Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Езотеризъм и Християнство

Featured Replies

Чел специализирани списания и 2 книги на кръст по парапсихология, много ги познавал врачките, гледал как работят по предавания.

И ми пишеш:

Тука на този форум, до този момент най-вероятно няма друг човек, който да е толкова запознат с гадаене, ясновидство, врачуване и други подобни, колкото аз ги знам тайнствата. Става въпрос че няма активен потребител, написал поне 1000 мнения. Може да има някой регистриран с по 30 мнения и не влизащ с месеци тук.

:D :D :D

Единственият ми въпрос е -

Какво ли си губя времето с тебе?

• Отговори 146
  • Прегледи 13,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Чел специализирани списания и 2 книги на кръст по парапсихология, много ги познавал врачките, гледал как работят по предавания.

И ми пишеш:

:D :D :D

Единственият ми въпрос е -

Какво ли си губя времето с тебе?

Като всеки друг повярвал сляпо на книги писани от други хора и ти си губиш времето с мен.

Губиш си времето, защото аз знам истината за врачуването как става, пък ти си само на ниво - вляпо вярващ клиент.

Няма как да стане аз да потвърдя твоите заблуди, само защото на теб ти харесват.

Да, аз го знам тайнството на ясновидството как става. Знам и магиите как стават.

Та поп на мен не ми трябва, нито пък са ми изтрябвали някакви набожни хора, повярвали на някакви религиозни заблуди.

Още по-малко ми трябват хора без никаква дарба. 

------------- --------------- -------------

Към автора на темата.

Врачуване има откакто хората са проговорили, а християнство има чак след появата на писмеността, едва от 2000 години.

Християнството е само една от множеството религиозни заблуди.

Християнската религия си е чисто диктаторска теория, която иска от теб само подчинение и нищо не ти осигурява. Освен това те обявява за лош човек, ако не я приемаш и не й вярваш. Направо си братовчед на рогатия сатана дявол, ако не им вярваш на поповете. Само дето никой не го е виждал тоя дявол, няма го бе. 

Било имало бог, създал бил света, ама с един рогат дявол не бил могъл да се справи да не му мъти водата. Ако има всесилен бог, създател на света, то тогава той е създател и на дявола. Що не го унищожи ??? Еми отговорът е много прост. Щото няма нито бог, нито дявол. Никой не го е създавал света. 

Християнството е било измислено по време, когато са могли да минават за верни някои от измишльотините из библията.

Хората тогава са били по-склонни да вярват на всякакви измишльотини. 

Това време вече е отминало. Сега огромното мнозинство от хората вярват само за всеки случай, ако случайно нещо било вярно че имало бог, да не са скарани с него. Така вярват сега. 

Тези които се заплесват да "изучават" вехтата книга през 2013г., са едно незначително малцинство.

Ако не бяха американците да се опитват по всякакви възможни начини да връщат някаква роля на религиите в Источна Европа, на кого щеше да му е зор за поповете в бг ???

Като всеки друг повярвал сляпо на книги писани от други хора и ти си губиш времето с мен.

Губиш си времето, защото аз знам истината за врачуването как става, пък ти си само на ниво - вляпо вярващ клиент.

Няма как да стане аз да потвърдя твоите заблуди, само защото на теб ти харесват.

Да, аз го знам тайнството на ясновидството как става. Знам и магиите как стават.

Та поп на мен не ми трябва, нито пък са ми изтрябвали някакви набожни хора, повярвали на някакви религиозни заблуди.

Още по-малко ми трябват хора без никаква дарба. 

Това са твои съчинения!

За попове не съм писал нищо, нито съм твърдял, че трябва сляпо да се вярва на книгите. Затова съм дал пример с доказани естрасенси, а не с някакви шарлатани - твои познати, дето обирате хората с лъжи!

Не си чел нищо, а е добре да прочетеш преди да се изказваш неподготвен. Все пак като си се набутал във форум раздел, в който се дискутира материя, за която ти нищо не знаеш, в спора си проличава кой е фейк! На всичкото отгоре си вярваш като лудите, че си супер подготвен и имаш достъп до тайнства. :D  Досега с нищо не показваш/не доказваш, че има нещо вярно в това твърдение! Да не говорим, че сам си пишеш в други теми, че с тези лъжи се правят пари!

Един съвет от мен -

Започни със Свещенните книга на отделните религии + езотерична/окултична литература, за да имаш някаква основа.

После се аргументирай само с доказани личности, а не с имам познати, ала-бала, гледал съм онлайн врачкуване, щото и ние си ги гледаме по нашите телевизии какъв майтап са! ;)

Четох, че заплашваш и колеги с магии и заболявания, което пък още повече ме навежда на мисълта, че си един Бай Ганьо, който за нищо не става и когато някой по-начетен от теб ти опонира, те избива на агресия!

Истинските магове, драги ми самохвалко, никога няма да направят лошо на някого, не за друго, а защото знаят че се връща! ;) Тъй че продължавай да се занимаваш с магии, после ще ревеш!

По отношение на изказванията за християнската религия и прочие. Бог е създателя на Света и Вселената, не е дедо ти седнал на един облак! Иисус, Буда и останалите идват на по-късен етап и в тоя ред на мисли не трябва да се съди по тях, откога има Бог, сам ли е или са няколко и как е "горе"-"долу"? Аз също съм против религиозните догми, защото там наистина има човешка намеса, но че молитвите помагат - помагат, че има доказани ефект при оздравяване на болни, за които са се молили определн брой хора - има ефект.

Хора, които работят с енергии, като Вера (лека й пръст) могат да чистят аурата и да премахват негативни влияния. Това са хора, на които им е дадено да помагат (дадено от Бог). Само че Бай Ганьо ще оплюе нашия феномен, нищо че е Световно призната и са й направили изследвания в лабораторни условия. На всичкото отгоре и документални филми има, ама кой да ги гледа?! Статий бол - Моята дарба е дадена от Бога! - репликира го Вера.

Но не - те с Ванга не стават, казал някакъв самохвалко дето чел 2 книжки и гледал TV-предавания, даже има и още - твърди че е най-запознатия. :D

А за Ванга, ще напиша следното: Вие (няколко човека от този форум) като твърдите, че Ванга е с ДС и оттам черпи инфо, аджеба да ви е идвало наум, че ДС няма как да знае бъдещето, а само миналото! Малко акъл трябва, не много!

Второ за КУРСК позна ли? Позна, а преди това й се смееха, нали?

Някои от тях да се занимават с магии? Да са правили магии? - Не!

Защо?

Защото нито са от Бога +  всичко се връща на поръчителя.

Е, тогава религиите правилно учат да не се занимваме с тези неща, нали?

В крайна сметка като ти е дадено, ще имаш умения, иначе най-много белята да си натресеш.

... съм дал пример с доказани естрасенси, а не с някакви шарлатани - твои познати, дето обирате хората с лъжи!

...

Един съвет от мен -

Започни със Свещенните книга на отделните религии + езотерична/окултична литература, за да имаш някаква основа.

...

Четох, че заплашваш и колеги с магии и заболявания, което пък още повече ме навежда на мисълта, че си един Бай Ганьо, който за нищо не става и когато някой по-начетен от теб ти опонира, те избива на агресия!

...

По отношение на изказванията за християнската религия и прочие. Бог е създателя на Света и Вселената, не е дедо ти седнал на един облак! 

...

Аз пък съм писал в моята тема че пари от врачуване не изкарвам. Сега тука специално за теб да напиша че и от магии пари не изкарвам, да се знае.

Още по комунистическото време в 8-ми клас един поп даде на баба ми библия да я чета, щото ми бише интересно да видя дали е вярно че това било писало там, онова било писало и дрън дрън та пляс. Абсолютно не разбираемо четиво е вехтата книга. Като бях в 10-ти клас един бивш съученик ме води в християнска църква секта ( и по комунистическо си ги имаше). И опа, специално аз когато съм отишъл там, земята се разтресе. Почна пасторът да им говори там на братята и сестрите, че това било знак изпратен им от бога. И почнаха едни молитви и песнички, шапката да ти падне. В края на 11-ти клас пък  пък един поп ми разправя че църковните ноти не били като тези дето сме ги учили в даскалото. И аз отивам да питам в духовната академия как се кандидатства там. Упътват ме да отида при попа в църквата от района ми и да му искам да ми даде книгата "Нашата вяра". А, ето това ставаше за четене. Разбираше се какво искат да ти кажат, въпреки че не им вярваш. Като дойдох в Белгия пък на жена ми майка й ми даде една книга катешизъм й викат, по нея тя е учила вероучението си, като е била ученичка. Значи старичка книга с пожълтяли страници. И опаа, уж същия разпнат, ама тука не вярват по същия начин.  

Значи аз като чета нещо, не го правя за да му повярвам аз, ами за да разбера на какво вярват другите хора ( набожните).

Та и хиляда книги да изчета, пак няма да им повярвам, щото знам че са пълни със заблуди. От четенето на книги няма много полза, защото хората си вярват по техен начин. Огромното мнозинство от определящите себе си като вярващи, просто не четат нито библия, нито нищо друго подобно. Каквото им е останало в главите от времето на вероучението, това знаят и не търсят повече никакви познания по религия. Тези като теб, дето се запресват по четене на книжки, са едно нищожно малцинство.

И не съм го заплашвал оня с магии и заболявания, ами съм му предложил да го включим в упражненията по правене на магия, без да плаща нищо. Да се пробват и докажат върху него едни момчета, ако му стиска. После съм го успокоил да не се бои, щото няма нищо да му правят ако той не го иска. Ама няма и да получи помощ, ако някой друг му е направил магия. Това не са заплахи, това е само предложение да пробва, да види дали няма да се разболее кофти от магия. Просто за спорта бе.

Няма бог създател на Света и на Вселената.

Когато са ги писали тези щуротии в стария завет, те въобще не са имали никаква представа за вселената какво е. Та са си правили свободни съчинения по фантазиране. После няколко хиляди години църквата е учила че Слънцето се въртяло около Земята. Те толко им е разбирала главата на писалите вехтата книга и на поповете след тях. 

Ама ти си вярвай ако си ти харесва де и ако това ти успокоява тревожните напрежения.

Значи аз като чета нещо, не го правя за да му повярвам аз, ами за да разбера на какво вярват другите хора ( набожните).

Та и хиляда книги да изчета, пак няма да им повярвам, щото знам че са пълни със заблуди. От четенето на книги няма много полза, защото хората си вярват по техен начин. Огромното мнозинство от определящите себе си като вярващи, просто не четат нито библия, нито нищо друго подобно. Каквото им е останало в главите от времето на вероучението, това знаят и не търсят повече никакви познания по религия. Тези като теб, дето се запресват по четене на книжки, са едно нищожно малцинство.

Аз не те карам да четеш набожните книги само, но и другите - езотерика/окултизъм, за да изградиш представа за различните теории, за създаване на Света и Вселената, за принципите/закономерностите на които се подчиняват и да не бъдеш тесногръд!

И не съм го заплашвал оня с магии и заболявания, ами съм му предложил да го включим в упражненията по правене на магия, без да плаща нищо. Да се пробват и докажат върху него едни момчета, ако му стиска. После съм го успокоил да не се бои, щото няма нищо да му правят ако той не го иска. Ама няма и да получи помощ, ако някой друг му е направил магия. Това не са заплахи, това е само предложение да пробва, да види дали няма да се разболее кофти от магия. Просто за спорта бе.

Баш си я заплаха + увъртане. То затова е като предложение, щото когато има разрешение от страна на целта, негативната намеса не се връща! ;)

И това го пише в книгите, ама кой да чете?

Когато са ги писали тези щуротии в стария завет, те въобще не са имали никаква представа за вселената какво е. Та са си правили свободни съчинения по фантазиране. После няколко хиляди години църквата е учила че Слънцето се въртяло около Земята. Те толко им е разбирала главата на писалите вехтата книга и на поповете след тях. 

Ама ти си вярвай ако си ти харесва де и ако това ти успокоява тревожните напрежения.

Отново грешка! Във всички религии става въпрос за Бог, не само в Християнската. Просто са под различни имена. И историята е малко по-различна. Тези, които са запознати с Библията и Корана знаят, че имат сходна информация. Дори и в окултичната литература става въпрос за доброто и лошото и техните олицетворения. За какво ти казах да четеш?! Екстрасенсите, работещи с енергия напълно са наясно откъде черпят сили. И няма значение кога са написани Свещенните книги, защото Бог няма сам да си я напише в дата на създаване на Света и Вселената и да удари един подпис и печат! :D

Дали написаното е така? Никой не се е върнал да разкаже и второ - няма значение! Важното е да направиш своя избор. За да го направиш, трябва да разграничиш доброто от лошото. А за да можеш да ги разграничиш, ще съществуват и двете!

Редактирано от angel* (преглед на промените)

От четенето на книги няма много полза

Супер тъпо нещо каза!

Как може човек като тебе,който и грам знания няма,да се изказва по подобен начин - самочувствието ти е наистина "Огромно",но е и без грам покритие,както вече спомена и *angel,хората виждат,че си абсолютно фейк!

Когато човек не чете книги и отхвърля информацията която му се предлага,той си остава един неграмотник!

Другото,което е,учените вече са открили толкова много неща и няма нищо случайно създадено на този свят,а всичко е създадено от една по висша сила която се нарича Бог,колкото и да го отричаш!

Просто за спорта бе.

1.Изразявай се по нормално,какво е това "бе",уж живееш на "запад",а пък си личи селския ти манталитет!

2.Това не е никакъв спорт,играеш си със злите сили,ще си намериш белята(кога,той ще ти каже),както ти споменаха вече и ще се чудиш как да се отървеш,ама ще е късно! ;)

Абсолютно невярно е,не заблуждавай хората и не се прави на диктатор!

Най-големите учени вярват,а той най-големия неграмотник тук във форума ми тръгнал да спори,че няма Бог и няма вселена!

Както каза и *angel,наистина си много объркан и болен човек!

Наистина си ръководен от злите сили,въпреки че не го признаваш те са в тебе!

И това няма да знаеш - Тримата американци,които стъпиха на луната.

През 1969 г.,по време на полета им имаше повреда на ракетата,но те успяха чрез Божията намеса да кацнат на Луната и след завръщането си от Луната,и тримата астронавти стават дълбоко вярващи,даже единият от тях става пастор,и това се знае от цял свят! ;)

Доста информация има за Библията,както и много научни филми,които доказват,че планетата на която живее(м)ш не се е пръкнала просто ей така и мога да ги споделя,за да ги видиш,но не си заслужава,защото в Библията се казва следното :

Матей 7:6-8 :

6 Не давайте свето нещо на кучетата, нито хвърляйте бисерите си пред свините, да не би да ги стъпчат с краката си и се обърнат да ви разкъсат.  

7 Искайте, и ще ви се даде; търсете, и ще намерите; хлопайте, и ще ви се отвори,  

8 защото всеки, който иска, получава; който търси, намира; и на тогова, който хлопа, ще се отвори.

П.П.

Приятели хич не си губете времето с хора,които са в "тайнствата",че може да вземе да им се открият "някакви тайни",па макар и без дарба,че да вземат да спечелят "едни числа от тотото",или "15 милиона евро"!  :lol6: :lol6: :lol6:

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

... Важното е да направиш своя избор. За да го направиш, трябва да разграничиш доброто от лошото. А за да можеш да ги разграничиш, ще съществуват и двете!

Моят избор не боже да бъде да си имам работа със свещеници педофили, каквито ги има из църквите в Америка и Европа.

Ако го има твоят бог, тогава лошото идва от него, защото е сложил педофили за посредници между него и вярващите.

Виж сега, знам че е много дестабилизиращо като ти отрича някой заблудите, ама вината си е твоя че вярваш на измишльотини.

Дали ще вярваш точно по православната вяра или ще си вярваш по твой начин в съществуването на някакъв бог, когато някой като мен ти натрие носа и ти го каже директно че няма бог, тогава ти е еднакво неприятно. 

Особено когато този някой ти говори за дарби разни и че се е докопал до тайнства.

Ние с теб сме от двете различни и противоположни страни на барикадата. Борбата на идеи между нас е неизбежна. Ти си от мнозинството хора, които вярват на какво ли не и ще си останат цял живот на ниво клиенти на врачки и попове и разни други каквито се навъдят за в бъдеще. Докато аз съм от редките "богоизбрани" ( според попския език), редките природно надарени личности.

Мен не ме е страх от смъртта и края на съществуването.

На страхливите им трябва да вярват в задгробен живот.

Изучаването на механизмите на вярване в заблуди от страна на набожните хора, много помага за успешното им манипулиране, когато са ти клиенти и трябва да успееш да ги убедиш да си плащат за услугите ти. А вярващи клиенти - дал господ бог милостив - ха ха ха ...

Когато човек не чете книги и отхвърля информацията която му се предлага,той си остава един неграмотник!

Според заблудените вярващи като теб, ние надарените и посветените в тайнствата сме неграмотници, щото не ви уважаваме четенето на измишльотини.

Всяка религия и секта вика че нейната вяра е най-правата.

Еми вземете та се разберете между вас заблудените, коя от всичките ви религиозни заблуди е най-сладката за консумация, па се разберете всичките от нея да се храните духовно. Че сега е голяма безредица и какофония на духовния пазар. 

@Belge

За не знам кой път пиша, че за попове не съм писал! :D

Изучаването на механизмите на вярване в заблуди от страна на набожните хора, много помага за успешното им манипулиране, когато са ти клиенти и трябва да успееш да ги убедиш да си плащат за услугите ти. А вярващи клиенти - дал господ бог милостив - ха ха ха ...

Значи все пак взимате пари и манипулирате хората!

@Eternal Life

Какво да му обяснявам?

Неговите хора дето уж да пробват това-онова и той ако им е дал разрешение ...не ми се мисли! Сигурно си го точат енергийно всеки ден, но като не чете и това няма да знае, защото не знае симптомите, нито ще го усети. Същото се отнася и за числата от тотото. Човек трябва да внимава какво си пожелава - пример 1 и пример 2

Абсолютно си прав и за Света и Вселената. Няма как от нищото да са се получили! Прекалено изпипано е всичко, за да бъде случайност, а и при случайностите обикновено хаоса е водещ. Не съм видял Слънцето да реши да не изгрее или планетата ни да спре да се върти. Няма и как да стане, защото си има закономерности!

Всичко е една програма измислена от Свръх Разум, която независимо дали ни харесва, сме част от нея! ;)

Приключих с темата! Успех на автора!

Редактирано от angel* (преглед на промените)

@Belge

Значи все пак взимате пари и манипулирате хората!

... Всичко е една програма измислена от Свръх Разум, която независимо дали ни харесва, сме част от нея!

...

Когато човек работи за себе си и иска да му върви бизнеса, е желателно да познава техниките на пробутване на услуги. А това пробутване става чрез умерено манипулиране на клиента. И теб те манипулират когато си в ролята на клиент някъде. Ето, тука с твоя "Свръх Разум" ни доказваш че вярваш на измишльотини, само дето ти се правиш на "модерен", демек ти не вярваш на поповете, ами вярваш в нещо по-така, нещо по-различно. Ама то на твоя "Свръх Разум" поповете спокойно могат да си му викат свети дух, така че не си открил нищо по-интересно.

• Автор

Думата ясновидец,няма нищо общо с думата пророк!

Думата пророк означава човек,носещ вести от Бога,докато думата ясновидец означава точно обратното - не носи вести от Бога,а от Сатана!

А каква според теб е разликата между виденията, описвани от пророците и виденията, описвани от ясновидците, тук да отбележа, че нямам предвид ясновидците-шарлатани, а ясновидците, виждащи минало или бъдеще?

Редактирано от Ichbin (преглед на промените)

А каква според теб е разликата между виденията, описвани от пророците и виденията, описвани от ясновидците, тук да отбележа, че нямам предвид ясновидците-шарлатани, а ясновидците, виждащи минало или бъдеще?

Ами аз вече го казах в един от постовете ми виж :

Думата пророк означава човек,носещ вести от Бога,докато думата ясновидец означава точно обратното - не носи вести от Бога,а от Сатана!

Библията не си противоречи,тя много ясно го е казала!

Ето виж какво пише в Библията по този повод :

Второзаконие 18:10,11,12 :

10 Да не се намира между тебе някой, който да прекара сина си или дъщеря си през огън, никой чародей, астролог, гадател, или омаятел,

11 никой баяч, запитвач на зли духове, врач, или запитвач на мъртвите;

12 защото всеки, който прави тия дела, е омразен на Господа, и поради тия мерзости Господ твоят Бог изгонва тия народи от пред тебе

Исая 8:19,20 :

19 И когато ви рекат: Допитвайте се до запитвачите на зли духове, И до врачовете, които шепнат и мърморят, отговорете: Не трябва ли един народ да се допита до своя Бог? Ще прибегне ли при мъртвите заради живите?

20 Нека прибягнат при закона и при свидетелството! Ако не говорят според това слово, Наистина няма зазоряване за тях

Левит 19:31 :

31 Да се не отнесете към запитвачите на зли духове нито към врачовете; не ги издиряйте та да се осквернявате чрез тях. Аз съм, Господ вашият Бог.

Левит 20:27 :

27 Също мъж или жена, която запитва зли духове, или е врач, непременно да се умъртви; с камъни да ги убият; кръвта им да бъде върху тях.

Лек ден и поздрави! ;)

• Автор

Ами аз вече го казах в един от постовете ми виж :

Това не обяснява разликата.

Представи си, че ти видиш нещо за миналото или за бъдещето.

Как ще разбереш дали това твое видение ти е дадено от Бога или от дявола?

Никой не може да види в бъдещето с 100% сигурност.

Ясновидците правят само сбъдващи се предположения, на базата на събрани информации.

И понеже често се случва да правят изненадващи за клиента предсказания, на хорицата им изглежда че ясновидеца е видял нещо от бъдещето, когато събитието се е реализирало наистина. 

Пуснал съм ви специална тема да ви уча как се врачува, четете там истината, аз съм вашият бог на ясновидството  и ви се явяввам тука във форума да ви отварям очите. 

Ама не му всявай смут в съзнанието на момчето така де.

То горкото се е хванало като удавник за сламка за някаква религия, пък ти искаш да го объркваш сега.

Недей така, че за беля може да смени сектата и да отиде в някоя сатанинска църква, там да го учат че сатаната е велик, па ще видиш после какви ще ги пише тука. Колко му е да смени вярата си. Тука при мен разни католички стават мюсюлманки, та може и той да мине на другия бряг. Когато човек се заплесва по "изучаване" на библии, много лесно си намира някаква друга по-различна заблуда, в нея да си вярва. Ще му се привиди някой път в планината летяща чиния и после стой та гледай сеир. Само за извънземни ще пише и само на тях ще им се кланя.

Хората на които им ърши работа да имат някаква религиозна вяра, са станали зависими след известно време на практикуване. Те не могат повече да живеят нормално ако им липсват ритуалите свързани с вярата им. Също както наркоман не може да издържи да се лишава дълго време от наркотика си, така и вярващият не може да се лиши от практикуване на вярата си. Ако не си прави обичайните за неговата религия ритуали, го обхваща чувство на тревожност и безспокойство. За сажаление психиатрите не се занимават да лекуват от религиозните зависимости, щото ще трябва да лекуват прекалено много хора. Обществото човешко е една голяма "лудница". Някои са лекичко луди в някаква посока, други са лудички за нещо друго, трети са сериозно полудявящи и така. Здравите хора със здрав разум сме едно малцинство. Другите предпочитат, за всеки случай, да са леко луди. Една лека доза налудничавост им действа добре на психическото им равновесие.

• Автор

Библията не си противоречи,тя много ясно го е казала!

Но ето още един цитат от Библията: 

1 Царе 9:9 По-преди у Израиля, кога някой отивал да пита Бога, казвал тъй: да идем при ясновидеца. Защото тоя, когото днес наричат пророк, по-преди се наричал ясновидец. 

Не следва ли от тук, че пророк и ясновидец се използват като синоними?

Ама не му всявай смут в съзнанието на момчето така де.

Няма никакъв смут при мен,не си въобразявай!

"То горкото се е хванало като удавник за сламка за някаква религия, пък ти искаш да го объркваш сега."

Удавникът си ти,отдавна вече си потънал в тази тема,ама не ти цепи мозъчето,ако въобще може да се каже че го имаш!

"Недей така, че за беля може да смени сектата и да отиде в някоя сатанинска църква, там да го учат че сатаната е велик,

па ще видиш после какви ще ги пише тука. Колко му е да смени вярата си."

Явно прекалено много си вярваш,че ще ме обърка необразован човек като теб!

Я "погледни" там,нали можеш,"дарбата" ти нещо да не се е изгубила,май ти липсва,уж можеш "да виждаш" "тайнствата",а не можеш да разпознаеш кой е сектант и кой е просто християнин!

Или може би не си си пил хапчетата,за да може "да виждаш" "тайнствата",които "господарят" ти иска! :lol6:

"Тука при мен разни католички стават мюсюлманки,та може и той да мине на другия бряг."

Охо,ама ти и "Божий служител" ли си бил,аз пък,как "не разбрах",досега! :lol6:

"Когато човек се заплесва по "изучаване" на библии, много лесно си намира някаква друга по-различна заблуда,

в нея да си вярва. Ще му се привиди някой път в планината летяща чиния и после стой та гледай сеир.Само за извънземни ще пише и само на тях ще им се кланя."

Освен че си заблуден си и душевно болен човек,описанието което ти е направил *angel си е много на място,там на 4км,ще ти е много удобно,а и ще има с кого да споделяш идеите си,пък може и да "спечелиш",някое друго "милионче",или някоя друга "цифра от тотото",хората оттам може и да ти пуснат нещо на аванта,нещо в касичката!  :lol6:

Относно извънземните,споменах вече какво ми е мнението,ама си пропуснал да го прочетеш,аааа аз забравих,че не четеш! :lol6:

"Хората на които им ърши работа да имат някаква религиозна вяра, са станали зависими след известно време на практикуване.

Те не могат повече да живеят нормално ако им липсват ритуалите свързани с вярата им.

Също както наркоман не може да издържи да се лишава дълго време от наркотика си, така и вярващият не може да се лиши от практикуване на вярата си.

Ако не си прави обичайните за неговата религия ритуали, го обхваща чувство на тревожност и безспокойство."

Отново изръси поредните глупости!

Човек не е нужно да прави никакви религиозни ритуали,както си свикнал ти да правиш с "магиите си",истината е проста и тя е една,или вярваш,или не вярваш!

"За сажаление психиатрите не се занимават да лекуват от религиозните зависимости,

щото ще трябва да лекуват прекалено много хора. Обществото човешко е една голяма "лудница".

Някои са лекичко луди в някаква посока, други са лудички за нещо друго, трети са сериозно полудявящи и така."

Зависимости ли,пак си се объркал?!

Обаче врачуването със сигурност ти е станало религиозна зависимост,защото вярваш в него!

Свикнал си да лъжеш хората,ама то не за нещо друго,ами за да може да се докопаш до техните бедни стотинки и левчета,засрами се,защото със сигурност си опропастил животите на много хора!

Не случайно Бог това го е забранил!

Който е по умен вече го е разбрал,а който няма достатъчно сиво вещество,за да чете и асимилира информацията,която му се предоставя,продължава да тъне още по-дълбоко в невежеството си!

"Здравите хора със здрав разум сме едно малцинство."

Вярно е здравите хора са малцинство!А ти не си въобразявай,че си от тях,не се бъркай,ти с нищо не можеш да се причислиш към тях!

Вече доста хора ти го казаха,кого си мислиш,че заблуждаваш,никого не си заблудил!

"Другите предпочитат,за всеки случай, да са леко луди.

Една лека доза налудничавост им действа добре на психическото им равновесие."

Всички други са си нормално уравновесени и здравомислещи хора,така че тия глупости ги разправяй на някой бавноразвиващ се,който е на твоето ниво!

Това не обяснява разликата.

Ами аз ти го казах в по предния си пост,но не си обърнал внимание,прочети добре това :

Исая 8 : 20 :

20 Нека прибегнат при закона и свидетелството!Ако не говорят според това слово,Наистина няма зазоряване за тях.

Но ето още един цитат от Библията: 

1 Царе 9:9 По-преди у Израиля, кога някой отивал да пита Бога, казвал тъй: да идем при ясновидеца. Защото тоя, когото днес наричат пророк, по-преди се наричал ясновидец. 

Не следва ли от тук, че пророк и ясновидец се използват като синоними?

Първо цитата ти не е правилен,там думата "ясновидец" не се споменава,в 1 Царе 9 : 9 се казва следното :

9 (В старо време в Израиля, когато някой отиваше да се допита до Бога, думаше така: Елате да идем при гледача; защото оня, който се нарича пророк, се наричаше по-напред гледач).

Второ,ако погледнем по нататък в 1 Царе същата 9 глава : 15 и 16 стих по-надолу ще разберем :

15 А Господ беше открил на Самуила, един ден преди да дойде Саул, като беше казал:  

16 Утре около тоя час ще изпратя до тебе човек от Вениаминовата земя; него да помажеш княз над людете Ми Израиля, и той ще избави людете Ми от ръката на филистимците; защото Аз погледнах благосклонно към людете Си, понеже викът им стигна до Мене.

Трето,няма как думата ясновидец и думата пророк да бъдат синоними,вече ти обясних какво е ясновидец и какво е пророк ;) ,надявам се да си ме разбрал,ако нещо не ти е ясно питай,ще ти кажа,доколкото знанията ми позволяват! :)

Четвърто,тоя дето ти говори за врачуването си хич не го слушай!

Успех! ;)

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Първо цитата ти не е правилен,там думата "ясновидец" не се споменава,в 1 Царе 9 : 9 се казва следното :

9 (В старо време в Израиля, когато някой отиваше да се допита до Бога, думаше така: Елате да идем при гледача; защото оня, който се нарича пророк, се наричаше по-напред гледач).

Това означава ли, че са грешни Библейските текстове, публикувани например

в Българския православен каталог в Интернет 

Pravoslavieto.com

където е написано "ясновидец", а не "гледач"?

После, според теб каква е разликата между гледач и ясновидец?

Трето,няма как думата ясновидец и думата пророк да бъдат синоними,вече ти обясних какво е ясновидец и какво е пророк  ;) ,надявам се да си ме разбрал,ако нещо не ти е ясно питай,ще ти кажа,доколкото знанията ми позволяват!  :)

Думата ясновидец не означава ли някой, който "вижда ясно"?

Това означава ли, че са грешни Библейските текстове, публикувани например

в Българския православен каталог в Интернет 

Pravoslavieto.com

където е написано "ясновидец", а не "гледач"?

После, според теб каква е разликата между гледач и ясновидец?

Думата ясновидец не означава ли някой, който "вижда ясно"?

Да,текстовете които са публикувани в Библията на българския православен каталог в интернет Pravoslavieto.com са грешни,защото са преведени от светия синод,докато международния превод е преведен така,както е било написано в оригинала!

А и също така в православната Библия са прибавении допълнителни книги,които в оригиналната Библия не съществуват!

По този повод в откровение 22 : 18 и 19 пише следното :

18 Аз свидетелствувам на всекиго, който слуша думите на пророчеството в тая книга: Ако някой притури на тях, Бог ще притури върху него язвите, написани в тая книга, 

19 и, ако някой отнеме от думите на тая пророческа книга, Бог ще му отнеме дела от дървото на живота и от светия град, които са описани в тая книга.

Относно думата гледач,по-горе ти цитарах от Библията(международния превод - оригиналната),че в по старо време се е употребявала думата гледач,вместо думата пророк,следователно така са викали на човека,когото пророкува,който носи вести от Бога!

Думата ясновидец означава който вижда "ясно",обаче който се ориентира по звездите,планетите и т.н.,и т.н,или казано с една дума той не разчита на Бога,затова и казваме,че неговите видения не са продиктувани от Бога,всичко което не е от Бога една голяма лъжа и измама,а кой лъже и мами?! :)

,докато международния превод е преведен така,както е било написано в оригинала!

Това сериозно ли го пишете или се шегувате - имате ли достъп до оригиналите или как?

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Да,текстовете които са публикувани в Библията на българския православен каталог в интернет Pravoslavieto.com са грешни,защото са преведени от светия синод,докато международния превод е преведен така,както е било написано в оригинала!

А и също така в православната Библия са прибавении допълнителни книги,които в оригиналната Библия не съществуват!

Относно думата гледач,по-горе ти цитарах от Библията(международния превод - оригиналната),...

Виж как се издаваш сам че не си православен мирянин, ами си от някоя християнска секта.

------ --------- ------------- ---------

А иначе нали са се събирали поповете преди векове и са решавали кои книги да са част от библията. 

Виж как се издаваш сам че не си православен мирянин, ами си от някоя християнска секта.

------ --------- ------------- ---------

А иначе нали са се събирали поповете преди векове и са решавали кои книги да са част от библията. 

Виж какво,вече ти споменах какъв съм!

Ти след като си безбожник защо се включваш в такива теми?!

Гледай си там врачуването и не се меси,там където не са ти ясни нещата!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Сто пъти спомена поповете,та поповете,поповете са хора като теб и мен,с тая разлика,че са божии служители,те могат да те насочат,но не и да те задължат да правиш нещо!

Друг е момента,че някои от тях,не са истински божии служители,а само парадират,че са такива и излагат Божието име!

Това сериозно ли го пишете или се шегувате - имате ли достъп до оригиналите или как?

Всеки човек може да има оригинала на Библията,стига да поиска и да го потърси! ;)

Лука 11 : 9 и 10

9 И Аз ви казвам: Искайте и ще ви се даде; търсете и ще намерите; хлопайте и ще ви се отвори. 

10 Защото всеки, който иска получава; който търси, намира; и на онзи, който хлопа, ще се отвори.

Ти след като си безбожник защо се включваш в такива теми?!

Защото търся формула за универсално лекарство, можещо да лекува от религиозна зависимост.

Ако не може да е универсално, то поне от християнство да може да лекува.

Всеки човек може да има оригинала на Библията,стига да поиска и да го потърси! ;)

И къде е този оригинал?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.