Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За какво си мислите в момента ( сезон Primavera-Ete 2013 )

Featured Replies

Мммм.......не му следиш май графика ми се струва - в момента вече съм на работното си място и ще съм тук чак до 8 часа вечерта. Тази седмица е днес и в четвъртък целодневен и ще се труди като пчеличка за благото на народонаселението. 

е, спокойна съм за икономиката в този случай :whist:

днес основно мисля да се занимавам с пътуването ми в четвъртък

да сложа бензин, да измия колата, да обменя леи, да се чуя с братчедката да уточним какво ще вземаме, да проверя прогноз погоды, да видя работното време на музеите, колко е входа и тям подобни органзационни дреболии

• Отговори 2k
  • Прегледи 61,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аз основно ще работя днес, обаче това не ми пречи да си подготвям пътуването в петък  :whist:

А четвъртък колко важен ден ми е, не е истина просто  :clown:

Едно - три, едно - три. Мен пък основно така ме мързи, че две не виждам... :rolleyes:

Едно - три, едно - три. Мен пък основно така ме мързи, че две не виждам... :rolleyes:

а аз си мислех, че броиш головете във врата на Тотнъм  :giggle1:

а аз си мисля новото поколение колко разчита вече само и единствено на компютрите : 

Здравейте много ми е спешно ако някой може да ми даде някаква програма когато например напиша :К+Br2= да ми излезе отговора моля ви ако някой знае да пише  :(

и се чудя до къде ли ще доведе това ......

а аз си мислех, че броиш головете във врата на Тотнъм  :giggle1:

Тцъ, броя бабичките-разбойнички, които ще ти се увесят на врата... :whist:

Тцъ, броя бабичките-разбойнички, които ще ти се увесят на врата... :whist:

Бабички няма, но току-що установих голям проблем при преглед на една жена с бурка.

Категорично отказа да се съблече и да ми заголи  гърба си за да я преслушам, тъй че се наложи да и бъркам  отзад, без дори да виждам къде точно слагам слушалката.

мхм.

ще се наложи сега да чета как по дургите страни правят такива неща, защото все повече ми се появяват чаршафосани индивидки за преглед и така няма как да я караме занапред.

ще ги пренасочваш към жени лекарки ...или на прегледа да присъствува и мъжа и.

да, да :lol6:

де са тия жени-лекарки ? 

аз съм сам тук, а те са без мъже .

Става дума за студентки по медицина от арабски държави - те не са омъжени, нямат мъже с тях, не са осигурени в БЪлгария, нямат личен лекар, или достъп до специалист , където да ги "пренасочвам". 

Ти да не мислиш,ч е се натискам да ги преглеждам  ?

Те просто нямат къде другаде да отидат

Аз имам и си те представих вече, ама има съфорумници с по-бедно въображение......

докторе,всички чуждестранни студенти/ и не само/ трябва да имат застраховка..това е абсолютно необходимо за да получат пребиваване в българия.при подновяване на личната карта за временен или постоянен  престой ,ако няма застрахователна полица живот и медицинска грижа ..не се издава такава.учудена съм от това което ми казваш.аз имам международна застраховка върху доста голяма сума и само с картончето получавам медицинска помощ ...навсякъде ,не само тук

пп задължителната застраховка за българия е като в другите страни от ес..върху 30 000 евро..такава изискват в мвр-паспортен отдел за чужденци.

много си далеч от истината за реалностите в българското здравеопазване ;)

Само едно ще ти кажа -да, всички имат застраховка, и аз ако тръгна в чужбина имам, но тя покрива само спешните случаи . А спешните случаи се обслужват в спешно отделние.Е, в нашия град, именно в спешно отделение седя аз.Няма жена-доктор, която да я прегледа, нито друго подобно заведение, където да я насоча. 

Тъй че - това е Минке положението.

P.s. по закон аз съм задължен да преглеждам всеки, който е дошъл при мен, без дае се интересувам има ли/ няма ли застраховка, осигуровка или нещо друго. Не мога от вратата да му кажа : "върви някъде другаде" - трябва задължително да му нарпавя преглед, да напиша амбулаторен лист и т.н. Ако не го направя подлежа на наказание от 4-5 институции.

Тъй че -с фередже или без -  щом е почукала на вратата и ми е казала, че е болна - няма как да бъде насочена другаде без преглед.Просто такъв е закона за здравето  и стандартите в медицината у нас.

p.p.s. поради това и изобщо не съм я питал има ли застраховка или няма, и какво покрива нейната.Това не ми влиза в служебните задължения и изобщо, ама изобщо не ме интересува.Най-мразя да се разправям за пари, застраховки, осигуровки и тем подобни глупости. 

Ако всичко ни беше наред -щяхме още на входа си имаме регистратура, където да има служител, който да проверява подобни неща и да насочва пациентите там, където трябва. У нас обаче с цел икономии на щат - такива служители няма.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

....

жалкото е,че в българия, лекарите са превърнати в бумажници и ги разсейват във всякакви други дейности  и твърде малко за тяхното усъвършенстване като специалисти. но аз не знам,ти защо се примиряваш с това..в германия търсят български лекари и се плаща много добре..все пак ,труда е стока,всички се продаваме в този смисъл ..какво е лошо да намериш някой да те оцени и купи на добра цена

Защото съм българин и искам да ми е добре в България, а не в чужда страна, където ще съм чужденец...

и защото се надявам, че със скромния си принос бих могъл да повлияя на процесите тук така, че след години, ако не за мен, то за децата ни да е добре.

p.s. и най-вече заради това, че съм един наивник на средна възраст  :ph34r:

ще стискаме, разбира се, и не само палци ще стискаме  :ph34r:

Добре сте стискали!!! 36/60 точки + 19/40 от контролното = 55/100 точки, минал съм 50%, сега да видим това на колко точно ще се равнява като оценка, но трябва да съм изкарал :P Отчитам се от работа вече :D Иначе изпита още продължава в университета, аз го опуках за 20 минути и дим да ме няма.

мисля да се омотая в един чаршаф и да отида на преглед при Доктора :whist:

А под чаршафа... :wink12:

Публикувано изображение

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

след новините, които чета тази сутрин, си мисля, че все по-голяма е вероятността "Семтември да бъде май!"

след новините, които чета тази сутрин, си мисля, че все по-голяма е вероятността "Семтември да бъде май!"

Мисля, че ГЕРБ няма да се откажат да вдигат пушилка, криейки истината от намаляващия си електорат.

ББ беше много добър кмет, но започна да се променя в негативна посока бидейки главен секретар.

Има вероятност септември да не бъде май.

ама той досега беше се качил на една пожарна кола :ph34r:  :whist:

Добре сте стискали!!! ....

умен момък си ти, умен :) 

А не ми вярваше онзи ден, като ти казах, че материала си го знаеш, нали ? 

напрегната съм...

олаби де  :grimace:

А под чаршафа... :wink12:

тиху, ся. Аз да вляза първо..... :whist:

ама той досега беше се качил на една пожарна кола :ph34r:  :whist:

видях, видях

още имам сърцебиене :shy11:

Редактирано от emmi (преглед на промените)

умен момък си ти, умен :)  А не ми вярваше онзи ден, като ти казах, че материала си го знаеш, нали ?

Не особено...

Има вероятност септември да не бъде май.

Не съм убеден....хората имаха други очаквания: http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5782791 Нито пенсии, нито заплати....а до 10 май се говореше за актуализация на сегашния бюджет!

Като резултат на горното е и това: http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5781971

Според мен- баш май ще бъде септември!

тиху, ся. Аз да вляза първо..... :whist:

видях, видях

още имам сърцебиене :shy11:

имай , ама не охкай там , моля 

Не особено...

не особенно ми вярваше или не особено си пълен със знания ?  :no-no:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.