Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Протести в страната (продължение)

Featured Replies

И т'ва те кефи, така ли? Полицията също не е над закона. Не ми е известен закон, в който има думите "смазват" и "жестоко", освен може би за определения на престъпление в наказателния кодекс...

Между другото грешни са аналогиите с други държави. Повечето протестиращи там хич не са милички като тукашните. Вижте какво стана в Лондон. И то точно след полицейско насилие.

Нищо не ме кефи, просто отбелязвам. Ето едно мнение на поетесата Маргарита Петкова, прочетено във Фейсбук, което смятам за много правилно:

Защото вече ми омръзна с това "Бият децата", "Децата искат нови избори", изобщо - децата искат това, децата не искат онова, децата, та децата... А те - над 18 годишни. До едно. С право на глас по Конституция. И подлежащи на отговорност, пак по Конституция. Равноправни граждани. Искат. Имат право да искат. Само не бъркайте, когато искат близалка, , кукла или таблет от мама, татко, баба, леля, с идеите, които претендират да имат! Деца са били Митко Палаузов, ястребинчетата, Васил и Сава Кокарешкови... Тогава не е имало Агенция за закрила на детето, та затова родителите им не са били санкционирани и децата им... знаете. За баба Тонка свидните й рожби са били деца, ама тя не е пищяла, че ги бият и убиват, тихомълком се е старала да им помага. Тям и на България. Баба Гина не се е бъркала в работата на детето си Васил Иванов Кунчев. Даскал Ботйо Петков не се е проснал пред краката на сина си, когато той е стъпил на козлодуйски бряг, та да го предпази от лобното му място на Вола. Та, скъпи майки, бащи и родственици, ако сте убедени в правотата на децата си, които протестират под знамето на своите идеи, оставете ги да ги защитят и извоюват. Иначе поплаците ви не са нищо повече от "Бият Паниковски"!

• Отговори 4,7k
  • Прегледи 281,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Стига с тия комунисти бе хора. Комунисти отдавна няма, не го ли разбрахте? Има мафия. Мафия в различни политически формации и окраски, но с едно ядро, което държи целия политически и икономически живо

• Два митинга ... единият под надслов "Искаме си кокала", другият под надслов "Не пускаме кокала"...

• Да обясня на всички илитерати и пълни идиоти. Предсрочните избори са същото като редовните избори, само че се правят по- рано от предвиденото, защото правителството се е оакало или парламента в момент

Публикувани изображения

Искат пътечка випкока(упс, това е ника на колегата, сорри) за шмъркане, спринцовка с херо(извинявай тренер, сори Дими) , искат нещо за екстазно смукане(ама вероятно не "пияна вишна")  Хвърлят дим в очите(от марихуанена цигарка) на народа. Тия удоволствия обаче не са безплатни. Ама да се работи, за да се изкарат парички е трудно, а да се спи е лесно. Каква по-хубаво от това хем да спиш(в аулата) хем да ти плащат? Ама, ха!

Нищо не ме кефи, просто отбелязвам. Ето едно мнение на поетесата Маргарита Петкова, прочетено във Фейсбук, което смятам за много правилно:

Ми да. Хората трябва да се бият и да правят жертви за идеалите си. Въпросът е да не нарушаваме 2.12 :)

Митингът ще е преди мача. Хора, носете си каски :)

Да, и аз смятам, че прекалено сме се разглезили. Две-три палки по нечия глава и вече голямото полицейско насилие. В истински демократичните и богати страни, към които уж се стремим, подобни безредици и опити за насилие над представители на властта се смазват жестоко. Тук полицията пипа с кадифени ръкавици, да не би да ни обвинят в потъпкването на човешките права,  и все пак има недоволни. Да, със сигурност има невинни протестиращи, станали обект на агресия, но няма начин. Покрай сухото гори и суровото. До известна степен съжалявам и полицаите - от толкова време насам им се разказа играта по тия протести, нормално е понякога някой  да изгуби мярката.

Болднах това, което ме впечатли. Нашата страна от тях ли е? Реален си. Кажи ми ако законотворците ни спазваха законите си, някой от нас щеше ли да роптае? Ако не слугуваха на интересите на една шепа хора, щеше ли някой да роптае? Ако изпълняваха това, което обещаят, щеше ли да има протести? Ако не се подиграваха с нас-хората, които сме ги избрали, щеше ли някой да се изправи срещу тях(да припомня ли думите на Доган, че става каквото той каже?, Помниш ги, нали?)

Ами да и на мен ми е свидно за полицаите. Сигурна съм, че повечето от тях с удоволствие биха се присъединили към протестиращите, но не могат.

В кого е вината?

Не ние сме се разглезили, а тях(народните избранници) ги разглезихме. И те ни се качиха на главите. Ако са свестни дали ще трябва да издигат "Берлински стени", за да са защитени от народната "обич"?

Всяко търпение си има и границите.

Вече обясних(в другата тема), че употребявам "деца" в смисъл - младите хора, бъдещето на България, като майка им се радвам на волята неща да променят. Нещо, което ние така и не успяхме.

то вече има идея да не се плащат данъци, че да може всички вреди и загуби причинени от протестите и евентуалните нови избори да бъдат платени само и единствено от джоба на виновниците - протестиращите.

Чия е тази идея? :)

Значи щом няма да плащате данъци, няма и да гласувате така ли?(имаме права, имаме и задължения)

И ще гласуват само протестиращите. Много добра идея! :D

Виж... заставам плътно зад протестиращите, но данъците ще си плащам и то не защото в парламента ще умрат от глад(много от тях са скътали по някой и друг милиард за черни дни), а защото от моите данъчета се плащат заплатите и на учителите, на лекарите, на полицаите...

Естествено че ще пуснат.Ако не дойдат неграмотните м.а.н.г.а.л.и (а да ви видя цензурата сега :P ) от селата кой ще вика а тях ?

ДЕКЛАРАЦИЯ НА ИЗВЪНРЕДНИЯ КОНФЕДЕРАТИВЕН СЪВЕТ НА КТ "ПОДКРЕПА", проведен на 15 ноември 2013 г., гр. София

Публикувано изображение След като се събра на свое Извънредно заседание;

След като отчете стигащото до крайност обществено напрежение, в резултат от продължаващото вече пети месец недоволство от управлението;

След като изслуша представители на Ранобудните студенти и Протестна мрежа;

Конфедеративният съвет на Конфедерация на труда "Подкрепа"

ЗАЯВЯВА:

1.Оттегля КТ "Подкрепа" от Националния съвет за тристранно сътрудничество, поради отсъствието на съдържателен диалог по основните проблеми на обществото - бедност, безработица, трудови права, разпад в ключови системи /икономика, енергетика, здравеопазване/, корупция, борба с монополите.

2.Упълномощава КТ "Подкрепа" да излъчи свои представители за съставяне на контактна група с протестиращите студенти и граждански организации за продължаване на диалога по определяне на целите и параметрите на бъдещото сътрудничество.

3.Настоява основните политически партии да се споразумеят в най-кратки срокове за дата за провеждане на избори за Велико Народно Събрание с единствена цел съставяне на нова Конституция. Само така може да се свали общественото напрежение и да се очертае ясна перспектива пред българското общество. Очевидна е необходимостта от нов обществен договор, предвид пълния крах на държавността през периода на действие на сегашната Конституция.

4.Призоваваме протестиращите и полицията да не се поддават на провокации, с цел избягване на излишно насилие. Отбелязваме с тревога, че прекомерното концентриране на полицейски сили в столицата и на южната ни граница, оставя беззащитно населението на останалата част от България.

5.Водени от категоричното убеждение, че основните политическите партии не са способни и нямат желание да се обединят около национални приоритети и каузи, считаме че е дошло времето автентични неполитически субекти, които не са свързани с олигархични кръгове и чужди на България интереси, да изработят своеобразна Харта, в която да залегнат основните постулати и принципи, върху които да се изгради бъдещият обществен договор с особен акцент върху гражданските и трудовите права, изборите, съдебната система, обществения контрол, местната власт.

6.Пълната деградация на сегашния политическия елит в България явно не може да се преодолее само с митинги и шествия в столицата, предвид на което регионалните структури на Конфедерацията на труда "Подкрепа" се ангажират да поемат ролята на координатор и катализатор на общественото недоволство извън София.

За КС на КТ "Подкрепа":

Д-р Константин Тренчев
Президент на КТ "Подкрепа"

http://www.podkrepa.org/content/news.php?id=954&estate=0bb4e1135de771ad69c7b9352f61de39

Яааа, дон Тренчито излезе изпълзя от банковата си сметка. Явно се е наспал достатъчно и има сили и празно място в сейфа за още приходи.

Мдааа, ясно! Иска да бутне настоящата власт и със следващото старо правителство да му уредят част от територията на КНСБ-то :D

Естествено на тази "територия" работят пчелички, от които да се дои реке...членски внос и разбира се + евентуални възможности за изнудване на работодатели за пари под масата, за да не се насъскват проверки около наличието на трудови договори при всички работещи, реалният размер на заплатите и прочие.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Още ли се радвате на манипулаторите от БСП?

Питам ви най-отговорно, скъпи защитници на правителството и управляващите партии.

Не ви ли намирисва на съвсем умишлено нагнетяване на и без това нагнетената обстановка. Да организираш митинг когато ще е дербито "Левски" - ЦСКА, си е грозна манипулация, с цел противопоставяне на хората и кръвопролия. Нямат никакъв срам - ще пратят пенсионерите срещу ултрасите...

Наистина ли не разбирате какво правят тези престъпници?

А Янаки Стоилов пък иска платен репортаж за митинга, защото иначе нямало да бъде отразен...

Безумци!

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Онлайн камери : ГЕРБ - http://goo.gl/MCchjC БСП/ДПС - http://goo.gl/bKOozS Не мога да преценя от кои ми се повръща повече :lock:

• Автор
Писмо до непознат студент

Внимавайте да не станете дръжки на брадвите, които ще изсекат и вашата гора

Бих искал да се обърна към теб с „приятелю“, въпреки че не се познаваме - но нямаме основания да бъдем врагове. Всъщност не ме напуска чувството, че сме се срещали някога някъде. Защото ти, приятелю - това съм аз преди много-много години! И аз бях това, което днес си ти - разбунен и неукротим млад правдолюбец. Сега изчерпвам остатъците от отпуснатия ми жизнен лимит, а на старта пред далечен полет си ти, приятелю. Стискам ти палци за успех и чисти небеса!

Но пиша ти това писъмце, смутен и потресен - защото те видях пред парламента и не те познах. И защото прочетох в очите ти, приятелю, омраза - зла, безсмислена и тъмна. Защо, откъде бликна тя? Защо по-рано, когато нечисти сили безчинстваха из обществото, ти, правдолюбецът, мълча? Защо обяви, че ще отвориш и вратите, и сърцето си само за онези, които мислят като теб и които те поддържат? Ти си твърде млад и може би не знаеш какво означава „Кристалната нощ“. Прочети в книгите и ще узнаеш, че и в миналото обществото е било разделяно на „качество“ и „количество“ - както твърди един твой душеприказчик богослов. Качеството тогава беше пълноценната арийска раса, другите бяха непълноценното количество, част от което следваше да бъде унищожено в газовите камери. И внимавай, защото снощи беше една от твоите кристални нощи на качеството. Вярно, ти не чупеше еврейски витрини, ти зло и безсмислено рушеше вярата в разума, политическата умереност и справедливостта, рушеше ги в името на каузи, които някой, без да го съзнаваш, ти е втълпил. Не ме интересуват безсмислените гадания на кого е плащано, за да демонстрира гражданската си съвест, и на кого не - знам, че на теб не е плащано, че го правиш безкористно и от сърце. Но в такъв случай изпадам в още по-голямо недоумение - ако не е за пари, които може би са ти нужни, знаеш ли тогава защо го правиш?

Ако не знаеш, ако не се досещаш, ще ти пошушна отговора. И той се крие в древния въпрос: „Кой има интерес от това?“ Разбираш ли ме, приятелю: все едно колко справедливи и чисти са твоите пориви, колкото и светли да са мечтанията ти, помисли кой днес - именно днес! - има интерес от това, което се случва по улици, площади, а и в твоя университет! А сега, приятелю, ще ти разкажа една древна басня.

Дърветата в гората се оплакали на Зевс, че брадвите много жестоко ги секат. А Зевс им рекъл: „Не се оплаквайте, а се засрамете - не виждате ли колко от вашите братя станаха дръжки на тези брадви?“ Та исках да ти кажа, млади мой приятелю, само това - внимавайте да не станете дръжки на брадвите, които ще изсекат и вашата гора!

Бъди здрав!

Анжел Вагенщайн

http://pressadaily.bg/publication/28383-%D0%9F%D0%B8%D1%81%D0%BC%D0%BE-%D0%B4%D0%BE-%D0%BD%D0%B5%D0%BF%D0%BE%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%82-%D1%81%D1%82%D1%83%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%82

Камери с партийна принадлежност?  :eek:

Играта е мръсна бе човек! Каквото и да стане то резултата няма да е в наша / ваша полза. Ще да е в тяхна полза.

В цял свят управлява олигархията. Не управляват прошляците и студентите. Твърдите, че не искате нито една партия да управлява, а кой тогава.?!? Управление на народа - Народна власт ли искате??? На това му викат Социализъм / Комунизъм :no-no:  Въх!!!! :wors:  :giggle1: Това ли е целта на протестите? :mad:

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Ами в крайна сметка нищо не стана :) Язък за барута ;)

малко са платили, малкооо

Публикувано изображение

Ако не бяха толкова смешни можеше и да минат за нагли. Според МВР на първата снимка са 50 000, а според Доган 70 000. На втората снимка са само 3000 :) 

Ако не бяха толкова смешни можеше и да минат за нагли. Според МВР на първата снимка са 50 000, а според Доган 70 000. На втората снимка са само 3000 :)

хахаха а горе до Метро-то сигурно милион стават нъл

:lol6: :lol6:

хахаха а горе до Метро-то сигурно милион стават нъл

:lol6: :lol6:

За мен пък са милион и половина  :tease: 

Малеее - кой с какви идиотии ни занимава :giggle1:

А кво ще кожете за броя на Тиквите в Пловдив :tease2:

Два митинга ... единият под надслов "Искаме си кокала", другият под надслов "Не пускаме кокала"...

три сандвича и една малка минерална вода

баси колко скъпо струваме баси

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.