Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Чувствате ли се българин?

Featured Replies

Който не е живял извън България , не може да знае дали се чувства българин или не ... :) Аз съм била в чужбина , но не съм живяла там , затова не мога да кажа дали се чувствам българка или не ...знам само , че не съжалявам ,че съм родена тук , а това как ще се развие животът и гледището ми за родината , зависи само от мен !

• Отговори 67
  • Прегледи 7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Да, чуствам се българин. Обичам родината си. Няма да напусна България, без значение какво измислят за да ме "мотивират". Мразя държавата. Както родолюбец не мога да приема страната ми да се третира

Ами мен хич не ме кефи България,шото е супер зле ако мога веднга ше си дам газ на нямаде.До сега не съм живял изван Б-я и немога да дам конкретно мнения как е в чужбина,но само да ми се отдаде възможност и дим да ме няма. Б-я........

Неса най-важни кинтите няма ништо,че примерно в САЩ зимат мн голями заплати и там има мизерия и тука можеш да зимаш добри пари просто хората и начина им на живот са по-различни.

Добре де, границите са отворени, не се сърди, но пътят ти прав, конят ти - здрав! Каква по-добра възможност ще имаш от тази, нали ти се заминава повече от всичко друго на света - ми заминавай де!

Е,аз си се чувствам българин и тук,в България.

Няма нужда да ходя в чужбина,за да го усетя.Достатъчно ми е едно дежурство и 25 човека,от които 20 да са роми,за да се възгордея,че съм Българин sad.gif

и аз не се срамувам от факта,че съм българка дори напротив гордея се с това нещо :)

България е прекрасна,а тва че политиците хич ги няма..няма нищо общо с РОДИНАТА НИ!

за жалост наистина много чужденци не знаят за съществуването ни..тва само показва колко малограмотни са те! :)

Аз по принцип съм си националист и много си обичам държавата. Вярно е, че понякога много й се ядосвам, вярно, че още нищо не съм видяла от живота и като тръгна да си търся работа, тогава ще навляза в играта, обаче все си мисля, че ако си много талантлив и амбициран можеш да успееш в БГ. Нашият народ е номер 1. Имаме много лоши качества, ужасен манталитет, но пък сме купонджии и народни хора. Не се притесняваме от нищо, обичаме дълбоко, отмъщаваме жестоко. Не сме студени и предубедени като германците примерно. И само ние можем да се забавлявам както никой друг. В Италия например на сватба почти не се чува музика, всички са едни скучни, наядът се, напият се и си отиват. И не знам как бих живяла някъде другаде ако не в България. Тук са всичките ми приятели, роднини, познати. И най - вече тук се чувствам равна с всички, а не като "чужденка" в друга страна т.е. всички сме с еднакви кръвни групи - българския народ не го заменям с никой друг. Обичам си страната, обичам миналото и историята й и никога не бих обичала някоя друга държава така. Все пак България е моята родина. Не че виждам нещо лошо в това да работиш в чужбина, но да живееш и да умреш там за мен е недопустимо.

По средата съм cool.gif ... засега.

същото, ала повечко клоня към чужбина. там ако преуспееш си урежда живота, докато в БГ не всичко става с учене и пестене от закуски sad.gif

Какво бихте предпочели-да работите в България за 200лв.или да работите в САЩ например за 3000$?Повечето от вас логически биха избрали щатите.Но това е едната крайност-не обичате родината си и с удоволствие бихте заминали в друга държава.А другата-вие сте такъв националист че слушате само българска музика и нищо друго,купувате само български стоки и нищо друго,вместо цветя на терасата сте наредили безброй български флагове.И в двете крайности няма нищо лошо,но според мен хем трябва да обичаме родината си,хем да сме отворени и към културата и изкуството на другите народи.Вие от кои хора сте-печени националисти,родиномразци или по средата?

Ако БГ музиката е чалгата НЕ не слушам...

Обичам България, не бих искала да работя за 200 лева не и с моята професия...но сигурно ако ми се наложи ще работя и за 200...

Но май предпочитам да работя за повече по възможност тук, ако не където се отвори възможност...

Националист съм по някога другите ми го казват, макар, че май не си го признавам...., че си обичам страната и родния език...

Бих искала да видя и да обиколя колкото може повече държави и да видя как живеят и как мислят...макар за начина на мислене трябва да знам техния език...но пък си е интересно да се види колкото може повече...

Но истината е, че понякога има неща заради които ме е срам да се нарека българин!...

Ако БГ музиката е чалгата НЕ не слушам...

Обичам България!

Националист съм и си обичам страната и родния език...

ПОдкрепям те, редактирала съм в моя вариант! :)

Разбира се,че се чувствам българин и не смятам да емигрирам.Не виждам защо е тоя нихилизъм и с какво са повече другите от нас!?

България ще напредне,само когато последваме примера на дедите и си обичаме родното.

Чувствам се най българин, когато има проблем от величината на национален въпрос, който чака на мен и на останалите като мен (т.е. на младите българи) да го решим. По тази причина, дори и да продължа образованието си в чужбина, ще се върна в България, за да бъда част от интеграцията й в Европейската Общност. Само в трудни времена един народ получава еднократната (и затова безценна) възможност да се прояви като такъв, затова емигрирането би било пораженчество и нищо друго. И колкото и да е трудно, колкото и да е привидно невъзможно (а то е!), не бих се отказал от България - роден съм тук и тук принадлежа, никъде другаде. Да, чувствам се българин и имам добра причина за това.

Редактирано от trancemasha (преглед на промените)

и аз се чувствам българка,тук си работя,така ще е и занапред,но пък има доста държави,които искам да посетя,но това не ме прави по-малко българка

Да,И СЕ ГОРДЕЯ че съм Българин.Макар и да живея извън страната ни винаги с гордост казвам коя е моята родина.

Аз съм българче обичам

наще планини зелени.

Българин да се наричам

първа радост е за мене.

Аз съм българче свободно,

в край свободен аз живея.

Всичко българско и родно

любя, тача и милея.

Аз съм българче и расна

в дни велики в славно време.

Син съм на земя прекрасна,

син съм на юнашко племе.

• 2 седмици по-късно...
Чувствам се най българин, когато има проблем от величината на национален въпрос, който чака на мен и на останалите като мен ... да го решим. ...Само в трудни времена един народ получава еднократната (и затова безценна) възможност да се прояви като такъв, затова емигрирането би било пораженчество и нищо друго. И колкото и да е трудно, колкото и да е привидно невъзможно (а то е!), не бих се отказал от България - роден съм тук и тук принадлежа, никъде другаде. Да, чувствам се българин и имам добра причина за това.

:ph34r: Съгласна съм 100%. Изключих от цитата възрастта (защото съм на 54) и образованието в чужбина, защото по мое време беше достъпно само за децата на върхушката.

Ако не се гордея,че съм Българин,няма да живея тук

А бай Ганьо, вижда се, прочете по лицата им безкрайно удивление на неговото изкуство и затова възлезе бързешката по стълбата, изправи се малко разкрачен, изгледа високомерно немците, почна да се удря геройски по влакнатите гърди и извика победоносно:

- Булгар! Булга-ар! - и още по-силно се удари в гърдите. Горделивият тон, с който изрече тази рекомендация, говореше много; този тон казваше: "Ето го, видите ли го българина! Този е той, такъв е той! Вий сте го чували само, сливнишкия герой, балканския гений! Ето го сега пред вас, цял-целиничък, от глава до пети, в натура! Видите ли какви чудеса е той в състояние да направи! И само това ли! Ехе, на какви работи още е той способен! Прости били българите, а! Гиди, чифути с чифути!"

А. КОНСТАНТИНОВ

А бай Ганьо, вижда се, прочете по лицата им безкрайно удивление на неговото изкуство и затова възлезе бързешката по стълбата, изправи се малко разкрачен, изгледа високомерно немците, почна да се удря геройски по влакнатите гърди и извика победоносно:

- Булгар! Булга-ар! - и още по-силно се удари в гърдите. Горделивият тон, с който изрече тази рекомендация, говореше много; този тон казваше: "Ето го, видите ли го българина! Този е той, такъв е той! Вий сте го чували само, сливнишкия герой, балканския гений! Ето го сега пред вас, цял-целиничък, от глава до пети, в натура! Видите ли какви чудеса е той в състояние да направи! И само това ли! Ехе, на какви работи още е той способен! Прости били българите, а! Гиди, чифути с чифути!"

А. КОНСТАНТИНОВ

:headphones::speak::beer:

Толкова добре го е описал Алеко Константинов, така е било, така е и така ще бъде според мен - това си е манталитет на повечето българи - бай Ганьовщината. Харесваме го или не - това е факт. Има нещо уникално в нас - за добро или за лошо,... времето ще покаже.

И аз силно се надявам положението в България да се подобри и да можем да водим нормален живот, да покриваме разходите си за сметки без проблем, повече хора да могат да ходят на почивки, работните заплати да отговарят на стандарта на живот и т.н. Но с тези наши политици не се знае дали ще стане скоро.. както и да е, отплеснах се от темата... Предполагам исках да кажа само, че и аз се чувствам българка. Много обичам да пътувам, а също така често си мисля, че би било чудесно да живея и работя някаде в чужбина за по-добро заплащане. Но ми се струва, че никаде по света един българин няма да се чувства така както в собствената си родина.

Но ми се струва, че никаде по света един българин няма да се чувства така както в собствената си родина.

Много неща не са ни както трябва, много неща ние не правим както трябва, но

е точно така,както казваш

• 2 седмици по-късно...

Разбира се, че категорично се чувствам Българин. Много, много неща у нас, меко казано, не са както трябва, това е реалната и жестока истина, но друга истина, проверена от времето е, че камъкът си тежи на мястото.

Да, чуствам се българин. Обичам родината си. Няма да напусна България, без значение какво измислят за да ме "мотивират".

Мразя държавата. Както родолюбец не мога да приема страната ми да се третира като окупирана територия и да и се назначават марионетни правителства. Като човек с конкретни понятия за почтеност и морал не мога да приема организираната престъпност да е държавен монопол, а методите и - основа на икономиката. Като националист Българските интереси за мен винаги са с приоритет пред интересите на управляващите. За това по-скоро ще приема да ме обявят за "престъпник" или "терорист" отколкото да стана патриот и данъкоплатец.

Аз човек не се чувствам, че българин ли... Който я иска тая България - да си я взема. На мене не ми трябва.

Редактирано от Fallenblood (преглед на промените)

Майка ми е българка, баща ми е българин...нормално е да не съм пакистанка да кажем...Много ясно, че съм българка. За страната ми много неща съм писала, не желая да се повтарям. Няма чувствам - не чувсвам- аз съм българка, това е факт, който не мога да променя, а и неискам. ;)

Аз човек не се чувствам, че българин ли... Който я иска тая България - да си я взема. На мене не ми трябва.

Ми пич, кат' не те кефи събирай си партикешите и бегай по чужбината... Да те видим тогава какви ще ги плещиш...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.