Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Молба към админи и модове

Featured Replies

Не е точно така. Услови

Дай по-точно определение :) Не виждам дори опит за оборване...По-скоро само инат.

• Отговори 92
  • Прегледи 6,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не е точно така. Условията за ползване са за регистрация, а правилата са за употреба.

Браузъра ми се счупи, съжалявам.

Не са само за това, а и освен това...+ това да дадат известна представа при регистрацията, какви правила очакват кандидата...Не всеки би се сетил,  да кликне докато е само гост и да прочете правилата на форума. А условията за ползуване се показват в процеса на регистрация, така че да няма как да бъдат пропуснати, освен при нежелание да се прочетат и просто да се даде съгласие...Което си проличава в нарушение на правилата, още от първите теми на доста от новите ни колеги...За съжаление и при не малко от по-напредналите потребители :(

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Те са толкова многобройни и от самосебе си се разбира, че не мога да дам линкове към всеки един от тях, въпреки че отначало изпращах доклади до модовете, на които доклади нямаше реакция.

Добра вечер!

Тъй като "оплакването" касае раздел, за който и аз отговарям, може ли да уточним няколко неща?

Започвам с това, че цялата тази тема е в нарушение на правилата.

Защо ли?

Мога да обясня подробно, но всеки потребител с повечко или по-малко стаж във форума би следвало да е наясно.

След това желая в правото си на отговор да попитам кога, къде и относно кои постове са били въпросните доклади, на които е нямало реакция?!?!

Днес цял ден не съм бил на компютър (ако позволите, разбира се), прибирам се сега и виждам, че имате 16 доклада от днес (повтарям - от днес) между 17.12 и 17.24 часа за постове в Празни приказки и забава.

Защо си мислите, че всеки доклад трябва и е длъжен да бъде обработен тутакси и на момента?

Поста и по-специално цитираното от мен е подвеждащ и създава впечатление у четящите, че сте докладвали постове дълго време и не е имало реакция за нарушенията и затова сте прибягнала до тази тема.

Не, не е имало други доклади, а тези са постъпили 5 часа след пускането на темата.

Защо пускате тема, в която обсъждате други потребители, без преди това да е потърсена връзка с модератори или администрацията?

Искаме гласност и демокрация?

За какво - за репресивно и обидно държание срещу вас (няколко потребителки) във форума?

Очаквам отговор на тези въпроси, а аз през това време ще се запозная детайлно с докладите и ще споделя мнението си.

Това внимание и факта, че докладите са стигнали до адресатите предизвиква ли определено доволство у вас?

Не са само за това, а и освен това...+ това да дадат известна представа при регистрацията, какви правила очакват кандидата...Не всеки би се сетил,  да кликне докато е само гост и да прочете правилата на форума. А условията за ползуване се показват в процеса на регистрация, така че да няма как да бъдат пропуснати, освен при нежелание да се прочетат и просто да се даде съгласие...Което си проличава в нарушение на правилата, още от първите теми на доста от новите ни колеги...За съжаление и при не малко от по-напредналите потребители :(

Обикновено никой не чете условията за регистрация във форумите. Същото важи и за правилата Обаче има едни гадове, които затварят теми, редактират коментари и пр. Те обикновено са 1:10000. Ако има доклад е горе-долу поносимо. Ако няма доклад за нарушение на правилата е доста трудно да се оцени контекста. Е, как ще я караме?

Ще се докладва..Но това не пречи, ако и когато някои доклади "не се вземат предвид"(кавичките не са случайни, защото всичко се гледа от екипа), или по-скоро когато на докладваните някак се размине, или няма видим във форума резултата, защото предупрежденията от модератор чрез ЛС на нарушителя, не се виждат от хората, които са докладвали като резултат, да се пуска тема по въпроса. Официалните предупреждения, които всички виждаме във профилите си, пък са невидими за останалите потребители...Другият начин е направо да се кореспондира с Калин, обаче на него вероятно вече му е "изпушила главата" от работа и то затова има екип да се занимава. Сам човек не може във всичко да успее.

Във форумите обикновено глобализират нещата. Например тази тема е сродна с ето тази: Въпрос към екипа на форума. Да не говорим, че има още: На вниманието на администрацията и още. Е, как ще я караме, пак питам?

Във форумите обикновено глобализират нещата. Например тази тема е сродна с ето тази: Въпрос към екипа на форума. Да не говорим, че има още: На вниманието на администрацията и още. Е, как ще я караме, пак питам?

Може да не е до видяла колежката нещо, или не доразбрала. Но това си е личен проблем. Не пречи да бъде осведомена.

• Автор

Добра вечер!

Добра да е.

Не е ли странно, че в теми, в които пишат ежедневно модератори, коментари като тези, които съм посочила, следва да се докладват, за да бъдат модерирани?!! :no-no:

Нима не е очевидно нарушението на ПФ?! 

Относно докладите, които съм пращала - става дума за доклади от преди месец или два във форум Религии и т.н., които съдържаха същите епитети и квалификации от потребители Валкирия и сие, но постовете не бяха пипнати. След което взех решение, ако този мобинг не бъде прекратен, повече да не пускам безпредметни доклади, а да събера достатъчно факти, които да публикувам дори и да бъда санкционирана за това. 

Може да не е до видяла колежката нещо, или не доразбрала. Но това си е личен проблем. Не пречи да бъде осведомена.

Не бих казал, че не е разбрала. Всъщност грубото отношение към потребителите е факт за българските форуми. Виж например data.bg или да речем коментари в news.bg.

Редактирано от nologo (преглед на промените)

• Автор

Това го нямаше в правилата на форума, нито бях информирана за тези практики.

Нямам нищо против глобализирането, ако ще и в 6-та глуха да бъде преместена темата, стига най-после да бъде взето разумно решение по въпроса, а не да се отклоняваме от поставените въпроси.

Добра да е.

Не е ли странно, че в теми, в които пишат ежедневно модератори, коментари като тези, които съм посочила, следва да се докладват, за да бъдат модерирани?!! :no-no:

Нима не е очевидно нарушението на ПФ?! 

Относно докладите, които съм пращала - става дума за доклади от преди месец или два във форум Религии и т.н., които съдържаха същите епитети и квалификации от потребители Валкирия и сие, но постовете не бяха пипнати. След което взех решение, ако този мобинг не бъде прекратен, повече да не пускам безпредметни доклади, а да събера достатъчно факти, които да публикувам дори и да бъда санкционирана за това. 

Наистина ли някой вес още си мисли, че един модератор чете абсолютно всеки един пост в раздела, който модерира?!?!

Това е абсурдно, моля...

Ако можеше това да се случва, бутона "Докрадвай" нямаше нужда да го има.

пп. И много моля от тук нататък да спрем с това "санкциониране", защото е смехотворно.

Не бих казал, че не е разбрала. Всъщност грубото отношение към потребителите е факт за българските форуми. Виж например е мега форума .....

Там не ща да влизам. Какво му е мегата? Някои други форуми(като споменатия от теб) са направо оффтопик заради самото им споменаване тук, ако ще и останалата част от коментара да е във връзка с темата. Предпочитам bg-mamma :D

• Автор

Наистина ли някой вес още си мисли, че един модератор чете абсолютно всеки един пост в раздела, който модерира?!?!

Това е абсурдно, моля...

Ако можеше това да се случва, бутона "Докрадвай" нямаше нужда да го има.

пп. И много моля от тук нататък да спрем с това "санкциониране", защото е смехотворно.

Чудесно, материалът е предоставен, линкове има - какво следва?

Това го нямаше в правилата на форума, нито бях информирана за тези практики.

Нямам нищо против глобализирането, ако ще и в 6-та глуха да бъде преместена темата, стига най-после да бъде взето разумно решение по въпроса, а не да се отклоняваме от поставените въпроси.

Колежке. Ами просто влез във общата страница на Калдейта форуми, прегледай наличните секции, използувай и търсачката...Това последното не случайно е упоменато като правило във форума:

2.4 Форумът е снабден с търсачка, намираща се над прозорците с темите. Употребата й е задължителна с цел избягване на дублиращи се теми. Коментарите към такива теми ще бъдат премествани към вече съществуващите или изтривани.

То неосведомеността се прощава първия път, втория може също да се размине. Но тук принципно пишем разумни хора, а не ботове и всичко е до време.

Започвам подред с първите три линка:

Те немат очи, ми дупки.....Знаят, че са тъпи и безмозъчни, ама се натискат......Ама, кат се замисля, нали от некъде требва да копират мнения и да ги мятат по другите форуми.....Да им имам нещастните радости, деба и пачите...

Форумни кифли, както вика Гладиолка.

Ма, няма и тук да се занимаваме с тях. Ми, не сме ли благородни - три раздела им предоставихме да си пишат на воля за религиите, Декарт, Буда, Фройд, Кант, Ошо, Дзен, Библията, Курана и прочие. Да се радват и заглавичкват колкото им душа иска. 

Нормално е човек да се отклони от темата, за да каже нещо смислено, така спокойно - нямаш принос в спама.

Но някои хора умишлено спамят и пълнят и други теми с всякакви отпадъци.

Скоро и те ще започнат да преливат, ако не се вземат мерки.

В тези три поста кое точно трябва да бъде модерирано?!?!

Моля за кратка и точна конкретика, за да не разводняваме излишно темата.

Достатъчно хора четат и има кой да прецнява накрая кой крив, кой прав.

Може и анкета да пуснем, за да видим реално кои са от протестиращите и кои са от червеното правителство гадно.

За не знам кой път ви се казва, че трябва да докладвате, имате тази опция. А не да давате линкове и да търсите разплата. Нали споменах, че винаги можете да изпозвате услугите на адвокат и да заведете дело, ако имате нарушени права.

• Автор

Започвам подред с първите три линка:

В тези три поста кое точно трябва да бъде модерирано?!?!

Моля за кратка и точна конкретика, за да не разводняваме излишно темата.

Достатъчно хора четат и има кой да прецнява накрая кой крив, кой прав.

Може и анкета да пуснем, за да видим реално кои са от протестиращите и кои са от червеното правителство гадно.

Колега, прехвърлете всички линкове, които съм посочила.

И модерирайте онези, които счетете, че имат нужда от модерация.

Ако ли пък решите, че нито един пост от посочените от мен не заслужава да бъде модериран, това също ще е достатъчно красноречиво.

Вие имате власт, аз не. Моята част съм я изпълнила - пуснала съм тема и линкове. Оттам насетне вие решавате.

За не знам кой път ви се казва, че трябва да докладвате, имате тази опция. А не да давате линкове и да търсите разплата. Нали споменах, че винаги можете да изпозвате услугите на адвокат и да заведете дело, ако имате нарушени права.

Аз също вече обясних защо предпочетох този начин на комуникация.

.....

Аз също вече обясних защо предпочетох този начин на комуникация.

Не видях нищо такова, Вашите предпочитания са чиста проба заяждане. Съжалявам, но според мен е точно това...

Колега, прехвърлете всички линкове, които съм посочила.

И модерирайте онези, които счетете, че имат нужда от модерация.

Ако ли пък решите, че нито един пост от посочените от мен не заслужава да бъде модериран, това също ще е достатъчно красноречиво.

Вие имате власт, аз не. Моята част съм я изпълнила - пуснала съм тема и линкове. Оттам насетне вие решавате.

Бъркате понятието "власт" в същина, но това не е тема на тази тема.

Започнах подред, уважаема Мохини и така бавно и полека ще стигнем и до последния линк.

Не, не решавам аз, а всички се съобразяваме с правилата на форума.

Това не е концерт по желание и както се модерират вашите мнения, които нарушават правилата, така се модерират и мненията на който и да е модератор, който също е престъпил границата.

Помолих да сме кратки, точни и конкретни, за да вървим напред, а до тук не виждам обосновка на доклада.

Щом пускате тема, то искате всички във форума да видят какво се случва и точно поради това е време да сверим часовниците.

Очаквам отговора на въпроса кое вие лично бихте модерирали в трите посочени мнения и защо сте ги докладвали.

Редактирано от algor (преглед на промените)

• Автор

Бъркате понятието "власт" в същина, но това не е тема на тази тема.

Започнах подред, уважаема Мохини и така бавно и полека ще стигнем и до последния линк.

Не, не решавам аз, а всички се съобразяваме с правилата на форума.

Това не е концерт по желание и както се модерират вашите мнения, които нарушават правилата, така се модерират и мненията на който и да е модератор, който също е престъпил границата.

Помолих да сме кратки, точни и конкретни, за да вървим напред, а до тук не виждам обосновка на доклада.

Щом пускате тема, то искате всички във форума да видят какво се случва и точно поради това е време да сверим часовниците.

Очаквам отговора на въпроса кое вие лично бихте модерирали в трите посочени мнения и защо сте ги докладвали.

Отговорът отдавна е даден в първия ми пост.

И както казах, вие сте модераторът - не аз. Аз съм потребител, който информира за нарушение. Вие вече решавате дали оплакването ми е основателно или не.

И пак въпрос:

къде пише, че става дума за вас с Ауми?

Аз лично имена не виждам.

Нали не мислите, че тук пишат малоумни хора, които не знаят за какво става въпрос, след като проследят дадена тема? :)

Ясно се вижда необективността и пристрастеността на модераторите към посочените потребители.

И от развитието на поставената тема виждам, че въпросът, който е поставила Мохини, няма да получи справедливо решение.

Така е навсякъде където има приятелски кръгове. А това у нас може да се види навсякъде. Хора на които им е дадена някаква власт, рядко съдят безпристрастно и справедливо.

Но разбира се, аз като вярваща в Закона на Карма, не се вълнувам за такива несправедливости, защото знам, че кой каквото посее, рано или късно ще го пожъне. :)

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

Противоречие с поста от темата, което се опитвам да изясним, а вие не искате.

Питам пак (за трети път): кое и къде точно е нарушението?

И пак въпрос:

къде пише, че става дума за вас с Ауми?

Аз лично имена не виждам.

......

Точно за тях се отнася написаното. Но понеже на колегите и на колежките не им стиска (страх ги е от бан), обиждат споменатите без да назовават имана и никове. Жалка картинка сте!

Не забравяйте, че тази игра мога и аз да я играя, доказал съм го в темата за римите. Нищо не ми пречи да добавя и някой модче и жена му! И естествено просто така си пиша, може и да се шегувам. ;)

Редактирано от angel* (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.