Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Чувствате ли се българин?

Featured Replies

Ми пич, кат' не те кефи събирай си партикешите и бегай по чужбината... Да те видим тогава какви ще ги плещиш...

Ако нямаше какво да ме задържа, досега да съм се махнал.

• Отговори 67
  • Прегледи 7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Да, чуствам се българин. Обичам родината си. Няма да напусна България, без значение какво измислят за да ме "мотивират". Мразя държавата. Както родолюбец не мога да приема страната ми да се третира

Обяснения.

Идеята ми е, че ако нямаше какви ли не други работи, които да ме държат тук, само това, че съм бил българин, няма да ме спре да заеба изнасилената ни държавица.

Обяснения.

Идеята ми е, че ако нямаше какви ли не други работи, които да ме държат тук, само това, че съм бил българин, няма да ме спре да заеба изнасилената ни държавица.

Начинът ти на мислене няма да ти позволи да се адаптираш добре, където и да отидеш по света. Това не е укор, а констатация. Ако съм прав, излиза, че май е най-добре да си останеш в България. Тук поне имаш познати и приятели, които са свикнали с излъчването ти, и независимо от него биха ти помогнали в беда. Извън България няма да имаш този шанс. Там ще разбереш какво са самота, безизходност и носталгия.

Вкъщи и стените помагат.

--------------------------------------

Почти всеки човек може добре да се приспособи към живота в страна, която не е родината му, но винаги ще чувства лека горчилка в моментите, когато в мислите си се връща към мястото, където се е появил на бял свят.

Ами, за първата част на поста - май си прав. Но, точно защото са свикнали, приятелите ми ме държат същия. Да започна начисто доста често през краткия ми живот се е оказвало бая полезно. Просто трябва да знам кога му е времето да започна на чак толкова чисто (;

А за носталгията: аз пък, откакто се помня (а най-ранните ми спомени са бая ранни) не съм стъпвал в родния си град. Пука ли ми? :>

Тва безродственик ли ме прави? =D

Редактирано от Fallenblood (преглед на промените)

:speak: ти не си безрадостник, а циник и не го казвам с лошо чувство. :)

Обяснения.

Изчезвай, да не те за/на-ебат такива като мен, защото ако това ми го кажеш в лицето ще ти смачкам физиономията. Може да не харесваш условията при които живееш, да не харесваш държавата, но е твое морално задължение - бидейки роден тук, израстнал тук - да си държиш езика зад зъбите и пръстите далеч от клавиатурата, за изказвания от подобен род за Родината ми/ни/ти! Дори да не ти харесва! Като си толкова отворен, в момента в който станеш на 18 дим да те няма!

Не, това те прави изметта, която загнива нашето общество отвътре!

Редактирано от DeadSmurf (преглед на промените)

Ами, за първата част на поста - май си прав. Но, точно защото са свикнали, приятелите ми ме държат същия. Да започна начисто доста често през краткия ми живот се е оказвало бая полезно. Просто трябва да знам кога му е времето да започна на чак толкова чисто (;

А за носталгията: аз пък, откакто се помня (а най-ранните ми спомени са бая ранни) не съм стъпвал в родния си град. Пука ли ми? :>

:speak: Не, приличаш на непукист, може би си малко мрачен. В това няма нищо лошо. Такъв си, какъвто искаш да бъдеш.

:) Човек може доста пъти да започва живота си начисто, но винаги идва момент, в който новото начало става невъзможно, защото краят вече е твърде близо.

Чао и лек ден! ;)

----------Edit

Хей, DeadSmurf, според мен си твърде крайна. Ако човекът е под 18 години, той тепърва ще бъде очукан от живота и ще бъде научен да цени даденостите, за да не увисне изведнъж в празно пространство. Неговото мнение с нищо не променя обективната действителност.

Употребата в преносен смисъл на съчетанието "изнасилена държавица" е абсолютно уместно. С нас се гаврят и собствените ни управници, и много външни сили. Това не ни пречи да оцеляваме.

Ако човекът, който предизвика гнева ти, действително е хлапе, то то няма никаква вина за моментното състояние на държавата ни. Причините са другаде и ти го знаеш.

Според мен е редно да пийнеш нещо леко и да погледнеш по-ведро на нещата. ;)

Редактирано от NavNav (преглед на промените)

Ми хлапе съм, я ^^ Ко се занимавате с мене ^^

А доминиращото човешко общество, си е едно, колкото и да не ми харесва тва, колкото и да ми се иска да съществуват многобройни, напълно различни, но равностойни общества.. И в България, и по света (казваме, че България е част от Европа, а ползваме "по света"... е не сме ли част от Майката Земя?). От обществото не мога да се измъкна, освен ако не отида да живея с някое племе или с някоя секта, което аз не ща да правя. И си мисля, че ти, правейки някво измислено разделение между България и останалия свят, вредиш повече на тва общество.

Ако не прочетохте горното, просто приемете, че съм социопат ^^

Редактирано от Fallenblood (преглед на промените)

Хей, DeadSmurf, според мен си твърде крайна. Ако човекът е под 18 години, той тепърва ще бъде очукан от живота и ще бъде научен да цени даденостите, за да не увисне изведнъж в празно пространство. Неговото мнение с нищо не променя обективната действителност.

Употребата в преносен смисъл на съчетанието "изнасилена държавица" е абсолютно уместно. С нас се гаврят и собствените ни управници, и много външни сили. Това не ни пречи да оцеляваме.

Ако човекът, който предизвика гнева ти, действително е хлапе, то то няма никаква вина за моментното състояние на държавата ни. Причините са другаде и ти го знаеш.

Според мен е редно да пийнеш нещо леко и да погледнеш по-ведро на нещата. :)

Уместно - да, но не и в контекста, който той е вложил, а именно, не държавата като администрация, а като страната България. Това ме дразни ужасно много, защото той още не знае кое му е ръката и кое крака, а ще прави изводи от такъв сорт. Съгласна съм че с нас се гаврят и отвън и отвътре, но това е, защото им позволяваме, колко души като нас, които пишем тук сме излезли и сме си заявили на глас мнението и намеренията?Пред всички онези "важни особи"?! Кой освен В.С. (признавам му само това) излезе и каза публично, че ДПС е противоконституционна партия? Кой направи нещо по въпроса тя да бъде заличена от политическата сцена? - Никой, напротив, даже позволихе да дойдат онези турци с български паспорти да дойдат и да ни ги натресат в управляващата коалиция. Ето така се оставяме да ни грабят, убиват, мачкат и унижават в собствената ни страна, в нашата Родина!

Той може и да няма вина за настоящото състояние на държавата, но няма право да се изказва така за Родината. Може да е малък, може да не е, но не това е начина да изказва оценката си, както и не е той който ще категоризира страната ни, защото така категоризира и нас.Знам къде са причините, да, но спирам дотук, защото ще почна да се увличам, което не би се понравило никому. И все пак Не съм съгласна с изказвания от подобен род!

Все пак, аз наистина се изказах необмислено. Вярвам, че бих могъл да направя нещо за България, вярвам, че и тук мога да намеря щастието си, и не смятам да емигрирам, или, ако го направя, бързо ще се завърна. Но не оставам тук, защото съм българин, а просто защото се налага и защото трябва.

Разбира се, че категорично се чувствам Българин. Много, много неща у нас, меко казано, не са както трябва, това е реалната и жестока истина, но друга истина, проверена от времето е, че камъкът си тежи на мястото.

Така е...камъка си тежи на мястото...

ПП.Хубав аватар!

Вижте сега вие се нахвърляте върху хората, които малко или много не се чувстват българи. Все пак това е тема дали се или не. Не сте тук да кажете, кой се чувства най-много Българин. Мисля, че на всекиго се е случвало понякога да не се чувства българин. sad.gif

Изчезвай, да не те за/на-ебат такива като мен, защото ако това ми го кажеш в лицето ще ти смачкам физиономията. Може да не харесваш условията при които живееш, да не харесваш държавата, но е твое морално задължение - бидейки роден тук, израстнал тук - да си държиш езика зад зъбите и пръстите далеч от клавиатурата, за изказвания от подобен род за Родината ми/ни/ти! Дори да не ти харесва! Като си толкова отворен, в момента в който станеш на 18 дим да те няма!

Не, това те прави изметта, която загнива нашето общество отвътре!

Малеей.... и това писание излиза от женска ръчица. ;)

Чуствам се българин,разбира се!В България съм се родил,в България ще живея,в България ще умра!

Вижте сега вие се нахвърляте върху хората, които малко или много не се чувстват българи. Все пак това е тема дали се или не. Не сте тук да кажете, кой се чувства най-много Българин. Мисля, че на всекиго се е случвало понякога да не се чувства българин. sad.gif

Прав си, аз веднъж само съм се срамувал, когато бях на гурбет в Сърбия. Една позната вървеше из центъра на един град - Ужице( охлюв), на 400 км от българската граница и кихаше: Яяяж Хуййййй. Хех, потънах в земята, затова останах 10 метра назад, за да не ме разберат, че съм с тях :) Иначе никога не съм се чувствал небългарин! Това, че циганията ходеше из Европа и те ни оприличаваха с нашите братя роми мен не ме притеснява. Аз работя като европеец, на съзнанието ми е по-голямо от тяхното! Казвам го, защото съм имал много контакти с " европейци" в България. Срам за Европа, към която се стремим!

Това си заслужава да бъде видяно:

http://www.youtube.com/watch?v=uZ_u4QuiZxA

Това са глупости. Преди няколко месеца гледах същото - само че се отнасяше за Италия! Не си мисли, че клипчето беше по-различно. Някой яко е копирал.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.