Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Езотеризъм и Християнство

Featured Replies

преди 37 минути, realno написа:

Нещата са в Библията /Стария и Новия Завет/, а ние сме свидетелите и поколенията след нас.

Кажи ми едно, че не се сещам.

• Отговори 146
  • Прегледи 13,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 9 часа, realno написа:

Стария и Новия Завет

Към момента съм чел тълкуванията на стария завет.... все още виждам, че има някаква полемика в новия.... и явно затова няма ясни тълкования за същия.

Дали Библията описва всичко или за някой хора свършва с Апокалипсиса?!

И де факто има определени общности които движат светът по други учения непознати на Християнството? 

на 16.07.2018 г. в 22:39, аm-аm написа:

Кажи ми едно, че не се сещам.

Ето едно пророчество, което се изпълнило в нашето съвремие, а именно завръщането на евреите в земята им. 

Ер. 29:14.„И вие ще Ме намерите, казва Господ; ще ви върна от плен и ще ви събера от всички народи и от всички места, където ви бях изгонил, казва Господ; и ще ви върна на мястото, откъдето ви направих да бъдете закарани пленници.

Исая 11:12 И ще издигне знаме за народите, И ще събере изгонените на Израиля, И ще събере в едно разпръснатите на Юда, От четирите ъгъла на земята."

Установяването на държавата Израел на 14 Май 1948 доказа факта, че тези древни пророчества са се изпълнили.

преди 3 часа, realno написа:

Ето едно пророчество, което се изпълнило в нашето съвремие, а именно завръщането на евреите в земята им. 

Ер. 29:14.„И вие ще Ме намерите, казва Господ; ще ви върна от плен и ще ви събера от всички народи и от всички места, където ви бях изгонил, казва Господ; и ще ви върна на мястото, откъдето ви направих да бъдете закарани пленници.

Исая 11:12 И ще издигне знаме за народите, И ще събере изгонените на Израиля, И ще събере в едно разпръснатите на Юда, От четирите ъгъла на земята."

Установяването на държавата Израел на 14 Май 1948 доказа факта, че тези древни пророчества са се изпълнили.

Скептично погледнато, това не е ли било неизбежно?

А и технически евреите не са се събрали на едно място. Даже на половина това "пророчество" не е изпълнено:
Към 2015 г. броя на евреите е 14,2 млн. В Израел живеят по-малко от половината - 6,1 млн. евреи.
До 2013 г. дори евреите в САЩ са повече от тези в Израел.

Има ли пророчество в Библията, което да се е сбъднало реално и да не е в стил "ще има суша, ще има войни" и прочие повтарящи се събития от зората на човечеството?

преди 2 часа, аm-аm написа:

Скептично погледнато, това не е ли било неизбежно?

А и технически евреите не са се събрали на едно място. Даже на половина това "пророчество" не е изпълнено:
Към 2015 г. броя на евреите е 14,2 млн. В Израел живеят по-малко от половината - 6,1 млн. евреи.
До 2013 г. дори евреите в САЩ са повече от тези в Израел.

Има ли пророчество в Библията, което да се е сбъднало реално и да не е в стил "ще има суша, ще има войни" и прочие повтарящи се събития от зората на човечеството?

Евреите да си възстановят държавата след близо 2000 е изпълнение на пророчеството. Стотици хиляди евреи  да се заселят отново там при стотици милиона враждебно мюсюлманско население е чудо. Още по голям чудо е че тази държава продължава да съществува. Това е невъзможно да се случи ако няма Божия намеса. Ако беше толкова лесно, да се създаде една държава несъществуваща от хилядолетия, защо не го направиха Ислямска държава? И то сред свои събратя по вяра?

Ако е проблем, че няма дати и години кога точно ще се случи дадено пророчество, ето други пророчества. Тук дари се споменават места на градове и други подробности:

https://www.vbox7.com/play:f880782c8f

преди 1 час, realno написа:

Още по голям чудо е че тази държава продължава да съществува. Това е невъзможно да се случи ако няма Божия намеса.

Аз не виждам нищо невероятно в това. Много други народи си създадоха държави. Даже България я е нямало на картата 7 века.

Относно видеото. Започва по нелеп начин. Как доказваме, че Христос изобщо е съществувал? Ами 72 години след като се твърди, че е умрял, за него писал историк. Очевидно той дори не го е виждал или чувал. Това са поне три поколения на преразкази, защото хората са били неграмотни. И когато пра-правнуците на хора, за които се твърди, че са били свидетели на нещо, се посочват за сериозен източник... ще ме прощават, ама хората не помнят какво са яли онзи ден. А и този историк просто посочва, че един еретик е бил разпнат. Не, че е бил син на бог или месия. По това време това е била честа "професия" - оратори са обещавали невероятни неща и с това са се прехранвали. Ересите са процъфтявали. "Появяват се най-различни лъжемесии и пророци, което води до чести народни вълнения, потушавани жестоко от римляните. Йосиф Флавий пише, че веднъж в Йерусалим са били разпънати на кръст общо 2 000 души."

Съвпаденията, които се сочат за пророкуването да се роди Исус, всъщност игнорират нещо много очевидно. Не е нужно божи син да се роди някъде някога, нужно е обикновен човек да се роди. Оттам той може да бъде нарочен. Пребиваването му в синагоги, или както там са се казвали, му е осигурило нужната теоложка трактовка и ораторски умения. Следователно можел е да се прехранва със своята ерес, повтарям, както мнозина други. А пророкуването в Библията единствено е подкрепяло неговия имидж. Т.е. не Библията подкрепя Исус, а Исус подкрепя Библията.

Да си припомним друг тип съвпадение, което няма нищо общо с религията - "Турцаïке падне" - фраза, сумата от номерата на буквите, която дава годината 1876. Но това не е фраза от пророк, месия или божи син. Дело е на размирен монах, който хвърля расото, за да се ожени. Това просто е поредното съвпадение, което доказва на практика, че когато нещо устройва реда, то се приема на вяра за истина.

Относно "математическите" изчисления. Че не са математически е повече от ясно, защото са манипулативни. Но дори да допуснем, че разминаванията между пророците и неясните пророчества описват едно и също нещо и то се изпълнява на 100%, какво пречи на един самозванец да си ги припише? Нищо. Абсолютно нищо. нищо не пречи дори да излъже, че е роден във Витлеем. Всъщност кой е свидетел на неговото раждане? Магаре, кокошки, пропуснах ли нещо? Всъщност още тук пророчеството НЕ Е изпълнено. Той не е роден в града,а в пещера извън него. Колко разсеян трябва да си за да пропуснеш такова нещо!? Нищо не пречи да мълчи като го разпитват. Изобщо, ако са му известни думите писани преди него, колко вероятно е, че той може да ги изпълни? 100%. Никакви 10^17. Точно 1^1.

На 12-тата минута спрях видеото. Една седмица всъщност било една година и дай да смятаме сега.......

На фона на това "факт, доказан по-сигурно от всеки факт на този свят" е просто фраза във филма сочеща умопомрачение. Също така ме шокира това, което цитирах от теб. Нещо полусбъднато, което е много вероятно, ти преписваш като възможно единствено благодарение на свръхсила. Ами, фактите оборват всичко, няма значение какво мисля аз или ти, в случая.

преди 1 час, аm-аm написа:

Аз не виждам нищо невероятно в това. Много други народи си създадоха държави. Даже България я е нямало на картата 7 века.

Относно видеото. Започва по нелеп начин. Как доказваме, че Христос изобщо е съществувал? Ами 72 години след като се твърди, че е умрял, за него писал историк. Очевидно той дори не го е виждал или чувал. Това са поне три поколения на преразкази, защото хората са били неграмотни. И когато пра-правнуците на хора, за които се твърди, че са били свидетели на нещо, се посочват за сериозен източник... ще ме прощават, ама хората не помнят какво са яли онзи ден. А и този историк просто посочва, че един еретик е бил разпнат. Не, че е бил син на бог или месия. По това време това е била честа "професия" - оратори са обещавали невероятни неща и с това са се прехранвали. Ересите са процъфтявали. "Появяват се най-различни лъжемесии и пророци, което води до чести народни вълнения, потушавани жестоко от римляните. Йосиф Флавий пише, че веднъж в Йерусалим са били разпънати на кръст общо 2 000 души."

Съвпаденията, които се сочат за пророкуването да се роди Исус, всъщност игнорират нещо много очевидно. Не е нужно божи син да се роди някъде някога, нужно е обикновен човек да се роди. Оттам той може да бъде нарочен. Пребиваването му в синагоги, или както там са се казвали, му е осигурило нужната теоложка трактовка и ораторски умения. Следователно можел е да се прехранва със своята ерес, повтарям, както мнозина други. А пророкуването в Библията единствено е подкрепяло неговия имидж. Т.е. не Библията подкрепя Исус, а Исус подкрепя Библията.

Да си припомним друг тип съвпадение, което няма нищо общо с религията - "Турцаïке падне" - фраза, сумата от номерата на буквите, която дава годината 1876. Но това не е фраза от пророк, месия или божи син. Дело е на размирен монах, който хвърля расото, за да се ожени. Това просто е поредното съвпадение, което доказва на практика, че когато нещо устройва реда, то се приема на вяра за истина.

Относно "математическите" изчисления. Че не са математически е повече от ясно, защото са манипулативни. Но дори да допуснем, че разминаванията между пророците и неясните пророчества описват едно и също нещо и то се изпълнява на 100%, какво пречи на един самозванец да си ги припише? Нищо. Абсолютно нищо. нищо не пречи дори да излъже, че е роден във Витлеем. Всъщност кой е свидетел на неговото раждане? Магаре, кокошки, пропуснах ли нещо? Всъщност още тук пророчеството НЕ Е изпълнено. Той не е роден в града,а в пещера извън него. Колко разсеян трябва да си за да пропуснеш такова нещо!? Нищо не пречи да мълчи като го разпитват. Изобщо, ако са му известни думите писани преди него, колко вероятно е, че той може да ги изпълни? 100%. Никакви 10^17. Точно 1^1.

На 12-тата минута спрях видеото. Една седмица всъщност било една година и дай да смятаме сега.......

На фона на това "факт, доказан по-сигурно от всеки факт на този свят" е просто фраза във филма сочеща умопомрачение. Също така ме шокира това, което цитирах от теб. Нещо полусбъднато, което е много вероятно, ти преписваш като възможно единствено благодарение на свръхсила. Ами, фактите оборват всичко, няма значение какво мисля аз или ти, в случая.

Да предположим, че Исус е самозванец, осигурил си е зачеване и раждане на точно определеното време според пророчествата, на точно определено място, какво да кажем за чудесата, за които са свидетели целия народ? За изгонването на демони, изцеляванията на неизлечимо болни, възкресяване на мъртви, ходене по вода и сила над природата? А да предскажеш смъртта си? Възможно ли е самозванец да направи това? Ти ако решиш можеш ли ? А да възкръснеш, можеш ли ? Не забравяй, че гроба е бил пазен от римска стража и камъкът, с който са затворили гроба Му е бил около 2 тона тежък. Можеш ли да висиш на кръста 6 часа и да излезеш при тези условия от гроба? Освен това,  можеш ли да възкръснеш ако пожелаеш? А да се възнесеш?  Предлагам ти едно предизвикателство. Избери си едно от нещата, които е направил Исус и го направи през останалата част от живота си. 

Дори всичко това да го отричаш, какво ще кажеш, за много явявания на Исус на различни хора от всички раси и религии по света? Сигурно и това е случайно и конспирация? Особено на мюсюлмани, които са се отрекли от исляма заради срещите си с Исус. Какво да кажем за апостол Павел, който е бил страшен унищожител на църквата, но след свръхестествена среща с Исус пътувайки да убива християни, станал Негов последовател? Не станаха ли много случайностите с Исус? 

Има една мисъл, която много ми харесва: ако някой не иска да види нещо, няма да го види.  Исус го казва по друг начин: Лука 16:31  И той му каза: Ако не слушат Моисея и пророците, то и от мъртвите да възкръсне някой, пак няма да се убедят.

Между другото се сетих за още едно пророчество, в което има детайл от последните часове на Исус.

От Стария Завет

Псалми 22:18 
Разделиха си дрехите ми, И за облеклото ми хвърлиха жребие.

От Новия Заввет

Матей 27:35 
И когато Го разпнаха, разделиха си дрехите Му, като хвърлиха жребие.

И това ли е случайно? Може би Исус се договорил с войниците да направят това? 

Ти си решаваш да ли да приемаш пророчествата в Библията или не. Няма друга свещена книга в света с толкова много пророчества за най - различни неща. Библията е пророческа книга и в нея около 35 % от текстовете са пророчества. И бъди сигурен,че всички ще се сбъднат. Включително и това, че Исус, който отричаш, ще се върне втори път и ще слезе на Елеонския  хълм в Ерусалим и хълма ще се раздели на две. Ето пророчеството:

Захария 14:3,4 

3 Тогава Господ ще излезе И ще воюва против ония народи Както когато воюва в ден на бой. 4 В оня ден нозете Му ще застанат На Елеонския хълм, който е срещу Ерусалим на изток; И Елеонският хълм ще се разцепи През средата си към изток и към запад, Така че ще се образува твърде голям дол, Като половината от хълма се оттегли към север, И половината му към юг.

Ако за теб е случайност в Исус да се изпълнят всички пророчества, за мен не е.  

Да предположим, че Исус е самозванец, осигурил си е зачеване и раждане на точно определеното време според пророчествата, на точно определено място, какво да кажем за чудесата, за които са свидетели целия народ? За изгонването на демони, изцеляванията на неизлечимо болни, възкресяване на мъртви, ходене по вода и сила над природата?

Но ти изхождаш от редица презумпции. Нека не ги наричам още погрешни, но най-малкото са недоказуеми, защото: Дори да допуснем, че онези, които ще преразказват, наистина са вярвали в това, което са видели и чули и дори да допуснем, че дори са били свидетели на нещата, които описват, всъщност фактите са, че това не са медици, не са доктори, не са географи, не са историци. Това означава, че "изцелените неизцелимо болни" може:

• изобщо да не са били болни
  • изобщо да не са излекувани
  • изобщо да не са били с нелечима болест
  • вярата да ги е дигнала на крака, т.е. плацебо ефект

А за вярващ да види вървящ по насип може толкова лесно да го оприличи като вървене по водата, колкото аз мога да го посоча като насип от пясък. Апропо, дева Мария, ако не се лъжа, стъпвала толкова леко по стъпалата в една църква, че всъщност я описват като левитираща. По-малко известен факт, защото християнството е сексистко, обаче излиза, че Дева Мария може да лети, а Христос само да стъпва по водата. Не ти ли звучи неправдоподобно?

Това, което исках да проверя с моите въпроси е кой определя, че нещо наистина е станало. Ти ми казваш, че има свидетели, но те не са надеждни. Те са дори неграмотни. Те са необразовани. Суеверията и вярата в много и различни богове е част от тяхната култура. И пак няма гаранция, че те не са просто лъжци. В по-простимия случай - суеверни глупаци или умело манипулирани. Защото нека не се лъжем, хората могат да бъдат и лъгани и манипулирани и подвеждани от собствената си вяра. Допускаш ли това?

За Христос не пишат негови свидетели, а хора родени десетилетия след смъртта му. И ние се позоваваме на тях въз основа на какво?

Няма гаранция и че не са говорили за съвсем различни хора, а народните предания са синтезирали този обобщен персонаж на Спасителя, подобно на Крали Марко, който вярно е исторически персонаж, но през повечето време е колил в съюз с турците, вместо обратното.

ПП: Като намеря време ще дочета (и коментирам) целия ти пост.

преди 2 часа, realno написа:

Има една мисъл, която много ми харесва: ако някой не иска да види нещо, няма да го види.  Исус го казва по друг начин: Лука 16:31  И той му каза: Ако не слушат Моисея и пророците, то и от мъртвите да възкръсне някой, пак няма да се убедят.

Ето че тук си прав.Ти например не искаш да видиш, че в Библията има несбъднати пророчества.И то не просто, не случили се събития, а се е получило точно обратното, тоест случило се е онова,за което Библията твърди че не е възможно да се случи и никога няма да се случи.

По твоите критерии в тази книга има писания на лукаваго.

Ето го и първият, но пък особено фрапантен пример.И така:

Юдейския цар Иехония съгласно библейските писания е прокълнат, и то прокълнат уж от самия Бог.И даже се твърди че Бог се заклел в живота си.Това ни казват следните текстове:

Цитат

24 Заклевам се в живота Си, казва Господ, Че даже ако Иехония, син на Юдовия цар Иоаким, Би бил печат на дясната Ми ръка, И от там бих се откъснал;

25 И ще те предам в ръката на ония, които искат живота ти, И в ръката на ония, от които се боиш, Да! в ръката на вавилонския цар Навуходоносора, И в ръката на халдейците.

26 Ще отхвърля тебе И майка ти, която те е родила, В друга земя, гдето не сте се родили, И там ще умрете.

27 А в земята, гдето душата им желае да се върне, Там няма да се върнат.

28 Нима тоя човек Иехония е строшено и презряно грънчарско изделие, Или непотребен съд? Тогава защо бяха отметнати, той и потомството му, И бяха хвърлени в страна, която не познават?

29 О земьо, земьо, земьо, чуй словото Господно;

30 Така казва Господ. Запишете тоя човек за бездетен, Човек, който няма да успее в дните си; Защото ни един човек от потомството му Не ще успее да седи на Давидовия престол И да властвува вече над Юда

Но пак същата Библия показва, че именно този Иехония, хич не се е трогнал от такова "пророчество" и се явява прародител на Иисус, макар че такова нещо би трябвало да е абсолютно немислимо.Родословието на Иисус според евангелието на Матей.

Цитат

11 а Иосия роди Ехония и братята му във времето на преселението във Вавилон.

12 А след преселението във Вавилон, Ехония роди Салатиила; Салатиил роди Зоровавела;

Така налице е - не просто несбъднато пророчество, а пълна пардия на такова.Самият Бог уж се заклел в живота си, но не успял да попречи на Иехония негов потом да наследи Давидовия трон.

преди 16 часа, аm-аm написа:

Но ти изхождаш от редица презумпции. Нека не ги наричам още погрешни, но най-малкото са недоказуеми, защото: Дори да допуснем, че онези, които ще преразказват, наистина са вярвали в това, което са видели и чули и дори да допуснем, че дори са били свидетели на нещата, които описват, всъщност фактите са, че това не са медици, не са доктори, не са географи, не са историци. Това означава, че "изцелените неизцелимо болни" може:

• изобщо да не са били болни
  • изобщо да не са излекувани
  • изобщо да не са били с нелечима болест
  • вярата да ги е дигнала на крака, т.е. плацебо ефект

А за вярващ да види вървящ по насип може толкова лесно да го оприличи като вървене по водата, колкото аз мога да го посоча като насип от пясък. Апропо, дева Мария, ако не се лъжа, стъпвала толкова леко по стъпалата в една църква, че всъщност я описват като левитираща. По-малко известен факт, защото християнството е сексистко, обаче излиза, че Дева Мария може да лети, а Христос само да стъпва по водата. Не ти ли звучи неправдоподобно?

Това, което исках да проверя с моите въпроси е кой определя, че нещо наистина е станало. Ти ми казваш, че има свидетели, но те не са надеждни. Те са дори неграмотни. Те са необразовани. Суеверията и вярата в много и различни богове е част от тяхната култура. И пак няма гаранция, че те не са просто лъжци. В по-простимия случай - суеверни глупаци или умело манипулирани. Защото нека не се лъжем, хората могат да бъдат и лъгани и манипулирани и подвеждани от собствената си вяра. Допускаш ли това?

За Христос не пишат негови свидетели, а хора родени десетилетия след смъртта му. И ние се позоваваме на тях въз основа на какво?

Няма гаранция и че не са говорили за съвсем различни хора, а народните предания са синтезирали този обобщен персонаж на Спасителя, подобно на Крали Марко, който вярно е исторически персонаж, но през повечето време е колил в съюз с турците, вместо обратното.

ПП: Като намеря време ще дочета (и коментирам) целия ти пост.

"За Христос не пишат негови свидетели, а хора родени десетилетия след смъртта му."

Напротив. Направи си труда да провериш, че  преки свидетели пишат за Исус. Хора, които са се хранели  на една маса с Него. 

преди 14 часа, badr написа:

Ето че тук си прав.Ти например не искаш да видиш, че в Библията има несбъднати пророчества.И то не просто, не случили се събития, а се е получило точно обратното, тоест случило се е онова,за което Библията твърди че не е възможно да се случи и никога няма да се случи.

По твоите критерии в тази книга има писания на лукаваго.

Ето го и първият, но пък особено фрапантен пример.И така:

Юдейския цар Иехония съгласно библейските писания е прокълнат, и то прокълнат уж от самия Бог.И даже се твърди че Бог се заклел в живота си.Това ни казват следните текстове:

Но пак същата Библия показва, че именно този Иехония, хич не се е трогнал от такова "пророчество" и се явява прародител на Иисус, макар че такова нещо би трябвало да е абсолютно немислимо.Родословието на Иисус според евангелието на Матей.

Така налице е - не просто несбъднато пророчество, а пълна пардия на такова.Самият Бог уж се заклел в живота си, но не успял да попречи на Иехония негов потом да наследи Давидовия трон.

Бадр, във форума за исляма се скри за месеци, отказвайки да отговориш на поставени от мен въпроси, а сега се появяваш тук и пишеш глупости. 

"...не просто несбъднато пророчество, а пълна пардия на такова. Самият Бог уж се заклел в живота си, но не успял да попречи на Иехония негов потом да наследи Давидовия трон.."

Бях се заканил да не ти отговарям на въпроса, защото отказваш да отгориш на моите, които съм задал много преди това, но това ще бъде за последен път. И не аз ще ти отговоря, а ти сам ще го направиш, като ми посочиш, кой негов потомък наследява трона след Йехония? Благодаря ти предварително. 

"

Бадр, във форума за исляма се скри за месеци, отказвайки да отговориш на поставени от мен въпроси, а сега се появяваш тук и пишеш глупости. 

"...не просто несбъднато пророчество, а пълна пардия на такова. Самият Бог уж се заклел в живота си, но не успял да попречи на Иехония негов потом да наследи Давидовия трон.."

Бях се заканил да не ти отговарям на въпроса, защото отказваш да отгориш на моите, които съм задал много преди това, но това ще бъде за последен път. И не аз ще ти отговоря, а ти сам ще го направиш, като ми посочиш, кой негов потомък наследява трона след Йехония? Благодаря ти предварително. 

Въх!Въх! Скрил съм се.Да уточним само.Ти не си задавал никакви въпроси, а сервиращ клипове в  които разни петдесятници   плещят щуротии.Не мога да се занимавам с всеки идиот качил някаква глупост в Ютуб.

След това, аз не съм ти задал въпрос, а само посочих една пародия на пророчество.После ме питаш кой потомък на Йехония  наследява Давидовия трон.И се сърдиш, че отново се позовавам на умствената ти изостаналост.Ами прочети евангелието от Матея, което започва така.

Цитат
  space.gif
1 Родословието на Исуса Христа, син на Давида, син на Авраама.

Да не би  Исус Христос да ти се вижда незначителен наследник? 

И накрая да повторя.Не искам да ми отговаряш.Всеки може да прочете текстовете и да види сам.Е това, че на теб изводите не ти харесват е друг въпрос, но няма как.Вижда се и че напук на заповедта на Йехова, евангелиста Матей не записъл Йехония бездетен, а го посочил за праотец на Исус.

Това ако не е пасквил, какво друго да е? В книгата, в която ' нямало" противоречия.Ами ако това не е противоречие, то на света въобще няма противоречия.И колко още такива има.....

на 16.07.2018 г. в 17:52, Реджеп Иведик написа:

Ако човек е създаден по божи образ и подобие, той директно ще възприема божиите послания, без преводач.

Родоначалниците на тази религия са се досетили за това полоожение - от там в християнската апологетика Исус не е посредник, а тъкмо нашия Бог.  А кажи, че не е хитра маневра. :Д

преди 3 часа, realno написа:

преки свидетели пишат за Исус

Аз посочих какви са тези хора - хора без образование, хора неграмотни, хора суеверни, хора вярващи в няколко богове, хора посочващи мнозина за месии. А по това време, също както и днес, освен глупаци е имало откровено луди. Освен това, вече писах, историците свидетелстват за най-различни лъжемесии и пророци.

Имаш ли коментар по това или останалото написано от мен?

преди 2 часа, аm-аm написа:

Аз посочих какви са тези хора - хора без образование, хора неграмотни, хора суеверни, хора вярващи в няколко богове, хора посочващи мнозина за месии. А по това време, също както и днес, освен глупаци е имало откровено луди. Освен това, вече писах, историците свидетелстват за най-различни лъжемесии и пророци.

Имаш ли коментар по това или останалото написано от мен?

Аз посочих какви са тези хора - хора без образование, хора неграмотни, хора суеверни, хора вярващи в няколко богове, хора посочващи мнозина за месии.""

От къде вземаш информация за това, че и аз да се информирам?

преди 5 часа, badr написа:

Въх!Въх! Скрил съм се.Да уточним само.Ти не си задавал никакви въпроси, а сервиращ клипове в  които разни петдесятници   плещят щуротии.Не мога да се занимавам с всеки идиот качил някаква глупост в Ютуб.

След това, аз не съм ти задал въпрос, а само посочих една пародия на пророчество.После ме питаш кой потомък на Йехония  наследява Давидовия трон.И се сърдиш, че отново се позовавам на умствената ти изостаналост.Ами прочети евангелието от Матея, което започва така.

Да не би  Исус Христос да ти се вижда незначителен наследник? 

И накрая да повторя.Не искам да ми отговаряш.Всеки може да прочете текстовете и да види сам.Е това, че на теб изводите не ти харесват е друг въпрос, но няма как.Вижда се и че напук на заповедта на Йехова, евангелиста Матей не записъл Йехония бездетен, а го посочил за праотец на Исус.

Това ако не е пасквил, какво друго да е? В книгата, в която ' нямало" противоречия.Ами ако това не е противоречие, то на света въобще няма противоречия.И колко още такива има.....

"не си задавал никакви въпроси,"

Откровена лъжа.  Но не се учудвам като знам, че в исляма има практика да се лъже когато е необходимо, наречено Такия. 

"Не искам да ми отговаряш"

Разбирам те, защо не искаш отговор, въпреки това ще го направя за да се изясни този въпрос, защото иначе лъжата лансирана от теб ще продължи. 

"Да не би  Исус Христос да ти се вижда незначителен наследник?... Вижда се и че напук на заповедта на Йехова, евангелиста Матей не записъл Йехония бездетен, а го посочил за праотец на Исус."

Еремия 22:"30 Така казва Господ. Запишете тоя човек за бездетен, Човек, който няма да успее в дните си; Защото ни един човек от потомството му Не ще успее да седи на Давидовия престол И да властвува вече над Юда.

Друг превод казва: "Тъй казва Господ: запишете тоя човек като лишен от деца..."

Йехония не е бил бездетен. Стиха казва, че Бог ще накаже Йехония  не с това да няма реално деца, а  че все едно няма такива, т.е. няма да наследи престола на баща си. И така става.  Еремия 37:1 А вместо Иехония, Иоакимовия син, се възцари цар Седекия, Иосиевият син, когото вавилонският цар Навуходоносор постави цар в Юдовата земя.

Задаваш въпроса, защо тогава Исус се  води наследник на Давидовия престол? Това е така ,защото негов законен баща е Йосиф., а той е наследник на Йехония. НО пропускаш една малка подробност, че Ако Исус беше действителен син на Йосиф, Той щеше да попадне под това проклятие. И все пак Той е трябвало да бъде законен син на Йосиф, за да унаследи правото върху трона на Давид. Проблемът е бил разрешен чрез чудото на раждането на Христос от девица: така Исус е станал законен Наследник на Давидовия трон чрез Йосиф и действителен Син на Давид чрез Мария. Проклятието върху Иехония не е паднало върху Мария или нейните деца, тъй като тя не е потомка на Иехония.

"...отново се позовавам на умствената ти изостаналост." 

Не ми харесва отношението ти, но обикновено хората, които са слаби и без доводи са агресивни.  Притеснява ли, че Корана  не е като Библията, а е пълен  с плагиатства на Мохамед представени едва ли не като откровения от предислямския бог на луната, Аллах? 

Замисли се за горния цитат от теб, знаейки на каква книга си си поверил безсмъртната си душа!  На твое място, бих се притеснявал. 

преди 2 часа, realno написа:

Аз посочих какви са тези хора - хора без образование, хора неграмотни, хора суеверни, хора вярващи в няколко богове, хора посочващи мнозина за месии.""

От къде вземаш информация за това, че и аз да се информирам? 

Кои по-точно? Тази информация може да се намери и в Уикипедия.

преди 46 минути, аm-аm написа:

Кои по-точно? Тази информация може да се намери и в Уикипедия.

Въпроса ми е ироничен, защото си написал несериозни неща. Но щом неверието в Исус и Словото Му те кара да се чувстваш спокоен за живота след смъртта, нямам нищо против. Всеки си прави избора в какво да вярва или не. Какво да приема за истина или не.  Имаш достъп до библия, можеш да я четеш, избора е твой да й вярваш или не. 

Но щом неверието в Исус и Словото Му те кара да се чувстваш спокоен за живота след смъртта, нямам нищо против.

Чакай, къде се засили. Питам те прости неща, не ми обяснявай с какво съм спокоен, къде ще се пържа и т.н. Питам те прости неща. Можеш или не можеш да отговориш?

на 19.07.2018 г. в 15:25, badr написа:

Всеки може да прочете текстовете и да види сам.Е това, че на теб изводите не ти харесват е друг въпрос, но няма как.Вижда се и че напук на заповедта на Йехова, евангелиста Матей не записъл Йехония бездетен, а го посочил за праотец на Исус.

Трябва да признаем добро ориентиране на Реално в случая с бездетството в преносен смисъл на въпросния Иехония, същият Кон-йаху. И аз прочетох и намерих, че не е привидно "недоглеждане" само на евангелист Матей, ами че потомците на Иехония са отбелязани още в СЗ в 1 Паралипоменон/Летописи 3 :

16. Синове Иоакимови: Иехония, син му; Седекия, негов син.
17. Синове Иехониеви: Асир, Салатиил, негов син; 

И допълнително се обърках Иехония като "син на Иосия" и "син на Иоаким" едно и също ли е, а в историята му не можах да се ориентирам. Честно казано :)

на 19.07.2018 г. в 16:38, аm-аm написа:

Аз посочих какви са тези хора - хора без образование, хора неграмотни, хора суеверни, хора вярващи в няколко богове, хора посочващи мнозина за месии.

преди 21 часа, аm-аm написа:

Тази информация може да се намери и в Уикипедия.

:biggrin:

преди 2 часа, witness написа:

:biggrin:

"Появяват се най-различни лъжемесии и пророци, което води до чести народни вълнения, потушавани жестоко от римляните. Йосиф Флавий пише, че веднъж в Йерусалим са били разпънати на кръст общо 2 000 души." - Уикипедия.

Ти да не помисли, че твоят пич е бил единственият, който е претендирал да е син божи или самия бог или че е единственият, която е повличал масите подир себе си? Дори във филмите, претендиращи за историческа достоверност, тази практика е показвана.

преди 35 минути, аm-аm написа:

Ти да не помисли, че твоят пич е бил единственият, който е претендирал да е син божи или самия бог или че е единственият, която е повличал масите подир себе си? Дори във филмите, претендиращи за историческа достоверност, тази практика е показвана.

Добре, ама аз не се смея затова. Значи наистина евреите си визирал като, как беше, "хора вярващи в няколко богове". На това се засмях, понеже е всеизвестно също, че за юдеите никой човек, бил той Помазаника, не може да бъде Бог - особено ако е с главна буква. 

преди 42 минути, witness написа:

Добре, ама аз не се смея затова. Значи наистина евреите си визирал като, как беше, "хора вярващи в няколко богове". На това се засмях, понеже е всеизвестно също, че за юдеите никой човек, бил той Помазаника, не може да бъде Бог - особено ако е с главна буква.

Ама населението на Витлеем или Йерусалим се е състояло само от юдеи ли? Сега да се посмея и аз.

преди 13 минути, аm-аm написа:

Ама населението на Витлеем или Йерусалим се е състояло само от юдеи ли? Сега да се посмея и аз

Ами смей се, явно образованието води до голям смях. Там може да са живели всякакви, както и в цялата Римска империя, но само евреите тогава са чакали и все още чакат Машиях. 

преди 5 минути, witness написа:

Ами смей се, явно образованието води до голям смях. Там може да са живели всякакви, както и в цялата Римска империя, но само евреите тогава са чакали и все още чакат Машиях. 

Че кой ти говори за Машиях? Ти едно цитираш, пък за друго си мислиш. И после смешно ти става.

преди 4 минути, аm-аm написа:

Че кой ти говори за Машиях? Ти едно цитираш, пък за друго си мислиш. И после смешно ти става.

преди 1 час, аm-аm написа:

"Появяват се най-различни лъжемесии и пророци, което води до чести народни вълнения,

Месия=Машиях. За какво друго да си мисля, че говориш, освен ако не сомнамбулстваш в момента пишейки. И какви са тези "няколко богове", в които уж вярвали неграмотните сънародници и съвременници на Иисус? Езичниците имат пантеон с много, не няколко богове, императорът пък за римляните е бил със статут на бог. Но за евреите, религиозните юдеи, е немислимо да си представят Бога като човек. Месията е Бог само в християнството, което като организирана религия със свои догми се е появила няколко века по-късно. 

В иудаизме слово «машиах» иносказательно означает «духовный лидер» и «царь». Иудеи верят, что идеальный царь, потомок царя Давида, будет послан Богом, чтобы осуществить избавление (геуллу) народа Израиля, включая политическое освобождение из-под власти других народов[1]. С Мессией в иудаизме связаны представления об исправлении мира. В христианстве чаще используется греческая форма термина «машиах» — «Христос» («Помазанник», греч.), а также термин «Спаситель». В христианском богословии роль Христа-Мессии значительно выходит за пределы представлений иудаизма о спасении Израиля и распространяется на всё человечество[2].

от Уикипедия, там всичко пише )

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.