Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

MalwareBytes' Anti-Malware - проблеми, дискусии, мнения

Featured Replies

Само да попитам-на този файл(ctfmon.exe) там ли му е мястото въобще?Публикувано изображение

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 182,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Тези, които видят такова число за базата данни на MBAM: 911122006 (това е само пример), да не се притесняват. От днес има нов вариант за номериране на базата данни за MBAM, справка: Malwarebytes New

• Тази новина много ме зарадва! Ха, дано MBAM да ги мачка всичките Туулбари и нежелани приложения, че така съм им набрал покрай близки и приятели.

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Има нова версия на почистващия инструмент поддържащ вече и версия 3. За тези, които имат проблеми с нея може да почистят с него и да я инсталират наново. https://forums.malwarebytes.com/topic/196

Публикувани изображения

по принцип съм го стартирал принудително със старта на ситемата , защото ми се губи иконата за смяна на езика в трея. Че аз откъде да знам там ли му е мястото точно , ако знаех нямаше да питам! :yanim:

Само да попитам-на този файл(ctfmon.exe) там ли му е мястото въобще?Публикувано изображение

Не тук му е мястото

vankatacop Сигурно имаш проблем :yanim:

Note: The ctfmon.exe file is located in the folder C:\Windows\System32. In other cases, ctfmon.exe is a virus, spyware, trojan or worm!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Не тук му е мястото

vankatacop Сигурно имаш проблем :yanim:

Ами ако го стартирам принудително , къде му е мястото ? Какво да правя сега - NIS2011, Immunet Protect , MBAM /преди да я обновя до 1.50/ и SAS , не откриваха нищо до днес !

Ами ако го стартирам принудително , къде му е мястото ? Какво да правя сега - NIS2011, Immunet Protect , MBAM /преди да я обновя до 1.50/ и SAS , не откриваха нищо до днес !

Провери къде е чрез търсачката на Уина :yanim:

Абе момчета по това време за вас жени няма ли бе

Я успокойте топката малко

Публикувано изображение

...а за ctfmon.exe какво ще кажете ?

Maniac-a ще го оправи и него,само прикачи лога както е показано в шапката на темата!

Там там,но май на мястото на бирата нищо не виждам :yanim:

Абе момчета по това време за вас жени няма ли бе

Я успокойте топката малко

Михнев прав си , с тези вируси и антивирусни ни се разболяха мозъците. Параноята не помага на никого , от което си правя извода => много важно и да съм лепнал нещо . Тъй , че :beer: пичове. Пък за жените и ти в момента си мам със АСУСА / едва ли той е жена/ ;) . Още един път :yanim:

vankatacop, имаш твърде много програми за защита. Наистина няма нужда се впрягаш и да даваш такива големи криле на параноята. Файловите системи са доста сложни. Moже би си решил да направиш някаква леко нестандартна промяна с принудителното стартиране на ctfmon.exe, не разбрах добре. Вероятно има други промени, но ти си знаеш...

Почти винаги от една на пръв поглед безизходна ситуация има поне дузина изходи. Жив и здрав!

по принцип съм го стартирал принудително със старта на ситемата , защото ми се губи иконата за смяна на езика в трея.

Абе може и заради това да е там...ама знае ли се

Ctfmon.exe is part of Microsoft Office XP monitors the active windows and provides text input service support for speech recognition, handwriting recognition, keyboard, translation, and other alternative user input technologies. It should be located here: C:\Windows\System32 If not it can be virus, spyware, trojan or worm!.

PS. и аз се омотах вече(:

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Абе карайте да върви ! Системата ми няма проблем от 6 месеца насам , пък и да има много важно - ще ми откраднат "бабината" , най -много един преинстал да направя. NOLOGO- Много са , но не са активни постоянно / просто периодично сканирам /. Ако нещо се прецака се надявам да помогнеш . Ани нищо нестандартно не съм направил , просто като започна да ми изчезва иконата в трея прочетох и запуснах файла със старта на системата. Май....та му ! :wors:

За коя операционна система става дума, Windows 7 ли е? Ако е така, има доста начини за възстановяване на Language Bar. Ето един вариант, който има две решения. Второто решение е свързано със създаване на ключ в регистрите, ето къде:

Публикувано изображение

Сега няма нужда да правиш каквото и да е промени, след като според теб няма проблем...

@androns, моля ръчно да си обновите MBAM и да повторите сканирането, за да потвърдим, че наистина всичко е наред.

С днешните дефиниций няма нищо открито, значи проблема е решен.

Като стартирам IE или Mozilla, където под подразбиране е страницата на доставчика ми на интернет в Русе (http://192.168.11.4) дава предупреждение за прекратен достъп до зловредна страница, напр.: 80.87.199.17.Когато отворя Google Chrome - няма такива съобщения. Като отварям Bit Comet - същото съобщение, като се сменят цифрите, особено ако тегля нещо. Свикнал съм и не ме дразни, но може би трябва да направя някакви настройки?

• 2 седмици по-късно...

mbamservice  не се стартира автоматично как може да се оправи  това

По какво разбра,че не се стартира сервиза?Как е положението в services?МБАМ някои вируси я изкарват от строя с лекота:cool:

По какво разбра,че не се стартира сервиза?Как е положението в services?МБАМ някои вируси я изкарват от строя с лекота:speak:

точно такива опасения имам

Пускам да сканира след скана изтривам всичко и рескам ПС след това пускам пак и открива същите вируси .....

Пускам да сканира след скана изтривам всичко и рескам ПС след това пускам пак и открива същите вируси .....

Това не е добре. fesel, заповядайте в този раздел. Там ще проверим Windows за зарази.

Ако пожелаете да пишете в раздел Премахване на зловреден софтуер - HiJackThis логове, прочетете внимателно тази тема. Обърнете внимание на правилата на този раздел.

Успех!

Спри SystemRestor-a на Windows

Редактирано от Coccinelle (преглед на промените)

mbamservice  не се стартира автоматично как може да се оправи  това

Control Panel\Administrative Tools\Services намираш мбам сервиза и му даваш ауто после рестарт на щайгата

Control Panel\Administrative Tools\Services намираш мбам сервиза и му даваш ауто после рестарт на щайгата

mbamservice го няма в Services

Stonit услугата се стартира по време на сканирането и след това се изтрива...

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Говоря за безплатната версия

• 2 седмици по-късно...

Здравейте :bighat:, инсталирах си Malware... и си сканирах компа и ми намери над 10 файла които би трябвало да се заплаха за лаптопа ми според Malware, те са следните: Malware.Trace, Trojan.downloader, Trojan.Fakealert, Trojan renos, Hijack.Homepage, Disabled.Securitycenter и въпроса ми е следния има ли явна заплаха ако ги изтрия и ако има кои трява и кои не трябва да се трият. Предварително ви благодаря и ви пожелавам весела коледа :)).

Здравейте :bighat:, инсталирах си Malware... и си сканирах компа и ми намери над 10 файла които би трябвало да се заплаха за лаптопа ми според Malware, те са следните: Malware.Trace, Trojan.downloader, Trojan.Fakealert, Trojan renos, Hijack.Homepage, Disabled.Securitycenter и въпроса ми е следния има ли явна заплаха ако ги изтрия и ако има кои трява и кои не трябва да се трият. Предварително ви благодаря и ви пожелавам весела коледа :)).

Disabled Security Center ако ти си забранил някое уведомяване може да го добавиш в изключенията. Ако го фикснеш ще се върнеш както е било по подразбиране. Можеш пак да спреш уведомяването. Останалите можеш да ги изтриеш. Но дай лога от сканирането първо.

Прочети и тази тема тука - http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=132819 и следвай стъпките,за да могат да ти помогнат колегите.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.