Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Грешките и недомислията в библията.

Featured Replies

Колко безумно е прашинката да претендира, че пясъчният бряг е създаден специално заради нея.

Щом прашинката носи в себе си информацията за /същността на/ пясъчния бряг и докато брегът няма категорично доказателство за обратното /че тя е създадена за него, а не той за нея/, прашинката е в правото си да е безумно арогантно претенциозна... ;)

Редактирано от Merryl (преглед на промените)

• Отговори 56
  • Прегледи 7,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Tи писа: функционирането на мозъка на подсъзнателно ниво.

Мозъкът е анатомичен орган, бе човек. Кви подсъзнателни нива може да има. Съзнанието и мозъка са две различни, но взаимосвързани феномена.

Стига писа дивотии, моля те.

Човека има предвид параноите, които са (и) подсъзнателна изява на инстинктите. Параноята обусловено от инстинкта за самосъхранение (в лека(надявам се) форма) инициира нуждата от вяра. Смъртта е това от което се боят и търсят начин да избегнат, ако не на тялото непременно - поне на "душата", на съзнанието...Макар че, им се иска и тялото да е налично и затова вярват и в Армагедона, когато и телата на избраниците да бъдат възкресени... А иначе, на подсъзнателно ниво мозъкът се грижи за управлението на маса (психо)физиологични процеси. Нали за да бъдат изявени съзнателните ни действия в реакция на околната среда, в това число обществената, те трябва да се инициират по определен начин. Начинът изисква доста работа по обработка на входящата сензорна информация.

Еми обясних ти че има съзнание и подсъзнание.

По-точно е "не-съзнавано". Има и "пред-съзнавано"... Иде реч за съзнанието, обаче, а не за мозъка. Мозъкът е това нещо, благодарение на което съзнанието функционира. Хардтуеър и софтуеър. "Подсъзнателно ниво на мозъка" е безмислица. Това ми беше корекцията.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

По-точно е "не-съзнавано". Има и "пред-съзнавано"... Иде реч за съзнанието, обаче, а не за мозъка. Мозъкът е това нещо, благодарение на което съзнанието функционира. Хардтуеър и софтуеър. "Подсъзнателно ниво на мозъка" е безмислица. Това ми беше корекцията.

Ами да , виж как си призна че имало и несъзнавано.

А това в червеното пак си е твоята версия. Та си е твоя, точно така написаната от теб безсмислица.

Авторът на темата я изпусна от контрол, много големи философи се навъдихме и той онемя, ха ха ха ...

Бог(Бойко Борисов) му е заключил клавиатурата, след като се усъмни в "светото" писание.

Да ти имам търпението, Скептиче! Да повтаряш едно нещо три пъти и никой от двамата ти опоненти да не се хване да прочете в гугъла за какво става въпрос. :)

Белгийче, понятието "подсъзнание" е любим продукт на ню ейдж движенията :) Та... колко му е на един мозък да бъде промит с нещо.

А в СУ такова нещо няма как да са ти говорили. Имам преки наблюдения.

Не ни лъжи, миличък!

един поздрав от мен за всички

Достатъчно точен е мекия. А и отдавна е време някои от консервните понятия от 19 и началото на 20-ти век, да бъдат обновени, ако ще и да е с new edge диалект.

Белгийче, понятието "подсъзнание" е любим продукт на ню ейдж движенията :) Та... колко му е на един мозък да бъде промит с нещо.

А в СУ такова нещо няма как да са ти говорили. Имам преки наблюдения.

Не ни лъжи, миличък!

Е аз бях в СУ преди 1989г. та ни обясняваха по комунистически.

Седях там на втория или първия ред, заради един приятел с цайси, който викаше че не ги чувал добре на по-задните редове. Пък то от 50-тина човека все някой мърдаше и шушляве нещо, та може верно да не ги е чувал. 

Няма лъжа, няма измама, ние белгийците не лъжем на дребно, ако никой не ни плаща за това.

Ами да , виж как си призна че имало и несъзнавано.

А това в червеното пак си е твоята версия. Та си е твоя, точно така написаната от теб безсмислица.

Това в червеното го написа ти, но няма значение... Просто поясних.

Инак, несъзнаваното е нещо, което е в основата на всички психоаналитични школи, които водят началото си от Фройд.

Но е било известно много преди него. Просто той е първия западен психиатър и психолог, който се опитва да го изследва систематично и се опитва да го опише.

Достатъчно точен е мекия. 

Ама кой те разбра за кой мек говориш ?

ха ха ха ...

Според мен, точно никой от пишещите, освен ако не си е сменял яко никовете та да ми е убягнал кой е.

Което само доказва как комунистите бяха по напреднали и по отворени към науката от колкото са капиталистите, които предпочитат да промиват мозъците на стадото още от рождение и да им набутват религиозните лъжи с биберона.

Ама кой те разбра за кой мек говориш ?

ха ха ха ...

Според мен, точно никой от пишещите, освен ако не си е сменял яко никовете та да ми е убягнал кой е.

Ъм сорри, имах предвид "Мес"-ия ;)

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Това в червеното го написа ти, но няма значение... Просто поясних.

Инак, несъзнаваното е нещо, което е в основата на всички психоаналитични школи, които водят началото си от Фройд.

Но е било известно много преди него. Просто той е първия западен психиатър и психолог, който се опитва да го изследва систематично и се опитва да го опише.

Еми върни се назад и прочети пак кой го е написал, ако си на работа и пишеш помежду другото, може да се объркваш.

А тоя фройдчо ако го подбера тука, ще го направя на пух и прах, ама хайде от мен да мине гратис перверзникът му с перверзник.

Мене са ме учили че психоаналитичните школи са лъженаука. Белгийската държава не признава дипломите по психоанализа. Можеш след като си завършил психология да отидеш в чужбина да се специализилаш по психоанализа и да се върнеш с диплома, ама на държавна работа няма да те назначат никъде с цел да ползваш методите на психоанализата. Като частна практика можеш да си баламосваш който си искаш с каквото си искаш и колкото си искаш, просто се регистрираш като психо-терапевт и никой не те закача.

Ама сега Нел като ни хвърли при ню ейджа да го търсиме подсъзнанието, да съвсем ще се объркат някои от читателите.

Мене са ме учили че психоаналитичните школи са лъженаука.

Тъй де. Така е според критерия на Попър. Но ти беше този, който използва, макар и неточно, термин популяризиран от психоаналитиците. ;)

един поздрав от мен за всички

За теб - СПЕЦИАЛНО. Не за всички.

Хайде , уточнете си понятията ! 

Всички говорите за едно и също нещо , но за различни негови характеристики ! .....

Подсъзнателно - намира се на по-ниско ниво от съзнанието(мисленето).

Несъзнателно - съзнанието(мисленето) не взема участие в процеса.

Примерно дишането , кръвообращението , нещата свързани с функционирането на организма въобще ....и т.н.

При това тази дейност не се изчерпва само на физиологично ниво . Подобни подсъзнателни и неосъзнати процеси има и в самото мислене.....творчество , фантазия , предчувствие....и др.п.И тъкмо за това за тях е невъзможно да се дадат ясни и точни дефиниции....

.....Налага се понякога (а в същност постоянно ) да мислите и с малкия си мозък , и с гръбначния мозък...в същност с всичките заедно и едновременно.... :)

В случаите на мислене с всеки от тях поотделно и всеки сам за себе си могат да се получат доста комични или пък трагични резултати.... :)

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Хайде , уточнете си понятията ! 

Оставям ви да ги уточнявате.

Няма да е лошо да се запознаете с психоанализата, където тези понятия са дефинирани точно. А не да пишете каквото ви дойде, както колегата, който е писал над мен.

Несъзнателно.

Неосъзнавано, а не несъзнателно, бе човек.

Оставям ви да ги уточнявате.

Няма да е лошо да се запознаете с психоанализата, където тези понятия са дефинирани точно. А не да пишете каквото ви дойде, както колегата, който е писал над мен.

Неосъзнавано, а не несъзнателно, бе човек.

Тогава с образователна цел :

неОсъзнавано обозначава процес , преминаване от едно качествено състояние в друго - а-ха , а-ха да стане съзнавано , ама все още не е станало такова или пък обратно .

Т.е. другото е две отделни части на едно цяло - цялото от съзнавано и несъзнавано....

Пък думичката неОсъзнато посочва границата , мястото където става качественото превръщане....

Тогава с образователна цел :

неОсъзнавано обозначава процес , преминаване от едно качествено състояние в друго , а не две отделни части на едно цяло - цялото от съзнавано и несъзнавано....

Не. Неосъзнаваното е този океан, който се намира  под прага на това, което осъзнаваме и който мотивира мислите, думите и действията ни. Целта на психоанализата е да осъзнаем неосъзнаваните ни мотиви и нагласи. Тази цел е утопия, защото психоаналитичната теория не разполага с методи, които да направят това възможно.

Не. Неосъзнаваното е този океан, който се намира  под прага на това, което осъзнаваме и който мотивира мислите, думите и действията ни. Целта на психоанализата е да осъзнаем неосъзнаваните ни мотиви и нагласи. Тази цел е утопия, защото психоаналитичната теория не разполага с методи, които да направят това възможно.

Куриоз !!! :D

Търсих чрез Гугъл , в Български Тълковен Речник думичките с които тук жонглираме - и твоите , и моите....С "О" и без "О"...!...Може би аз греша?!

Обаче се оказа , чи такива думи няма !!!   :D

К`о пра`йм се`а ?  :D  :D  :D

Куриоз !!! :D

Търсих чрез Гугър , Български Тълковен Речник думичките с които тук жонглираме - и твоите , и моите....С "О" и без "О"...!

Такива думи няма !!!   :D

К`о пра`йм се`а ?  :D  :D  :D

Прайти нов тълковен речник, как кво ;)

На мен винаги ми е било интересно че в библията винаги се говори само за синовете на Адам и Ева.

Според вас кои са жените им, дето са им родили деца?

Щото май само Ева е била жена по това време. :shock11:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.