Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Протести в страната (продължение)

Препоръчан отговор

В София може да нямате, но тук имаме. Има и много инвестиции от чуждестранни фирми, изнасящи вредните си производства от Европа. Друг е въпроса, че не се плащат заплати. Факт е, че произвеждаме и то доста. 

произвеждаме грънци произвеждаме

в тоя ред на мисли да кажа - и етикетите с произхода на продуктите си пишат научна фантастика вече

може ли във Фантастико пресни картофи с произход България да са замразени хаха

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 4,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

........А аз съм сигурен, че София не е България, защото аз не съм ходил в София и живея тук  ;) Софиянци живеят някъде отнесено, по собствена си логика. И всички им се връзват.....

Разделяй и владей.... Софиянци не са виновни че през всички тези години нищо не се направи да се подбри живота в България. Те не са виновни че България е страна на услугите, а всички услуги се държат от чужди фирми и корпорации. Софиянци не са виновни че ни управляват корумпирани и откровенно зли политици, за които Родина не значи нищо! Тези от софията също са българи. Наши братя и сестри. Всички сме в тоя казан заедно. Прекомерно високото самочуствие при някои е по наследство ... Бабите и дядовците им са били важни клечки при бай Тошо и сега те се изявяват като аристократи в едно малко по-голямо село в Европа. Това са отделни индивиди не цялото население на столицата. Още повече че повече от половината живеещи там в момента не са раждани там. София не е България, но е част от нея! 

Темата все пак е за протестите. Те са платени и нелигитимни. Мнозинството от хората подкрепят правителството. Да, може би отчасти заради липсата на алтернатива, но и това е солидна причина. Никога повече мутрите на власт! И бюлетини да си печатят ако всички гласуваме няма какво да ги спаси от затвора! Костов в затвора! Кунева? Тая не беше ли дето затвори реакторите на АЕЦ Козлодуй? Не искам тя да ме оправя! А БТВ е телевизия на Бойко Борисов. Всичко е умело прикрито зад опити за обективност, но по всякакви начини се мъчат да го подкрепят. Отворете си очите! 

Редактирано от eminem_vr (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не трябва заради един прост човек да осъждаме всички столичани. Не трябва и народа да се дели на столица и провинция. Да, има го това високомерие и при други Софиянци, особено след като много, малко по-тъмнокожи наши съграждани налазиха столицата, но за това няма вина никой от народа. Виновно е управлението което направи живота в провинцията невъзможен, а в София - не добър, но поносим.

Точнчно за това трябва да си благодарен на протестиращите в София,щото го правят и за твое добро.И стига с тия че Боко за 4 години съсипал северозапада,смешници такива.

Аз напуснах северозапада още през '98-ма,и тогава времето беше спряло там.Сега идея нямам как е,щото не съм стъпвал там през последните 15 год.,но едва ли ще се изненадам.

Отоносно комплексите на провинциалиста ,ще си запазя мнението :) още в първия ти пост започна с "вие софианците.."

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

и Батков няма пари да плати на хората си в Стандарт - замина на сафари у Танзания

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Точнчно за това трябва да си благодарен на протестиращите в София,щото го правят и за твое добро.И стига с тия че Боко за 4 години съсипал северозапада,смешници такива.

Аз напуснах северозапада още през '98-ма,и тогава времето беше спряло там.Сега идея нямам как е,щото не съм стъпвал там през последните 15 год.,но едва ли ще се изненадам.

Не съм казал че той го е съсипал. Той не направи нищо за да се подобри положението навсякъде в страната! Което щеше да засегне и този регион. Тези дето протестират не са "софиянци" а са платени наркомани и шепа хора. Натъкнах се на една смешна случка ... По БТВ предават кадри от протеста... Репортер с микрофон, а зад него празен площад с 20 човека пръснати наоколо... "В момента няма много хора на протеста но се очакват" ... 

А такива дето бягат от проблемите като теб не заслужават да се наричат българи и да живеят в този толкова богат на история край. Какво ли би казал Ботев за такъв като теб... 

Не знам в кое населено място си бил.. Ако си живял в с.Мраморен и сега там времето е спряло... Враца обаче е един според мен, много хубав за живеене град. Ходя 20 минути пеша и съм в планината. Или на реката. Има си всичко и не е толкова мръсен. Движението не е натоварено. Хората са усмихнати и приветливи въпреки тежките условия в които живеят. Винаги ще помогнат ако могат и с каквото могат. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

абе уе тежкарчето я да не обиждаш на Гео Милев

:hit:

Как ще обиждам Гео Милев, там живеят най-готините мадами!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не съм казал че той го е съсипал. Той не направи нищо за да се подобри положението навсякъде в страната! Което щеше да засегне и този регион. Тези дето протестират не са "софиянци" а са платени наркомани и шепа хора. Натъкнах се на една смешна случка ... По БТВ предават кадри от протеста... Репортер с микрофон, а зад него празен площад с 20 човека пръснати наоколо... "В момента няма много хора на протеста но се очакват" ... 

А такива дето бягат от проблемите като теб не заслужават да се наричат българи и да живеят в този толкова богат на история край. Какво ли би казал Ботев за такъв като теб... 

не знам дали са наркомани... жалкото е че са само шепа хора, когато трябва да са хиляди...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

не знам дали са наркомани... жалкото е че са само шепа хора, когато трябва да са хиляди...

Не мога да съм по-съгласен с теб. Не хиляди, милиони трябва да са... Но със съвсем други искания..... 

Никой няма да може да ме убеди че Бойко Борисов е алтернативата! Георги Стоев

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Как ще обиждам Гео Милев, там живеят най-готините мадами!

тъй вече може, мерси

истината си е истина

:*

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не знам в кое населено място си бил.. Ако си живял в с.Мраморен и сега там времето е спряло... Враца обаче е един според мен, много хубав за живеене град. Ходя 20 минути пеша и съм в планината. Или на реката. Има си всичко и не е толкова мръсен. Движението не е натоварено. Хората са усмихнати и приветливи въпреки тежките условия в които живеят. Винаги ще помогнат ако могат и с каквото могат. 

Родом съм от Лом,и да ти кажа никой няма право да ме съди,че търся по-добър живот.Ти си живей с историята там ,(надявам се да си си уредил живота),аз като си уредя настоящето ,ще започна да се възхищавам на миналото.За съжаление скоро ще ми се наложи да изляза от страната ,щото вече и в големите градове стана много трудно..поне в моят бранш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Родом съм от Лом,и да ти кажа никой няма право да ме съди,че търся по-добър живот.Ти си живей с историята там ,(надявам се да си си уредил живота),аз като си уредя настоящето ,ще започна да се възхищавам на миналото.За съжаление скоро ще ми се наложи да изляза от страната ,щото вече и в големите градове стана много трудно..поне в моят бранш.

За това става на въпрос. Не ти е виновно родното място. Не трябва да се отричаш от него защото там не се изкарват пари. За това са виновни политиците! По същата логика най-добре да ставаме всички германци, че те са доста по-добре. Да, аз ще си живея с историята и така ще възпитавам децата си един ден. Да се гордеят че са българи. Дори да се наложи да работят в чужбина за да живеят по-добре, никога не трябва да се отричат от корените си! Не мога да кажа че живея добре, но доходите никога няма да ме накарат да кажа  че в града на Ботев времето е спряло! За всички нас които живеем тук и се борим с проблемите всеки ден, времето не е спряло! Живота е доста динамичен. С 400лв заплата трябва да си доста динамичен за да гледаш семейство и деца. Не всичко в тоя живот е пари! Кризата на ценностите май е най-лошото нещо което ни донесе прехода... Нали знаеш че като ни дойде времето никой нищо не взима със себе си.  

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Прав е Алберт Айнщайн, когато казва: Две неща са безкрайни: Вселената и простотията. Докато първото се приема с известна условност, то второто е абсолютна истина

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Разделяй и владей.... Софиянци не са виновни че през всички тези години нищо не се направи да се подбри живота в България. Те не са виновни че България е страна на услугите, а всички услуги се държат от чужди фирми и корпорации. Софиянци не са виновни че ни управляват корумпирани и откровенно зли политици, за които Родина не значи нищо! Тези от софията също са българи. Наши братя и сестри. Всички сме в тоя казан заедно. Прекомерно високото самочуствие при някои е по наследство ... Бабите и дядовците им са били важни клечки при бай Тошо и сега те се изявяват като аристократи в едно малко по-голямо село в Европа. Това са отделни индивиди не цялото население на столицата. Още повече че повече от половината живеещи там в момента не са раждани там. София не е България, но е част от нея! 

Темата все пак е за протестите. Те са платени и нелигитимни. Мнозинството от хората подкрепят правителството. Да, може би отчасти заради липсата на алтернатива, но и това е солидна причина. Никога повече мутрите на власт! И бюлетини да си печатят ако всички гласуваме няма какво да ги спаси от затвора! Костов в затвора! Кунева? Тая не беше ли дето затвори реакторите на АЕЦ Козлодуй? Не искам тя да ме оправя! А БТВ е телевизия на Бойко Борисов. Всичко е умело прикрито зад опити за обективност, но по всякакви начини се мъчат да го подкрепят. Отворете си очите! 

За София...аз понеже следя нещата още от 1989 година бих казал, че там поначало нещата тръгнаха на зле - БКП/БСП  срещу СДС. Всичко останало се задуши, с изключение разбира се на ДПС, което бе подкрепено и от едните и от другите. Та проблема бе, че по логиката на столицата, СДС трябваше да е алтернатива на БКП. Видя се какво стана. СДС изчезна, останаха само БСП и ДПС. Ето това ни бе проблема навремето. А защо стана така? Ами защото всички вкупом хукнаха по софийските площади, разделени на два лагера. Ако се сещате, тогава на митингите на БСП също имаше стотици хиляди, а БКП просто взе абсолютното мнозинство във Великото народно събрание. и кой е виновен сега, че София реши - СДС и така бе дълги години, докато не се разцепи, разлюспи, отлюспи и какво ли не. И няма го СДС сега. Вакуум. Айде пак по площадите, да подкрепяме дървения шоп Боко. Единствения пожарникар в света, разбиращ от икономика. Или викаш, протестиращите не подкрепят Боко? А кого? Ако става въпрос за Кунева...народа и посочи къде е мястото и. Проблемът идва точно от разделението на две - СДС срещу БСП и то благодарение на действията на софиянци. Някой сеща ли се навремето за Разградската република? Не? Ами прочетете, няма начин да няма инфо в нета. Ето го и резултата след 20 години - турцизиране на смесените региони, които в миналото бяха с преобладаващо българско население, а в момента ДПС има абсолютно мнозинство при местната власт. Имах много приятели от разград навремето. Всички до един избягаха в големите градове. Имах доста приятели и от силистренско. Същата работа. Ами ето ви резултата от противопоставянето между СДС и БСП. Има една много хубава поговорка - двама се карат, третия печели. Третия в случая е ДПС и ще продължава да печели. Защото навремето в София не виждаха опасност от ДПС, щото видиш ли, там не живеели турци. Защото ако навремето имаха поне малко националистическо мислене, нямаше да допуснат двете партии БКП и СДС  да разпределят пая. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами супер, щом мнозинството от хората подкрепят правителството! Сигурно за мнозинството от хората "стария" строй си им е бил много уютен и удобен.

Член ли си на пратията всичко ти е уредено... За съжаление управляващите ни политици продължават на същия принцип... член ли си на съответната властваща партийка, веднага ще се намерие някое местенце за тебе - я в общинската администрация, я в някоя комисийка.... 

Ето това трябва да се прекрати. Ама на мнозинството му е все тая... Ще използвам цитата от една друга тема, защото все още е изключително актуален, макар и писан преди век...

"А народът какво ще каже, какво ще прави? Любопитен въпрос! Ти ми казваше едно време, че вярваш още в българския народ. Хайде де! Не се подигравай! В кого вярваш ти ? В това ли рабско племе, което търпи всичко това? Виж го изобразен в представителите му.

Народа, в когото ти вярваш, е роб, казвам ти, роб; робуването е за него блаженство, тиранията благодеяние, роболепието геройство, презрителното хъркане отгоре - музика! И пак този народ е клет и нещастен, трижд нещастен! Бит от съдбата, осъден да страда и да тегли за други, мъчен от неприятели, а още повече от приятели и спасители, той нямаше нито една твърда точка, на която да спре погледа си, една дръжка, на която да се ослони, той е изгубил вярата в себе си и в съдбата си и е станал тъй "практичен" и трезвен, трезвен до безчувственост. Без помощ, без съвет, съкрушен и разкъсан външно и вътрешно, ето го на, една печална, от бури разсипана останка от стари времена...

Има ли кой да го съживи, да го повлече подире си? - Идеали? - Суета, вятър!..."

Алеко Константинов, "Бай Ганьо прави избори"

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Малко си заблуден.Бойко бил мутра ..така е,то е очевадно.Лошото е че тук си мислите,че другите не са мутри.Нали знаеш ВИС,СИК ,и техните производни кой ги създаде ? Значи ако Бойко е мутра,то другите са пионки на мутри...

Работата е малко от трън...та на глок ,че  е по-висок

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Малко си заблуден.Бойко бил мутра ..така е,то е очевадно,лошото е че тук си мислите,че другите не са мутри.Нали знаеш ВИС,СИК ,и техните производни кой ги създаде ? Значи ако Бойко е мутра,то другите са пионки на мутри...

Работата е малко от трън...та на глок ,че  е по-висок

Съгласен съм с протестите, това правителство трябва да си отиде. НО СЛЕД КАТО ОПРЕДЕЛИ НОВИ ПРАВИЛА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ! Такива които да ни гарантират че не махаме тия за да се върнат ония! Такива искания не се чуват от тази продажна паплач пред парламента сега! Няма и да ги чуете от тях. Те искат в парламента да влязат ГРОБ и една патерица, коя то да им помогне. Дали това ще бъде Кунева, реформаторски блок или РЗС не е от значение. Още един мандат на мутрите ще е фатален за България. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Съгласен съм с протестите, това правителство трябва да си отиде.

Няма да стане. През 1997 г. БСП с триста зора се махнаха от властта. Трябва да са идиоти, за да пропуснат лапанката. Няма да се учудя, ако излезем от ЕС, само заради няколко олигархчета...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Няма да се учудя, ако излезем от ЕС, само заради няколко олигархчета...

Аз ще се учудя на обратното пък -

"бедните" те от ЕС хаха

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Няма да стане. През 1997 г. БСП с триста зора се махнаха от властта. Трябва да са идиоти, за да пропуснат лапанката. Няма да се учудя, ако излезем от ЕС, само заради няколко олигархчета...

Няма по-олигархично управление от това на Бойко Борисов. Не се заблуждавайте че той е постъпил достойно като подаде оставка. Първо това беше политически ход с оглед на предстоящите след няколко месеца избори. Второ той просто няма умствения капацитет да се справи с проблемите в енергетиката, които му натресоха приятелите му от енергиината мафия. Даде им зелена светлина на всички да си строят разни зелени централи, накрая се оказа че чак толкова много не може да се краде. Народа няма да търпи. Няма да излезем от ЕС заради това правителство точно.. Зимата ще има други протести, тогава ще видим кой крив кой прав. Тогава ще са истинските протести. На бедна и окрадена България. А сега.... Сега са статистите на Бойко... За тях няма смисъл да се говори. Не пиано, ако ще орган да си сложат. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз ще се учудя на обратното пък -

"бедните" те от ЕС хаха

Ние сме най-бедните. Защо сме им на ЕС? Защото не можем да си поискаме, като Гърция, Унгария, Кипър, Португалия, Испания и пр. кинти?

Няма по-олигархично управление от това на Бойко Борисов. Не се заблуждавайте че той е постъпил достойно като подаде оставка. Първо това беше политически ход с оглед на предстоящите след няколко месеца избори. Второ той просто няма умствения капацитет да се справи с проблемите в енергетиката, които му натресоха приятелите му от енергиината мафия. Даде им зелена светлина на всички да си строят разни зелени централи, накрая се оказа че чак толкова много не може да се краде. Народа няма да търпи. Няма да излезем от ЕС заради това правителство точно.. Зимата ще има други протести, тогава ще видим кой крив кой прав. Тогава ще са истинските протести. На бедна и окрадена България. А сега.... Сега са статистите на Бойко... За тях няма смисъл да се говори. Не пиано, ако ще орган да си сложат. 

Ти па. Аз не споменах Бойко и сие. Айде да видим какво ще стане. Орешарски беше единствения финансов министър в света, който не разбра, че има глобална криза. Неслучайно го сложиха на този пост, щото няма да поиска нищо и ще разчита на рабиите божии от България да правят чудеса. Баси идиотската ситуация...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ние сме най-бедните. Защо сме им на ЕС? Защото не можем да си поискаме, като Гърция, Унгария, Кипър, Португалия, Испания и пр. кинти?

то пък като си поискаме... познай къде ще отидат...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ти па. Аз не споменах Бойко и сие. Айде да видим какво ще стане. Орешарски беше единствения финансов министър в света, който не разбра, че има глобална криза. Неслучайно го сложиха на този пост, щото няма да поиска нищо и ще разчита на рабиите божии от България да правят чудеса. Баси идиотската ситуация...

Европа не дава пари ей така... Гърците ще си платят солено за тези "помощи" .. Въпроса е че те  са с много по-силна икономика и могат да го понесат. Щом ние живеем с години с тези доходи и все още ни има... Значи винаги има възможност.  Нали тази Европа ни държи банките, ВИК, Енергото, вериги магазини... само при горивата руснаците стискат здраво но това е ясно. Нали те ни затвориха АЕЦ да не се конкурираме с никой. Малка България трябва да е само консуматор на чужди вериги и да е в зависимост от тях. Това е според европата. Тези пари дето ги дават, не са за нищо. Няма безплатен обяд. Така са направени разчетите вече, че не само да не се конкурираме при износа, но и да предадем по-голямата част от вътрешния си пазар на новите господари. А те ще пускат малко помощи, които политиците да крадът с обръчите си от фирми. И тук не говорим само за ДПС. Фирмите около Боко са повече и по-алчни!

Айде да не говорим за финансови министри... А Дянков? При него не свършваше ли кризата през месец... Нали уж излизаме, излизаме... оставка дадоха още не сме излезли... Него пък кризата не го пуска...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

е това питам де

това не мога да го разбера

за чие хвърчило сме в тая мафия ЕС

пари немаме, само ни таковат

Редактирано от haidukpikaso (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Европа не дава пари ей така... Гърците ще си платят солено за тези "помощи" .. Въпроса е че те  са с много по-силна икономика и могат да го понесат.

Да, но на гърците им опростиха едни милиарди евро и им дадоха още. В Кипър - горе/ долу същото. Ще си пият узото и ще ядат сувлаки. Ние защо не искаме нищо?

P.S. Соленото на гърците се поема от народа, тоест се прави приватизация, уволняват се държавни служители и се увеличава пенсионната възраст, намаляват се пенсиите и пр. Що не го написа?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

е това питам де

това не мога да го разбера

за чие хвърчило сме в тая мафия ЕС

пари немаме, само ни таковат

Имаме пари! И те изтичат постояно в Глобул. Ментел, Виваком, Кауфланд, Била,  Технополис, Техномаркет, ЕРП-та, Банки, ВИК дружества, бензиностанции и много много други!

Да, но на гърците им опростиха едни милиарди евро и им дадоха още. В Кипър - горе/ долу същото. Ще си пият узото и ще ядат сувлаки. Ние защо не искаме нищо?

P.S. Соленото на гърците се поема от народа, тоест се прави приватизация, уволняват се държавни служители и се увеличава пенсионната възраст, намаляват се пенсиите и пр. Що не го написа?

Това е само върха на айзберга. Това са мерки след които отпускат помощите... Далеч не се изчерпват задълженията с това... Тепърва ще се изплащат тези помощи. Друг е въпроса че гърците плюскаха доволни с фалшива икономика, а сега им е криво че трябва малко да се присвият. Соленото винаги се плаща от народа. Кой да го плати? Политиците ли? Те поне са си поживяли с пенсии по 2000лв. и сега хич да не съм чул някой да ги жали. Майка ми е 100% инвалид със социална пенсия. Питай ме колко е тя! Нещо подобно на Гърция става и в САЩ, където се печатят пари колкото си искат. Там обаче това е безконтролно и последиците са за всички. Тази криза тръгна от тях. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...