно ти обяснява Мили Боби Браун, си длъжен да следиш и да не изпуснеш нещо съществено и важно.

Важен разбира се е и кастът от актьори-дори това за мен е много много определящо. Не един сам по себе си известен с нещо от преди това, а като комбинация как ще се получи.

Тук се е получило страхотно. Всички са на много добро ниво спрямо историята и си изиграват ролите повече от впечатляващо.

Следва музиката, която, ако ме познавате, знаете, че обожавам и й давам едно 50%- но тук мога да кажа, че други две особености правят филма да е прекрасно Бижу! Това са кадрите и сценографията, костюмите, дори ефектите-детайлите, да повярвате, че сте в едно различно време и това реално се е случило.

Киното е велико!

Мислех си, съвсем откровено, че на голям екран въздействието щеше да е много по-истинско и ми се прииска да си имам домашно кино.

Нищо против руските субтитри и моята флуентност да не съм английски внятна зрителка, но все пак, аз знам че имаме добри преводачи и с български субтитри, ще е нещо много запомнящо се за повече хора.

Филмът е прекрасен! Гледайте го. И се надявам на продължения.

Направи ми есента, че тя годината ...нали разбирате ...

Много специално съм влюбена, буквално в това същество МилиБоби ...отдавна не съм изпитвала емоция като фенство, дори към мъже актьори или музиканти, но това момиче, просто ми пълни сърцето divine - прелест неземна е за мен, наслада за всяко сетиво

10/10

images.jpg

2029500263_Screenshot_2020-09-26Google.png.b1fd88083ec6ad64d46496a3df0bc3b7.png

Такива филми вече няма (сигурно вече съм го писал), не защото няма артисти (поне там все още се намират), а защото светът затъпя напълно. Навремето, когато го гледах, веднага усетих допира до шедьовър … той е от филмите, които те тресат дори когато излезеш от киното (тогава) и в края на краищата ги запомняш за цял живот. Всъщност освен бога Ал Пачино познавам единствено Лий Страсбърг и то защото знам, че през неговото висше актьорско студио са минали почти всички велики. А присъствието му тук доказва, че и той е такъв, макар и на преклонна възраст. Другите са ми световнонеизвестни, но филма, аааах ... Някои ще кажат, че само стари филми гледам ... виж първото изречение.

• 3 седмици по-късно...

Мисля да започна да гледам всички филми от този списък и да си объркам мозъка малко...ще видим какво ще стане...Тоест за сега съм Гледал "Красив Ум" и "Другите" и ми харесаха...

aR7y3Aj_460swp.jpg

• 2 седмици по-късно...

малко ми е странно само да се плескат заглавия , но евър...

Не помня как точно попаднах на един филм от 2002 година, когато съответно актьорите макар и популярни са доста млади, но въпреки това много добри в превъплъщенията си.

Става въпрос за филм със заглавие преведено на български "Мое сърце". 

Историята е отпреди втората световната война и малко след нея. Но основното се разиграва преди нея.

Режисьора ми беше непознат, но много добре се е справил, защото по интересен начин действието не тече линейно хронологично, а е леко накъсано, но това е специфичното, да се предполага какво ли и как се е случило.

Актьорите са много любимият ми Пол Бетани, Оливия Уилямс и Хелена Бонъм Картър.

Впечатли ме ...в сюжета имаше привидно клише, но заради актьорската игра, си заслужаваше

images.jpg

• 2 седмици по-късно...

отдавна не бях гледала такова ебаси

няма бг субтитри, намерих го онлайн аудио руско - Благодаря ви братушки

една полза от годините учене на руски език !

220px-Death_of_Me_poster.jpg

То-втора част

Книгата, добре. Повечето знаят. 

Филм имаше още в тийнеджърските ми години, и няма да забравя още татко като ми обясняваше, че след като го е гледал, какви кошмари е сънувал.

Аз имах удоволствието (малко мазохистично звучи) да гледам филма от миналата година.

Невероятно направен е! Сценарият е страхотен с развитието на всички герои от миналото. Историята, която има своето начало, и все пак ретроспекциите много на място.

Усещането за реален ужас, който може да е на съседната улица.

Пълно 10/10

unnamed.jpg

Редактирано от Maleficient (преглед на промените)

Megan is missing 2011

Megan_Is_Missing-374069726-large.jpg

Доста извратено филмче и психопатско, но това е действителността до някъде за жалост много момиченца са наивни в днешно време...А и със сигурност има доста болни мозъци, незнайно защо като този от филма. Гадничък е.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.